Väzenský psychológ / Práca v ústave na výkon väzby a trestu odňatia slobody

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

Re: Väzenský psychológ / Práca v ústave na výkon väzby a trestu odňatia slobody

Príspevok od používateľa Blastbit »

Doktor hemofilik ktorý sa špecializuje na hemofiliu bol nedávno v TV.
Ono na niektoré povolania od politikov,psychiatrov,psychologov,riaditelov,ucitelov,policajtov a podobne, aj podrobné testy na IQ/EQ.
No a platit ich podla výkonu,spokojnosti klientov a podobne, ziadne tabulkové platy ani diskriminácia na základe pohlavia,veku,narodnosti,..
JCM01
Light Professional
Light Professional
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa JCM01 »

Blastbit napísal: 05 okt 2023, 11:49 Tak to aby všetci mladí šli robit psychologov a nie strojarov alebo automotive, sak pomer plat a pracovné nasadenie sa nedá porovnat :D
Co je horšie ani lacna pracovna sila ktoru navezu otrokárske agentury napojené na politikov nas nezachrani :D
Zo skuseností viem ze zistia ako sa tu pracuje v akom tempe,aké výkony, kto kolko zarába a ako sa kto nadre a nenadre, tak potom odchádzaju.
Sa necudujem mladím ze nechcu isť robit manuálne povolania(casto aj na nevyhodnu živnosť,lebo to pozaduje firma) a zarobia o 600 eur menej.
Idu radšej na VS za politologov,socialnu prácu,psychologov a pod. Jedna mladá s depresiami chce ist robit psychologičku to uz je aký nonsens :D
Tak ale k teme ako takej - 1500 v čistom moze byt fajn niekde na východe ale na západe SR cojaviem až také terno to nie je.
No vzhladom k tomu ze 75% ludí zarába v SR cca 800-1100 v čistom ako reálne slovenské mzdy bez nadčasov a 13,14 platu tak este je to ok.
No neviem, či to je málo, ale napr. zvárač ma u mňa na živnosť od 12 do 16€..
Šikovný obrábač +- rovnako.

P.S. - bavíme sa o východe.
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

JCM01 - uznávam je to slušný plat. Možno uchádzačov ale odrádza živnosť. Nie je všetko len o peniazoch.
Tu v TN kraji absolventi maju nástupny plat 1200 brutto/TPP, ked mali školsku prax napr vo firme, tak ešte vyšší.
Skúsený pracovnici s desiatkami rokov praxe (CNC obrábač, brusič, nástrojar, zvárač, obrábač kovov atd), maju cca 1800 -2000 eur brutto/TPP.
K teme o psychologoch - ephramko je možné, že by ta ako psychologa mohli presuvať v rámci väzníc v nejakej neočakavanej situácii?
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa ephramko »

Blastbit napísal: 05 okt 2023, 18:14 je možné, že by ta ako psychologa mohli presuvať v rámci väzníc v nejakej neočakavanej situácii?
To by musela celá väznica ľahnúť popolom. Potom by nás všetkých popresúvali do iných. Platí klasický zákonník práce. Nemôžu len tak svojvolne presúvať miesto výkonu práce, keď sme sa na tom nedohodli.

Max. chodím na súd, to je všetko.
M142
Addict
Addict

Príspevok od používateľa M142 »

inac ako je to s vazenskou sikanou? deje sa nieco take alebo nie? casto citam komentare pod clankom o zatknuti nejakeho devianta, ze si ho ostatni vazni podaju, ale ked to porovnam s tym, co hovorili znami, co si vazbou presli, tak mi to pride odtrhnute od reality. na druhu stranu ti ludia o tom mozu klamat.
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

M142 napísal: 05 okt 2023, 21:12 inac ako je to s vazenskou sikanou? deje sa nieco take alebo nie? casto citam komentare pod clankom o zatknuti nejakeho devianta, ze si ho ostatni vazni podaju, ale ked to porovnam s tym, co hovorili znami, co si vazbou presli, tak mi to pride odtrhnute od reality. na druhu stranu ti ludia o tom mozu klamat.
To máš dobru spoločnosť známich :D Ja som zase počul ze pedofilov obzvlašť väzni nemusia a robia im peklo vo väznici.
M142
Addict
Addict

hej je az podivne, ze ich poznam, ale nie su to ziadni velki kriminalnici. 2x nezaplatene alimenty, 1x ublizenie na zdravi a 1x propagacia extremizmu(niezeby to bol nejaky kamarat, susedov si nevyberas :D )
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

M142 napísal: 05 okt 2023, 21:12 inac ako je to s vazenskou sikanou? deje sa nieco take alebo nie? casto citam komentare pod clankom o zatknuti nejakeho devianta, ze si ho ostatni vazni podaju, ale ked to porovnam s tym, co hovorili znami, co si vazbou presli, tak mi to pride odtrhnute od reality. na druhu stranu ti ludia o tom mozu klamat.
Tie padajúce mydlá sú podľa mňa taká urban legend. :D Občasná bitka je, šikanu tiež nevylučujem. Väzenie má svoju hierarchiu a svoje pravidlá. Všeobecne sa ľudia s peniazmi majú lepšie. Nemyslím tým to, že by nás nejako korumpovali alebo že by mali výhody. Skôr to myslím tak, že keď niekoho podporuje rodina, tak si môže proste kupovať veci ako cigy, kávu, čokoládu a zrazu má veľa kamarátov. A áno, ľudia ktorí ubližujú deťom to nemajú ľahké. Lebo aj tí najhorší z najhorších majú rodiny a majú nejaký morálny kódex, napr. že deťom sa neubližuje. Ale nejakú šikanu, bitky, vybavovanie si účtov netolerujeme. Rieši sa to disciplinárnymi postihmi a presunmi. Nie je náš cieľ, aby sme tam mali zranených ľudí alebo samovraždy.

Väzba je špecifický prípad s vlastným veľmi prísnym režimom. Ublížiť tam niekomu, je fakt hlúpe. Lebo ste 2ja na cele 24/7 s tým že na hodinu môžete ísť do "výbehu", čo sú v podstate 4 betónové steny, ktoré hore nemajú strechu, takže môžu byť na vzduchu, aspoň vidieť oblohu a tam sa do kruhu prechádzať ako lev v klietke. A keď má jeden zrazu fokel pod okom, tak nemáš veľa možností, kto mu to spravil. :D

Odkedy som tam, tak musím zaklopať, zatiaľ nič vážne sa nestalo. Ale kolegovia mi vraveli, že tento rok sme mali vraždu. Práve na väzbe. Kde boli len dvaja na cele. Obeť bol obvinený, ktorý bol díler/narkoman, ktorý mal týrať aj svoju mamu dôchodkyňu. Našli ho akože zasamovraždeného, oživovali ho...prebrala si to kriminálka a veľmi rýchlo zistili, že to nebola samovražda.
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

ephramko
ako to ide? je nieco nove co sa zamestnania tyka? :)
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

gogo956 napísal: 15 nov 2023, 21:19 ephramko
ako to ide? je nieco nove co sa zamestnania tyka? :)
Nie a to je dobre, že sa nič nedeje. :D Lebo väčšinou keď sa niečo deje, tak to nie je nič dobrého. :D Ale aktuálne plánujeme jednu exkurziu a vianočný program...takže sa cítim ako v škole. A niektorí máme depku, že po zmene vlády asi s niektorými ľuďmi nebudeme mať tú osobnú česť ich ubytovať. :D
gogo956
Redeemer
Redeemer

ephramko napísal: 15 nov 2023, 21:50 Nie a to je dobre, že sa nič nedeje. :D Lebo väčšinou keď sa niečo deje, tak to nie je nič dobrého. :D Ale aktuálne plánujeme jednu exkurziu a vianočný program...takže sa cítim ako v škole. A niektorí máme depku, že po zmene vlády asi s niektorými ľuďmi nebudeme mať tú osobnú česť ich ubytovať. :D
tu je zahraničná inšpirácia ohľadom aktivít pre väzňov :D

https://www.lidovky.cz/svet/veznice-org ... ranici_atv
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

gogo956 napísal: 18 nov 2023, 9:07 tu je zahraničná inšpirácia ohľadom aktivít pre väzňov :D
V Belgicku som ešte nebol, ale podľa tých medializovaných informácii za posledných pár rokov o Belgicku viem len toľko, že tam majú problém s personálom v bezpečnostných zložkách a že majú radi orgie. :D

A bavím sa na slovnom spojení "nevázané orgie"...to sú aj orgie so záväzkom? Ako zašukám si s tebou aj tebou, ale ty mi cez víkend prídeš potom pokosiť trávnik a ty mi prídeš spraviť účtovníctvo? :D
gogo956
Redeemer
Redeemer

ephramko
je pravdepodobné, že tí ktorí boli v rámci takehoto tímbildingu najaktivnejsi, potom dostavali aj mimoriadne prémie :D

**
Ephramko, ty si spominal ze tvoj kancel je bez okien? ci si to pletiem s niecim inym..
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

gogo956 napísal: 18 nov 2023, 10:25 Ephramko, ty si spominal ze tvoj kancel je bez okien? ci si to pletiem s niecim inym..
Administratívna budová má okná, dokonca také plnohodnotné úplne bežné okná ako sú na každej staršej budove. Ani zamrežované nie sú. Asi sa počíta s tým, že po páde z 3. alebo 4. poschodia už človek nebude mať "chuť" preliezať 4 metrový múr.

Na tie vstupné rozhovory chodím dole do prijímacieho traktu do takej viacúčelovej miestnosti, to je na prízemí alebo v podzemí, takže tam je všetko zamurované.

A ostatné časti majú buď zamurované okná, zamrežované s pletivom, alebo sú spravené také malé okienka vysoko nad úrovňou očí bežného človeka. Záleží od poschodia a účelu tej budovy.
M142
Addict
Addict

ephramko napísal: 15 nov 2023, 21:50 Ale aktuálne plánujeme jednu exkurziu a vianočný program...takže sa cítim ako v škole.
prisiel som sa spytat nieco ine, ale toto ma zaujalo. ty sa ako psycholog musis zucastnovat toho nacvicovania? a ako to cele dopadlo?

no a otazka koli ktorej som prisiel :D aspon v za je na prevoz vaznov urceny autobus. kto to soferuje? je to obycajny bachar s Dckom alebo je na to vyhradeny specialny zamestnanec, ktory ma na starosti len ten autobus?
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

M142 napísal: 20 mar 2024, 10:46 prisiel som sa spytat nieco ine, ale toto ma zaujalo. ty sa ako psycholog musis zucastnovat toho nacvicovania? a ako to cele dopadlo?

no a otazka koli ktorej som prisiel :D aspon v za je na prevoz vaznov urceny autobus. kto to soferuje? je to obycajny bachar s Dckom alebo je na to vyhradeny specialny zamestnanec, ktory ma na starosti len ten autobus?
Je to podobné ako v škole, že keď sa deje niečo mimoriadne, tak musíš na to nájsť časovú dotáciu na úkor niečoho. Tentoraz to z časti pripadlo na moje terapie. Účinkujúcich som poslal nacvičovať, ostatných som poslal do dielne. Vyrábali sme darčeky pre deti v nemocnici. No a ja som si to išiel odsedieť. Tieto "krúžky" si vedú pedagógovia, vychovávatelia, soc. pracovníci vo svojej réžii.

Ja mám akože filmový krúžok...ale v podstate je to taká moja psych. manipulácia :D :D aby mi ľudia chodili na skupinové terapie...majú potom o tom porozmýšlať/zapísať si to a na ďalšom stretnutí povedať, čo ich na tom zaujalo a prečo. Taká barlička, aby sa rozhovorili. Beriem to zo psych. hľadiska, nerozoberáme aká tam bola kamera, strih, réžia atď.

Program? Čo ja viem, také ochotnícke divadlo. Niečo vtipné, niečo vážnejšie Vianočné, básnička/próza, hudba a potom lepšie jedlo ako obvykle. Niektorí majú talent na hudbu, divadlo, kabaret/standup...ale tak vybrali si inú kariéru. :D

A prevoz má v réžii eskorta, čiže príslušníci ZVJS. Vysvetlil by som ti to na príklade nemocnice. V nemocnici robia zdravotníci a každý sa na niečo špecializuje. Neurochirurg nejde umývať pacientov na geriatrii. Rovnako ako vo väzení sú príslušníci a každý ma svoje úlohy a kompetencie. Ale netuším, či našli autobusára, ktorého nahovorili, aby vstúpil do zboru. Skôr by som povedal, že to je opačne a vodičák sa robí v rámci výcviku na eskortu. Vodič eskorty je tiež ozbrojený a viem, že chalani chodia cvičiť aj techniky jazdy a ďalšie postupy. Pod technikou jazdy nemyslím školu šmyku a niečo, čo je v normálnej autoškole, ale rôzne kritické situácie. Takže rozhodne vodič väzenského autobusu nie je nejaký random živnostník autobusár, ktorého sme zohnali na brigádu.

V tomto je Slovensko ešte milá zlatá krajina (oproti krajinám v Latinskej Amerike) a najviac nepríjemná situácia pre príslušníkov je asi to, ako slušne odpratať z cesty novinárov, ktorí sa chcú obvineného opýtať niečo fakt strašne zmysluplné ako "urobili ste to?" :D :D :D :D Vedia, že ten človek sa odvoláva, popiera všetko...čo čakajú, že tesne pred súdom na kameru povie "áno, zabil som ju a vôbec to neľutujem"? :D
gogo956
Redeemer
Redeemer

ephramko napísal: 20 mar 2024, 20:59 ...ale tak vybrali si inú kariéru.
nič si nevybrali, rovnako ako si nikto nič slobodne nevybral ani jeden z nás. Naše konanie je výsledkom kombinácie získaných génov a vplyvu okolia.
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

gogo956 napísal: 21 mar 2024, 8:36 nič si nevybrali, rovnako ako si nikto nič slobodne nevybral ani jeden z nás. Naše konanie je výsledkom kombinácie získaných génov a vplyvu okolia.
Dal by som si do zošítka poznámku, že si vo fáze nespolupracujúceho klienta a musím spomaliť. :D Každopádne, nie som zástanca klasickej psychoanalytickej školy, podľa ktorej sme bytosti ovládané len pudmi a inštinktami a konáme výlučne podvedome. Freud svoje teórie formuloval na základe veľmi špecifickej klientely a jeho teória by asi vyzerala úplne inak, keby pracoval v rómskej osade.
gogo956
Redeemer
Redeemer

ephramko
to potvrdzuje neurobiologia. Človek je jav vo vesmíre vo svojej podstate úplne rovnaký ako hociktorý kameň u cesty. :)
Samozrejme, príjemnejšie je veriť ilúzii o možnosti slobodnej voľby, preto aj evolučne tento pocit je nám do vedomia neustale vkladaný.
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Uvedomujem si, že človek s IQ80 má iné možnosti v živote ako človek s IQ140 a tiež si uvedomujem, že život nie je fér a všetci nezačíname život na štartovej čiare, ale niektorí začínajú ďaleko vzadu za čiarou... To ale nevysvetľuje, prečo je jeden člen rodiny recidivista a jeho súrodenci s tými istými génmi a výchovou nikdy nemali problém so zákonom. Obrovské rozdiely sú dokonca aj pri identických dvojičkách.

Túto problematiku psychológia rieši asi 150 rokov a ako sa spieva v jednej pesničke, analýza dokázala hovno. Aktuálne platný model je ten, že za to môže absolútne všetko...gény, výchova aj osobnosť...bio-psycho-sociálny model sa to volá.

____
____
Predstavil som si ťa ako terapeuta pre depresívnych klientov ako im tam rozprávaš, že my ľudia sme len ako kamene pri ceste, ako zrnká piesku na púšti a nič nemá zmysel. A rozosmialo ma to :D
Napísať odpoveď