Ano, vsak o nich hovorim.mLuks napísal: 13 okt 2023, 16:26 empiko:
Masakre su tam jedine tak pre rusov, ktorí tam stratili už viac techniky než ukrajinci na začiatku ofenzívy.
Vidis, pekny goalpost-moving. Tri mesiace tu mutis vodu ze 4. juna urcite ofenziva nezacala a kazdy kto tvrdi opak je rusofil. Zrazu uz priznavas ze zacala (a teda podla tvojej logiky si uz tiez rusofil), ale nie je pravda ze tam zomrelo stotisic vojakov. To tu ale nikto ani netvrdil, to uz len ty stavias strawmana namiesto toho aby si priznal ze trepes nezmysly.jackb napísal: 13 okt 2023, 17:40tak som zacal citat, ano Magura, 4. juna, ofenziva. ak by bola pravda o stovka tisich mrtvych ako to pisali ruske telegramy 4. a 5. juna, tak nikto z tej jednotky nedava rozhovory, lebo by boli rozflakani po tej jednej luke. za to, ze to som napisal "nie je tam 4. jun" sa ospravedlnujem
Ano, najlepsia technika ako porozumiet tomuto konfliktu je prestat citat spravy od organizacii ako je OSN ci RUSI ale ukajat sa na nahodnych hlodoch co najdes na Twitteri ci YouTube. A potom ked ta niekto upozorni ze to co si ty myslis o konflikte su nezmysly, lebo relevantne zdroj tvrdia opak, tak povies ze tebe stacia memecka a tweety, a kazdy kto s tvojimi memckami a tweetmi nesuhlasi je rusofilDalsi report od RUSI s dovolenim uz citat nebudem. Vzdy ked nieco oslavne zazdielas, je to preto, ze to neprecitas cele, alebo to necitas snad vobec. Jazykove zakony a Benatska komisia, ukrajinske vojnove zlociny, report RUSI o EW, Kofman o ofenzive, ktory dava link na 8. juna, ako vobec prvy zdroj. Zmier sa s tym, ze si sa dal okolamat svojimi ruskymi kamratmi, ktorym zdielas prevolania "Zelensky je vojnovy zlocinec" a "nacisticki cho**li".
To ze nevies porozumiet tomu ze novinovy clanok zverejneny 8. juna neznamena ze opisovane udalosti sa tiez odohrali 8. juna je uz asi len prejavom hranicianim s negramotnostou. Kofman, ktory chodi ako Ukrajinec priamo na Ukrajinu a rozprava sa s ukrajinskou armadou to bude vediet asi lepsie ako nejaky novinar, nemyslis?
Tie tvoje nazory ze kto vsetko su orkovia a nepriatelia, ktori sa maju vystahovat, naucit novy jazyk a podobne nie su podla teba fasisticke? Skus si urobit jednoduche cvicenie, najdi jedneho europskeho demokratickeho politika, ktory za riesenie povazuje ze sa Rusi na Kryme maju vzdat svojho jazyka. Potom si skus urobit druhe cvicenie a najdi si aky druh politikov na Ukrajine ma take nazory ako ty. Prezradim ti ze Zelensky to nebude, bude to extremna pravica, ktorej slovnik a nazory ty pouzivas.Takze uz nie ja, ale daki moji kamarati snivaju o etnickych cistkach? 10 mesiacov to mas dokazat. Prosim, uz to konecne urob, alebo chod s tymi lzami za ruskou vojnovou lodou. Dakujem.
Ani prosim, najdi kde som take nieco zdielal.Mam najst, ako si slavnostne zdielal vojnych zlocinov, ako sa chvalia 100k na malom useku frontu? Alebo sa za tuto novu loz ospravedlnis aj bez toho?
Vsetky videa ktore som tu zdielal su na Oryxe, lahko si ich tam najdes. Ak tam nejake nie je, mozes ma upozornit ktore konkretne.Ukrajincom poskodili v juni dva Leopardy. To sa realne stalo. Ani na Oryxe nenapocitas tie stovky kusov MaxxPro, ktore do dnes halucinujes s Rajbárom (z ktoreho sa v kazdej epizode na Telegrame vysmievaju) ci Pegovom.
Ak chces naozaj porozumiet tomuto konfliktu, tak nestaci iba prezdielavat info o tom co sa Ukrajincom dari robit alebo ked vitazia. Toho je tu dost aj bez mojho pricinenia a spravidla to tu na forum pribuda extremne rychlo. Malokedy tu ale vidim kriticke informacie, tak s nimi niekedy prispejem. To ze ty mas cervene sukno pred ocami je tvoj problem. Napr. ten utok z 4. juna, kde sa ako vidim uz konecne zobudzas do reality a chapes ze sa naozaj stal. Ja som tam nikdy nepisal o tom ze tam Ukrajinci stratili "vsetko co dostali" alebo ze tam zomreli "statisice vojakov", to su tvoje hystericke vykriky a skrekot, lebo si kognitivne neschopny spracovat ze Ukrajinci mozu obcas mat tiez nepodareny utok. S takymto deficitom zdraveho rozumu ale nemas sancu objektivne vyhodnocovat informacie. Ano, ked Rusi uspesne utocia a Ukrajinci ich nevedia zastavit, tak v tom momente je normalne to objektivne vyhodnotit. Situacia na fronte je ale samozrejme dynamicka a stav armad sa moze menit. To ze ty sa tu nad tym vzrusujes je opat iba znakom ze nevies vyhodnocovat realitu.V com je dovod tvojej rusofilie? Preco si vyberas len informacie, kde je Ukrajina porazena, jej armada (pridavne meno) a uplne (pridavne meno) a Rusi idu vitazne na do Kyjiva a este dalej a Ukrajinci maju stratit svoje prava. Aky mas na toto realny dovod?
Pred rokom si pisal, ze Cherson neslobodia. V maji si pisal, ze Ukrajinci su neschopni zastavovat ruske utoky. V juni si pisal: ZSU v prvom minovom poli prisli o vsetko co dostali zo Zapadu; Zelensky najpr znicil trubku na dne Baltu a potom navozil vybusniny do Kachovky; v juli: ofenziva skoncila, lebo Rusi nasli mesiac staru fotku dvoch MaxxPro stojacich na kraji dediny; august: "Zelensky je vojnovy zlocinec, nacisticki cho*oli" pri dva mesiace starom videu, ktore bolo "geolokalizovane na opacny koniec frontu;