Aky mate mobil "Inteligentny" alebo "Hlupy"

Všetko o mobiloch, PDAčkach...

Aky mate mobil

Inteligentny (Symbian, WM, Android)
253
88%
Hlupy (Uzavrety OS)
34
12%

Celkom hlasov: 287

gogo956
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Re: Aky mate mobil "Inteligentny" alebo "Hlupy"

Príspevok od používateľa gogo956 »

lukas9206
tak potom to Alza chybne ukazuje. Pise ze modely huawei bezia na Androide /asi OS Harmony z Androidu vychádza/.

Co sa tyka fotiek, tak pre mna je dostacujuce hocico, ked sa to prezentuje v mobile, tak tam ziaden rozdiel nevidim. Ale jasne ze ked to niekto chce tlacit na fotopapier, tam uz kvalita dolezita nepochybne je. Ked porovnavam fotky z mobilu za 150€ a za 1000€ tak rozdiel vedome nevnimam/ale urcite ze tam sú/. Pravdepodobne je rozdiel hlavne pri foteni v interieri /?/
fildinko
King
King

Príspevok od používateľa fildinko »

lukas9206 napísal: 05 sep 2023, 12:06 Apple ma podporu 5 rokov, Samsung tuším 4 roky, FairPhone 5 rokov a zachviľu to snáď bude mať aj samotný Google a jeho Pixely.
Už len kvôli tomuto faktu by som šiel do iPhonov.

Nerozumiem že keď sa cena android telefónu približuje k cene iPhonu ale aktualizácie dostaneš len 3.

Nemám nič kvôli android zariadeniam okrem tejto podpory. Je to smutné.
lukas9206
Addict
Addict

Príspevok od používateľa lukas9206 »

gogo956 napísal: 05 sep 2023, 12:24 lukas9206
tak potom to Alza chybne ukazuje. Pise ze modely huawei bezia na Androide /asi OS Harmony z Androidu vychádza/.

Co sa tyka fotiek, tak pre mna je dostacujuce hocico, ked sa to prezentuje v mobile, tak tam ziaden rozdiel nevidim. Ale jasne ze ked to niekto chce tlacit na fotopapier, tam uz kvalita dolezita nepochybne je. Ked porovnavam fotky z mobilu za 150€ a za 1000€ tak rozdiel vedome nevnimam/ale urcite ze tam sú/. Pravdepodobne je rozdiel hlavne pri foteni v interieri /?/
Ono to je android, ale zároveň aj není :D
https://arstechnica.com/gadgets/2021/02 ... t-android/

Áno, fotky v interiéry a v šeru môže byť pre veľa mobilov problém. Prípadne je ešte rozdiel v samotných objektívoch, ktoré mobil používa, wide, telephoto atď.

Autoeditácia príspevku po 7 min 22 sek:
fildinko napísal: 05 sep 2023, 12:42 Už len kvôli tomuto faktu by som šiel do iPhonov.

Nerozumiem že keď sa cena android telefónu približuje k cene iPhonu ale aktualizácie dostaneš len 3.

Nemám nič kvôli android zariadeniam okrem tejto podpory. Je to smutné.
Lenže na druhú stranu veľa ľudí to absolútne nezaujíma a menia mobil každé 2 roky, čiže im to môže byť úplne jedno.
Androidy to dnes doháňajú hardwarom. Úprimne si treba povedať, že Apple už pár rokov nie je inovátorom. Robí telefóny, ktoré budu fungovať, ale nie je v nich nič nové. Androidy, aspoň niektoré sa snažia robiť aspoň niečo, skladacie telefóny, teleobjektívy, display bez výrezu atď.
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa aacid »

gogo:
mne je osobne je fotak v telefone ukradnuty. ale vela ludom na tom zalezi. ale tiez si myslim ze je to podobna nahanacka ako mat co najlepsi procesor, je to pekne mat na papieri a ked ten telefon vlastnis tak sa citis dobre ake kvalitne fotky mas ale realne ako pises pokial to nejdes tlacit na plagaty tak malokto pozna realny rozdiel medzi fotkou z 1500 euroveho telefonu a z 500 euroveho telefonu.

fildinko:
ako pise lukas, v takej amerike apple zije viac menej z programu kde ty platis mesacne a kazdy rok ci dva mozes vymenit iphone za novy.
dalsia vec je ze ked iphone prestane mat podporu tak ho mozes akurat tak zahodit do kosa.
s androidom aspon trochu sikovny clovek (ale si to nechas spravit niekym) si dokaze vymenit OS za komunitnu verziu ktora bude podporovana aj po 5 rokoch (lineageos napr)...
ale mas pravdu ze pre specificku skupinu uzivatelov co nechcu nic riesit a planuju mat telefon dlhsie je iphone fajn volba. ale tiez by som radsej zobral fairphone ktory ma tiez softwarovu podporu 5 rokov a este to ani nie je zlepena krabicka v ktorej nic nevymenis a tak ti ten telefon moze realne vydrzat aj ovela viac. a samozrejme je podstatne lacnejsi nez iphone.
lukas9206
Addict
Addict

Ono hlavne vravieť, že Apple ma podporu 5 rokov a android nie a že je to smutné je trochu nesprávne. Keďže android mobilov máš tisíce, kdežto iPhonov v podstate len pár. A ak chceš android s dlhou podporou, tak si ho vieš kúpiť. Ak chceš lacný mobil máš ho, ohybný máš ho, s takou výbavou alebo takou máš ho. Apple? Môžeš si vybrať len dráhy a drahší veľký a väčší.
fildinko
King
King

Príspevok od používateľa fildinko »

lukas9206 napísal: 05 sep 2023, 13:36 Apple? Môžeš si vybrať len dráhy a drahší veľký a väčší.
??

https://www.alza.sk/iphone-se-64-gb-bie ... 058996.htm
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

lukas ako si mohol zabudnut ze si mozes vybrat aj "maly s 10 rokov starym dizajnom za cenu noveho"
lukas9206
Addict
Addict

Jop, to je presne to čo som vravel. Minimálne 3 roky ak nie aj viac Apple ne inovuje. A čudujem sa kto si ešte dnes kúpy toto za takú cenu.

Asi mesiac do zadu, si priateľka kúpila v zľave Samsung A54 tuším? Stal cca 350€. 4-ročná podpora, 128gb pamäte plus sd karta, lepšie foťáky atď. Jasne je síce plastový, ale zase bude celý čas v obale, plus uvidíme ako to bude fungovať po pár rokoch. Ale úprimne, tento iphone by som si za takú cenu určite nekúpil.
gogo956
Redeemer
Redeemer

mam sluzobny Iphone ale sukromne mobily som vzdy mal aj mam androidy. Moc tomu fetišu s názvom "iphone" nerozumiem.. Najcastejsi argument ktory od fanusik iphonu pocut je, ze iphone ani po rokoch nezvykne mrznut. Ale moja skusenost je, ze ked clovek Android pravidelne cisti, tak funguje aj u velm i stareho mobilu ako nový.. :)
lukas9206
Addict
Addict

Ono ani ta rýchlosť a spoľahlivosť ios už nie je ako kedysi. Je to v podstate aj logické, keďže každý rok sa tam nabaluju nové funkcie a je tam toho viac viac.
Plynule som prechádzal po dvoch rokoch s Huawei p20 pro na Iphone 12 a teraz mám rok a pol Samsung S22 Ultra a ak mám byť úprimný, tak IP 12 nebol žiaden zázrak. Appky mi padali a mrzli rovnako ako na androide. A dovolím si povedať, že Samsung ktorý teraz mám je softwarom aj o level vyššie ako bol IP12. Aj keď to niesu cenovo úplne ta istá kategória.
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

cela sila iphonu je v ekosysteme. iphone sam o sebe je ok telefon, nicim vynimocny, nicim zly. ale ked sa spoji s apple watch, s airpodmi, macbookom ci homepodom tak uz zrazu ziskavas nieco co ti konkurencia neda, minimalne nie tak premakane ako apple.

apple watch su perfektne smarthodinky, zial androidova konkurencia sa na ne nechyta.
airpody mozno nie su najlepsie hrajuce sluchadla na trhu ale napriklad to parovanie prilozenim je perfektna vec, hlavne pre cloveka co pracuje na viacero zariadeniach pocas dna.
macbook air je aktualne asi najlepsi notebook co si moze clovek kupit. nema konkurenciu. ziadny iny notebook ti neda 20 hodin vydrze a viac nez slusny vykon bez hucania vetracika.
ipad je tiez velice slusny tablet na ktory sa na rozdiel od androidovych tabletov aj aktivne vyvijaju aplikacie. aj ked sa zda ze tablety prichadzaju zase do mody a napriklad google po dlhych rokoch ma novy tablet tak sa mozno nieco zmeni.
lukas9206
Addict
Addict

Súhlasím ale len z časti. Hodinky od Applu či android výrobcov, sú pre mňa osobne nepoužiteľné, keďže nabíjať to každý deň by som nezvládol, preto som volil radšej Garmin s 10 dňovou výdržou. Čo sa týka slúchadiel, tak tu neviem, ako to funguje. Lebo mám nejaké Anker slúchadla, a tie fungujú hneď, ako náhle otvorím Mac a keď ho zavriem a vezmem do ruky Samsung tak sa automatický spárujú behom sekundy s ním. Takže neviem čo lepšie by mohlo byť na Airpodoch :D
Čo sa týka tabletov a notebookov, tak tu musím povedať, že sú ozaj skvelé. Mal som Ipad pro s ceruzkou a bol skvelý. Teraz mám Mac Pro a tiež je to skvelé. A teraz ma tu niektorí isto ukameňujú, ale tak, ako je ten hardware u Ipadu a Macu úžasný tak presne naopak je software hrozný. Podľa mňa IpadOS extrémne brzdy tablety v tom čo by mohli dokázať a Mac OS je jednoducho strašný :D
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

k hodinkam, to je len otazka zvyku, ked som mal smart hodinky tak tak ako som musel telefon nabijat kazdy den tak som nabijal aj hodinky, neprijemne ale ziadna tragedia. ale ano, garmin maju naj vydrz, zalezi na co chces od hodiniek.
sluchadla... to ano, ale vies to spravit aj s troma zariadeniami? co ak ich mas sparovane prave s telefonom a chces pocuvat na notebooku? co ak ich mas prave sparovane s telefonom, otvoris notebook a naopak nechces pocuvat na notebooku?
ja som si to teraz uz vyriesil tak ze mam samostatne sluchadla k telefonu, tabletu aj notebooku (aj druhemu notebooku :D) a dohromady ma nestali to co co by ma stali airpody :D ale mam to tak preto ze ma otravovalo neustale otvarat bluetooth menu, popripade nejakou divokou kombinaciou drzania a mackania sluchadiel spustat parovanie.
samozrejme pokial by som mal vsetko apple zariadenia a airpody tak staci prilozit airpody k zariadeniu na ktorom chcem pocuvat a je to.

no a k macbooku, toho softwaru sa trochu bojim. na jednej strane je to na baze BSD a ja posledne mesiace viac menej zijem v terminali tak som to vzdy bral tak ze macos je proste dalsie linuxove distro, take najvylestenejsie. ale co pocuvam tak to ide za posledne roky dolu vodou. naposledny som mal macbook ked bol este (snow) leopard a vtedy som si bez problemov zvykol tak uvidime teraz.
v najhorsom si tam vzdy mozem dat asahi linux :D
Ninx
Star
Star

Príspevok od používateľa Ninx »

aacid napísal: 05 sep 2023, 16:04 ide za posledne roky dolu vodou.
preco?
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

nemam mac a ako som pisal naposledy som mal mac ked vychadzal snow leopard, takze nemam osobnu skusenost. iba co citam a pocujem. pocuvam pravidelne podcast dvoch US developerov, obaja su dost apple pozitivni a pri kazdom update sa stazuju.
ze sa apple silou mocou chce mat z macOS radsej iOS, ze podobne ako windows stale meni UI nastaveni a ze apple aplikacie su stale horsie a horsie.
ale to je iba z pocutia, ja si pamatam toho leoparda ze to bol fajn system, vzdy ked som testoval rozne linuxove distribucie tak som si na konci povedal ze macOS je ta najlepsia :)
stale som pevne rozhodnuti ze ten macbook kupim (asi az na novy rok) tak dufam to neolutujem a zistim ze to boli iba prehnane reci.
tyler91
King
King

Príspevok od používateľa tyler91 »

lukas9206 napísal: 05 sep 2023, 14:52 Ono ani ta rýchlosť a spoľahlivosť ios už nie je ako kedysi. Je to v podstate aj logické, keďže každý rok sa tam nabaluju nové funkcie a je tam toho viac viac.
Plynule som prechádzal po dvoch rokoch s Huawei p20 pro na Iphone 12 a teraz mám rok a pol Samsung S22 Ultra a ak mám byť úprimný, tak IP 12 nebol žiaden zázrak. Appky mi padali a mrzli rovnako ako na androide. A dovolím si povedať, že Samsung ktorý teraz mám je softwarom aj o level vyššie ako bol IP12. Aj keď to niesu cenovo úplne ta istá kategória.
Presne toto vravel aj Michal Štajer z techAreny (top kanál na recenzie) že tie iphony už stratili meno v dokonalej stabilite, vraj apple častejšie vydáva updaty s bugmi a aj appky zvyknú padať častejšie ako v minulosti... A34 je oproti se lepším telefón vo všetkých parametroch
gogo956
Redeemer
Redeemer

apropo, ked spominate "padanie appiek" to sa ako presne prejavuje? Zamrzne? Alebo sa sama zatvori?
Lebo ja si ani nepamatam ze by na Androide sa mi nieco podobne v dohladnej dobe stalo. A na iphone tiez nie, ale tam iba volam+sms a ziadne externe appky ani nainstalovane nemam.
Bad.boy
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Bad.boy »

Samsung Flip 4 -> Motorola Edge 30 ultra

Tyzden po tom, co mi skoncila rocna Samsung premium zaruka sa mi samozrejme podarilo jednym tukesom odstavit cely displej.

Minulorocna vlajka Motoroly bola o 20e lacnejsia ako vymena displeja :D Zatial spokojnost, baterka dostala samozrejme brutalny boost + aj kamery su lepsie + zbytocnych 12gb ram ale za to s 256gb uloziskom (oproti 128 na Flipe).
lukas9206
Addict
Addict

A ako bol na tom display po roku? Nejaké mikroškrabance? Nedá sa to poškrabať nechtom?
Bad.boy
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Bad.boy »

Je na tom folia ktoru by si nemal davat dole. Mne sa cca 3 mesiace dozadu zacala odliepat v tom ohybe od displeja az pukala po 2 tyzdnoch. V Samsungu ju vymenili na pockanie (mimo zaruky to je tusim za 30e). Poskrabes to nechtom ked chces (ci foliu alebo displej) ale pri beznom pouzivani sa mi to nestalo. Ono myslel som si ze pri tejto 4 generacii uz ten displej vydrzi trosku viac ale...vysmykol sa mi otvoreny z ruky v kupelni, instiktivne som ho pritlacil pri pade o jeden roh ako padal (fakt ze slabo) a uvidel som minibodku v strede folie ako od spendlika. Povedal som si fasa, bude ma to srat ked po tom prejdem prstom a zas budem musiet menit foliu ale ani vo sne by mi nenapadlo ze to odpali cely displej :D

Inak predam Flip 4 na nahradne diely :P
Napísať odpoveď