Ancap - anarchokapitalizmus

Diskusie na politické témy...
gogo956
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Re: Ancap - anarchokapitalizmus

Príspevok od používateľa gogo956 »

harrison314 napísal: 25 júl 2023, 11:47 Len narozdiel od VPN ty vies kam sa pripajas a s kde isu requesty spet do bezneho internetu.
Exit nod posiela dáta už priamo cielovemu webu kam smerovala nasa povodna poziadavka. Ale tato komunikacia medzi Exito nodom a danym webom uz nie je sifrovana.

Dalsie nevyhody oproti Vpn su nizka prenosova rychlost a pomala odozva.

Autoeditácia príspevku po 10 min 32 sek:
Toto su teraz zmerane hodnoty rychlosti a odozvy:

Vpn Surfshark
DL: 32Mbps
UL: 6Mbps
Ping: 33ms
--
Tor /priamo, bez zapojenia Vpn/

uz pri zakladnom prehliadani netu je vyrazne pomalsi aj s nizsou odozvou ako pri Vpn.
Na speedtest.net sa podarilo pripojit az po viacnasobnej zmene "Tor circuite".

DL: 9,6Mbps
UL: 1,51Mbps
Ping: 342ms

Dalsia nevyhoda Toru je, ze dane Ipčky su uz vacsinou na blacklistoch, takze mnohe weby pripojenie bud uplne odmietnu alebo ziadaju overenie ze si human, co je casto dost zdlhave a otravne. Ja by som Vpn za Tor nevymenil, resp kazdy system ma svoje plusy aj minusy. Este jeden problem ma napadol pri Tor a to, ze niekedy na stranke ktora ma vela obrazkov, tak nacitava iba nejaku cast a ostatne vobec nezobrazi, co sa da niekedy riesit opakovanim zadavanim requestu na nacitanie stranky, v kazdom pripade sa neda hovori uz o komfortnom pouzivani netu.
Takze tvrdit ze Tor poskytne taku istu uroven sluzieb ako Vpn je nepravdiva informácia.
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa harrison314 »

gogo956 napísal: 25 júl 2023, 12:10 Exit nod posiela dáta už priamo cielovemu webu kam smerovala nasa povodna poziadavka. Ale tato komunikacia medzi Exito nodom a danym webom uz nie je sifrovana.
Medzi exit nodom a webom mas https, ved dnesne weby uz maju vsetky https a http pouzivaju len na to aby ta redirektli na https.

Ja netvrdim, ze Tor poskytuje taku istu uroven sluzieb. Ale ze ide pouzit ako nudzova VPN, ak sa nahodou ocitnes na Wifine, ktorej neveris. No treba povedat aj B, ze vdaka HTTPS ani na nezbepcenej wifine tu VPN-ku nepotrebujes.
gogo956
Redeemer
Redeemer

harrison314
problem je ze nikto nevie, kto obsluhuje daný exit nod, to su iba nejakí dobrovolnici, ktori kludne mozu komunikaciu ktora cez nich ide odpocuvat. Toto ale pri VPn nehrozi, pretoze tam je komunikacia sifrovana stale. :)
Konkretne napr Surfshark nie je vobec drahy, za 2,50Usd/month ho mozes pouzivat na neobmedzenom mnozstve zariadeni v ramci domacnost a mas uz v tom aj Ad & malware blocker.
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

gogo956 napísal: 25 júl 2023, 12:51 problem je ze nikto nevie, kto obsluhuje daný exit nod, to su iba nejakí dobrovolnici, ktori kludne mozu komunikaciu ktora cez nich ide odpocuvat. Toto ale pri VPn nehrozi, pretoze tam je komunikacia sifrovana stale.
To si nemyslim, myslim, ze ked ides cez Tor na https stranku, tak vtedy je sifrovana cela komunikacia prave cez HTTPS. Tor sa z pohladu kleinta tvari ako transparetna proxy.

Len si treba uvedomit, ze pouzitim VPN si tie udaje co vie o tebe zistit prvadzkovatel wifiny vie zistit prevadzkovatel VPN.
gogo956
Redeemer
Redeemer

harrison314 napísal: 25 júl 2023, 14:02 Len si treba uvedomit, ze pouzitim VPN si tie udaje co vie o tebe zistit prvadzkovatel wifiny vie zistit prevadzkovatel VPN.
pre koho je väcsim strašiakom reputačné riziko v pripade zneuzitia dát ?/napr udaje ku karte/:
1/prevadzkovatel nejakej free wifi
2/poskytoval VPN
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Udaje ku karte nevidi ani jeden. Co myslis, preco tu dve strany tvrdim, ze VPN-kou si nepomozes?
gogo956
Redeemer
Redeemer

Tereza v debatě pro Legalize It - YouTube
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Pilifo »

Tá diskusia Terezy a generála mi z jeho strany pripadala ako klasický čistý alibizmus fízlov, keď obhajujú svoje agresívne zásahy. "Ja za to nemôžem, že vám obmedzujem slobodu, som k tomu donútený platnými právnymi predpismi." Očividne s perzekuovaním húličov súhlasí a podporuje to, inak by to snáď nerobil.

Natrafil som na pekný obrázok pre etatistov.
Prílohy
ankap.jpg
retkvic
Addict
Addict

Príspevok od používateľa retkvic »

Na to že by nemala míňať peniaze na veci, ktoré sú zbytočné, sa podpisujem.
Napr. teraz Vallo má v pláne nakúpiť 40 vodíkových busov pre hl. mesto. Jeden bus má stáť cca 600tisic euro, čo je viac než dvojnásobok normálneho busu, možno aj elektrického, vodík je drahší ako klasické palivo, alebo rovno elektrika, pritom bez nej by žiadny vodík nevyrobili ale aj napriek tomu kúpia niečo drahšie, čo bude mať ešte aj drahšie prevádzkvé náklady, len preto, že je to traz in technológia, tak prečo to nevyskúšať.
gogo956
Redeemer
Redeemer

retkvic
neviem, ale nepojde to cez nejake eurofondy? Btw cely ten europskych Green deal a vsetko co s nim suvisi je uplny nezmysel, len sa na tom pakujú urcite vyrobne a predajne segmenty. Je to presuvanie penazi zo statnych rozpoctov do sukromnych vrecak.
retkvic
Addict
Addict

Príspevok od používateľa retkvic »

Stále sú to len verejné zdroje, tiež som počul, že to má ísť cez eurofondy, som nevedel, že Bratislava ich môže používať. Ale možno na niektoré projekty áno. Mne by ani nevadilo, že je to green, ale lepšie by možno bolo niečo čo je lepšia hodnota za peniaze, ako to porovnávali tuším s Košicami, alebo nejakým východným mestom, kde to budú busy na lpg.
gogo956
Redeemer
Redeemer

retkvic
Lpg z pohladu Grean deal nie je dostatocne "green". Ale pokial mame na mysli globalne oteplovanie, tak Grean deal nic na skutocnosti nezmeni ani o 1percento k lepsiemu. Je to iba vymysel bruselskych byrokratov a uz spomenute "nabalenie".
gogo956
Redeemer
Redeemer

apropo ti ktori sa pozastavovali nad skutocnostou ze vo vacsine krajin zapadnej Europy je povolene riadit s nejakou malou hladinou alkoholu v krvi, tak tí budu prekvapeni z tohto: na Floride nemôže policajt zastavit auto bez toho ze by vodič nevykonal nejaky priestupok. Nemoze proste kontrolovat auto iba "námatkovo" alebo iba preto "že ma podozrenie". A to je dobre ze to maju takto nastavene, pretoze to znizuje moznost zbytocneho sekírovania vodicov policiou.
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Tá zásada, že fízli nemôžu autá zastavovať na kontrolnú kontrolu ako na Slovensku, platí myslím vo väčšine štátov USA. Mňa paradoxne checkoval fízel len hneď 1. deň, čo som dorazil do USA, keď som zastavil po polnoci na prázdnej mestskej ceste pri krajnici na blikačky, aby som si nahodil do GPS destináciu. Bol ale celkom rozumný a nesnažil sa mi napariť pokutu, len ma upozornil, že by som to mal spraviť na bezpečnejšom mieste a išiel preč.

Odvtedy som tam najazdil niekoľko tisíc kilometrov bez akéhokoľvek zdržovania kontrolnými kontrolami. Uvítal by som, keby sa takáto prax začala uplatňovať aj v SR a ČR a konečne sa prestalo s tou nezmyselnou buzeráciou...
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Je to tam. Vyzerá to na libertariánskeho/ankapáckeho prezidenta po veľmi dlhom čase :)

Far-Right Libertarian Wins Argentina’s Presidential Primary

Akurát ten prívlastok "far-right" si mohli v tom titulku odpustiť. Libertariáni rozhodne nepatria k ultra pravicovým ľuďom...
gogo956
Redeemer
Redeemer

Pilifo napísal: 14 aug 2023, 16:14 Je to tam. Vyzerá to na libertariánskeho/ankapáckeho prezidenta po veľmi dlhom čase :)

Far-Right Libertarian Wins Argentina’s Presidential Primary

Akurát ten prívlastok "far-right" si mohli v tom titulku odpustiť. Libertariáni rozhodne nepatria k ultra pravicovým ľuďom...
uvidime co mu dovoli Národný kongres :)
M142
Addict
Addict

Príspevok od používateľa M142 »

Parada je to tam, v argentine bude prezidentom clovek, ktory chce zakazat potraty este aj znasilnenym zenam.
gogo956
Redeemer
Redeemer

M142 napísal: 15 aug 2023, 7:12 Parada je to tam, v argentine bude prezidentom clovek, ktory chce zakazat potraty este aj znasilnenym zenam.
v tom pripade ale nie je libertarián
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

No vyzerá to tak, že M142 má pravdu. Milei je libertarián len v ekonomických oblastiach, ale čo sa týka osobných slobôd, tak to vyzerá na poriadneho konzervatívca. No ale aspoň by tento krok mohol pomôcť znížiť 115%-nú infláciu v Argentínu a dať ľuďom možnosť jednoducho kúpiť, držať a obchodovať s Bitcoinom.
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Bubba to má v malíčku :D
Prílohy
bubba.jpg
Napísať odpoveď