Boh, náboženstvá, religionistika, filozofia života a viera

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...

Ste veriaci?

ano
569
52%
nie
531
48%

Celkom hlasov: 1100

Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

Re: Boh, náboženstvá, religionistika, filozofia života a viera

Príspevok od používateľa Blastbit »

Tak ked zasahuje, tak existuje (logika). Sorry nepozeral som celu temu (cez 700 strán). Každý nech si verí/neverí - slobodná volba a vôla.
Vnimam inak ako iní veriaci. Cirkev vyčistiť od nekaleho sajrajtu.
beardie
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa beardie »

prave, ze nezasahuje :)
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

beardie napísal: 12 jún 2023, 10:51 prave, ze nezasahuje :)
Predtým zasahoval, teraz nie. Ludia maju právo neveriť - veriť. Beriem to umiernene.
Noobsz DJ
Guru
Guru

Príspevok od používateľa Noobsz DJ »

Prečo sa zrazu odvolávaš na to, že buď pôjdeš do neba alebo prežiješ nový život? Prečo vykrádaš hinduizmus?

K tým ateistom a satanistom. Ateisti neveria v akúkoľvek nadpozemskú či nadprirodzenú bytosť. Satanisti narozdiel od ateistov, veria. Ale miesto toho vymysleného boha, sa prikláňajú k vymyslenému Satanovi.
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

Má to hinduizmus aj krestanstvo. Argumentačne sa teda nezhodneme (ateisti + ja).
Ale zhodneme sa 1. cirkev poriadne preveriť, trestne stihať, 2. trestne stihat sekty, 3. fanatikov umierniť a naučiť kompromisom, 4. naučit krestanov aj úcte k ateistom.
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa harrison314 »

Blastbit napísal: 12 jún 2023, 10:48 Tak ked zasahuje, tak existuje (logika).
Je to len poukazanie na rozpor v tvrdeniach.
Podla Biblie Boh zasahuje a robil to hodne a okato.
No ked niekto poukaze, ze dobry Boh by nenchal znasilnit dieta, tak ten isty Boh podla veriacich nezasahuje, lebo nam dal slobodnu volu.

Blastbit napísal: 12 jún 2023, 10:48 Vnimam inak ako iní veriaci. Cirkev vyčistiť od nekaleho sajrajtu.
To bude tym, ze v toho kretsnaskeho Boha vlastne ani neveris ale veris si v nejakeho vlastneho.
Blastbit napísal: 12 jún 2023, 10:58 Má to hinduizmus aj krestanstvo.
Krestanstvo to nema.
Blastbit napísal: 12 jún 2023, 10:55 Predtým zasahoval, teraz nie. Ludia maju právo neveriť - veriť. Beriem to umiernene.
Preco uz nezasahuje? Uz to nie je dobry Boh?
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

Za znasilnenie dietaťa moze Satan = agresivny muž znasilni dieťa.Vám vadí dobrý Boh. Neverim urcitým cirkevným praktikám, nazorom.
Krestanstvo to má - posmrtný život. Nemyslel som hinduistickú reinkarnáciu.
" Preco uz nezasahuje? Uz to nie je dobry Boh? " - zabili mu syna. Ludia maju slobodnu vôlu. Tak už nebude zasahovať.
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Blastbit napísal: 12 jún 2023, 11:30 Za znasilnenie dietaťa moze Satan = agresivny muž znasilni dieťa.
A ten "dobry Boh" tomu nezbranil hoci mohol.
Ja by som tomu zabranil keby som mohol, a to ani nie som vsemocny a ani sa nepovazujem za stelesnenie dobra.
Ty by si to len nechal len tak a sledoval by si ako ten agresivny muz znasilnuje dieta/zenu?
Blastbit napísal: 12 jún 2023, 11:30 " Preco uz nezasahuje? Uz to nie je dobry Boh? " - zabili mu syna. Ludia maju slobodnu vôlu. Tak už nebude zasahovať.
No vies, on to tak chcel, nech ho zabiju (navyse on moc dlho mrtvy nebol, takze o skutocnej smrti rec ani nemoze byt). Hovoril o tom dlho pred narodenim Jezisa. Fakt by si si mal tu Bibliu precitat.

Hmm, takze pred rokom 33 p.K. ludia nemali slobodnu volu?
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

Rešpektujem tvoje argumenty. Z etickeho emočneho hladiska zabranil. Aj zvieratá maju svoju vôlu - tiez si robia zle.
Zabili nevinneho obetoval sa. Pred 33 ludia verili v roznych bohov - nemali dokazy ich existencie.
Za dnešok PS - idem sa chystat do práce.
Noobsz DJ
Guru
Guru

Príspevok od používateľa Noobsz DJ »

A vieš, prečo v tej dobe ľudia verili vo viacerých bohov? Lebo nemali znalosti o tom, prečo horí, z čoho sú blesky, prečo a ako vznikajú rôzne prírodné katastrofy... Tiež v tej dobe verili, že zem je plochá. Všetky tieto veci vyvrátili až rôzni vedci. Niektorých dokonca aj v mene toho tvojho úžasného a dobrého boha, popravili. Kde bol vtedy ten dobrý boh? Na tých ľuďoch mu nezáležalo? Ovládol ho na ten moment Satan? Kde bola tá božská láska a morálka? Prečo tú božský lásku a morálku nie je vidieť na Ukrajine? Prečo dovolí, aby trpeli nevinní ľudia? Toto si zaslúžili tí, čo v neho veria? Aby zhnili v zbombardobanej zemi, kde ich pomaly ale isto, zožerú červíky?

Ak by boh skutočne existoval, ak by bol skutočne všemohúci, dobrý, nikdy by nedopustil na Zemi žiadne vojny, hladomor, prírodné katastrofy. Však cirkev a vlastne aj biblia hlása, že ľudí stvoril na svoj obraz. Tak ako je možné, že si ho nechá takto ničiť?
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

Blastbit
zvierata vo vseobecnosti volu nemaju. Otazne je to u vyssich primatov.
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Blastbit napísal: 12 jún 2023, 11:49 Rešpektujem tvoje argumenty. Z etickeho emočneho hladiska zabranil.
Tak potom si lepsi ako ten dobrotivy Boh.
Blastbit napísal: 12 jún 2023, 11:49 Aj zvieratá maju svoju vôlu - tiez si robia zle.
Robit si zle, este neimplikuje slobodnu volu.
Blastbit napísal: 12 jún 2023, 11:49 Zabili nevinneho obetoval sa.
Co si tym chcel povedat?
Blastbit napísal: 12 jún 2023, 11:49 Pred 33 ludia verili v roznych bohov - nemali dokazy ich existencie.
A tie ohnive slpy a zazraky v mene Boha sa nepocitaju?
A este pripomen mi, ake dokazy mame o existencii boha dnes? Rad by som ich videl.
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa starysomar »

Nekonečne milosrdný Boh stvoril svet s ťažkým utrpením ľudí, často nevinných malých detí atd - no niekomu to hodne ... oné
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

Mam čas tak odpíšem postupne.
Noobsz DJ - ano pohanské náboženstvá to boli. Satan s Bohom vedú svoju vojnu. V každom človeku je dobro/zlo. Ludí ničia nástrahy Satana.
gogo - zvieratá maju vôlu. Komunikuju v rámci druhov medzi sebou. Rozmyšlaju takticky, boj o teritoria,... Maju svoje schopnosti = maju vôlu.
harrison - " Co si tym chcel povedat? " - Ježiša som myslel..." A tie ohnive slpy a zazraky v mene Boha sa nepocitaju? " - uviedol si dalšie priklady existencie. Ako som vravel - Boh bude mimo ludskeho druhu. Može aj ludskú podobizen mať.
starysomar - deti zabijali aj ateisti. Ludia ako svojprávne slobodné bytosti = bud budú páchať zlo = drogovať,znasilnovat,kradnut,vraždiť, atd
Alebo budú - nápomocní k sebe,tolerantní,empatický,láskavý atd . A nie ne*ebe mi (ked si to tak naznačil)
Aby som to zhrnul - bud budu kompromisy ateisti+kresťania. Alebo sú horšie kultúrne vojny. Skutoční nepriatelia oboch skupin sú bolševici,náckovia,sektári,pokrytecká cirkev(pedofilie,neoprávnené vraždy,hrabanie majetkov atd),fanatici (medzi krestanmi,moslimami atd), iné totalitné a pochybné ideologie. Chcu ateistov + umiernených krestanov ničiť.
gogo956
Redeemer
Redeemer

Blastbit
vôla je definovaná ako "vedomé úsilie o niečo", "schopnosť vedome sa rozhodnúť".
U nizsich zvierat nieco take je uplne vylúčené. U vyssich primátov je to uz zlozitejsia otazka. :)
Edit
beriem nazad. Aj u niszich zvierat sa moze vyskytnut spravanie ktore by sme mohli oznacit ako podmienen vôlou toho zvierata. Ale je to komplikovane.
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa starysomar »

gogo - čo som roky choval psov a (počnúc prvou) sú u nás 12 rokov mačky (rok zas aj psík) - minimálne u nich som neraz videl a vidím "vedomé rozhodnutie sa" - z našeho pohľadu. Jeden príklad - máme na balkóne v kvetináči Sokola myšiara (Poštolku, už má dve kuriatka) - najstaršia mačka odjakživa chodila na balkón vyhrievať sa na slniečku - tento rok sa tam ani raz nebrala. 8-kilový Mainský mývalí (aj podkríkovec) chodia nakúkať cez pootvorené dvere balkóna, no akonáhle zbadajú, že sa ich bojí - otočia sa a idú preč. Pritom by to normálne bola pre nich korisť no vedia akosi, že sme "Poštolku" prijali ako hosťa, dokrmujeme ju kuracinkou a hoci v kuchyni idú po nej ako..., nikdy sa nedožadujú tej, čo nesieme Poštolke.

Edit - psíček si za určitú činnosť chodí vypýtať piškótku. Totiž moja robí 12-ky, ja chodím aj na týždňovky, tak sa s ním nedá vždy von. Má plienočku, na ktorú vtedy chodí. Ak "znesie vajíčko", príde to oznámiť a vypýtať si odmenu :D
gogo956
Redeemer
Redeemer

starysomar
ono je catokrat tazko objektivne zhodnotit co je u zvierat iba nauceny reflex a co uz "vedome rozhodnutie". :)
Ale ano, za urcitych okolnosti su toho podla vsetkeho schopne.
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

Nedávno sa spomínali adopcie u zvierat. Mačka si adoptuje prasiatko. Fenka psa si adoptuje zajačikov a pod = pud aj slobodná vôla
Muži su tiež pudový, emočný ( aktuálne temy v LVP)
gogo956
Redeemer
Redeemer

Blastbit napísal: 12 jún 2023, 22:07 Mačka si adoptuje prasiatko. Fenka psa si adoptuje zajačikov a pod
to je iba materinsky pud nic ine. To ze je to v tomto pripade medzidruhove nic na veci zasadne nemeni. :)
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

Za seba túto tému uzavriem. Ateistom nekážem aby verili v Boha. Slobodnu volu nikomu neupieram. Spoločenské zlo som vypísal. To je všetko :smt006
Napísať odpoveď