Vojna na Ukrajine

Diskusie na politické témy...
jackb
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Re: Vojna na Ukrajine

Príspevok od používateľa jackb »

ja sa naivne nazdavam, ze ked maju AIS zapnuty zakotveny vystuzeny gumovy cln v Koperi, mala lodicka v Aberdeene, ci jachta, ktora prave plava cez Neptunove schody do Loch Ness, tak to asi nebudu robit z pleziru. cize ak by na pozicanje lodi, na ktoru umiestnili ponorku, zeriav a po 100+ m oceloveho lana a optickeho kabla vyplavali z Polska a potom by AIS vypli, pobreznej strazi by to mohlo vadit a zacali by tu lod hladat.

ved prave, ze trubky a nazov temy. ja pridam LNG. lebo ak zakaznici prestali kupovat cez trubky (pytam sa lebo neviem - Ukrajinu za tranzit vyplacali zakaznici, alebo ju vyplacal vlastnik trubiek?) a zacali budovat terminaly na vykladku LNG a upravovat svoju infra, tak by bolo nicenie NS zbytocny risk a ohromne mrhanie prostriedkov. ak vojna dopadne v prospech Ukrajiny, bude porazene Rusko predavat pynl cez Bratstvo a Zväz? bude mat dost zakaznikov? btw - ak je zdroj aktualny, tak Zväz je zakonzervovany a len udrziavany, aby sa raz opat mohol pouzit.
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

Si predstav, že niektoré lodičky transponder zapnutý nemajú a keď sa ako špióni vydajú na more a transponder nezapnu, tak je veľmi obmedzená možnosť sledovať ich, predovšetkým ak sa na more nevydaju mimo mariny

Krajiny, cez ktore prechádza ropo- a plynovod, si účtujú poplatky
Ak odstránime konkurenciu mimo nášho územia a zostane len limitované množstvo plynovodov, ktoré prechádzajú i našim územím, je dosť veľká šanca, že plyn bude prúdiť i cez nás

Vybudovanie LNG infraštruktúry sú dodatočné náklady, transport LNG tankermi je drahší ako transport už existujúcimi plynovodmi

Existujú ľudia, ktorí myslia viac do budúcnosti, kedy sa očakáva, že Rusko môže byť relevantným partnerom, čo by spôsobilo, že Ukrajina by opäť inkasovala poplatky za transport
Makovnik
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Makovnik »

Rusofasistom uz celkom seriozne preskakuje v bedni https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/ ... anicni_aha
Ochvilu moze seriozne hrozit, ze pri potencialnej prehre RuZZka uz nebudu len vyhrazky atomovkami, ale realne nejaka od nich poleti.
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

Makovnik
Pre Rusko by utok jadrovou zbranou nemal zmysel a v nicom im nepomohol, nešírme zbytočne paniku. :)
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Blastbit »

gogo956 napísal: 15 jún 2023, 12:35 Makovnik
Pre Rusko by utok jadrovou zbranou nemal zmysel a v nicom im nepomohol, nešírme zbytočne paniku. :)
Na ukončenie vojny na UA - to by RF pomohlo. Ale odveta NATO by bola. To už by bola 3 svetová. Cina si narokuje na Taiwan.
Možno v Azii niečo velké vypukne.
gogo956
Redeemer
Redeemer

Blastbit napísal: 15 jún 2023, 12:39 Na ukončenie vojny na UA - to by RF pomohlo. Ale odveta NATO by bola. To už by bola 3 svetová. Cina si narokuje na Taiwan.
Možno v Azii niečo velké vypukne.
prosim ta radsej take veci nepis, Rusku by to nepomohlo nijako, akurat by si zamorili uzemia ktore povazuju za svoje, naviac AFU nevytvara velke zhluky prave aby pouzitie jadrovej zbrane nedavalo prilis zmysel.
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

Atomovky sa využivaju na civilistov. Každopádne vojne sa dalo zabraniť. Vedeli o tom USA+EU. Neurobili nič od 2014 - svetový policajti.
beardie
Redeemer
Redeemer

Mam pocit, že vinu za útok presúvaš na niekoho iného
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

Rusko agresor, profitujú iní - feudálna časť kapitalizmu.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Napisat, ze sa tomu dalo zabranit a ze vedeli o tom USA+EU, no nech sa paci :D
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

V 2014 a november 2021 - čiže vedeli, dokonca aj vláda SR. Postup taký ako v Kosove.
gogo956
Redeemer
Redeemer

Press release
Joint statement by Denmark, the Netherlands, the UK, and the USA
A statement on delivering high priority air defence equipment to Ukraine.
https://www.gov.uk/government/news/join ... nd-the-usa
jackb
Redeemer
Redeemer

Ad znicenie NS Ukrajinou.

Lenze teoria hovori, ze tu jachtu si pozicali. Predpokladam, ze tak ako sa tu poziciavaju narrow boats v marine, tak aj jachty sa v Polsku poziciavaju v marine. Potom museli jachtu upravit pre pouzitie ponorky. Asi nie vytiahnutu na plazi, takze aj o tom sa muselo vediet... celkovo je, malo occamian.

LNG infra ale stoji a pouziva sa. V polovici maja Nemci oznamili vystavbu. Trubky pukli na konci septembra. Takze povojnova Ukrajina moze inkasovat na tom, co sa vytazi co spracuje v Donbasse ale z plynu a ropy to uz asi tak vela nebude.

Buducnost Ruska aka spolahliveho obchodneho partnera je tiez dost hmlista, lebo odbornici kade chodia, tam hovoria, ze aj keby Putina odstranili teraz, je najviac pravdepodobne, ze to v Kremli prevezme rovnaky, ak nie este vacsi cvok.

zboti vela krat placu, ked sa im ludia vysmievaju za trojdnovu operaciu. ze kto to kedy vymyslel a jediny krat v zivote sa pytaju na zdroj. tu je to pekne postrihane
eMPiko
Addict
Addict

Príspevok od používateľa eMPiko »

K tomuto NS, to co tvrdi WJS sa neopiera o ich vnutorne vysetrovnie (ako tu niekto spominal, ze odkial maju oni vzorky DNA), ale o vysetrovanie nemeckej prokuratury. Tam sa tomu venuju normalne statne organy, ktore sa snazia vypatrat vinnikov a o tom ako vysetrovanie pokracuje informuju normalne nemecki prokuratori. Germany’s federal prosecutor general, Peter Frank, who is overseeing the investigation in that country, said the same month that he had no evidence of Russian involvement. By February, German officials had all but ruled out a Russian sabotage operation, although they maintained that the investigation was still considering all possibilities, according to two officials familiar with the probes. https://www.wsj.com/articles/in-nord-st ... cle_inline

A potom teda k debate o lokalizacii, podla WSJ (ktore sa opat odkazuje na nemecke vysetrovanie), dokazali tu lod aj lokalizovat: The previously unreported findings were pieced together with data from the Andromeda’s radio and navigation equipment, as well as satellite and mobile phones and Gmail accounts used by the culprits—and DNA samples left aboard, which Germany has tried to match to at least one Ukrainian soldier. Podla Nemcov DNA ktore nasli na lodi velmi dobre sedi s DNA syna jedneho ukrajinskeho vojaka, ktory emigroval do Nemecka. Je tam teda velka sanca ze prave jeho otec bol na tej jachte.

jackb, to co spominas Danov, tak oni nic nevysetrovali ani nikoho neobvinili, Dani iba oznamili ze par dni pred exploziami isla okolo ruska lod. To teda moze znamenat vselico, ale asi si vies predstavit ze ruskych lodi chodi po Baltiku viacero.

jackb, este k tomu videu. Vidim ze uz ti dosli dalsie napady ako by to mohlo cele byt, aby to vsetko sedelo. Mne vobec nezalezi na tom ci to video je pravdive alebo nie, kebyze mi poskytnes nejake dokazy alebo naznaky, tak pokojne priznam ze pravdive nie je. Naopak, vsetko ale nasvedscuje tomu ze tie videa pravdive su: sedia lokality, sedia satelitne zaznamy, sedi smer utoku, sedi ukrajinska vybava, atd atd.

Pytal si sa este na ISW. Za prve, ISW na rozdiel od OSN alebo inych organizacii nie je neutralne. ISW je plne zapojene do americkeho establismentu a to co pusta von je do velkej miery v sulade s tym. Oni teda ani nikde netvrdia ze su nejaki nezavisli pozorovatelia konfliktu, oni tvrdia ze su tu na to, aby naplnali americke strategicke zaujmy. A teda oni aj ked reportuju, tak vacsinou nerobia vlastny vyskum, ale iba opakuju spravy od inych zdrojov, t.j. Ukrajinci tvrdia toto, Rusi tvrdia toto a pod. Ale teda den po tych videach pisu toto: ISW observed an increase in combat activity in different sectors of the frontline but will not speculate about the intent, weight, or focus of Ukrainian counteroffensives operations.
jackb
Redeemer
Redeemer

To Nemecko testuje DNA kazdeho jedneho Ukrajinca na svojom uzemi? Celkom sila, ked vezme do kontextu to, co sa tam sirilo pred 90 rokmi :)
Clanok za pay wall mi nepomoze a tiez - je proti principu, ze najednoduchsie vysvetlenie je vacsinou to pravdive.

Ti agenti ale potom museli byt ako z Horucich striel, ked si na taku operaciu beru sukromne telefony a pisu si cez osobny gmail. A ako teda spustali ponorku z tej pozicanej jachty?

Pride mi to ako pri MH17. Kazdemu bolo jasne, ze ho zostrelili Rusi, ale bolo nutne vypisovat vsetky mozne nezmyselne teorie. Aj o tom, ako sa ruska lod "nahodou" plavila nad trubkami.

Je celkom z cesty, ze USA aj Nemci podporuju Ukrajinu financne aj materialne, no zaroven Nemci sikanuju Ukrajincov na svojom uzemi a obvinuju ich z terorizmu.

Esteze sa clanok da pocuvat. Mihajlo Podoljak tvrdi, ze pre Ukrajinu by taky utok nemal zmysel a pridava benefity len Rusom. Tym sa potvrdzuje, co vieme od vybuchu na konci septembra - urobili to Rusi. A kedze ti pachaju omnoho horsie veci ako toto, nie je dovod obvinovat ukrajinskych predstavitelov zo lzi. tiez Podoljak povedal, ze je to najskor ruska false flag s cielom znicit spojenectvo Ukrajiny a Zapadu. takze preco tie protiukrajinske dristy? nestacilo citovat Ukrajinca namiesto dalsie kydy na adresu krajiny, ktora sa brani?

Mne napady nedosli. Pre kazdeho, okrem teba, je to video ridiculous Russian propaganda. len ty veris na to, ze to bolo geolokovane, aj ked to sa vztahuje na asi stvrtinu vsetkych poli na Ukrajine. zapadne media aj ISW pisali, ze to zdielali zboti, ktori za uplatu klamu. preco veris tomu, ze tam stratili 40 tankov, 40 kusov inech techniky a 2500 vojakov? 0 tankov, 4 kusy (aj ked nie je jasne, preco by im to Ukrajinci dovolili fotit) techniky a minimum vojakov - povedzme. ale to co obhajujes je kravina ako voda v kosi. hlavne ti satelitne zaznamy nesedia: 80 kusov znicenej techniky a nie je ani zaberoch a anj nedymi. :smt017

no a ako citujes, tak sa skutok nestal a uz sa na to mozme vykaslat.

ale mozes prezradit, preco si tak proti Ukrajine a musis obhajovat vsetko ruske :)

no a kedze podla teba su Ukrajinci barbari, ktori nepatria do Unie a podla teba vo vsetkom len klamu, tu mas na adresu potapania sa v Balte vyjadrenie aj svojho idolu: https://www.aljazeera.com/news/2023/3/1 ... r-nonsense
beardie
Redeemer
Redeemer

jackb napísal: 15 jún 2023, 21:40ale mozes prezradit, preco si tak proti Ukrajine a musis obhajovat vsetko ruske :)
v tvojom binarnom svete su tieto obmedzenia jasne, ale nemusis to vztahovat na celu objektivnu realitu :)
gogo956
Redeemer
Redeemer

Pred ofenzivou analytici uvádzali že Ukrajina ma zbrane na protiofenzívu v trvaní asi 3týždňov až mesiac. Nakoľko v poslednych dňoch Západ slubil nove dodavky zbraní, tak sa udáva že protiofenzíva by mohla trvat aj niekolko mesiacov.
jackb
Redeemer
Redeemer

beardie, opat si na zle strane: eMPiko nazval Ukrajincov barbarmi, rasistickymi karikaturami Aziatov, klamarmi a pouziva na nich ruske hanlive pomenovanie. v jeho pripade neide o 50% Zidia - 50% Hitler. u neho je to nieco osobne ci ideologicke. nezdiela spravu, ako Rusi zase zabili civilov. bude vypisovat o tom, ako mierili na vojensky ciel. alebo nenapise: Rusi zase ustupuju. radsej, ako pri Chersonskej ofenzive bude zdielat ich bludy o ukrajinskej neschopnosti a obrovskych stratach.

ty nevidis ako obhajujej video z Army od klamara, ktore cely svet oznacil za klamstvo? alebo ako fanaticky obhajuje halucinacie o niceni plynovodu jachtou?

kedze mi nepride uplne blby, tak ako u teba, aj u neho hladam motivaciu. ak by to postoval napriklad Misko, uz by som ani nedral klavesnicu.
beardie
Redeemer
Redeemer

Stačí keď tie jeho domnelé klamstvá vyvrátiš

Ja som na strane pravdy, ako obvykle :)
eMPiko
Addict
Addict

Príspevok od používateľa eMPiko »

jackb napísal: 16 jún 2023, 6:33 beardie, opat si na zle strane: eMPiko nazval Ukrajincov barbarmi, rasistickymi karikaturami Aziatov, klamarmi a pouziva na nich ruske hanlive pomenovanie.
jackb, Sam dobre vies ze to takto nebolo. Myslienka ktoru som prezentoval je, ze je to prave proti-ruska propaganda, ktora Rusov (uz od cias nacistickeho Nemecka) vyzobrazuje ako aziatske karikatury. Ano, postol som tu omylom link, ktory vyzobrazoval nieco ine (na zaklade 5s googlenia), ale ked si ma na to upozornil, chybu som priznal a dodal som ti aj take linky, ktore to jasne ukazuju. To ze sa to takto (po mesiacoch) snazis prekrucat a dokonca tu povies takto ze ja som nazval Ukrajincov karikaturami -- to ma daleko od korektnej diskusie. To iba ukazuje, ze ty absolutne nemas zaujem o fakty ci argumentaciu, ty si uz pod vahou svojej neschopnosti reagovat na svet okolo seba sklzol do uplne ubohej a zakernej snahy prekrucat a snazis sa tu dehonestovat moje nazory takymito klamstvami.

Ja mam zaujem o diskusiu, aj ked so mnou niekto nesuhlasi. Ale toto co si v tomto prispevku predviedol ma vedie k zaveru, ze s tebou je diskusia nemozna. Nemam zaujem o to vymienat si tu texty s niekym kto ma taketo patologicke spravanie. Myslim, ze bude najlepsie, ak odteraz prestanem na tvoje prispevky reagovat, lebo sa mi to hnusi. Poprosim ta aj o to, aby si prestal ty reagovat na moje, dakujem.
Napísať odpoveď