Dekriminalizacia alebo legalizacia marihuany?
Re: Dekriminalizacia alebo legalizacia marihuany?
k tomu alkoholu, jedna vec je ze predavacom sa nechce kontrolovat ved a ked pride 17 rocny pubertak ze chce pivo tak mu ho predaju, druha vec je ze keby tam prislo 12 rocne dieta tak tomu by ho uz asi nepredali.
a presne su krajiny kde si tvoj vek okontroluju aj ked mas 60 rokov. regulacia je na nic pokial nevies prinutit ludi ju dodrzovat, to je ale problem aj ludi, nie len regulacii. ten casnik co je zniceny po celom dni na nohach, zaraba mizerny plat a dostava mizerne tringelty nema absolutne ziadnu motivaciu riesit ci ta skupina mladych co si objednala piva ma uz 18 rokov alebo iba 17 rokov.
k twitchu, raz za cas to zapnem, ale pre mna je to skor background noise ako nieco co ozaj pozeram. osobne si myslim ze twitch je pre mladych prave kvoli tomu ze mladi proste maju kopu casu a nevedia co s nim. ked sme my boli mladi tak nam nerobilo problemy X hodin denne pozerat MTV aj ked 50% casu tam bola reklama a z toho zbytku nas polovica aj tak nezaujimala.
ja si 100x radsej pozriem video na youtube, ktore je ma nejaku produkciu, ktore je postrihane. to ma na twitchi serie najviac ze polovicu casu pozeras na cloveka ako sa pozera na loading screen alebo na prazdnu stolicku lebo isiel niekam na zachod ci do kuchyne...
tiktok je uplny opak twitchu, miesto 3 hodinoveho streamu kde 70% je vata dostanes 3 minutovy zostrih kde vidis ozaj len to co chces vidiet.
myslim ze som to tu pisal uz viac krat, ja zapinam uz len tiktok, facebook mam len na marketplace a zopar specializovanych skupin, instagram som vymazal davno (je to len horsi tiktok pre mna) a reddit som protestne odinstaloval ked sa udial ten bordel s API a zistil som ze mi nejak realne nechyba (pokial nieco potrebujem vygooglit tak stale preferujem informacie z redditu, akurat uz nebrowsujem frontpage).
je inak velka sranda ako vacsina starsich tiktok absolutne nechape, vzdy ked niekomu poviem ze sledujem tiktok tak si mysli ze tam pozeram na tancujuce pubertacky a deti co si vseliak ublizuju kvoli nejakym "challengom". pravda je ze mne sa nic z toho uz nezobrazuje, trvalo to par dni kym sa ten algoritmus naucil co sa mi paci a co nie a teraz dostavam celkom kvalitny obsah. sledujem tam primarne roznych kucharov, komikov a automechanikov ale medzi sledovanymi kanalmi mam aj nejakych teoretickych fyzikov, hlbokomorskych prieskumnikov, nejakych programatorov ci typka co vlastni asi vsetkych jedovatych hadov a pavukov na svete.
nepride mi to v nicom rozdielne od redditu napriklad kde ked otvoris frontpage neprihlaseny tak je to totalny bordel a ked sa prihlasim tak zrazu vidim len tie subreddity ktore sledujem a je to totalne iny zazitok.
a presne su krajiny kde si tvoj vek okontroluju aj ked mas 60 rokov. regulacia je na nic pokial nevies prinutit ludi ju dodrzovat, to je ale problem aj ludi, nie len regulacii. ten casnik co je zniceny po celom dni na nohach, zaraba mizerny plat a dostava mizerne tringelty nema absolutne ziadnu motivaciu riesit ci ta skupina mladych co si objednala piva ma uz 18 rokov alebo iba 17 rokov.
k twitchu, raz za cas to zapnem, ale pre mna je to skor background noise ako nieco co ozaj pozeram. osobne si myslim ze twitch je pre mladych prave kvoli tomu ze mladi proste maju kopu casu a nevedia co s nim. ked sme my boli mladi tak nam nerobilo problemy X hodin denne pozerat MTV aj ked 50% casu tam bola reklama a z toho zbytku nas polovica aj tak nezaujimala.
ja si 100x radsej pozriem video na youtube, ktore je ma nejaku produkciu, ktore je postrihane. to ma na twitchi serie najviac ze polovicu casu pozeras na cloveka ako sa pozera na loading screen alebo na prazdnu stolicku lebo isiel niekam na zachod ci do kuchyne...
tiktok je uplny opak twitchu, miesto 3 hodinoveho streamu kde 70% je vata dostanes 3 minutovy zostrih kde vidis ozaj len to co chces vidiet.
myslim ze som to tu pisal uz viac krat, ja zapinam uz len tiktok, facebook mam len na marketplace a zopar specializovanych skupin, instagram som vymazal davno (je to len horsi tiktok pre mna) a reddit som protestne odinstaloval ked sa udial ten bordel s API a zistil som ze mi nejak realne nechyba (pokial nieco potrebujem vygooglit tak stale preferujem informacie z redditu, akurat uz nebrowsujem frontpage).
je inak velka sranda ako vacsina starsich tiktok absolutne nechape, vzdy ked niekomu poviem ze sledujem tiktok tak si mysli ze tam pozeram na tancujuce pubertacky a deti co si vseliak ublizuju kvoli nejakym "challengom". pravda je ze mne sa nic z toho uz nezobrazuje, trvalo to par dni kym sa ten algoritmus naucil co sa mi paci a co nie a teraz dostavam celkom kvalitny obsah. sledujem tam primarne roznych kucharov, komikov a automechanikov ale medzi sledovanymi kanalmi mam aj nejakych teoretickych fyzikov, hlbokomorskych prieskumnikov, nejakych programatorov ci typka co vlastni asi vsetkych jedovatych hadov a pavukov na svete.
nepride mi to v nicom rozdielne od redditu napriklad kde ked otvoris frontpage neprihlaseny tak je to totalny bordel a ked sa prihlasim tak zrazu vidim len tie subreddity ktore sledujem a je to totalne iny zazitok.
Riešiť alkohol v SR tak ako v škandinavii. Sinead O Connor zavislá na marihuane potom prešla na iné drogy a teraz už je mrtva.
Takže legalizácia marihuany jedine na liečebné účely pod drobnohladom min.zdravotnictva. Zmierniť tresty za fajčenie marihuany.
Iné kompromisy pravdepodobne nepripadajú už do uvahy, lebo potom by sa to vymklo z ruk a z prepitej slovače by bola aj uplne dofajčená.
Takže legalizácia marihuany jedine na liečebné účely pod drobnohladom min.zdravotnictva. Zmierniť tresty za fajčenie marihuany.
Iné kompromisy pravdepodobne nepripadajú už do uvahy, lebo potom by sa to vymklo z ruk a z prepitej slovače by bola aj uplne dofajčená.
Nemyslim si ze zrovna u nas, s nasim nastavenim spolocnosti by sa z nas stala zrovna Jamajka. Alkohol by sa mohol vymietit uplne.
V Nemecku sa pripravuje schválenie nejakej formy legalizácie marihuany
Cannabis: Wann kommt die Legalisierung in Deutschland? | NDR.de - Ratgeber - Verbraucher
https://www.ndr.de/ratgeber/verbraucher ... aq100.html
Autoeditácia príspevku po 13 hod 33 min 32 sek:
Cannabis: Wann kommt die Legalisierung in Deutschland? | NDR.de - Ratgeber - Verbraucher
https://www.ndr.de/ratgeber/verbraucher ... aq100.html
Na jednej strane pozitivny krok ale z druheho pohladu ide o dalsie navysenie byrokracie a moci štátu.Osobné použitie a domáce pestovanie: Ktoré predpisy by sa mali uplatňovať?
Dospelí môžu v budúcnosti vlastniť až 25 gramov kanabisu na osobné použitie.
Pri súkromnom domácom pestovaní by mali byť povolené až tri samičie kvitnúce rastliny na dospelého.
Kde si môžu spotrebitelia legálne kúpiť kanabis?
Pestovanie a predaj by mali byť spočiatku možné prostredníctvom neziskových pestovateľských združení alebo konopných klubov, ako je to už povolené napríklad v niektorých regiónoch Španielska a Malty.
Združenia pestovateľov môžu svojim členom predať maximálne 25 gramov kanabisu na osobu a deň, celkovo však najviac 50 gramov mesačne. Svojim členom môžu dať na vlastnú spotrebu najviac sedem semien alebo päť odrezkov mesačne. pestovanie.
Minimálny vek pre členstvo je 18 rokov, povolených je maximálne 500 členov na klub.
Ak majú členovia do 21 rokov, dostanú maximálne 30 gramov mesačne, konope nesmie presiahnuť obsah THC desať percent.
Kluby musia vymenovať úradníkov na ochranu mládeže, prevenciu závislostí a prevenciu a nesmú robiť reklamu. Okrem toho musia dodržiavať minimálnu vzdialenosť 200 metrov od škôl a iných zariadení pre deti a mládež, ako aj od ihrísk.
Členstvo vo viac ako jednom klube je zakázané.
Konzumácia kanabisu na mieste v pestovateľských združeniach nie je povolená.
Autoeditácia príspevku po 13 hod 33 min 32 sek:
Tak vo svete je jasná tendencia postupne legalizovat marihuanu ale na užasnom Slovensku ideme zakazat aj HHC
LÁTKA HHC S ÚČINKAMI MARIHUANY: Slovensko plánuje zákaz, toto... | Refresher news
https://news.refresher.sk/143248-Sloven ... zita-zmena
LÁTKA HHC S ÚČINKAMI MARIHUANY: Slovensko plánuje zákaz, toto... | Refresher news
https://news.refresher.sk/143248-Sloven ... zita-zmena
Marihuanu na liečebne učely ok. No na učely konzumácie to ide viacmenej casto ruka v ruke s tvrdými drogami.
Možno na skušku vyskusať aké by to malo vplyvy na spoločnosť,nevhupnut stým po hlave, lebo tým chlastom to na slovači vyzerá zle nedobre.
Cigarety a alkohol samozrejme ovela menej v obchodoch, ked chceme zdravú nezavislu spoločnosť - iný kraj iný mrav platí doslovne.
Možno na skušku vyskusať aké by to malo vplyvy na spoločnosť,nevhupnut stým po hlave, lebo tým chlastom to na slovači vyzerá zle nedobre.
Cigarety a alkohol samozrejme ovela menej v obchodoch, ked chceme zdravú nezavislu spoločnosť - iný kraj iný mrav platí doslovne.
V cesku mali na zaciatku leta na stole v parlamente zakaz HHC. Nepreslo to. Neporiesili ani obmedzenie co je dost nutne.
A vedel by niekto vysvetlit co je na tom HHC take zle? Pred par mesiacmi som si kupil kvalitny Hhc vape: po aplikacii som citil iba velmi mierny utlm a ked som sa snazil sfajcit co najviac tak ma akurat tak zacalo pichat v plucach.
Vsade v mediach sa pise ake je to silne a nebezpecne a bla bla. Tak si hovorim, preco som skoro nic necitil?
Tak som pred par tyzdnami kupil iny vape, od ineho vyrobcu ze snad bude silnejsi: a zase skoro nic. Proste psychotropny ucinok niekde na urovni Fidorky, so silnymi psycho latkami sa to vobec neda porovnavat. To by bolo ako porovnavat Pivo 10stupnove s Tatranskym cajom 70percent.
To iste s Kratomom. Jediny kto to nafukuje su médiá a zopar politikov ktory si na tom chcu urobit populisticku agendu. Doplnam ze Kratom som skusal v dobe ked este jeho predaj na Slovensku bol legalny.
Vsade v mediach sa pise ake je to silne a nebezpecne a bla bla. Tak si hovorim, preco som skoro nic necitil?
Tak som pred par tyzdnami kupil iny vape, od ineho vyrobcu ze snad bude silnejsi: a zase skoro nic. Proste psychotropny ucinok niekde na urovni Fidorky, so silnymi psycho latkami sa to vobec neda porovnavat. To by bolo ako porovnavat Pivo 10stupnove s Tatranskym cajom 70percent.
To iste s Kratomom. Jediny kto to nafukuje su médiá a zopar politikov ktory si na tom chcu urobit populisticku agendu. Doplnam ze Kratom som skusal v dobe ked este jeho predaj na Slovensku bol legalny.
1. Že si to môže kúpiť 10 ročné decko v automate. A detský organizmus je inak nastavený ako dospelý človek. V podstate k tomu teraz neexistujú žiadne štúdie ani na dospelých a už duplom nie na deťoch, ktorých CNS sa stále vyvíja až do rannej dospelosti. Rovnako sa teraz hovorí o tom, že by nealko radler mal byť od 18R, lebo rodičia začali radler kupovať deťom ako malinovku...
2. čistá 100% bio rastlinka je u nás za 20 rokov basy a prepadnutie majetku, ale nejaká chemická šmakuláda, kde sa v labáku hydrogenizuje THC, umelo sa to vyrába a tvári sa to ako rastlinný produkt, tak to je u nás legálne...to je ako keby sme na vodu z vodovodu uvalili extrémnu daň a boli by kolky na vodovodné batérie, ale zároveň by sme pálenku predávali s 0% DPH
____
____
S kratomom by som bol opatrný. Je návykový a spôsobuje absťáky. Malo by to byť na odborníkoch, akú politiku zvolia...či si to štát nebude všímať, alebo zapojí represívne zložky alebo to bude legálne dostupné pod prísnou kontrolou a veľkou DPH ako tabak a chlast.
Asi je to individualne. Na mna to malo ucinok. Hlavny problem je nulove obmedzenie predaja - deti
a aky konkretny ucinok? iba celkovy utlm, alebo aj nejaka euforia?wladas napísal: 25 aug 2023, 14:27 Asi je to individualne. Na mna to malo ucinok. Hlavny problem je nulove obmedzenie predaja - deti
Deti sa k tomu btw dostanu tak ci tak, rovnako ako nie je problem si pre ne zadovait napr alkohol ci cokolvek ine.
Euforia, asi 60-70% v porovnani s klasikou.
Kto tvrdi ze sa k tomu alebo k alkoholu deti nedostanu? Vseobecne ktory zakaz sa nikdy neporusil? Neverim ze taky existuje.
Tvrdis ze ak by sa zrusil zakaz predaja alkoholu nad 18r tak sa nezvysi pocet ucivatelov?
Pokial ma zakaz vplyv na 5% ucivatelov tak ten zakaz uz ma zmysel. Realny dopad bude mat urcite viac.
Kto tvrdi ze sa k tomu alebo k alkoholu deti nedostanu? Vseobecne ktory zakaz sa nikdy neporusil? Neverim ze taky existuje.
Tvrdis ze ak by sa zrusil zakaz predaja alkoholu nad 18r tak sa nezvysi pocet ucivatelov?
Pokial ma zakaz vplyv na 5% ucivatelov tak ten zakaz uz ma zmysel. Realny dopad bude mat urcite viac.
wladas
nepisal som nic ohladom zakazu predaja alkoholu mladistvym.
Ako je mozne ze v Nemecku moze clovek pit alkohol od 16 a u nas zakazany az do 18tky?
**
Inac k tomu Hhc, uznavam ze ma neg. vplyv na rychlost koordinacie pohybov, takze u vodicov by mal byt zakazany.
Autoeditácia príspevku po 1 min 29 sek:
Napr kofein je tiez navykova latka a v obchode nikto neriesi ci nejake dieta kupuje energetak, ci colu.
Dokonca su rodicia ktore detom colove napoje sami kupuju.
Autoeditácia príspevku po 7 min 9 sek:
nepisal som nic ohladom zakazu predaja alkoholu mladistvym.
Ako je mozne ze v Nemecku moze clovek pit alkohol od 16 a u nas zakazany az do 18tky?
**
Inac k tomu Hhc, uznavam ze ma neg. vplyv na rychlost koordinacie pohybov, takze u vodicov by mal byt zakazany.
Autoeditácia príspevku po 1 min 29 sek:
Napr kofein je tiez navykova latka a v obchode nikto neriesi ci nejake dieta kupuje energetak, ci colu.
Dokonca su rodicia ktore detom colove napoje sami kupuju.
Autoeditácia príspevku po 7 min 9 sek:
takouto logikou sa mozme spytat "preco nezakazat alkohol az rovno do 30tky?" Ved to by bol vplyv aj na ovela viacej ako 5% ucivatelov. A predstav si kolko potencialnych uzivatelov by bolo zachranenych, keby sa zakaz aplikoval az do 70tky.. To by bolo super nie?Pokial ma zakaz vplyv na 5% ucivatelov tak ten zakaz uz ma zmysel.
tak asi bude velmi zalezat co si presne mal, aku koncentraciu asi.gogo956 napísal: 25 aug 2023, 14:16A vedel by niekto vysvetlit co je na tom HHC take zle? Pred par mesiacmi som si kupil kvalitny Hhc vape: po aplikacii som citil iba velmi mierny utlm a ked som sa snazil sfajcit co najviac tak ma akurat tak zacalo pichat v plucach.
lebo ja som objednal z nemeckeho shopu vape pen s hhc (ked to prislo tak na tom bolo "made in czech republic") a ja musim povedat ze mne to pride ako velmi solidna nahrada THC, aspon co sa stavu tyka. stacia 2-3 potiahnutia a za chvilu sa doruti uplne solidny stav.
hlavne rozdieli vidim v tom ze to trva kratsie a drobne bzucanie v usiach pocas stavu.
rovnako som skusli v na heydukovej nabehnut do obchodu kde mi teda normalne odvazila 1g kvetiny za 10 eur a tiez som z toho mal stavy aj ked to bolo slabsie.
uplne suhlasim s tym ze lepsie by bolo zlegalizovat THC aby nebolo nutne predavat a vyrabat pochybne alternativy bez riadne preskumanych vedlajsich ucinkov.
ale fungovat to funguje.
Autoeditácia príspevku po 47 sek:
k tomu ze to mozu kupit deti myslim len ze to je problem regulacie, nie kriminalizacie.
Ja som mal z HHC asi aj horšie stavy, rýchlejší účinok a viac mimo. Ale mal som iba nejaké vape pero z automatu v auparku. Dosť som mal pocit väčšej dehydratácie a takého divného zlepeného hrdla (asi skôr vysušeného). Bol som na prechádzke akurát vtedy ani voda ani nič po ruke som myslel že skolabujem sa mi ani prehĺtať nedalo. Myslím, že bola aj trochu paranoja už v tom stave.
Tiež som toho názoru, že radšej normálnu thc šišku niekde v dmke, lekárni kde vidíš koľko to má obsah čoho. V podstate tak ako je to u CBD na eshopoch tak to isté ale s THC by bolo super lebo si vieš nájsť ten svoj level ale to evidentne nikto nechápe v parlamente aj keď ja nechápem načo vôbec nejaký parlament je keď robí vlastne nič ale to je o inom.
No a k deťom tak tým, že by to bolo práve v obchode tak predavačka tak ako nepredá alkohol pod 18 tak aj toto by nepredali a ak hej tak hej ale určite to kúpi menej detí ako keď to je úplne voľné.
Ale myslím si že obmedzenie predaja by malo byť možno aj od 20+ keďže ako písal ephramko tak mozog sa vyvíja ďaleko dlhšie. Myslím, že až do 25.
Ale určite lepšie ako teraz na ulici od niekoho kupovať a dokonca v domienke že máš thc a pritom ti možno predá len hhc a ani nevieš.
Tiež som toho názoru, že radšej normálnu thc šišku niekde v dmke, lekárni kde vidíš koľko to má obsah čoho. V podstate tak ako je to u CBD na eshopoch tak to isté ale s THC by bolo super lebo si vieš nájsť ten svoj level ale to evidentne nikto nechápe v parlamente aj keď ja nechápem načo vôbec nejaký parlament je keď robí vlastne nič ale to je o inom.
No a k deťom tak tým, že by to bolo práve v obchode tak predavačka tak ako nepredá alkohol pod 18 tak aj toto by nepredali a ak hej tak hej ale určite to kúpi menej detí ako keď to je úplne voľné.
Ale myslím si že obmedzenie predaja by malo byť možno aj od 20+ keďže ako písal ephramko tak mozog sa vyvíja ďaleko dlhšie. Myslím, že až do 25.
Ale určite lepšie ako teraz na ulici od niekoho kupovať a dokonca v domienke že máš thc a pritom ti možno predá len hhc a ani nevieš.
no toto. a pokial to este zakazu tak zrazu budu plne sklady HHC produktov ktore nemozes na nasom trhu predavat. co s tym spravia? budu to predavat na inych trhoch lacnejsie a potom sa to sem bude dodavat nelegalne.
ked mi moze teta na heydukovej predat gram za 10 eur a z toho zaplatit dan, dopravu, prenajom priestorov, elektrinu a este aj teda tu tetu tak kolko to moze realne stat?
diler ti za 10 eur da THC sisku ktora bude mat mozno 0.8 gramu a zarobi na tom kolko? euro? pokial to nie je shit a nekupuje od dodavatela naraz 5 kil tak to nemoze mat za menej ako 0.6-0.7 na gram.
nebude pre neho vyhodnejsie z netu objednat HHC vo vypredaji a predavat mi to?
ked mi moze teta na heydukovej predat gram za 10 eur a z toho zaplatit dan, dopravu, prenajom priestorov, elektrinu a este aj teda tu tetu tak kolko to moze realne stat?
diler ti za 10 eur da THC sisku ktora bude mat mozno 0.8 gramu a zarobi na tom kolko? euro? pokial to nie je shit a nekupuje od dodavatela naraz 5 kil tak to nemoze mat za menej ako 0.6-0.7 na gram.
nebude pre neho vyhodnejsie z netu objednat HHC vo vypredaji a predavat mi to?
aacid
co som pozeral tak vsetky tie HHC pen vape maju deklarovanych rovnako minimalne 90percent HHC content.
U deti a mladistvych regulacia predaja navykovych latok nepochybne vyznam ma.
co som pozeral tak vsetky tie HHC pen vape maju deklarovanych rovnako minimalne 90percent HHC content.
U deti a mladistvych regulacia predaja navykovych latok nepochybne vyznam ma.
mozno este zalezi ci je to hhc, hhc-p, hhc-o...
tie kvety co som mal boli hhc-p co je vraj nasobne silnejsie ako hhc.
ake to pero je iba hhc, aspon tak som to nasiel v maily (Cannabis Wax Vape 95% HHC) na stranke to uz nemaju...
tie kvety co som mal boli hhc-p co je vraj nasobne silnejsie ako hhc.
ake to pero je iba hhc, aspon tak som to nasiel v maily (Cannabis Wax Vape 95% HHC) na stranke to uz nemaju...
Neviem či sem môžem poslať link každopádne ja čo som kupoval bolo HHC aj web mal link "hhc-vape-pen" ale tiež už na webe majú len hhc-p.
Ale tak mne to je jedno viac menej aktuálne už 3 mesiace bez trávy a je mi lepšie
Ale tak mne to je jedno viac menej aktuálne už 3 mesiace bez trávy a je mi lepšie
Tráva z nemocniční pěstírny. „V konopí vidím budoucnost,“ říká lékař - Seznam Zprávy
https://www.seznamzpravy.cz/clanek/doma ... -internetu
https://www.seznamzpravy.cz/clanek/doma ... -internetu