Exit nod posiela dáta už priamo cielovemu webu kam smerovala nasa povodna poziadavka. Ale tato komunikacia medzi Exito nodom a danym webom uz nie je sifrovana.harrison314 napísal: 25 júl 2023, 11:47 Len narozdiel od VPN ty vies kam sa pripajas a s kde isu requesty spet do bezneho internetu.
Dalsie nevyhody oproti Vpn su nizka prenosova rychlost a pomala odozva.
Autoeditácia príspevku po 10 min 32 sek:
Toto su teraz zmerane hodnoty rychlosti a odozvy:
Vpn Surfshark
DL: 32Mbps
UL: 6Mbps
Ping: 33ms
--
Tor /priamo, bez zapojenia Vpn/
uz pri zakladnom prehliadani netu je vyrazne pomalsi aj s nizsou odozvou ako pri Vpn.
Na speedtest.net sa podarilo pripojit az po viacnasobnej zmene "Tor circuite".
DL: 9,6Mbps
UL: 1,51Mbps
Ping: 342ms
Dalsia nevyhoda Toru je, ze dane Ipčky su uz vacsinou na blacklistoch, takze mnohe weby pripojenie bud uplne odmietnu alebo ziadaju overenie ze si human, co je casto dost zdlhave a otravne. Ja by som Vpn za Tor nevymenil, resp kazdy system ma svoje plusy aj minusy. Este jeden problem ma napadol pri Tor a to, ze niekedy na stranke ktora ma vela obrazkov, tak nacitava iba nejaku cast a ostatne vobec nezobrazi, co sa da niekedy riesit opakovanim zadavanim requestu na nacitanie stranky, v kazdom pripade sa neda hovori uz o komfortnom pouzivani netu.
Takze tvrdit ze Tor poskytne taku istu uroven sluzieb ako Vpn je nepravdiva informácia.