Ukrajinci nemali prostriedky na taku operaciu. Ta sa neda z tej jachty uskutocnit. Bolo by ju potrebne nevratne prerobit. Nehovorim o snorchlovacke v Egypte. Je to hlbka 100m v ladovej vode. Ani zazemie pre potapacov by sa na tu lodku nezmestilo, nie to este lana a ine veci. V rovnakom case mali Rusi v oblasit lod s ponorkou presne urcenu na taky druh operacie. Co je viac Occamovske: pouzitie spravneho druhu zariadenia a spravny druh operacie, aby nemuseli platit penale za nedodany plyn; alebo teroristicky utok voci krajine, ktora zbrane vyraba, ma ich zasoby a napriklad ma ja posledne slovo pri polskych MiGoch (kedze boli ex-NDR). No a cely film o Jamesovi Bondovi ma ale negativny dopad, lebo Taurusy nie su, dodanie Leopardov aj MiGov sa natahovalo... takze pre Ukrajincov ta rozpravka nedava zmysel. Nerozumiem, preco ti ide o to, aby boli za teroristov.eMPiko napísal: 05 jún 2023, 9:32 gogo, Mozno vychodnejsie ako sa cakalo - nie smer na Tokmak, zatial to je skor smer na Mariupol. Bojuje sa pri Velykej Novosilke. Zaroven ten utok musel byt celkom masivny, su videa kde vidno dokopy 10+ kusov stratenej techniky (nechce sa mi to ratat), vratane tej zapadnej ktora sa doteraz setrila. Asi stale ide o nejaky pripravny utok, ale je to uz jednoznacne ta ocakavana ofenziva.
A tym sa dostavame ku tomu, ku comu si sa vyjadrit nechcel: preco ti ide o rozsirovanie negativneho obrazu o Ukrajine a jej obyvateloch a obrancoch? O Rusov ti ide ta zvlastne - v Pobalti ich deportuju, ked nevedia uplne cudzi jazyk, ale Ukrajinci su fasisti, lebo chcu, aby sa Rusi ucili velmi podobny jazyk; nevadia ti pejorativa na adresu Rusov, ked ich zdiela niekto iny ako ja, na adresu Ukrajincov pises a zdielas tie najhorsie urazky. Preco?
\\celkom vtipne: v juni "nemecke urady poznaju mena ukrajinskych teoristov, lebo DNA z lode", o 5-6 tyzdnov neskor:
Germany has found traces of explosives in samples taken from a yacht that it suspects "may have been used to transport the explosives" to blow up the Nord Stream 1 and 2 gas pipelines, according to a letter written with Sweden and Denmark updating the UN Security Council on the probe.
https://www.dw.com/en/nord-stream-inves ... a-66196447"At this point it is not possible to reliably establish the identity of the perpetrators and their motives, particularly regarding the question of whether the incident was steered by a state or state actor," the letter said.
Je naozaj zaujimave, ako sa z urcitosti, ako sa to stalo a kto, kedy a ako to urobil, stalo mozno, asi, neda sa presne urcit za priblizne mesiac.
Ale najdolezitejsie predsa je, ze eMPiko vie tie mena, ma ku nim adresy a DNA porovnal s neznamym zdrojom.
\\inak, skoda, ze tie ATACMS prisli az teraz. Ak by to bolo v maji ci v juni, tak by bolo menej vrtulnikov, na obtazovanie ZSU a ukrajinskych farmarov, menej zbrani a municie pre okupantov a menej jeho zivej sily.
No a kedze z toho Oryxu odmietas napisat, na ktorych fotkach su MaxxPro znicene 4. juna, tak moje su: 15, 27 (tam su dva), 28, 31, 35 a 36. Sedem. Ziadne masivne straty, vzhladom na to o aku techniku ide, plus nie je mozne urcite, ze sa to stalo na roli zapadne od Velikej Novisilky, ako si tvrdil v juni, alebo medzi Rivnopilom a Novodarivkou - co tvdis az teraz.