Možno je dnes doba facebooku, twitteru a menšie fóra sú ako malé obchody v dobe hypermarketov. Ale vidím aj ďalšie dôvody:
1: Je tu málo kritiky a riešenia jeden druhého. Ľudia radi občas diskutujú o politike, chémii, ale najradšej diskutujú jeden o druhom. Je to prirodzené. Ako sa hovorí, kritika je koreňom diskusií.
2: Je tu málo emócií. Neviem, či to tak chce hojko, či to tak nastavili moderátori, ale čítať len suché fakty bez emócií sa väčšine nechce, najmä ženám, ktoré sú emocionálnejšie. Malo by tu pribudnúť emócií a nemalo by sa zato blokovať.
Je to asi ťažšie, zvládať kritiku a emócie, to sa občas aj niekto poháda, ale všetko dobré niečo stojí. Buď suché fakty a málo ľudí, alebo emócie a živé fórum.
3. Hojko nema ziadnu reklamu, ani mobilnu appku, takze keby si sa opýtal mladych co hojko je, tak ti 99 percent povie ze nema paru. Velku cast publika niejako prirodzene prebral reddit.
popravde ani netusim co tym chcel autor povedat, ake emocie ? toto je diskusne forum, vzdy sa diskutuje k teme, emocie tu niesu v porovnani s facebookom v takej miere hlavne preto, ze tu nieje nadpolovicna vacsina idiotov a ludi s podpriemernym vzdelanim a zrejme aj iq, pretoze facebook sam o sebe skoncil vtedy, ked aj majoritna vacsina dezolatov zistila ako funguje socialna siet, kazdy priemerne sprosty jedinec si na soc. sieti dokazuje svoju pravdu a teoriu, preto je diametralne odlisne komunikovat na forach vs soc. sietach
hádam nenaznačuješ, že emócie sú pre dezolátov a nevzdelaných ľudí? to by bol gól
inak hojko nemalo reklamu a appku ani 10 a viac rokov dozadu, a to tu žilo
možno chýbajú kritika a emócie, možno to prebrali veľké soc. siete, nad tým sa zamýšľam, lebo dnes je tu málo diskusií oproti starým časom
ked chcem pocuvat dezolatov ako si ty, tak idem na facebook. Tu vacsinou su ludia, ktori bud potrebuju normalne poradit, nie ako na modrom konikovi, alebo sa dostat k relevantnym informaciam.
Neviem na co by Hojko potreboval viac ludi. Ak sa to udrzi tak ako to je bez toho, aby sa do toho museli pumpovat strasne peniaze pre par uzivatelov, tak je to ok.
Na fore treba argumentovat, pisat k veci, spisovne, a viac ako zopar holych viet.
Suhlasim, na emocie su (a)socialne siete. Preco fora frcali pred 15 rokmi - preto, ze neboli tie alternativy, ktore su dnes. A o 15 rokov bude v mode zase nieco ine, taky je vyvoj.
Su tu temy so stovkami stran, ktore ziju aj po tolkych rokoch. Na inych platformach tema pride, par uzivatelov ju okomentuje, a o tyzden uz zapada prachom a diskutuje sa o niecom inom.
ale k povodnej otazke. fora su mrtva platforma. preco by dnesna mladez mala mat zaujem komunikovat na samostatnej stranke ked to mozu robit na socialnych sietach.
no a samozrejme vobec neni mobile friendly (je sice responzivne ale aj tak tragedia na mobilne pouzivanie) a vacsina ludi dnes pristupuje na internet mobilom.
skratka bulletin boardy dnes je televizia v dobe streamovania, najde sa este dost starych ludi co si radi telku zapnu ale mladi uz ani netusia co to je...
ja to poviem takto, chodim sem pretoze tu emocie a emocne nestabilne osoby niesu, veci sa tu riesia priamo a bez intrigovania, myslim, ze v dnesnom svete je ho uz moc, facebook sa stal rakovinou internetu, profily s ruskymi vlajockami, kvetinkami namiesto fotky atd. je to prehustene debilitou
tak isto ak si sem clovek ide po radu ma velmi vysoku sancu, ze mu niekto fundovane dokaze odpovedat a nepredbiehaju sa tu ludia co o danej problematike vedia prd no snazia sa byt nasilu mudri....
A tak by to malo aj ostať. Poznám ešte dve odborné fóra, ktorých veľmi dobrá úroveň sa drží aj vďaka tomu, že ak sa zjavia jedinci, ktorí si zmýlili účel konkrétneho fóra a nemienia rešpektovať jeho pravidlá - sú z kátkej cesty vyprevadení kam patria.
Je to rovným dielom o adminoch a prislievateľoch.
Pod čiarou - v minulosti som na nejakom "fóre" tiež reagoval húp - ona nedobrá amosféra a pretlak blbcov k tomu ľahko navedie.
Nedávno som sa odhlásil z nejakých skupín a diskusií - či už z dôvodu obsahu - alebo zúčastnených entít. A som spokojnejší, netreba nasávať zlobu ani nešťastia.
starysomar, silné slová od niekoho, kto svojho názorového oponenta nazýva "silne nevyrovnanou osobnosťou s kopou vnútorných problémov", keď mu dôjdu argumenty
V súčasnej situácii asi nestojí otázka či také alebo inakšie diskusie, ale či tu vôbec bude nejaká diskusia. Občas niekto dá článok o vojne na Ukrajine a to je všetko. Moja obľúbená sekcia "Láska, vzťahy, priateľstvo" kedysi desiatky príspevkov denne, dnes jeden za týždeň.
Tiež som sa radil tuším o kúpe slúchadiel, tam netreba emócie ani riešiť užívateľov, to je fajn, ale to je poradňa. Diskusia je niečo iné.
Asi sa nezhodnem s väčšinou. Podľa mňa na vine nie je len konkurencia sociálnych sietí, ale nedostatok emócií, riešenia navzájom užívateľov a chýbajúca elementárna spravodlivosť.
Zdá sa ale, že tých málo ľudí čo ostalo, tak tí zmenu nechcú a ostatní už odišli.
Zhtnul by som to ze priemerne IQ na fore je citelne vyssie nez slovensky priemer. Toto povazujem za hlavny plus. V inych bublinach vidno hned rozdiel. A to sa urcite nepovazujem za mudreho.
"nedostatok emócií, riešenia navzájom užívateľov a chýbajúca elementárna spravodlivosť" - aj takýto náhľad alebo ponosa či čo to je je dôvod, prečo napríklad ja osobne s Tebou diskusiu nebudem viesť
curta - trochu sa výnimočne rozpíšem, aj ked posledné mesiace už od tohto "zlozvyku" upúšťam, lebo to častokrát nemá zmysel.
V LVP bolo emocii asi až príliš. Prečo si sa do tých tem teda nezapajal? Potom by to nevyzeralo tak ze moj nick je na každej strane ale na každej jednej strane by boli rovnomerne zahrnuté komentáre autora temy,teba,wladasa,hekera,mna,aacida,beardieho,goga,kayka,marry,zuzanusky,starehosomara a dalsích min 15 ludí.
Raz mi jeden clovek vytkol myslim ze uzivatel dezska3, ze je ma v LVP príliš. Sak mohol takisto komentovat tie témy a moje nazory by sa stratili. Ale dovtedy tak neurobil a len to pasívne pozoruje + dalšie desiatky iných včetne nováčikov, tak o čom to je?
Ja tam už nechodím tak prečo je tam teraz mrtvo ze? Prečo sem viacero ludí nechodí? lebo obcas dvojaký meter, alebo skupinové nahlasovanie príspevkov odlišneho názoru vedeniu, ktoré potom rozdáva upozornenia (aj ked asi takisto dvojakým metrom). Cital si temu o covide,očkovaní? tam más tiez emocie a upozornení by sa tam rozdalo snád desiatky, na kolko sa tam permanentne porušovali pravidlá.
Krátke zhrnutie - zapoj sa do tem LVP a vsade kde mysliš ze skapal pes a rozhýb diskusiu. Ja som sa snažil, dostal som vulgarizmi (ktoré som po dlhsej dobe oplatil, ked kalich pretiekol).Niečo ako ked do Sulika Matovič drbkal aj v osobnej rovine, konštruktívnej kritiky bolo ako šafranu, za mna už stačilo. Nech sa tu zamyslia všetci prítomní a nech teda s týmto stavom na fore niečo robia. Začína sa to od hora až dole,prečo je tomu tak. To je všetko na prípadné otázky ti odpoviem.
To, že napr. dezska3 nekomentoval znamená, že nemal čo k tomu povedať.
Ja sa tiež držím názoru, že menej je viac.
Mať ku všetkému komentár/radu (a ešte k tomu často aj zlú) je za mňa horšie ako nič.