Všetko okolo iPhone, iPod, iPad, iOS...

Všetko o mobiloch, PDAčkach...
dasti555
Professional
Professional
Používateľov profilový obrázok

Re: Všetko okolo iPhone, iPod, iPad, iOS...

Príspevok od používateľa dasti555 »

Hensym napísal: 26 sep 2023, 21:30 Chystám sa zaniesť iPhone do autorizáku na opravu displeja (objavila sa mi "machuľa" mŕtvych pixelov na pravej strane). Nechcem aby mi v servise lozili do telefônu. Bude stačiť, keď im mobil normálne odovzdám zaheslovaný (face ID + kód)? Alebo ho potrebujú mať odblokovaný? Viem že treba vypnút službu Find my iphone, ale neviem či sa to vylučuje so zaheslivaním mobilu ako takého.
Predpokladám, že už máš odpoveď ale asi bude lepšie zavolať priamo swiss/ccc. Čo si pamätám ja tak bolo potrebné aj heslo od telefónu a teda ideálne zálohu a vymazaný.
fildinko
King
King

Príspevok od používateľa fildinko »

Máte niekto 15 PRO model a zaznamenali ste problémy s prehrievaním?
dasti555
Professional
Professional

Ja čakám kým sa mi nejaký naskytne. Každopádne https://www.macrumors.com/2023/09/30/ap ... erheating/. Mala by to vyriešiť aktualizácia a hlavne aktualizácia appiek a najviac to spôsoboval instagram ale ten by už mal mať fix vraj vonku.
K-u-b-i-a-k
Addict
Addict

Príspevok od používateľa K-u-b-i-a-k »

a čo, priškrtia výkon aktualizáciou?
dasti555
Professional
Professional

Tak Apple tvrdí, že nie. Koniec koncov ono to ani nebol problém toho že by bol výkonnejší ale nejaký bug to spôsobuje. Tak som to pochopil.
CheZteR
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa CheZteR »

tiez vam po aktualizacii na 17.1 zmizli nove zvonenia, ktore pribudli v 17.0? :D

a este,
mate niekto skusenosti s vykupom?

chcem vykupit 2 telefony (vraj sa daju aj dve naraz) a kupit jeden priamo cez istore, ale z toho jedneho, ktory chcem dat vykupit, potrebujem preniest data a nastavit z neho prave ten novy iphone

riesi sa to cez itunes?

zatial som prechadzal na novsi typ iba tak, ze som mal stary vedla neho a data sa preniesli

ten itunes mi pride strasne kostrbaty a na dnesnu dobu pomaly a zbytocny

ten vykup funguje tak, ze pre vykupene telefony si pridu, skontroluju, navrhnu cenu a po akceptacii ceny mi daju zlavu na novu objednavku, ale k starym sa uz nedostanem, lebo si ich niekde nechaju

vsak?
Paťko
King
King

Príspevok od používateľa Paťko »

Urob zálohu cez iCloud a v novom mobile daš obnoviť zálohu:

1. Once you have backed up your old iPhone into iCloud, turn on your new iPhone.
2. Proceed in the setup process and connect the new iPhone to WiFi.
3. In the “Apps & Data” -view, select “Restore from iCloud Backup” and sign in to iCloud.
4. Choose the backup you want to restore and wait for the backup to finish.
5. Done!
JCM01
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa JCM01 »

Apple dokonca na urcity cas ponuka bezplatne navysenie objemu uloziska v cloude pre pripad prenosu dat na nove zariadenie.
CheZteR
Redeemer
Redeemer

icloud mam 200gb, to je v pohode

len som to takto este neriesil, a cez icloud sa mi to prenesie rovnako dokonale ako z telefonu do telefonu?
aj poradie appiek na ploche, nastavenia, hesla a to vsetko?
cinges
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa cinges »

poradie appiek na ploche nie, to si sprav screenshot. neni to 1:1 kopia, vsade sa budes musiet prihlasit a tak. Dalej whatsapp sa musi zazalohovat v aplikacii sa mi zda, signal sa ti urcite nezazalohuje ak pouzivas, ten sa da "preniest" len zo zariadenia do zariadenia priamo. nezabudni si v icloud vsetko odskrtnut. Asi by som to skusil, ze si das vsetko do icloud a potom spravis zalohu este v itunes. a vyskusas itunes, a ak by to bolo zle, tak to das z icloudu.
dasti555
Professional
Professional

Tak z toho čo si ja pamätám tak ak máš nastavenú icloud zálohu a nie len synchronizáciu tak pri obnove sa ti všetko vráti presne rovnako to je aj pointa tej zálohy toho aby si nemusel všetko robiť znovu. Rovnako ako pri iTunes zálohe a rovnako ako pri prenose z telefonu na telefon.
Pri nastavovaní zvolíš obnoviť z icloud zálohy a máš to všetko späť.

Ak by si ten výkup šiel robiť priamo do predajne tak predpokladám, že by ste sa dohodli že vykúpite spustíte nový prenesiete dáta, vymažete starý atď. Neviem ako to ale prebieha ak si pre to zariadenie prídu ale ja by som sa nebál ten iCloud zálohy ale ako píše cinges tak pre istotu aj ten itunes sprav :D

Čo sa týka 17.1 tak tá ešte oficiálne nevyšla čiže tam máš betu čiže
a) do "full" 17.1 tie zvuky pravdepodobne dajú naspäť keďže prvá beta 17.1 bola asi skôr spravená ako final build 17 a tým padom im nesedia tie zmeny vo zvukoch atď
b) nový telefon budeš musieť nastaviť, dať tam betu, vymazať a potom obnoviť keďže by bola nekompatibilita.
CheZteR
Redeemer
Redeemer

ja asi pojdem do istore a tam sa s nimi nejako normalne dohodnem

lebo ked sa to prenasa z telefonu do telefonu tak sa to prenesie uplne komplet, od vsetkych nastaveni, hesiel, poradie appiek na ploche, posledne hovory, sms, uplne uplne vsetko
trva to iba chvilu a to stahovanie appiek z app store uz potom moze prebehnut aj u mna doma :)

z itunes skusenosti velmi nemam a nie som s tym kamarat :)
deszka3
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa deszka3 »

Mozno hlupa otazka, ale chces preniest data z iPhonu alebo Androidu? Ak z Androidu, tak good luck, ked som prechadzal pred dvoma rokmi z Androidu, tak to bol poriadny pain in the ass, fotky a kontakty som mal 5x v novom telefone, niektore veci mi vobec nepresli :D

Ak z iPhonu prechadzas, tak to je vsetko fajn, tam ti to preniese vsetko, len to nebude trvat 5 minut, ak mas vela dat, tak si dovolim tvrdit v pohode aj hodinu ak nie viac.
CheZteR
Redeemer
Redeemer

z iphonu na novsi

z androidu to je masaker, to viem
Paťko
King
King

Ja keď si kúpim nový iPhone, tak ho chcem mať pekne čistý a nie prenášať si tam všetok balast :D
Keď niečo budem potrebovať, tak si to nainštalujem :)
deszka3
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa deszka3 »

Ani fotky tam nechces mat? Robieval som to tiez vzdy tak (mal som dlho Androidy), ze som vsetky dolezite veci daval na SD kartu, no ta SD karta sa z nejakeho dovodu nikdy nedostala do noveho telefonu (pri kupe noveho som si kupil hned kartu s vacsou pamatou, stara karta sla vzdy niekam do suflika), ale bolo mi to pomerne fuk, aplikacie som si tiez vzdy instaloval na novo.
Tie karty sa pocas rokov samozrejme stratili, alebo sa nepamatam vobec kam som ich dal a je mi luto hlavne tych fotiek, vsetky tie spomienky, ci uz zo skoly alebo s rodinou su fuc. Brat ten pouziva iPhone od roku 2017 a vzdy si preniesol tiez kompletne vsetko do noveho iPhonu a normalne mu zavidim, ze v galerii ma fotky od roku 2017 odkedy pouziva iPhone(moje fotky zacinaju pri Decembri 2021).

Dalsia vec, to ti nevadi do vsetkych aplikacii, ktore si rucne stiahnes znova zadavat prihlasovacie mena s heslami? Mna by toto asi vytocilo najviac zo vsetkeho :D
Paťko
King
King

Fotky a prihlasovacie údaje sú zálohované v iCloud. Ak mi budú veľmi chýbať, tak si ich dám do nového iPhonu.
Ale určite nebudem robiť kompletnú kópiu mobilu :)
fildinko
King
King

Príspevok od používateľa fildinko »

deszka3 napísal: 04 okt 2023, 17:43 Dalsia vec, to ti nevadi do vsetkych aplikacii, ktore si rucne stiahnes znova zadavat prihlasovacie mena s heslami? Mna by toto asi vytocilo najviac zo vsetkeho :D
Osobne nemám toľko účtov ktoré reálne používam že v nich musím byť hneď prvý deň prihlásený.

Ale vždy je super využiť možnosť obnoviť heslo, a z bezpečnostných dôvodoch, vymyslieť nové.
CheZteR
Redeemer
Redeemer

s aktualizaciou 17.1.2 sa vratili nove zvonenia :)
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa guess.whoo »

caute, na starsom SE mam problem, ze v niektorych aplikaciach nefunguje spodny 1cm obrazovky. Neviem prekliknut "dalej" alebo na ikonu, ktoru mam natom mieste na homescreene, pritom ta ista cas displaya funguje bez problemov napriklad v Nastaveniach

Neviete kde by mohol byt problem? system je aktualny
Napísať odpoveď