emigracia,imigracia

Diskusie na politické témy...
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

Re: emigracia,imigracia

Príspevok od používateľa Blastbit »

Takze si chcel zrejme pôvodne napísať, že britská babka zažila bombardovanie od Nemcov. Rusi zase môžu za bombardovanie UA.
Ale vo všetkých krajinách kde sa rozmáha neriadený multikulturalizmus, je cesta záhuby všetkých Europskych kultúr.
jackb
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa jackb »

E? Ano, anglicka babka zazila bombardovanie Nemcami, preto na stare kolena pomaha inymi, ktorych bombarduju. Dnes su to Rusi, ktori bombarduju Ukrajincov.
Co za nonsens je "neriadeny multikulturalizmus". Hlavne v kontexte Slovakov. Ako som pisal o tych migracnych vlnach na Slovensko v jeho historii - tolko ludi prislo a doniesli si svoju kulturu a dobre bolo. Teraz z toho co nebolo slovenske je "prave ryzdze cisto narodne slovenske".
Co by si oznacil za cisto anglicke? To co priniesli Rimania? Anglovia a Sasi? Norsemen? Najpopularnejsie jedlo je chicken tikka masala. Bengalske jedlo, ktore si varili robotnici v tovarnach, ktori prisli krajinu postavit po vojne a v 70's ho upravili pre Britov. Ako chces riadit zivot medzi kulturami? Oddelena cast mesta? Nie nahodou sa ucit ako spolu zit? Ze nie je spravne tvrdit 'on je zlocinec, lebo sa narodil na skaredom mieste a ma inu farbu pleti a divny prizvuk'?
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

jackb napísal: 05 nov 2023, 9:58Ako som pisal o tych migracnych vlnach na Slovensko v jeho historii - tolko ludi prislo a doniesli si svoju kulturu a dobre bolo.
preto celá Európa bojovala niekoľko storočí proti Tatarom a Turkom a islamu celkovo, lebo sa nechceli mať dobre :)

P.S.: celkom by ma zaujimalo, ktoru cast nasej diskusie povazujes za tu, kde si vyhral
odkazujem na holuby, sranie na hraciu plochu a podobne
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

jackb - mi to tak pripadá, že migraciu berieš príliš emočne. Chapem ze chceš byt ku kazdemu narodu empatický, ale nie každý si to vždy zasluži.
"neriadeny multikulturalizmus"- taký multikulturalizmus v ktorom sa migračné národy nechcu plne integrovat do kultury krajiny do ktorej prišli.
Nemam nič napr proti Vietnamcom. Podnikaju,ich deti chodia do školy, prijimaju aj našu domácu kulturu, my možme tiež prijať niečo ich.
"Co by si oznacil za cisto anglicke? To co priniesli Rimania? " - vidíš Rimania prišli na Britské ostrovy ale nie za účelom integrácie, ale dobýjania. Prišli na cudzie uzemie, utočili na miestne Keltské kmene a vnucovali im svoje nabozenstvo,kulturu a pod.
"Ako chces riadit zivot medzi kulturami?" - tak, že sa cudzie kultury plne integruju do kultury krajiny/krajín do ktorej prišli.
Týka sa to vojnových utečencov aj ekonomických migrantov a pritom nezáleží na farbe pokožky alebo národnosti.
"Nie nahodou sa ucit ako spolu zit?" - po tolkých storočiach to je viacmenej nemožné ak je niekto neprisposobivý v cudzej krajine.
By som si teba pozrel ako by si prišiel napr do Omanu stým, že tam chceš žiť, ale chceš tam žiť Europsky sposob zivota a nie Arabský.
Nemyslím si žeby oni potom mali pochopenie. Napr ved taký futbalisti co hraju v Arabských ligách chcu odtial odísť a ani peniaze ich neudržia.
"Ze nie je spravne tvrdit 'on je zlocinec, lebo sa narodil na skaredom mieste a ma inu farbu pleti a divny prizvuk'?"- o kriminalite podla farby pleti alebo národnosti teraz predsa nepíšem. Ale aby som ta upokojil, áno aj rýdzi krestanský slovák može páchat trestný čin v Nemecku.
jackb
Redeemer
Redeemer

beardie napísal: 05 nov 2023, 10:53 P.S.: celkom by ma zaujimalo, ktoru cast nasej diskusie povazujes za tu, kde si vyhral
odkazujem na holuby, sranie na hraciu plochu a podobne
Mas pocit, ze ja sa povazujem za vitaza diskusie? Mas pocit, ze povazujem za ciel diskusie vyhrat?
Blastbit napísal: 05 nov 2023, 10:56 Chapem ze chceš byt ku kazdemu narodu empatický, ale nie každý si to vždy zasluži.
Ku kazdemu nie. Ku narodom pachajucim genocidu na inych narodoch necitim empatiu.
Nemam nič napr proti Vietnamcom. Podnikaju,ich deti chodia do školy, prijimaju aj našu domácu kulturu, my možme tiež prijať niečo ich.
Vidis, vidis. Tako tu su ludia z MENA ci z byvalej Brtiskej Indie.
vidíš Rimania prišli na Britské ostrovy ale nie za účelom integrácie, ale dobýjania. Prišli na cudzie uzemie, utočili na miestne Keltské kmene a vnucovali im svoje nabozenstvo,kulturu a pod.
no a okrem toho to bolo aj ako v Life of Brian :) Po tom, co boli povodne rimske cesty dodnes jazdime. Tiez doniesli krestanstvo...
By som si teba pozrel ako by si prišiel napr do Omanu stým, že tam chceš žiť, ale chceš tam žiť Europsky sposob zivota a nie Arabský.
preco by som to robil? Si fueris Romae, Romano vivito more. Ved som tu pisal o Dusickach a "Predveceri Dna Vsetkych Svatych".
beardie
Redeemer
Redeemer

jackb napísal: 05 nov 2023, 20:50Mas pocit, ze ja sa povazujem za vitaza diskusie?
veru nie, len som sa chcel v tej rane vrtat
Mas pocit, ze povazujem za ciel diskusie vyhrat?
tolko investovaneho casu a vyslo to navnivoc?
akceptujes aspon, ze je zretelny narast kriminality migrantov?
jackb
Redeemer
Redeemer

beardie napísal: 05 nov 2023, 21:25 akceptujes aspon, ze je zretelny narast kriminality migrantov?
maties ma. v teme o Ukrajine si sa rozculoval, ze som citoval generalizacia na adresu Rusov. mam teraz generalizovat a zahrnut do toho Sulika, teba aj seba? c'mnon.
beardie
Redeemer
Redeemer

Máš pravdu, nič inteligentné z tvojej klávesnice nečakám, nechajme to tak
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

jackb - beardie myslel nelegálnych migrantov, kvoli ktorím je zvýšená kriminalita.
jackb
Redeemer
Redeemer

tak nech to napise. nie som jasnozrivy. prikladom je Sulik, ktore sme tu riesili. jedno pise, druhe mysli.
aj keby som bol schopny vestit co bearide myslel, tiez by to bola generalizacia, kvoli ktorej do mna vyskakuje v inej teme.
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

"tiez by to bola generalizacia" - nemôže sa jednať o generalizáciu už z logickeho dovodu. To by potom státisíce nelegálnych migrantov v určitom čase nárazovo páchalo trestné činy a to je nemožné.
Písalo sa o výraznom náraste páchania kriminality vo vyspelých krajinách = frustracia + beznádej migrantov, pomstychtivosť + dalšie emocie.
No nikto tu nepíše, žeby to páchali uplne všetci migranti ktorí pridu do Europy. Takže slovo generalizácia (zovšeobecnenie) nie je na mieste.
Ved sme si tu 2 týždne pomenovávali problemy migrácie ako : 1. vojnový utečenci, 2. ekonomický migranti, 3. nelegálny migranti bez legálneho vstupu do krajiny + v drvivej miere nemaju pri sebe doklady, ale mobily maju.( z televíznych reportáži to jasne vidieť)
Prečo taký Ukrajinci (resp najmä Ukrajiny s detmi) si nezabudnu so sebou doklady a najmä rodinu, ale arabský migranti áno?
V prípade vojnového konfliktu maju migranti hladat prvu bezpečnu krajinu. V prípade Ukrajincov/niek sa jedná o Polsko,SR,Madarsko,Rumunsko (Moldavsko je blizko frontu to nerátam).Ak maju už rodinu na západe EU+Kanada, tak migruju dalej, ale tiez ich aj vo vyspelých krajinách pri legálnom vstupe evidovali, o koho sa jedná.
V prípade Sýrčanov to je Jordánsko a leteckou dopravou SA,Katar,Oman,SAE,Bahrajn.
Ked už je Arabská Liga ako ekvivalent Europskej Unie, tak nech sa aj tieto príbuzenské štáty o seba staraju.
Stále sa jedná o Arabov, zato u Ukrajincov sa jedná o Slovanov, ktorí počas vojny prichádzajú do národnostne a nábožensky pestrejšej Europy.
jackb
Redeemer
Redeemer

Preco vidis taky problem s mobilmi? Ja by som si tam napriklad odfotil doklady, diplomy a neviem co vsetko pre pripad ich straty, odcudzenia alebo znicenia. Plus, google translate, kedze vieme, ze nie kazdy prislusnik PZ SR vie iny cudzi jazyk (put your hands on stôl). Tak ako ma Slovak ci "Zapadniar" mobil, preco ho nesmie mat utecenec z MENA? :)
Takze na Ukrajincov, ktori prisli az do Anglicka by si na stanici vulgarne nadaval, lebo podla teba sa musia uspokojit s tym, ze premieri Madarska a Slovenska ich maju vsektych za fasistov a zakony su nastavene tak, ze aj lekarky a vysokoskolske pedagogicky mozu maximalne tak dokladat tovar, lebo ukrajinske diplomy Slovensko odmieta uznat? V pokrivenej logike to zmysel dava. V realite ani nahodou.
Stale sa jedna o Arabov :D Taka generalizacia, ako by to bola jednoliata masa. Esteze Google/Alphabet maju tie sietie dobre nastavene a dnes som dostal na pocuvanie toto:

Odporucam kazdemu, kto prezentuje vidiny sposobene chybajucimi znalostami ci uz z historie, religonistiky, alebo demografie.
Takze ludia zo Syrie nesmu do Europy, lebo je narodnostne a nabozensky pestra. Preto musia ostat na Arabskom polostrove, ktory je narodnostne a nabozensky pestry. Ale to je snad na temu, ktoru beardie ozivili.
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

Preco vidis taky problem s mobilmi? - to že aj migrant zo Syrie má mobil problém sám o sebe nie je. Problem je, ze nemá doklady.
Ked si teda vezmeme migrantov ktorí prechádzali do SR tak kebyže majú odfotené osobné údaje OP, tak ich ukážu našim úradom či ?
Tak by si potom nepotrebovali vymyšlať názov krajiny odkial pochádzaju, meno, dátum narodenia, účel prechodu cez uzemie SR.
Inak by nám ich Rakušania,Poliaci a Cesi neotáčali na svojich hraniciach a neposielali nám ich sem nazad.
Druhý problém je, že idú skrz prevádzačov nelegálnym sposobom. Tento problem je aj medzi USA a Mexikom, tam je tiez migračná vlna.
Mexičania odchádzajú do USA najmä kvoli ekonomickej situácii v Mexiku a vojne medzi vládou a kartelmi. - tomu rozumiem.
Ale opäť, aj mexický migranti nesmú ísť do USA nelegálnym sposobom (skrz prevádzačov).
Uprimne nerozumiem čo si tým chcel povedat, ze Ukrajinci prišli do Anglicka a ja by som im mal nadávať do fašistov?
Ved som písal, ze ked Ukrajinci majú rodinu napr v Kanade, tak migrujú dalej. Ale prvé bezpečné krajiny pre nich sú POL,SR,HUN,ROM.
Takze ludia zo Syrie nesmu do Europy, lebo je narodnostne a nabozensky pestra. - môžu pokial prejdu legálnym sposobom.
Ano človek by čakal od Arabov že budú medzi sebou solidárny a ked budú mať vôlu tak pomôžu arabským súkmenovcom.
Jasné viem že sa rozdelujú na sunnitov, šitov atd, tak by si každá vyspelá arabská krajina delila aj vojnových utečencov podla moslimských odnoží. Ale aj sám dobre vieš, že aj medzi Arabmi sú ostré boje, sú medzi nimi atentátnici teroristov z rôznych organizácii.
Tak aj také bohaté arabské štáty perzskeho zálivu by si 2 x preverili koho si do krajiny pustia. Tak prečo by si to nemohli preverovat Europania?
beardie
Redeemer
Redeemer

vidim, ze moj verny sidekick to zvlada aj sam, takze len 1 otazku:
jackb napísal: 06 nov 2023, 17:43Takze ludia zo Syrie nesmu do Europy
si si isty, ze to na fore ktokolvek v poslednom case tvrdil? :)
jackb
Redeemer
Redeemer

Blastbit napísal: 06 nov 2023, 18:28 To že aj migrant zo Syrie má mobil problém sám o sebe nie je. Problem je, ze nemá doklady.
Ked si teda vezmeme migrantov ktorí prechádzali do SR tak kebyže majú odfotené osobné údaje OP, tak ich ukážu našim úradom či ?
Tak by si potom nepotrebovali vymyšlať názov krajiny odkial pochádzaju, meno, dátum narodenia, účel prechodu cez uzemie SR.
Inak by nám ich Rakušania,Poliaci a Cesi neotáčali na svojich hraniciach a neposielali nám ich sem nazad.
Ty vies co maju v mobiloch? Vies co o sebe hovoria policajtom? Alebo podla jednotiek pripadov generalizujes vsetkych? S tymi miblimi musis mat obrovsky problem, lebo v takmer kazdom poste ich spominas.
Druhý problém je, že idú skrz prevádzačov nelegálnym sposobom. Tento problem je aj medzi USA a Mexikom, tam je tiez migračná vlna.
Mexičania odchádzajú do USA najmä kvoli ekonomickej situácii v Mexiku a vojne medzi vládou a kartelmi. - tomu rozumiem.
Ale opäť, aj mexický migranti nesmú ísť do USA nelegálnym sposobom (skrz prevádzačov).
Myslis, ze su to len Mexicania? Co ak su to ludia, ktori idu az z Venezueli? Ale tak hovoria spanielski, su snedi, tak pre teba je to jedno a to iste. Ziadny rozdiel. Tiez sa tam neuplatnuje princip prvej krajiny...
Uprimne nerozumiem čo si tým chcel povedat, ze Ukrajinci prišli do Anglicka a ja by som im mal nadávať do fašistov?
Ved som písal, ze ked Ukrajinci majú rodinu napr v Kanade, tak migrujú dalej. Ale prvé bezpečné krajiny pre nich sú POL,SR,HUN,ROM.
A znova si to zopakoval. Pre Ukrajincov su prve bezpecne krajiny aj tie, kde o nich najvyssi predstavitelia krajiny siria lzi, ludia si vymyslaju zlociny pachane utecencami z Ukrajiny, protestuje sa na podporu agresorov a tam podla teba musia ostat ak nemaju rodinu inde.
Ano človek by čakal od Arabov že budú medzi sebou solidárny a ked budú mať vôlu tak pomôžu arabským súkmenovcom.
Jasné viem že sa rozdelujú na sunnitov, šitov atd, tak by si každá vyspelá arabská krajina delila aj vojnových utečencov podla moslimských odnoží. Ale aj sám dobre vieš, že aj medzi Arabmi sú ostré boje, sú medzi nimi atentátnici teroristov z rôznych organizácii.
Tak aj také bohaté arabské štáty perzskeho zálivu by si 2 x preverili koho si do krajiny pustia. Tak prečo by si to nemohli preverovat Europania?
Takze o video si ani nezavadil, ak tvrdis, ze si staty v Zalive maju brat uplne odlisnych ludi z opacneho konca polostrova.
Ja neviem, preco Europania ludi nepreveruju.
Kde je tvoja solidarita s inymi Europanmi z Ukrajiny? Prva bezpecna krajina a sluš. Nechat ich robit tie najhorsie prace aj ked maju vzdelanie do oblasti, kde chybaju ludia, vymyslat si zlociny, ktore pachaju a oslavovat ludi, pre ktorych museli odist zo svojich domovov.
beardie
Redeemer
Redeemer

na mna si zabudol
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

jackb
Ty vies co maju v mobiloch? Vies co o sebe hovoria policajtom? Alebo podla jednotiek pripadov generalizujes vsetkych? S tymi miblimi musis mat obrovsky problem, lebo v takmer kazdom poste ich spominas. - prečo aj taký vyspelý Rakušania nám ich posielaju naspäť ked teda migranti majú všetky osobné doklady odfotené v mobiloch ? Maš obrovsky problem, písať slovo generalizácia takmer v každom poste.
Nemožem generalizovat všetkých migrantov na kolko migranti ktorí prišli do EU pred desiatkami rokov mali zrejme zázračne všetko v poriadku.
A aj desiatky rokov dozadu, boli vojny, diktátorské režimy aj živelné pohromy kvoli ktorím ludia migrujú aj neemigrujú do zahraničia.
Myslis, ze su to len Mexicania? Co ak su to ludia, ktori idu az z Venezueli? Ale tak hovoria spanielski, su snedi, tak pre teba je to jedno a to iste. Ziadny rozdiel. Tiez sa tam neuplatnuje princip prvej krajiny... - áno pre migrantov z Venezuely bude prvá relatívne bezpečná krajina USA, to suhlasim. Ak prejdu legálnym sposobom a nie nelegálnym sposobom skrz prevádzačov tak ich americké úrady zaevidujú.
kde o nich najvyssi predstavitelia krajiny siria lzi, ludia si vymyslaju zlociny pachane utecencami z Ukrajiny, - ked sem prišli Ukrajinci ako vojnový utečenci vládol Matovič+Heger spolu s prezidentkou tak nebadám, žeby práve oni šírili o Ukrajincoch lži. V prípade Madarska to šíri Orbán to suhlasim, Polsko Ukrajine ako prvé dodávalo masivnu pomoc na obranu a aj najviac Ukrajincov prechádzalo do Polska a popravde u Rumunov som nezachytil šírenie lží voči Ukrajincom. Tak rád používaš slovo generalizácia, až si napísal ludia si vymyšlaju = zovšeobecnenie. Boli prípady kedy aj Ukrajinci spáchali trestný čin v SR. Ako ked nejaký ukrajinský mladík zavraždil svoju ukrajinsku kamošku na internáte. U nás vo firme jeden ukrajinský mladík sa vyhrážal a chcel napadnuť team leaderku, tak sa mu v tom zabranilo = dostal hodinovu vypoved a mohol byt rád ze nedostal od team leaderky aj trestné oznámenie. To su ale individuálne zločiny jednotlivcov a nie celej masy ukrajinských migrantov.
A mimochodom drvivá väčšina Ukrajincov o ktorích som aj nedávno písal sú ženy s detmi, takže nejak to nezapadá do tvojej koncepcie, že by ludia masovo obvinovali Ukrajincov z páchania trestných činov.... Nemusia ostať ved migruju kam chcu, kto im v tom brani?
ak tvrdis, ze si staty v Zalive maju brat uplne odlisnych ludi z opacneho konca polostrova. - takže tvrdiš že Arabi nemaju brať Arabov, ale ešte odlišnejší Europania musia brať uplne všetkých. Aj mnoho takých, ktorí sa ani nechcu uplatniť vo vzdelavani a na trhu práce v kulturne odlišnej EU?
Kde je tvoja solidarita s inymi Europanmi z Ukrajiny? Prva bezpecna krajina a sluš. Nechat ich robit tie najhorsie prace aj ked maju vzdelanie do oblasti, kde chybaju ludia, - konkretne moja solidarita z osobnej skusenosti bola tá, ked som vo firme zaučal Ukrajincov,Moldavcov,Bosniakov,Srbov na pozície ktorými som si prešiel aj ja. Ked potrebuju viackrát niečo vysvetliť tak som im to viackrát ukazal aj vysvetlil. Robil som to aj z toho dovodu aby bola co najnižšia fluktuácia na úseku ktorý som mal na starosti ja.
Ale Ukrajincov uz robí pomenej vo firme, chcú sa vratiť domov, chýba im domovina a na fronte pomahat zdravotne aj vojensky.
Len žial taký Tatári z Ukrajiny vo firme nepracovali, ked sa teda pytas aj na inú národnosť Europana z Ukrajiny.
beardie
Redeemer
Redeemer

1-
zatial dobre

ale radsej pouzi citacie, blok textu, aj ked vyboldovany, sa cita horsie
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

Mne sa zase horšie čítajú tie vaše citácie na celé strany. Uprimne, chcem aby to jackb pochopil v tejto téme a rozlišoval termíny.
1. vojnových utečencov, 2. ekonomických migrantov, 3. legalnych migrantov, 4. ilegálnych migrantov...5. najbližšie možná bezpečná krajina atd
Chcem si zachovať čo najviac možnej diskusnej objektivity. Voči nikomu z užívatelov fora nič nemám, ale ked má niekto v niečom pravdu na základe reálnych podložených faktov tak uznám, že je to tak. A je jedno či sa volá jackb,beardie alebo hocijako inak.
No ak niekto píše polopravdy, klamstvá, miesto konštruktivnej kritiky píše zhadzovacie názory, tak to vyvrátim.
A nebol som to ja, kto ako malý chlapec si blokuje uzivatelov (nikoho z fora som si nikdy neblokol) alebo žaluje adminovi.
V mojom záujme nie je ani nikoho vyšachovať z diskusie, ani sa nepotrebujem citit ako víťaz diskusie.
Potrebujem, aby niekto pochopil situáciu aj takú, s ktorou sa ešte nestretol na svojej vlastnej koži.
Ešte mu jasne odpoviem na jeho prípadné názory, potom mu tu zdelím ešte jednu modelovu situáciu a ak už toto nepochopí, tak načo sa o tom viac baviť. Nemá to potom zmysel aby tu bolo dalších 200 strán. Chodí tu priliš málo ludí aby niečo bolo 100% pravda.
jackb
Redeemer
Redeemer

Blastbit napísal: 07 nov 2023, 9:36 prečo aj taký vyspelý Rakušania nám ich posielaju naspäť ked teda migranti majú všetky osobné doklady odfotené v mobiloch ? Maš obrovsky problem, písať slovo generalizácia takmer v každom poste.
Nemožem generalizovat všetkých migrantov na kolko migranti ktorí prišli do EU pred desiatkami rokov mali zrejme zázračne všetko v poriadku.
A aj desiatky rokov dozadu, boli vojny, diktátorské režimy aj živelné pohromy kvoli ktorím ludia migrujú aj neemigrujú do zahraničia.
Skoda, ze sem nechodi uzivatel p4ra. Mohol by si sa opytat, ci si jeho rodina brala vsetky doklady, vsetky diplomy, vsetky povolenia, ked si utekali zachranit hole zivoty- A tiez nie do prvej bezpecnej krajiny.
Ja som nenapisal, ze utecenci, ktori zabudli prist na Ficovo divadlo, maju doklady odfotene. Ja by som to tak urobil. Telefonom mozem platit, mam tam prekladac, mapy... Tebe prekaza, ze si dovoluju mat mobil, tak som v tebe vzbudzoval sancu pozriet sa na to z ineho uhlu. Nevyslo.
ked sem prišli Ukrajinci ako vojnový utečenci vládol Matovič+Heger spolu s prezidentkou tak nebadám, žeby práve oni šírili o Ukrajincoch lži. V prípade Madarska to šíri Orbán to suhlasim, Polsko Ukrajine ako prvé dodávalo masivnu pomoc na obranu a aj najviac Ukrajincov prechádzalo do Polska a popravde u Rumunov som nezachytil šírenie lží voči Ukrajincom. Tak rád používaš slovo generalizácia, až si napísal ludia si vymyšlaju = zovšeobecnenie. Boli prípady kedy aj Ukrajinci spáchali trestný čin v SR. Ako ked nejaký ukrajinský mladík zavraždil svoju ukrajinsku kamošku na internáte. U nás vo firme jeden ukrajinský mladík sa vyhrážal a chcel napadnuť team leaderku, tak sa mu v tom zabranilo = dostal hodinovu vypoved a mohol byt rád ze nedostal od team leaderky aj trestné oznámenie. To su ale individuálne zločiny jednotlivcov a nie celej masy ukrajinských migrantov.
A mimochodom drvivá väčšina Ukrajincov o ktorích som aj nedávno písal sú ženy s detmi, takže nejak to nezapadá do tvojej koncepcie, že by ludia masovo obvinovali Ukrajincov z páchania trestných činov.... Nemusia ostať ved migruju kam chcu, kto im v tom brani?
ak tvrdis, ze si staty v Zalive maju brat uplne odlisnych ludi z opacneho konca polostrova. - takže tvrdiš že Arabi nemaju brať Arabov, ale ešte odlišnejší Europania musia brať uplne všetkých. Aj mnoho takých, ktorí sa ani nechcu uplatniť vo vzdelavani a na trhu práce v kulturne odlišnej EU?
ja som bol v tom, ze Fico vyhral volby aj na tom, ako vykrikoval o ukrajinskych fasistoch od prveho dna. ako fotil S300 pocas presunu. takze jeho som mysel tym ustavnym cinitelom.
o domnelych zlocinoch Ukrajncov sa pravidelne pise v bulvarnych mediach. biju sa zeny a automaticky su to Ukrajinky, aj ked sa ukaze, ze to boli Anglicany na rozlucke so slobodou. alebo zavolaju policiu a siria nenavist na soc. sietach, lebo "Ukrajinec" ponukal dietatu cukrik. "Ukrajinec" je Azer, zijuci uz 7 rokov v tej bytovke a ma tak stare dieta doma a u nich normalne ponuknut cukrik. neospravedlenia sa, na
nenavistny post voci Ukrajincom ostane na sieti. "neni tyzdna, neni tyzdna", aby nebola nova protiukrajinska loz. A s touto vladou to este bude posvatene.
konkretne moja solidarita z osobnej skusenosti bola tá, ked som vo firme zaučal Ukrajincov,Moldavcov,Bosniakov,Srbov na pozície ktorými som si prešiel aj ja. Ked potrebuju viackrát niečo vysvetliť tak som im to viackrát ukazal aj vysvetlil. Robil som to aj z toho dovodu aby bola co najnižšia fluktuácia na úseku ktorý som mal na starosti ja.
Ale Ukrajincov uz robí pomenej vo firme, chcú sa vratiť domov, chýba im domovina a na fronte pomahat zdravotne aj vojensky.
Len žial taký Tatári z Ukrajiny vo firme nepracovali, ked sa teda pytas aj na inú národnosť Europana z Ukrajiny.
aj si precital, ze som pisal o ludoch z Ukrajiny, ktori maju vzdelanie na ine profesie a musia robit tie zakladne, lebo im stat nedava sancu? a aj to moze byt dovod, preco radsej pridu do Anglicka, ako by ostali na Slovensku - v prvej bezpecnej krajine. podla nazoru, ktori tu vznikol, si uz zasluzia len vulgarizmi, lebo ako moze niekto chciet dostojny zivot a urobit preto nieco. najlepsie vsetkych odsudit k dozivotnej mizerii.
"generalizaciu" spominam preto, lebo ma za nu karhal beardie v teme o Ukrajine. jeden meter na vsetkych - ked karhat mna, tak aj jeho, aj teba a kazdeho ineho.
inak, pytal si sa tych Srbov a Bosniakov ci nie su moslimovia?
Napísať odpoveď