Banka Revolut
Re: Banka Revolut
Mne raz VUB banka blokla platbu na internete v obchode v USA vo vyske asi 50-60 dolarov. Pritom islo o oficialny obchod pod zastitou Nike. Aj tak im to system blokol a po asi 12 hodinach mi volali, ze co sa stalo, ze mam cez telefon verifikovat platbu.
Ked ma banka podozrenia ze by mohlo ist o nejaky druh podvodu tak to musia preverit, napr docasne zablokuju kartu a pod.to je bezna prax
Chodia platby z Revolutu do Tatra banky cez víkend okamžite?
okamzite platby funguju 24/7 ale je pravda ze sa moze stat pripad kedy banka nespracuje platbu ako okamzitu a ide to ako standartna sepa
Z Revolutu do Tatra banky nefungujú okamžité platby, naopak fungujú...
Prečo na môj Tatra bankový účet z Revolutu nie je okamžitý prevod, na iné Tatra bankové je...
Ako je možné, že peniaze odoslané z Tatra banky ešte vo štvrtok minulý týždeň mi prišli na účet Revolutu až dnes okolo ôsmej ráno?
taki7
na klientskom servise banky by mali vediet Ti odpovedať, najlepsie asi im napísať
na klientskom servise banky by mali vediet Ti odpovedať, najlepsie asi im napísať
Zrejme to bolo posielane vo stvrtok vecer a to uz banka transakciu nespracovala. Kedze bol v piatok sviatok a potom vikend, tak peniaze z banky az v pondelok doobeda a teda prisli az v utorok rano.
Nie, Revolut ma nejaky interny limit na instantne platby. V minulosti som takto nemal mozne posielat na svoj ucet v SLSP a do TB to islo. Teraz je to presne naopak. Zmenilo sa to cca po 6 mesiacoch. Skus napisat do Revolutu, ale pochybujem, ze vyhoveju.
Ahoj, ako je možné že prvá platba zo včera prišla dnes v pohode, ale na druhú menšiu platbu (400€) na rovnaký účet (ČSOB) poslanú o 7 minút neskôr musím čakať až 2 pracovné dni?? 
Spixy
dve platby po sebe, resp v kratkom case a nie male sumy. Tj ta druha preto mohla byt automaticky zadrzana systemom ako potencialne rizikova a posunuta na manualne schvalenie operatorovi.
Je mozne ze ten dátum 25.09.2023 je prezentovany len pre istotu ako horna casova hranica, ale realne to bude na danom ucte uz dnes. Daj pripadne potom vediet kedy to prislo
dve platby po sebe, resp v kratkom case a nie male sumy. Tj ta druha preto mohla byt automaticky zadrzana systemom ako potencialne rizikova a posunuta na manualne schvalenie operatorovi.
Je mozne ze ten dátum 25.09.2023 je prezentovany len pre istotu ako horna casova hranica, ale realne to bude na danom ucte uz dnes. Daj pripadne potom vediet kedy to prislo
No sledujem to a stále to píše 25.09. Prva platba bola 1500€ a prešla v pohode, obe sú podľa mňa malé sumy, obzvlášť tých 400€...
Mal som v minulosti ovela väčšie transakcie (5000, 8000...)
Spixy
veď sa dá im emailom napisat normalne reklamacia, že žiadaš vysvetlenie prečo to tak neštandardne dlho trvá. Na to maju banky klientsky servis aby taketo veci riesili. Slovo "Reklamacia" je vhodne dat hned do predmetu, aby tomu dali prioritu. Oni slovo reklamacia vidia velmi neradi a preto sa budu snazit to poriesit co najskor. A ze ziadas ASAP vyjadrenie z ich strany
veď sa dá im emailom napisat normalne reklamacia, že žiadaš vysvetlenie prečo to tak neštandardne dlho trvá. Na to maju banky klientsky servis aby taketo veci riesili. Slovo "Reklamacia" je vhodne dat hned do predmetu, aby tomu dali prioritu. Oni slovo reklamacia vidia velmi neradi a preto sa budu snazit to poriesit co najskor. A ze ziadas ASAP vyjadrenie z ich strany
Nakoniec to z Revolutu odišlo nie v pondelok ale v sobotu 23.9. o 7:01. Nevedel som že banky fungujú aj cez víkendy.
Každopádne na účet to príde asi až dneska...
Mne je to jedno, 3 dni naviac počkám
Každopádne na účet to príde asi až dneska...
Mne je to jedno, 3 dni naviac počkám
toto ma inak zauijima pri tych vyssich transakciach sa ti nestalo ze chceli po tebe overit prijem?Spixy napísal: 22 sep 2023, 15:11 No sledujem to a stále to píše 25.09. Prva platba bola 1500€ a prešla v pohode, obe sú podľa mňa malé sumy, obzvlášť tých 400€...
Treba zodpovedať pár otázok, lebo to vyhodnocujú ako možný podvod..tie vyššie sumy.
to je práca banky, resp kazdej financnej institucie ktora musi dodziavat FATCU a ix dalsich noriem a zakonov. Maju system podla ktoreho sa preveruju tnx ich klientov. Nejde o to ci sa klientovi zda ze dana tnx nie je rizikova, ale o tom ze oni musia tuto kontrolnu cinnost vykonavat.
FATCA platí pre američanov, 400€ je smiešna suma ktorú na západe EU zarobia za dva dni, v IT aj za jeden...
ale chápem, zákony sú zákony
ale chápem, zákony sú zákony