gogo956 napísal: 03 apr 2023, 7:06
mLuks
vyssia som spominal napr male prevadzky na dedinach. Tam nikoho dalsieho neprilakas, je tam stale ta ista stabilna spotreba. Naviac vela dochodcov karty na terminaloch vobec nepouziva a to z toho dovodu ze pokial maju v penazenke cash tak vedia ako na tom prave su, ale ak by platili kartou tak by tento prehlad nemali, nakolko sa v IB nevyznaju a nevedia ho pouzivat. Samozrejme existuju dochodcovia ktori kartu pouzivaju ale napr v mojom nabjlizsom okoli to nie je skoro nikto prave z vyssie uvedeneho dovodu.
aj ty aj Pilifo spomínate, že by na dedinách zanikli nejaké malé prevádzky. Mám na vás oboch otázku? Ako často ste na nejakých malých dedinách? Máte nejakú osobnú skúsenosť, kedy vám majiteľ prevádzky povedal, že keby som mal terminál/keby som priznával všetky platby, tak skrachujem. O aké prevádzky sa jedná?
Pracujem v stavebnej firme, máme stavby po celom východe slovenska, prevažne v takýchto malých/stredných/väčších dedinách. Stále sú to dediny. Potraviny na týchto dedinách patria zvyčajne pod reťazce ako MilkAgro, Coop Jednota, GVP CBA, Fresh/Labaš (prevádzka alebo zmluvný partner). Z týchto každý jeden musí mať terminál. Malé lokálne potraviny v domoch domácich sú takmer už raritou a to práve kvôli týmto reťazcom a ich dostupnosťou pomaly v každej dedine.
Ak sa na týchto dedinách nachádzajú nejaké lokálne stavebniny, tak ak tam prídem ja z firmy, tak bloček potrebujem. Ak tam prídu ľudia, ktorí potrebujú bločky z materiálu dokladovať, tak bloček pottebujú. Čiže bloček nepotrebuje, tak maximálne Feri co kupi "dva mešky cimentu bo mu treba do plota".
Reštaurácia na dedine? Ja som nezažil, žeby mi niekde na dedine v reštaurácii dali obed bez bločku. Aj keď nás už obsluha poznala, že kto sme čo sme a už sme s nimi normálne rozprávali, srandovali, lebo naše stavby trvajú približe rok, rok a pol.
O akých iných prevádzkach hovoríte vy? Krčma? Že naleje poldeci bez bločku? To ich vytrhne z biedy? Že kebyže každé poldeci nablokuje normálne do pokladne, tak môže zavrieť krčmu, lebo nemá čo odložiť bokom?
Autoeditácia príspevku po 59 sek:
gogo956 napísal: 03 apr 2023, 12:46
samozrejme ze pokial nie je clovek dochodca z danej dediny tak mu to moze byt jedno
a ozdaj tomu dôchodcovi davajú nákup v potravinách bez bločku?