Nie ved zvycajne je dobry zvyk, ze kazdy pull request/commit sa reviewuje. Alebo by si bezhlavo zacal testovat o niecom o com ti niekto povie ze si mysli ze to bude fungovat ?aacid napísal: 28 mar 2023, 15:58 neviem co stale myslis pod tym reviewovanim. kazdu aplikaciu predsa treba otestovat pred releasom, nie? je uplne jedno ci tu aplikaciu napise tim programatorov alebo AI, otestovat ju bude treba rovnako.
Keby ti teraz vygenerovalo AI aplikaciu tak ju rozno zacnes testovat alebo sa na to najprv pozries, ci to dava aspon ako tak zmysel ?
Cim viac podrobna specifikacia, tym vacsia nadveznost na zdrojovy kod.aacid napísal: 28 mar 2023, 15:58 specifikacia nema nic spolocne so zdrojovym kodom.
k druhej otazke? za kolko sekund si schopny napisat par tisic riadkov kodu?
K druhej otazke, kedy si naposledy pisal par tisic riadkov kodu ?
A tisic riadkov kodu som schopny napisat asi tak za minutu az dve, zalezi od rychlosti pocitaca a textoveho editoru. A garantujem ti ze to aj pojde skompilovat. To ci to uz bude davat zmysel je druha
Nie a nie je to realne teraz, pokial sa bavime o normalnej rocnikovej praci (ked mas nejaky prinos, mas prist s vlastnym riesenim) a nie o nejakom vycuce.aacid napísal: 28 mar 2023, 15:58 keby som sa ta pred rokom opytal ze aka je sanca ze ti AI vygeneruje rocnikovu pracu v slovencine ktoru nerozoznas od tej napisanej clovekom, povedal by si ze je to realne?
Precital si si niekedy to co to generuje ? Zamyslel si sa nad tym ze su tam castokrat proste bullshity ?
Nemam, lebo viem ako na to funguje certifikacia a co vsetko tie spolocnosti musia splnat na to, aby taketo nieco mohlo ist realne do produktu.aacid napísal: 28 mar 2023, 15:58 ty ako programator nemas problem si sadnut do lietadla ked vies ze celu ECU programoval nejaky cinsky tim? zase sa musim vratit k tomu ze akykolvek software ktory ide do produkcie (a to plati extra ci potencionalne zivota ohrozujucich aplikaciach) musi byt riadne pretestovany. ty si myslis ze to ECU v lietadle niekto napisal za par tyzdnov naflashoval to riadiacej jednotky a hura islo sa s tym lietat?
preco si myslis ze aplikacia ktora uspesne presla vsetkymi potrebnymi testami bude horsia len preto ze ju napisala AI?
A som si vedomy aj toho,ze samotne pisanie kodu pri tvorbe ECU nie je ani 10 percent prace tych ludi co to robia.
Preco by som mal dat generovat nieco AI, ked to musim aj tak riadok po riadku prejst a zamysliet sa nad tym ze ci je to spravne ?
To je taka hypoteticka debata ako ze ci by si siel radsej k ludksemu doktorovi, alebo k AI, ktora precitala vsetky lekarske knihy ?
Tisic ludi tisic chuti, ja by som siel vzdy radsej k tomu ludskemu...
Mam pocit ze sa rozchadzame v nazore na to kde sa to bude uberat, tzn ty predpokladas exponencionalny vyvoj, ja ocavam ze sa to zasaturuje na nejakej urovni
Len teda si dovolim este jednu otazku. Kde v prirode alebo v technike vidiet DLHODOBO exponencionalny rast ? (Mne napadaju financie), ale napr. uz ani taky Moorov zakon nie je dlhsiu dobu platny.