Politika

Diskusie na politické témy...

Ktorú stranu budete voliť?

1. Pirátska strana - Slovensko
0
Žiadne hlasovania
2. PRINCÍP
1
3%
3. Progresívne Slovensko
10
34%
4. Spoločne občania Slovenska
0
Žiadne hlasovania
5. OĽANO A PRIATELIA
0
Žiadne hlasovania
6. Komunistická strana Slovenska
0
Žiadne hlasovania
7. Maďarské fórum, Občianski demokrati Slovenska, Za regióny, Rómska koalícia, Demokratická strana
0
Žiadne hlasovania
8. Vlastenecký blok
0
Žiadne hlasovania
9. Modrí, Most-Híd
0
Žiadne hlasovania
10. Spravodlivosť
0
Žiadne hlasovania
11. Slovenské Hnutie Obrody
0
Žiadne hlasovania
12. Sloboda a Solidarita
11
38%
13. SME RODINA
0
Žiadne hlasovania
14. My Slovensko
0
Žiadne hlasovania
15. Slovenská národná strana
1
3%
16. Smer - Sociálna demokracia
0
Žiadne hlasovania
17. HLAS - sociálna demokracia
0
Žiadne hlasovania
18. SZÖVETSÉG - Magyarok. Nemzetiségek. Regiók. | ALIANCIA - Maďari. Národnosti. Regióny
1
3%
19. Srdce vlastenci a dôchodcovia - Slovenská národná jednota
0
Žiadne hlasovania
20. SDKÚ - DS - Slovenská demokratická a kresťanská únia - Demokratická strana
0
Žiadne hlasovania
21. Kotlebovci - Ľudová strana Naše Slovensko
0
Žiadne hlasovania
22. Demokrati
4
14%
23. Kresťanskodemokratické hnutie
0
Žiadne hlasovania
24. KARMA
1
3%
25. REPUBLIKA
0
Žiadne hlasovania

Celkom hlasov: 29

retkvic
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok

Re: Politika

Príspevok od používateľa retkvic »

beardie napísal: 24 okt 2023, 13:10 ja tam vidim vyznacenych Flüchtlinge, nie migrantov
v nemcine je to zasadny rozdiel

ak si myslis, ze zhorsena politicka, ekonomicka, socialna a bezpecnostna situacia v Nemecku a celkovo v Zapadnej Europe nebude mat ziaden vplyv na prosperitu Slovenska, tak si prinajmensom naivny
Prinajmensom naivny je clovek co v tom vidi vazny problem. Vsetko ma nejaky vplyv, aj to, ze my skoro ziadnych migrantov/utecencov neprimame z politickych, ludskych dovodov. Aj co sa Ukrajiny tyka, V Cesku sa zvysil pocet obyvatelov o pol miliona na vyse 11 milionov, detto Polsko, my registrujeme kolko mozno 50 tisic, max, mozno este menej, co tu zostal? Klacky pod noh a pod... Prosperita Slovenska sa bude odvijat hlavne od ekonomickej sili a vitality nemeckej ekonomiky a potom ako dokazeme prilakat chybajucu pracovnu silu a aj v tych kvalifikovanych odboroch, od toho sa odvyjajuca sa zivotna urven, porodnost a jedno z druhym.

Ved prave, ak vidis vyznacenych utecencov, a nie migrantov, tak o to horsie pre Sulika.
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

som naivny, ked vidim, ze v Nemecku alebo Svedsku raketovo stupa kriminalita? som naivny ked vidim, ze nenemecke rodiny maju vyrazne viac deti ako povodne nemecke?

podla teba to vazny problem nie je?

kedze sa bude prosperita Slovenska odvijat hlavne od prosperity Nemecka, je aj v nasom zaujme, aby bolo Nemecko i nadalej europskou ekonomickou velmocou, oni sa ale sami zabijaju nielen prijimanim migrantov, ale aj zelenymi temami, cim sa stavaju nekonkurencieschopnymi, co ma priamy dopad aj na Slovakov

si teda za import dalsich statisicov ludi z Afriky a Blizkeho vychodu? ak ano, z akeho dovodu?
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Blastbit »

Stačí si uvedomiť to, prečo státisíce slovákov šlo pracovat do zahraničia. Odmietaju dotovat sposob zivota neprisposobivých + dávky a iné výhody.
Prichádzaju na to aj germánske národy, ktoré si mysleli, že všetci cudzinci rôzneho pôvodu budu držať ich ekonomiky nad vodou = zmylili sa.
javatar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa javatar »

Blastbit napísal: 24 okt 2023, 15:09Stačí si uvedomiť to, prečo státisíce slovákov šlo pracovat do zahraničia. Odmietaju dotovat sposob zivota neprisposobivých + dávky a iné výhody.
Zijem v zahranici a este som nestretol nikoho kto by sa prestahoval "aby nemusel dotovat sposob zivota neprisposobivych". Zvlast v krajine ktora ma aspon reputaciu stedrejsej socialnej podpory.

A ano imigraciou (legalnou, nie utecenci) sa riesi nizka porodnost domaceho obyvatelstva. Co mi pride ako dost zvlastne riesenie. Ale lepsie nepoznam.
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

U slovákov sú dôvody rôzne, aj také s ktorými sa človek nestretol...Každopádne aj ja som na Sulikovej strane co sa týka jeho nazorov na toto.
Ved sú štedré bohaté krajiny ktoré uz doplácajú na to, bezohladu o aký národ a pleť sa jedná. SR nato uz 30 rokov dopláca.
Miesto toho aby sa udrzali ludia a aby neutekali do zahraničia pracovat, tak sa tu drzia neprisposobivý ktorých treba bičom hnať kade lahšie.
Napr v prípade takeho Izraela vidíme ako to vyzerá, alebo aj nedávny teroristický utok v Belgicku a desiatky dalších útokov neprisposobivých.
A nejde o pleť či má niekto žltú,bielu,hnedú,čiernu..či je balkánec,arab,rom,slovák alebo aziat, ide o pristup a v tomto EU aj USA zlyhávaju.
beardie
Redeemer
Redeemer

nabozenstvo je dolezitym faktorom
retkvic
Addict
Addict

beardie napísal: 24 okt 2023, 14:52 podla teba to vazny problem nie je?
Problem to nie je ak tie pocetne rodiny prisievaju do ekonomiky, ak nie prec s nimi. Z populacneho a aj ekonomickeho hladiska je lepsia mnohopocetna rodina arabov/moslimov, ktora pracuje, ako bezdetna rodina Nemcov alebo co ma 1-2 deti, ale to som uz vyssie spominal. Spominal som aj vysoku kriminalitu, ked ty ludia nenasli pracu nemaju co robit a stupa kriminalita, ak ich naraz pride velke mnozstvo, tak je logike ze si hned nenajdu pracu. Takze migracia utecenci ano ale musi to byt v udrzatelnejsej miere.[/quote]
beardie napísal: 24 okt 2023, 14:52 kedze sa bude prosperita Slovenska odvijat hlavne od prosperity Nemecka, je aj v nasom zaujme, aby bolo Nemecko i nadalej europskou ekonomickou velmocou, oni sa ale sami zabijaju nielen prijimanim migrantov, ale aj zelenymi temami, cim sa stavaju nekonkurencieschopnymi, co ma priamy dopad aj na Slovakov

si teda za import dalsich statisicov ludi z Afriky a Blizkeho vychodu? ak ano, z akeho dovodu?
Nemecko sa snazi tu zostat tou ekenomickou velmocou primanim zahranicnych pracovnikov, ci im to vychadza s utecencami, tazko povedat, no skusaju co vedia. Ci som za import statisicov Africanov a Arabov, za prve nikto ich tu neimportuje, oni tu prichadzaju z vlastneho presvedcenia a pokym je to pracovity african Arab, ktory ma ten potencial pomoct ekonomike a nie ju cucat, tak preco nie, uz je na vladach tych EU krajin aby nieco robili s tymi co pracovat z nejakeho dovodu nechcu.
Tiez si neodpovedal preco Slovensko prichililo tak malo utecencov z Ukrajiny, su to predsa kompatibiilny biely ludia co by Slovaciskom mohli bustnut ekonomiku. Preco im nevytvarali lepsie podmienky na zivot a pracu ked prichadzali a tak sli dalej na zapad.
Po vyse roku a pol otvorili nedavno v Bratislave tusim prvu skolu s vyucovacim jazykom ukrajinskym, ved nie je normalne aby sa hned deti na zakladnej strednej skole ucili vsetko po slovensky. Koho oni vlastne chcu primat, akych utecencov.
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

" Z populacneho a aj ekonomickeho hladiska je lepsia mnohopocetna rodina arabov/moslimov, ktora pracuje, " ...všetko ok, nie je problém.
Ukrajinci utekajuci pred vojnou šli v prvom rade cez Polsko a dalej na Západ a do Kanady. Cca 100 000 ich tu ostalo lebo chcú sa potom vrátiť čim skor domov. Zamestnaju sa docasne vo fabrikách,obchodoch, niečo zarobiť a chystaju sa na front bojovať,ošetrovat ranených.
beardie
Redeemer
Redeemer

retkvic napísal: 24 okt 2023, 15:48za prve nikto ich tu neimportuje
ak par kilometrov od pobrezia lod nalozi stovky ludi a potom ich stovky kilometrov vezie do europskeho pristavu, tak je to import
Tiez si neodpovedal preco Slovensko prichililo tak malo utecencov z Ukrajiny, su to predsa kompatibiilny biely ludia co by Slovaciskom mohli bustnut ekonomiku.
lebo vlada Slovenskej republiky je plna hlupakov
pretoze tych ludi vyuzivaju ako Cesi, tak aj Poliaci, Slovaci im hadzu polena pod nohy
na Slovensku je nedostatok lekarov, miesto toho, aby precertifikovali Ukrajincov, tak im ich vzdelanie nechcu uznavat, vlada odbornikov, to ano

zosumarizujem to 1 obrazkom z Danska
MENAPT.jpg
z tohto clanku: https://www.economist.com/europe/2021/1 ... mmigration
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

Pan, odchadzajuci, premier vcera vyhlasil Tyzden medialnej gramotnosti. Hovoril aj o overovani si informacii

Autoeditácia príspevku po 8 min 2 sek:
Blastbit napísal: 24 okt 2023, 15:09 Stačí si uvedomiť to, prečo státisíce slovákov šlo pracovat do zahraničia. Odmietaju dotovat sposob zivota neprisposobivých + dávky a iné výhody.
Prichádzaju na to aj germánske národy, ktoré si mysleli, že všetci cudzinci rôzneho pôvodu budu držať ich ekonomiky nad vodou = zmylili sa.
:D
Kamarat zlaty, mne staci ist na letisko cakat navstevu z rodnej hrudy a viem, ze ja som sice odisiel, ale z mojich dani a odvodov sa dotuju aj neprisposobivi krajania, aj neprisposobivi domaci :)
V krajine, kde je aj premierom potomok imigrantov je tazko suhlasit s tou druhou castou :smt006
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

retkvic napísal: 24 okt 2023, 15:48
Imigrant ktory ide do EU za lepsie platenu pracu (resp vobec za nejakou pracou) je prinosom pre dany stat. Tu sa zhodneme.
Preco mam ale pocit ze si myslis ze vsetvi migranti su tohoto charakteru? Take Nemecko ale neriesi ci u nich chce clovek aj pracovat a to je problem.
V Afrike a v blizkom vychode je stale potencionalnych migrantov niekolko milionov. Ked sa sem nasackuju tak co sa asi tak stane? Navyse ked budu mat uplne odlisne kulturne zvyky, vo vela veciach nekompatibilne s nasimi.

Sice hovoris ze kto nepracuje nech ho vykopnu, lenze toto sa praveze nedeje :)

Ak EU toto nebude prisnejsie riesit tak skoncime velmi zle.
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

jackb - hej lenže na 5,43 milionové SR, je cca 400 tisic neprisposobivých roznej farby pleti vysoké číslo.
Neriadená migrácia alebo imigrácia cez more bez dokladov je tiež další problém...Nepíšem o prípadoch, ked maju cudzinci všetko naporiadku.
retkvic
Addict
Addict

wladas napísal: 24 okt 2023, 19:39 Imigrant ktory ide do EU za lepsie platenu pracu (resp vobec za nejakou pracou) je prinosom pre dany stat. Tu sa zhodneme.
Preco mam ale pocit ze si myslis ze vsetvi migranti su tohoto charakteru? Take Nemecko ale neriesi ci u nich chce clovek aj pracovat a to je problem.
To mas asi iba nejaky pocit, lebo ja to vnimam podobne. To o tom nerieseni som tiez spominal. Ale tusim uz nieco v tom smere chystaju.
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

Blastbit napísal: 24 okt 2023, 19:43 jackb - hej lenže na 5,43 milionové SR, je cca 400 tisic neprisposobivých roznej farby pleti vysoké číslo.
Neriadená migrácia alebo imigrácia cez more bez dokladov je tiež další problém...Nepíšem o prípadoch, ked maju cudzinci všetko naporiadku.
vidis, v tejto krajine je uplne jedno aku farbu pleti zaskrtvaju do dotazniku - neprisposobivych je dost.
Tiez sa neda povedat, ze kazdy neprisposibivy krajan tu je Rom. Tak ako v pripade majority, aj snehobiely moze mat kladny vztah ku kriminalite, uzivaniu drog, zneuzivanie socialneho systemu a negativny vztah ku praci a asimilacii vseobecne.

\\inak je zaujimave, ako Sulik, sam byvaly migrant, zakazuje ludom robit to, co urobili jeho rodicia. a aj tu v diskusii sa najdu migranti, ktori robia z odchodu za lepsim elitny klub, do ktoreho chcu prisnu urcovat clenstvo a ten zvysok budu generalizovat a dehumanizovat.
beardie
Redeemer
Redeemer

Aj bych ti na to odpísal, že Sulikove slová prekrucujes, ale dopadlo by to ako obvykle
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

Nielen Sulíkové ale aj moje, kedže som napísal vyššie toto
" A nejde o pleť či má niekto žltú,bielu,hnedú,čiernu..či je balkánec,arab,rom,slovák alebo aziat, "
" Nepíšem o prípadoch, ked maju cudzinci všetko naporiadku."
Predpokladám, že Sulikovi rodičia ako migranti a migranti z fora, mali pri sebe OP, doklady vzdelania, pracovnú zmluvu a pod.
Nie ako tí migranti ktorích sem skrz prevádzačov pustil putinovec Orbán, ktorí nemaju pri sebe ziadne doklady ale mobily majú.
beardie
Redeemer
Redeemer

pokojne mozeme v diskusii pokracovat v relevantnej teme: emigracia-imigracia-t168494-5680.html
M142
Addict
Addict

Príspevok od používateľa M142 »

beardie napísal: 23 okt 2023, 20:59 nevrazivost nie je vhodne slovo
skor opovrhnutie nad tymi tupymi napadmi a smutok, ze im to zerie tolko ludi
ludia im to nezeru, len nevidia inu moznost. ja som este nepocul, aby niekto povedal, ps je super, konecne strana, ktora sa zaujima o zelenu politiku a rodovu rovnost! akurat po vlade z r 2020 uz nikto nevidel moznu alternativu.
Muffi
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Muffi »

Tak viacero z tej Dankovej zberby poslali robiť tajomníkov, napr. oboch Kuffovcov. Kultúra má okrem Šimkovičovej aj inkvizítora Štefana :D
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

Kultura - coffin dance :D
Napísať odpoveď