Monitor k PC

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
cORP.
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Monitor k PC

Príspevok od používateľa cORP. »

tak KVT vyraba pre cooler master ktory som uvadzal vyssie, posielaju to z polska, mna ten monitor laka, no prave to riziko nakupu vs zaruka atd. navyse KVT ma totozny model ako cooler master no s jednym velkym rozdielom, KVT pouziva VA panel, cooler master IPS
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

aacid
co pozeram, tak monitor ktory by mal splnovat to vsetko a zaroven bol kvalitny, tak zacinaju niekde od 600€ /ale skor este vyssie ked berieme do uvahy realne ceny na Svk/
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa aacid »

to uz mozem kupit ten oled za par mesiacov ked pride na trh :)
ja nepotrebujem extra kvalitny obraz, jedine co by som chcel je monitor ktory ma taku QC politiku ze nepusta do obehu monitory s prehnanym IPS glowom.
gogo956
Redeemer
Redeemer

aacid napísal: 04 apr 2023, 15:23 to uz mozem kupit ten oled za par mesiacov ked pride na trh :)
ja nepotrebujem extra kvalitny obraz, jedine co by som chcel je monitor ktory ma taku QC politiku ze nepusta do obehu monitory s prehnanym IPS glowom.
ked to bude oled to bude paráda, farby všetko, daj potom pripadne vediet ako si spokojny :)
cORP.
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

co sa tyka tych oledov, nebojite sa vypalovania ? osobne mi aj Ryan odporucal vo vedlajsej teme oled tv, pri telke som s tym ako tak este stotozneny, no pri monitoroch je ovela viac statickeho obrazu, hmm, uz nech tu je fakt microled a bude pokoj
gogo956
Redeemer
Redeemer

cORP.
ak som to spravne pochopil, mozno nie, tak moderne oled by mali mat zabudovany taky system, ze ak je dlhsie staticky obraz, tak sa na nejaky nepostrehnutelny okamih akoby ten obraz posunul aby sa nevypalovali stale rovnako tie iste body. No neviem, take nieco. Podla mna dnes uz to musi byt vychytane, aby par rokov ten monitor vydrzal ok.
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

co som cital tak sa to stat moze, proste oled je technologia ktorej staticky obraz neprospieva. s tymi anti systemami neviem, nasa telka to vraj tiez ma ale moc sa mi nechce verit ze by to malo fungovat, pokial je to na nepostrehnutelny okamih, ozaj to pomoze?
co som cital tak ludia si na to pre istotu davaju pozor, napriklad taskbar maju nastaveny aby sa automaticky schovaval a automaticke vypnutie monitoru po 3 minutach..
mna to tiez strasi, sice sa na desktope primarne hram ale teraz nijak neriesim ci mi ostane pocitac zapnuty pol dna a co je na nom zobrazene...

microled je vraj este daleko, ze mozno az okolo 2030... (v monitorovych velkostiach) a aj potom ktovie co to bude za ceny...
dnes som zase par hodin pozeral monitory a v istom momente som uz bol rozhodnuty dat tych 350 eur za IPS a teraz naopak pozeram bazos ze nieco kupim za 100 eur (vraciam sa k povodnym 24 palcom a 1200p) a pockam kym nepridu tie 27" OLEDy a nebudu k nim nejake recenzie.

nemozem si pomoct ten VA panel proste nie je pre mna. oci ma z neho bolia, dnes to extra citim ked som prisiel z officu kde som cely den pozeral do IPS panelov.
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

aacid - g-sync umiera kedze freesync je daleko viac rozsireny. Preto nema moc logiku na nom trvat.
cORP.
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

no asi tak, v podstate vybrat monitor vyzera byt uplne jednoduche, ved ich je plno, no ked zacnes detailne porovnavat model od modelu si viacmenej v zacarovanom kruhu, mne ide o co najkrajsie a najpresnejsie farby, zaroven sa aj hram, mam sice teraz len rtx2070 ktrora je na qhd naozaj okrajova, no koncom roka chcem stavat nove pc, preto rozmyslam co za monitor zobrat, som pri nom denne cez 8h co vyzaduje aj moja praca, cize som sa rozhodol prave kvoli tomu dat za monitor kludne aj viac penazi ak to ma ovsem zmysel, skoda, ze tieto monitory niesu dostupne tak casto na predajniach ako napriklad tv kde by som si realny obraz aj pozrel
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Preco si nevezmes uz nieco vacsie? V ponuke mas 31,5 palcov, IPS, 165Hz a o 70 eur viac ako ten MSI co si linkoval. Pri tych vacsich uhloprieckach je tiez slusny vyber.
cORP.
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

pretoze pri tej uhlopriecke je uz qhd zas onicom, 4k nechcem z dovodu, ze take pc ani po upgrade nemam v plane udrzovat

popravde som rozmyslal ist najprv aj do 32" pri 4k rozliseni, kazdopadne ak by som aj znizil rozlisenie hier na nizsie kvoli fps tak by ten obraz nikdy nebol ako nativny, tj. rozmazany bude vzdy, viem, ze niektore monitory dokazu slusne skalovat no tam by to zrejme pri 4k slo rozumne len na full hd
gogo956
Redeemer
Redeemer

aacid napísal: 04 apr 2023, 22:08 nemozem si pomoct ten VA panel proste nie je pre mna. oci ma z neho bolia, dnes to extra citim ked som prisiel z officu kde som cely den pozeral do IPS panelov.
no neviem ja pozeram do VA panelu aspon 10hodin denne a nemam pocit ze by nejako extra unavoval. Neda sa pohrat s nastavenim? Znizit jas? Zapnut Anti blue light filter resp teplejsie nastavenie farieb? :)

cORP.
bežné modely su otazkou kompromisu a monitory ktore by splnali parametre aj na hranie rychlych hier aj grafiku a vlastne vsetko, su ina cenova liga. :)
heker napísal: 05 apr 2023, 1:12 Preco si nevezmes uz nieco vacsie? V ponuke mas 31,5 palcov, IPS, 165Hz a o 70 eur viac ako ten MSI co si linkoval. Pri tych vacsich uhloprieckach je tiez slusny vyber.
ako pise corp to uz ale potom 4K a to nemusi kazdy chciet :)
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Pripletiem sa do temy. Rozmyslam nad kupou noveho monitora. Momentalne mam IPS od LG, ale bola to zla kupa. Vidiet, ze pri scrollovani meni podsvietenie, co ma zo zaciatku rozculovalo, potom som si na to zvykol. Chcel by som nieco vacsie, rozhodne by som uz isiel do viac ako 60Hz, aj ked na 75Hz to asi posun az tak nebude. hry moc nehravam, obcas si zapnem Battlefield 1, ale to uz len zriedka. Pocitac sluzi skor na Office, internet, YouTube, Obcas Adobe Photoshop, Lightroom a Premiere Pro. O nejaku extra kvalitu podania farieb mi nejde, ale bol by som nerad, ak by to malo byt horsie ako pri tomto IPS. Vzhladom na velkost by som uz isiel do 1440p. Konkretne sa mi pozdava tento kusok: https://www.alza.sk/32-aoc-cq32g2sebk-gaming-d6217880.htm, nakolko je to 165Hz, FreeSync, 3 roky zaruky a prijatelna cena. Aj ked v recenzii neobstal zrovna najlepsie: https://www.rtings.com/monitor/reviews/aoc/cq32g1
gogo956
Redeemer
Redeemer

Hojko
vyzera to na to co potrebujes ok :)
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

wladas napísal: 04 apr 2023, 22:44 aacid - g-sync umiera kedze freesync je daleko viac rozsireny. Preto nema moc logiku na nom trvat.
nj ale s freesyncom maju celkom casto ludia problemy co citam na internete a teda ja som mal rovnaku skusenost, ze som si sice kupil monitor co ma freesync ale ked bol zapnuty tak mi v niektorych hrach blikal obraz. dokonca som kupil novy PD kabel co by mal zvladas az 8k lebo na reddite pisali ze to vela ludom pomohlo, mne nic...
ono ten g-sync ma zmysel pretoze je to samostatny cip co priamo komunikuje s grafikou, pri freesyncu je to softwarove a tam zalezi ako to ma dobre monitor implementovane.
ale nemam skusenost s drahsimi monitormi, kedze za g-sync monitor das cez 600 eur tak mozno 600 eurovy monitor s freesyncom by take problemy nemal.
heker napísal: 05 apr 2023, 1:12 Preco si nevezmes uz nieco vacsie? V ponuke mas 31,5 palcov, IPS, 165Hz a o 70 eur viac ako ten MSI co si linkoval. Pri tych vacsich uhloprieckach je tiez slusny vyber.
mna teraz inak tiez predajca nahovaral na vacsi monitor no ja s tym mam osobne dost problem, uz tych 27" mi pride vela, sa mi stavalo ze som hral nejaku hru ktora mala v rohu nejaky ukazatel zivota a ja som ho periferne uz neregistroval, pri 24" to tak nejak zvladam.

a 4k uz vobec nechcem, za prve na to treba vykonnejsiu grafiku, za druhe je este aj dnes vela aplikacii ktore skratka scaling nezvladaju a potom sa viacmenej nedaju pouzivat. dokonca som si to nedavno vsimol aj v outlooku, niekto mi nechal na teamsoch hlasovu spravu (viem, wtf?) prisiel mi mail v ktorom som si to vedel priamo pustit ale bol to nejaky integrovany media player ktory viditelne netusil co je to scaling takze bol tak malicky ze som nevedel kliknut na play.
virtualky v hyper-v s tym tiez maju problem niekedy.
gogo956 napísal: 05 apr 2023, 7:58 no neviem ja pozeram do VA panelu aspon 10hodin denne a nemam pocit ze by nejako extra unavoval. Neda sa pohrat s nastavenim? Znizit jas? Zapnut Anti blue light filter resp teplejsie nastavenie farieb? :)
ako skusal som vsetko mozne, dokonca mal monitor windowsovu aplikaciu ktorou sa dal ovladat tak som tam preklikal vsetko co sa dalo (cez OSD by ma asi drblo keby som to mal robit) ale nakoniec som usudil ze to nie je pre mna.
tak som bol dnes monitor vratit, aj ten predajca ma presviedcal ze jemu trvalo tyzden kym si poriadne nastavil monitor aby bol spokojny.
na bazosi som kupil za 60 eur starucky (ale na svoju dobu kvalitny) HP monitor 24" s 1920x1200 rozlisenim, je to IPS ale podsvietenie je krasne rovnomerne a kedze je to len 24" tak ani ten IPS glow nie je nejaky vyrazny.
uvidime o pol roka mozno o rok ako na tom budu OLED 27" displeje.
cORP.
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

tak nakoniec som kupil vcera ten model ktory som si podla viac recenzii vybral -

https://www.alza.sk/27-msi-optix-mag274 ... 288568.htm

co sa tyka monitoru mozem len odporucit, panel je naozaj podareny, splna viacmenej vsetky standardy co sa farebnych rozsahov tyka.
lukas9206
Addict
Addict

Príspevok od používateľa lukas9206 »

Síce neskoro, ale jeden mini led je dostupný v Memecku https://www.notebooksbilliger.de/aoc+ag ... 004_idealo. Aj ma to láka, ale chcel by som niečo väčšie.
cORP.
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

to je fajn cena, u nas je skoro o 300eur drahsi, no uz toto bol moj strop, kazdopadne pre niekoho dobra cena, pri monitoroch je zas riziko defektov na obrazovke, vypalene pixely atd. cize jedine v tom vidim jemny risk, preto som upustil aj od toho miniledu co sa da kupit za cca 500eur
gogo956
Redeemer
Redeemer

cORP. napísal: 07 apr 2023, 18:55 tak nakoniec som kupil vcera ten model ktory som si podla viac recenzii vybral -

https://www.alza.sk/27-msi-optix-mag274 ... 288568.htm

co sa tyka monitoru mozem len odporucit, panel je naozaj podareny, splna viacmenej vsetky standardy co sa farebnych rozsahov tyka.
mal by byt dobry ked ma farebnu hlbku 10bit :) Tesime sa ze ti vyhovuje :)
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

10bit hlbka a 99 percent podania RGB znamena, ze farby nemozu byt zle :)
Napísať odpoveď