Parlamentné voľby 2023

Diskusie na politické témy...

Ktorú stranu alebo hnutie budete voliť vo voľbách do parlamentu 2023?

Hlasovanie ukončené 01 okt 2023, 11:16

Demokrati
7
10%
Hlas – SD
0
Žiadne hlasovania
Koalícia OĽaNO a priatelia
0
Žiadne hlasovania
Kotlebovci - ĽSNS
0
Žiadne hlasovania
Kresťanskodemokratické hnutie (KDH)
2
3%
Modrí, Most – Híd
0
Žiadne hlasovania
Progresívne Slovensko (PS)
24
34%
Republika
0
Žiadne hlasovania
Sloboda a Solidarita (SAS)
31
44%
Slovenská národná strana (SNS)
1
1%
Sme rodina
0
Žiadne hlasovania
Smer – SSD
3
4%
Szövetség /Aliancia
0
Žiadne hlasovania
Inú stranu
0
Žiadne hlasovania
Nezúčastním sa
2
3%

Celkom hlasov: 70

Frco
Guru wannabe
Guru wannabe

Re: Parlamentné voľby 2023

Príspevok od používateľa Frco »

SaSku. Úprimne z nej nadšený nie som, sulik mal pustiť kormidlo dávnejšie niekomu inému.
Stále podľa mňa platí, že Sulik je jeden z tých múdrejších a schopnejsich čo sú v politike (čo je inak dosť smutné).
Chcem aby malo PSko s kým zostaviť vládu. A darmo aj vyhrá voľby s 25% ako minule Matovic, ak napríklad Saska zostane so 4,5% mimo.
Ten prieskum zo včerajšieho rána bol veľmi zlý, ale to bola nejaká zvláštna agentúra. Tento posledný čo zverejnili poobede/podvečer už vyzerá o niečo lepšie.

Bolo by úžasné ak by sa tam nedostala Republika :-)

Osobne už dlho hovorím a stojím si za tým, že vláda bude vyzerať nejako takto:
PS+Hlas+Sas+ešte niekto (napríklad Sme rodina). Nie je to dream team, ale lepšie ako alternatíva.
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa Dreamer »

Najskor chcem opat upozornit, ze anketa bola zrejme restartovana, kvoli mojej (neumyselnej) chybe, ak ste to nezachytili, skontrolujte si, ci je vas hlas zapocitany, ak nie, hlasujte znova, hlas je mozne aj zmenit, kedze nie kazdy je uz rozhodnuty a este sa toho moze vela stat.
Frco napísal: 15 sep 2023, 14:42SaSku. ... Chcem aby malo PSko s kým zostaviť vládu. A darmo aj vyhrá voľby s 25% ako minule Matovic, ak napríklad Saska zostane so 4,5% mimo.
K tomu sa vyjadril aj nejaky politicky komentator a tiez Kiska, aj ked on komentoval prave ten "pochybny" prieskum NMS, co si o tom myslite, budete aj kalkulovat?

Kiska sa obáva možného výsledku volieb - Správy RTVS

Simecka k tomu argumentoval uz inym prieskumom, AKO, kde napr. SaS stupali napriek tomu, ze PS stupali tiez, co je pravda, stupali PS, SaS, aj Demokrati.

Podla mna je najvacsi problem, ze sa Demokrati nedokazali s nikym spojit, podla augustoveho prieskumu by mali spolu s Modrymi presne 5%, to by zrejme aj prieskumy vyzerali inak, lebo by mali realnu sancu na parlament, je skoda aj Kacera, ten by im podla mna mohol pridat minimalne nejake desatiny, mozno aj percento. Taktiez volici Aliancie by sa mohli zamysliet, sancu na parlament prakticky nemaju, ak by sa tiez pridali k Demokratom, tak by mohli prejst.

Tu je spominany prieskum, kde je vidiet aj rozdiely.
prieskum ako 2023-09.png
Je mozne, ze tieto volby budu velmi tesne, prakticky ziadna strana pod 8% nema parlament isty a bol by velky rozdiel, keby nepreliezli SNS a Republika a presli by Demokrati - a ked by naopak nepreliezli SaS, KDH, Demokrati a presli by SNS aj Republika. Prakticky by to znamenalo bud vladu PS+SaS+niekto vs Smer+niekto, dokonca to moze zmenit aj to, ci bude mat niektora strana ustavnu vacsinu, co v pripade Smeru moze znamenat velke problemy (zmena volebneho systemu po vzore Madarska, znizenie kvora pre referendum - a nasledne referendum o vystupenie z NATO a tiez zmeny v sudnictve, mozno aj zrusenie priamej volby prezidenta a nasledne amnestie).
M142
Addict
Addict

Príspevok od používateľa M142 »

vela ludi sa paci ten pad preferencii republiky, mna naopak viac znervoznuje ten velky narast sns. lebo oni spravili presne to, co sa ocakavalo od republiky, keby neboli prilis hladny po peniazoch - koli hlasom si do strany natahali hocijake extremne postavicky typu kuffa alebo radacovsky, ktore su v konecnom dosledku viac nebezpecni ako pologramotni zlodeji z republiky.
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa harrison314 »

Ved SNS bola ucasna prakticky vsetkych velkych kauz byvalych vlad. Oni nie su v tomto o nic lepsi ako Smerohlas, len mi pride, ze ludia zo smeru kradli menej ocividine.
M142
Addict
Addict

jasne, sns je strana zalozena na heslach a rozkradani vsetkeho na co im silnejsi koalicny partner dovoli siahnut. ale kym to doteraz boli hlavne zlodeji, ktori prikyvovali na vsetko, co bolo potrebne, teraz mi pridu nebezpecnejsi, lebo tam bude velka cast prorusky a ultra konzervativne orientovanych ludi, ktori mozu presadzovat svoje zaujmy.
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

Ohladom posledneho prieskumu AKO.
Skusil som vyhodit OLANO a prepocitat kresla.

SMER - 35
PS - 33
HLAS - 28
SaS - 13
KDH - 11
SNS - 11
SME Rodina - 10
Republika - 9

Hned je to krajsie. Akoze bol by to celkom vlhky sen ak by nepreslo OLANO, SNS, Sme Rodina a Republika :)
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

Moze to byt velmi tesne a rozdiely velmi velke, ak spominas sen, tak mozme snivat, samozrejme, este keby sa k Demokratom pridali volici Modrych, tak by mali uz teraz 4,9%. Ako som pisal vyssie, aj prip. vladu Smeru, aj vlada PS by mohla mat za urcitych okolnosti aj ustavnu vacsinu.

Ja som pocital podla aktualnych mandatov AKO:

- Smer+Hlas+SNS+Republika=76
- PS+SaS+Hlas+Sme Rodina=87 (bez OLANO)
- PS+SaS+Hlas+KDH+Sme Rodina=77 (bez KDH a OLANO)
- PS+SaS+OLANO+KDH+Sme Rodina=74 (bez Hlasu)

K tomu staci ozaj velmi malo, aby jednak nemohla vzniknut vlada Smer+, ale aj aby mohla vzniknut vlada bez Hlasu. Pritom strany PS, SaS, aj Demokrati rastu, takze urcite to je realne.

Podla mna par stran prepadne a rozhodne to, ktore to budu.

EDIT: Samozrejme, skoro vsetky strany si dali nerealisticke poziadavky a ultimata, ak by sme mali vsetkym verit, tak je nemozna akakolvek vacsinova koalicia.
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa starysomar »

Názor z netu:

...smerácky vlk, istý súdruh Gluck, nám preodvážne predviedol, ako si trúfne udrieť do sediaceho pacienta, keď útočí s pomocníkom, ktorý pacientovi podrží ruku. Aj charakternejší osadník by sa hanbil. Nieto divu, že naši náckovia sa tak vidia v smeráckych fašizoidoch...
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Blastbit »

A zevraj je to právnik a správanie ako výpalnik. Inak starysomar tebe vyšlo teda SaS ale bližšie ti asi je PS či?
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Program SaS mi bol najbližší minule, preto som volil ich no teraz mám dilemu - SaS by bola priorita bez osoby Sulíka.
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

starysomar - preto ja spravim kompromis. Zvolim SaS a zakruzkujem 4roch a Sulik tam nebude.
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Riešenie :)
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

starysomar napísal: 15 sep 2023, 17:57Názor z netu:

...smerácky vlk, istý súdruh Gluck, nám preodvážne predviedol, ako si trúfne udrieť do sediaceho pacienta, keď útočí s pomocníkom, ktorý pacientovi podrží ruku. Aj charakternejší osadník by sa hanbil. Nieto divu, že naši náckovia sa tak vidia v smeráckych fašizoidoch...
Inak on, aj Kalinak udajne popreli bitku, udery, lebo nevedeli, ze tam bola dalsia kamera, dalsi dokaz, aki klamari to su, nechapem, ako mozu ludia verit takym klamarom.
starysomar napísal: 15 sep 2023, 19:47Program SaS mi bol najbližší minule, preto som volil ich no teraz mám dilemu - SaS by bola priorita bez osoby Sulíka.
Skusal si aj reviziu hlasovani? Pockaj si este na klasicku volebnu kalkulacku, tie existujuce su skor pre mladych ludi.
gogo956 napísal: 15 sep 2023, 19:45O mobilizaci mlčte, nařídil Kreml médiím. Do armády bere už i slabomyslné | Svět | Lidovky.cz
https://www.lidovky.cz/svet/rusko-media ... ranici_atv
Pomozem si tymto citatom z inej temy, napadlo mi pri tom, ze nase media nemusia mlcat, tak preco nehovoria o moznych dosledkoch vystupenia z EU a NATO, v jednom rozhovore v RTVS bol k tomu rozhovor, ale bolo to slabe.

Pri vystupeni z NATO by hrozilo vela veci:
- povinna vojencina, mozno aj pre zeny a nielen pre mladych
- utok inej krajiny
- Rusko by si mohlo zo Slovenska spravit odpalovaciu rampu pre rakety, ktorymi by ostreloval zapad Ukrajiny
- mobilizacia
- vyssie dane
- viac penazi na obranu, menej na ine oblasti
- znizovanie platov, davok, dochodkov

Mozno by to aspon casti volicov Republiky otvorilo oci, na nich platia emocie a vyvolavanie strachu, keby si tak predstavili 2-rocnu povinnu vojencinu, sikanovanie, mozno by to zabralo, ale este som nikoho nepocul pouzit tento argument proti vystupeniu z NATO. Navyse, Republike uz nechyba vela, aby sa prepadla (do pekla).
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa ephramko »

Tiež ma prekvapilo, ako ide dole Republika aj Kotleba (ten už pomaly nemá ani merateľné preferencie). By ma zaujímalo, kam sa tí voliči preliali...k SMERu a SNS? Alebo si tvrdé nazi jadro povedalo, že odkedy si Uhrík podáva ruky s úhlavným nepriateľom Ficom a hrá sa na antifašistického bojovníka, tak radšej zostanú doma a nebudú voliť?

A tradične ma sklamal Kiska aj Dzurinda aj tá lekárka z Demokratov. Ako teraz všetci začali vyplakávať, že PSko je zlé a nebude mať s kým vládnuť, lebo oni chudáci sa nedostanú do parlamentu a ľudia ich majú zachraňovať. To určite. Dzurinda sa vráti späť z politického záhrobia, aby spojil demokratické sily, nespojí sa s nikým, 2-3% demokraticky mysliacich občanov prepadnú a celé je to chyba PSka :D :D :D Kus dobrej roboty, Dzurinda. Nech ide do riti. Fico by to nevymyslel inak.

Posledné voľby ľudia zachraňovali SaS. Dopadlo to tak, že sa PS nedostalo tesne do parlamentu a začala telenovela Sulík-Matovič. Keby neklamali a skutočne by chceli poraziť mafiu, tak by lídri týchto 3% strán odstúpili a voličom by odporučili voliť PSko. Lenže im ide iba o to, aby za voľby zarobili peniaze. Na to im stačí tých 3%+. A na občanov úplne serú. Slováci majú fakt dobré srdiečka, keď im príde ľuto politického hajzla, ktorý ich oje*** a chcú ho ísť zachraňovať.
M142
Addict
Addict

ephramko napísal: 15 sep 2023, 20:41 Tiež ma prekvapilo, ako ide dole Republika aj Kotleba (ten už pomaly nemá ani merateľné preferencie). By ma zaujímalo, kam sa tí voliči preliali...k SMERu a SNS? Alebo si tvrdé nazi jadro povedalo, že odkedy si Uhrík podáva ruky s úhlavným nepriateľom Ficom a hrá sa na antifašistického bojovníka, tak radšej zostanú doma a nebudú voliť?
ako pises. smer lovi v ich volicskych vodach uz dlho, sns zacali mat lepsie preferencie ako ukazali ludi- nabrali tam stranu zivot(taraba, kuffovci), patriot(radacovsky, mlady lucansky), simkovicovu, michelka..taketo typy ludi mali skoncit v republike, vsak stranu aj dlhodobo podporovali cez svoje kanaly. v predsednictve sa ale rozhodli nebrat ziadne taketo externe entity a postavit si kampan iba na svojich najznamejsich tvarach, co im zjavne skodi. problemom je aj to, ze po tomto rozhodnuti ich zacali ohovarat a vnasat neistotu medzi ich volicov ludia, ktori ich dovtedy podporovali a cakali za to odmenu v podobe miesta na kandidatke.
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa harrison314 »

ephramko napísal: 15 sep 2023, 20:41 A tradične ma sklamal Kiska aj Dzurinda aj tá lekárka z Demokratov. Ako teraz všetci začali vyplakávať, že PSko je zlé a nebude mať s kým vládnuť, lebo oni chudáci sa nedostanú do parlamentu a ľudia ich majú zachraňovať. To určite. Dzurinda sa vráti späť z politického záhrobia, aby spojil demokratické sily, nespojí sa s nikým, 2-3% demokraticky mysliacich občanov prepadnú a celé je to chyba PSka :D :D :D Kus dobrej roboty, Dzurinda. Nech ide do riti. Fico by to nevymyslel inak.
Tiez ma to stve, tieto demokraticke strany radsej kopnu do inej demokratickej strany. V podstate by im skor pomohlo, keby sa Demokrati spoja s Dzurindom a vyjdria podporu ku PS (v zmysle buducej koalicie).

A zas co sa tyka SAS, ta sa skor tvari, ze nechce aby ju ludia volili, aspon mne to tak pripada.
ephramko napísal: 15 sep 2023, 20:41 Posledné voľby ľudia zachraňovali SaS.
Zachranovalo sa aj KDH. Mne osobne cele to zachranovanie prisiel ako blby napad.
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa ephramko »

M142 napísal: 15 sep 2023, 21:09 ako pises. smer lovi v ich volicskych vodach uz dlho, sns zacali mat lepsie preferencie ako ukazali ludi- nabrali tam stranu zivot(taraba, kuffovci), patriot(radacovsky, mlady lucansky), simkovicovu, michelka..taketo typy ludi mali skoncit v republike, vsak stranu aj dlhodobo podporovali cez svoje kanaly. v predsednictve sa ale rozhodli nebrat ziadne taketo externe entity a postavit si kampan iba na svojich najznamejsich tvarach, co im zjavne skodi. problemom je aj to, ze po tomto rozhodnuti ich zacali ohovarat a vnasat neistotu medzi ich volicov ludia, ktori ich dovtedy podporovali a cakali za to odmenu v podobe miesta na kandidatke.
Mne dnes FB ponúkol volebný prispevok nejakej Mgr. učiteľky z Prešova (Republika), ktorá vyzerá ako upratovačka, čo si rada logne bomgheksin s vodkou a neviem prečo si zadáva inzerciu pre Bratislavu. No každopádne celé videjko bolo o tom, aká móda je u detí si dať zmeniť pohlavie, že ona zistila, že chirurgický zákrok je nezvratný a keby za ňou prišli jej deti, že sú trans, tak by ich citlivo vypočula a najprv vyhladala odbornú psychologickú pomoc a tak by sa to malo podľa nej riešiť a nie sa hneď dávať operovať. Teta zjavne objavila Ameriku :D lebo presne takto sa to teraz aj rieši...jednak, žiadne detské pipíky sa tu nerežú, ale tranzícia je od 18R+ a človek niekoľko rokov chodí k psychológovi/psychiatrovi a ďalším odborníkom, než sa dostane pod skalpel.

Proste taká klasická ukážka slovenského malomeštianstva...trochu strašenia, trochu povier, chce riešiť "problém", ktorý sa 99,5% Slovákov netýka a potom mudruje o téme, ktorú zjavne pozná z jedného článku v novom čase (a možno ani to nie).

Prototyp politika, ktorý za 4 roky prinesie presne 0,000 zákonov do parlamentu a bude si tam chodiť len po výplatu.

Ale má moje sympatie, že trans ľuďom aspoň nechce rezať hlavy ako niektorí z KDH (veď teta je proti tomu rezaniu a chirurgom) :D
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

Podla kalkulacky, ale ja v inej klikacke, kde boli hlasovnaia aktulanych poslanov, mi vysli Demokrati. Ja som ale hlas uz poslal uplne inej strane...
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa aacid »

ako aj mna stve ze sa liberali biju medzi sebou ale asi je to tak nejak logicke. pokial dzurinda alebo sulik chce ziskat volicov tak je asi dost nerealne ze ich ziska z tej druhej strany (nie ze by to sulik neskusal so siltovkou na hlave a nasadajuc do skodovky).
problem nie je ze sa liberalne strany biju medzi sebou ale ze nie je dostatok liberalnych volicov, zial.
Famine
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa Famine »

Ja som inak stále nerozhodnutý volič

Rozhodujem sa medzi Progresívnym Slovenskom, Hlasom Sd, Smerom SD a Komunistickou stranou Slovenska

Ešte uvidíme ako sa to vyvrbí a koho budem ozaj voliť
Napísať odpoveď