Facebook

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Facebook

Príspevok od používateľa harrison314 »

*****HERO***** napísal: 19 sep 2023, 12:38 kazdopadne asi najviac pre mna vyhovujuci sposob je si proste tie jednotlive sledovane skupiny hodit do tabov a semtam si to preklikat cez ich detail. da sa to tam aspon zoradit od najnovsich a drzat akotaky prehlad. nedava to tam ani reklamy a navrhy.
Ja to tak riesim, ved inac sa to uz ani neda pouzivat.
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Blastbit »

Na FB mi vyskočila tabulka pri otváraní ikonky FB messengeru
Dopyt GraphQL nie je autorizovaný
Tento dopyt nie je autorizovaný, pretože kontrola oprávnenia niektorých polí bola neúspešná.
O čo sa jedná vie niekto? Dakujem za odpoved.
Edit príspevku - zrejme chyba, po 10 minutach už FB messenger opäť funguje.
Mek
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Mek »

Mal som rovnaky problem - samo nastalo, samo sa opravilo.
Hensym
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Hensym »

aacid napísal: 05 jún 2023, 10:35 tak facebookovy suggestion algoritmus je tragicky.
ale tak facebook na to nebol nikdy stavany. vo feede sa ti maju zobrazovat prispevky kamaratov a skupin ktore sledujes. pokial tvoji kamarati nic neprispievaju a v skupinach nic nepribuda tak ani na facebooku nic nebude.
Toto vobec nie je pravda, resp. uz roky to neplati. Bola to mozno povodna idea facebooku, ale je to minulost. Facebook posledne roky neskutocne tlaci na sponsored posty (platena reklama) a na suggested posty (neplatene/umele zvysovanie reachu a interakcie ludi).

V skratke, ak by ti FB serviroval obsah od svojich stranok a pristelov, zarabal by menej.

Aj ak mas 1000+ priatelov a polajkovanych plno aktivnych stranok, aj tak je tam fixne dane kolko percent z toho budu reklamy a navrhy. Daju sa dohladat aj konkretne cisla (aj ked algoritmus konkretne nie), a je to vacsina postov. Ale je to schvalne, a da sa povedat, ze ich algoritmus je vyborny (akurat to tak na prvy pohlad nemusi posobit, ale marketingovo je).

Ja tiez napr. casto klikam pri nerelevantnych veciach, aby mi to uz neukazovalo. Ale ked to triezvo zhodnotim, tie naozaj nerelevantne tam potom uz nemam, ale to co tam mat nechcem, ale irituje ma to, to tam mam stale. Lebo z toho podrazdenia potom casto vznika interakcia (alebo len screen time, ale aj to je dolezita metrika).
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa starysomar »

V mobile sa inak správa v každej z apiek (FB, Lite) - inak v mobilnej Opere a voči tej inak v browseri v PC.
Čoraz väčší chaos je v ňom.
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa aacid »

Hensym, myslel som to tak ze tam nebude nic okrem tych sponzorovanych, teda inak povedane bordelu.
samozrejme ze feed nikdy neskonci, ten pojde donekonecna. pokial mas dost aktivnych priatelov a si vo vela skupinach tak to budu vacsinou prispevky odtial a raz za cas nejaky sponzorovany.
ked si v par skupinach a vacsinu spammerov kamaratov si uz mutol tak to bude samy sponzoring.

a ten algoritmus je mizerny, nie preto ze pusta sponzorovane videa ale ze pusta sponzorovane videa ktore su totalny odpad.
instagram je na tom trochu lepsie ale nech robim co robim tak najmenej "bordelu" mi ukazuje tiktok. vacsinou ak nejake video preskocim (okrem tych podsunutych s 0 vzhliadnutimi) tak je to preto ze teraz nemam naladu na ten druh videa, nie preto ze je to odpad.

este aby som vysvetlil co povazujem za bordel, minule kukam zene cez rameno ako scrolluje facebook videa. video kde ma zena obviazane cele telo a vraj idu odhalit ako vypada po plastike zadku. video malo 30 minut!!! furt dookola opakovali "uuu to bude super", "uz len chvilku", "teraz to pride"... a po tych 30 minutach (nepozerali sme to cele, len prescrollovali) tam mala dva balony...
to je proste video ktore nema ziadny zmysel, ziadnu pointu, je cisto o tom rychlo zaujat niecim (ten zadok pod obvazmi vypadal obrovsky) a potom co najdlhsie udrzat divaka aby videl co najviac reklam na ktorych zarabaju.
Hensym
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Hensym »

Nie, prave na to som narazal. Aj ak mas tisic priatelov a aktivne stranky, aj tak to bude vacsinou sponsoring. Su stranky, ktore maju desattisice fanusikov, ale organickych reakcii na prispevkoch maju 10-30. Cely FB je uz iba o sponsoringu a suggestingu (ktory na konci dna cieli na zvysenie sponsoringu). Ale to je vedlajsie.

Videa, ktore popisujes na FB zacielili aj mna. A hej, je to uplny odpad (ja som si tie profily zablokoval). Lenze vidis, tvoja priatelka ho pozerala (nemusela cele, to ani nie je ciel), a pozrel si si ake maju tieto chore videa statistiky? Tam su desiatky milionlv zhliadnuti, desattisice zdielani, komentarov a reakcii. Je to kvoli tomu, aka cielova skupina dnes pouziva facebook. Kym na tiktoku a instagrame ficia videa a reelska, kde musis zaujat mladych ludi za par sekund, inak nepochodis, tak FB zaplavili starsi ludia, internetovi "zelenaci" a neveril by si, ako na nich takyto content funguje. Tie cisla neklamu.

Nepopieram ale, ze FB uz davno nie je platforma pre mladych.
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

U mna sponsoring a suggesting dobre funguje. Presne co ma zaujima. Ale je zaujimave ze akonahle otvorim watch tak tam tie navrhy su totalny odpad. Vynimocne tam najdem daco normalne (ale stale nie dobre). Proste videa na FB nie. Aj tie reelsky su onicom.
*****HERO*****
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa *****HERO***** »

mne tam ten algoritmus stale dava nejake sexy babeny tak z roku 2010, neviem sa toho zbavit ani ked davam ze "zobrazovat menej takychto prispevkov" :( ale uz som sa aspon posunul od emy watson k selene gomez

inak tymi natahovacskymi videami som si tiez presiel. ja si pamatam na jedno asi 20 minutove s mentosom a colou :D
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

Co mas proti Watson? 100x lepsie nez Khalifa :D
*****HERO*****
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa *****HERO***** »

moc velky distraction :D mi na hajzli staci prescrollovat nejake macacie videa, nechcem tam stravit mladost. urcite trackuju aj kde sa pri scrollovani clovek zastavi. ale inak jasne ze Watson > Kalifova. a kedze som ju kvoli tebe teraz musel googlit, tak problem asi vyrieseny
lukostrel77
Star
Star

Príspevok od používateľa lukostrel77 »

Ahojte,

Mam taky problém z jedným kamarátom znicoho nič zacalo vypisovat tato osoba neni dostupná v aplikacii messenger,pritom ma neblokol, videochat funguje normalne,len pisat sa neda ,kde mohol nastať problém? Ďakujem za odpoved
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Skuait vycistit data+cache aplikacie, skusit ju preinstalovat, odhlasit a opat sa prihlasit. Nic ine skusit asi nemozes.
Daniel9911
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Daniel9911 »

to predplatne na FB sa nemalo začať až od budúceho roka ? dnes mi vyskočilo na FB už hláška viď foto
Snímka.PNG
Snímkas.PNG
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Uz to skace na FB aj Insta.
fildinko
King
King

Príspevok od používateľa fildinko »

Povedal by som že cena je dosť ustrelená na náš trh.

Keď to porovnám napríklad s youtube, kde za 10e mesačne môžem byť so šiestimi kamošmi a to nepíšem o obsahu aký dostanem.
cinges
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa cinges »

oni to pocitali, kolko v priemere ma penazi FB za jedneho uzivatela z reklam. O to neprist, prisli s takou nezmyselnou ciastkou. Samozrejme, par reklam bude prec, ale aj tak tam budu odporucane sracky, debilne videa so zadkami a podobne kok*tiny.
Daniel9911
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Daniel9911 »

Určite je ta cena prehnaná ale, ich platforma a vedia, že si kvôli tomuto ľudia vymažú účet na FB ale budú pokračovať v bezplatnej verzii s reklamami. Zaujímavé je to, na počítači chce Facebook 9,99€ ale v mobilnej aplikácii už 12,99€. To mi pripomína Apple, že ak si kupuješ cez yt aplikáciu v Iphone predplatne tak to je drahšie ak si to kúpiš cez web.
JCM01
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa JCM01 »

CIeľom nie je nezobrazovať reklamu, ale len akože ponúknuť možnosť, ktorú si takmer nikto nezvolí.
Ale dodržia tým pádom legislatívu EU (asi).
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa ephramko »

Ten FB algoritmus je fakt tipos bingo. Po islamskych teroristoch mi to teraz ponúka takéto divné obrázky Ježiša a lietadiel. Nie som fanúšik ani leteckej dopravy, ani AI Ježiša. :D ešte že idú voľby a asi mi to zase bude ponúkať náckov, ruskú propagandu a katolibancov...
Prílohy
428157535_328096173563199_5973198282567454703_n.jpg
Napísať odpoveď