Takze opat to je na tom, ze zla zla Ukrajina, dobrucky agresor.
O DU som mal diskusiu uz pri teme jeho pouzitia Americanmi na Balkane s panom z Ústavu rádioizotopov, ktory bol zhodou okolnosti na vojencine u tankistov, takze ma vhlad aj do tejto problematiky. Takze ziadne moje zavery z poza PC.
Je skvele, ze ten dalsi odsek o aerosole uvazda, ako siroka ta oblast je, vsak? Isto je to od Charkiva po Mariupol pri jedinej sipke z DU.
Takze ohrozenie radiacou mensie ako pri prirodzenom radone v pivnicii a toxicke ako pri inych tazkych kovoch pouzitych na bojisku. Mohli by urobit rozbor z plodin z poli, na ktorych vyrastli tanky agresora, aky dopad maju ropne latky a iny bordel z bojiska. Povedal by som, ze rozprasenim limitne bliziaci sa nule.
Este upozornim, ze si pistal o "radioaktivnej kontaminacii" a nie toxickej.
Preco by mali vystrelovat tisice ton municie s DU? To co ostalo agresorovi nevyzaduje minat ju. Zapadnej techniky dostane Ukrajina desiatky kusov. Mam pocit, ako by si ignoroval skutocnost, ze voci inym, ako obrnenym cielom ma taka municia ziadnu ucinnost.
To, ze nevies o fosfore nic, neznamena, ze je tak neskodny ako prezentujes. Phossy jaw (do google, na vlastne riziko) je priklad "neskodnosti". Ak by si nebol ideologicky zamerany prokremelsky, mohol si vidiet ako biely fosfor pouzil agreso v bitkach o Kyijv, Mariupol ci Bachmut.
Ked dokazes prekonat ideologiu, tak si mozes rozklikavat linky:
https://en.wikipedia.org/wiki/Use_of_in ... e-bak21-30
Jedine vyuzitie na bojisku ma ten fosfor na osvetlovanie. Ale kedze sme v roku 2023 a kazda vyspela armada ma pristroje na nocne videnie... alebo sa na tej Ukrajine biju vyspela armada a skupiny living history, ktore videli nocne videnie maximalne v hrach.