emigracia,imigracia

Diskusie na politické témy...
beardie
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Re: emigracia,imigracia

Príspevok od používateľa beardie »

jackb napísal: 07 nov 2023, 17:58Fico (...) ako fotil S300 pocas presunu
si si isty, ze to fotil prave on?
podla nazoru, ktori tu vznikol, si uz zasluzia len vulgarizmi
mozes ten nazor reprodukovat konkretnejsie, najlepsie citaciou?
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Blastbit »

jackb - tak ale vidíš, že Rakušania si ich húfne do krajiny nepúšťajú. Možno len velmi individuálne. Problém tam skrátka niekde je.
Neviem odkial ten p4ra pochádzal ale kedysi som ho tu videl na fore. Stále nerozumiem, ako sa dá nezobrať aspon tie doklady hoc aj pri uteku?
Ved vojnové utečenkyne Ukrajinky s detmi pri inváznom bombardovaní zo strany RF dokázali so sebou brat potrebné doklady, oblečenie, deti...
To som tiež zachytil, ze bijuce sa ženy brali za Ukrajinky, ale jednalo sa o Angličanky. Klamstvo o Ukrajinkách šírili jedinci, nie spoločnosť.
Ohladom profesie Ukrajincov, moja obvodná lekárka je Ukrajinka :) Ucitelky na Východe SR sú tiež Ukrajinky. Robia aj za strojmi, to čo aj Slovák.
Suhlasim ze moze sa stať, že nerobia zrovna aj vysokokvalifikované profesie, ale tým istým si prechádzaju aj Slováci a dalšie národnosti v SR.
Slovo generalizácia by sa mala vypustiť z hlavy lebo význam tohto slova sa zriedkakedy dá plnohodnotne uplatniť.
V mojom najbližšom príspevku spomeniem ešte tú modelovú situáciu, som zvedavý ako mi poradíš čo by som mal urobiť.
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

Blastbit napísal: 07 nov 2023, 18:24 Neviem odkial ten p4ra pochádzal ale kedysi som ho tu videl na fore. Stále nerozumiem, ako sa dá nezobrať aspon tie doklady hoc aj pri uteku?
Ved vojnové utečenkyne Ukrajinky s detmi pri inváznom bombardovaní zo strany RF dokázali so sebou brat potrebné doklady, oblečenie, deti...
Je ex-Juhoslovan. ale odkial presne, to neviem ani ja. ale bolo by to z prvej ruky.
To som tiež zachytil, ze bijuce sa ženy brali za Ukrajinky, ale jednalo sa o Angličanky. Klamstvo o Ukrajinkách šírili jedinci, nie spoločnosť.
Ludia su sucastou splocnosti. Ta ista spolocnost, ktora kricala "MiGy proti Rusku" a o prezdientke, sa rozhorcovala ako moze policia prefarbit auta do farieb, ako ich pouzivaju policajne zbory v Britanii. Alebo sa clenovia spolocnosti stazovali na vlajku Kosic. Alebo sucast spolocnosti fackovala chlapca, ci prepichovala gumy dobrovolnikom, ktori vozia na Ukrajinu pomoc.
Ohladom profesie Ukrajincov, moja obvodná lekárka je Ukrajinka :) Ucitelky na Východe SR sú tiež Ukrajinky. Robia aj za strojmi, to čo aj Slovák.
vidis, a ja som chcel suhlasit s beardiem, ze ani ta vlada odbornikov neprelomila lady. mozno ano. ale aj pred 24. februarom mali lekari z Ukrajiny ci zo Srbska problem vykonavat medicinu a stat im robil problemov viac ako bolo pekne. v zdravotnictve, kde je sialeny nedostatok ludi.
Suhlasim ze moze sa stať, že nerobia zrovna aj vysokokvalifikované profesie, ale tým istým si prechádzaju aj Slováci a dalšie národnosti v SR.
Slovo generalizácia by sa mala vypustiť z hlavy lebo význam tohto slova sa zriedkakedy dá plnohodnotne uplatniť.
V mojom najbližšom príspevku spomeniem ešte tú modelovú situáciu, som zvedavý ako mi poradíš čo by som mal urobiť.
Je teda zle, ako utecenci z Ukrajiny, ktori v krajine A nemozu uplatnovat svoju kvalifkacia, tak ako jej obyvatelia, odidu do krajiny B, aby ju mohli robit, alebo aby zarobili viac? Papierovo to maju ciste, len uz nebudu v prvej bezpecnej krajine.
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

jackb
Dobre tak ti ja z prvej ruky poviem ohladom mna : z otcovej strany - Polsko(dedo),Slovensko-CR(babka), mamina strana korene - Chorvatsko blizko hraníc so Slovinskom(dedo),Rakusko(babka). Migrácie za čias Rakusko-Uhorska, pracovné prilezitosti, bezpečnejšie oblasti RU aj počas vojen.
Dalšie korene po ich dávnejších prapredkoch neviem, či tam prebehlo nejaké dalšie miešanie národností či nie.
No plnohodnotne sa hlásam k slovenskej národnosti. Takze mám predstavu čím p4ra prešiel.

Ukrajinci možu migrovať kam chcú pokial prídu legálnym sposobom, ale v ich prípade sa prioritne nejedná o ekonomických migrantov, ale prioritne sa jedná o vojnových utečencov. Spoznal som ich desiatky, viem ze sú patrioti a najradšej by boli na UA.
Aj tí čo sú už v zahraničí to tak berú, ze vlasť a rast životnej urovne UA je pre nich dolezitejšie než osobné pohodlie niekde v Kanade.

Teraz tá modelová situácia - som občan EU pochádzajuci zo SR. Narodnostne som prioritne mix Slovana + s malou časťou germánskych korenov.
Moja vysnívaná krajina pre život je Saudská Arabia. Nižšie ti spíšem pár následujucich otázok.
Akým sposobom sa tam možem dostať ? Budem potrebovat pri sebe OP, dalšie doklady či nie? Prijimu to, že som krestan katolík? Nebude im prekážať, že v ich krajine budem chciet žiť europsky sposob života?
jackb
Redeemer
Redeemer

Toto stare video je vtip. Bohuzial, vela ludi, aj tu v diskusii to beru ako skutocne pravidla
https://www.facebook.com/watch/?v=182087306051223
Blastbit napísal: 07 nov 2023, 18:59 jackb
Dobre tak ti ja z prvej ruky poviem ohladom mna : z otcovej strany - Polsko(dedo),Slovensko-CR(babka), mamina strana korene - Chorvatsko blizko hraníc so Slovinskom(dedo),Rakusko(babka). Migrácie za čias Rakusko-Uhorska, pracovné prilezitosti, bezpečnejšie oblasti RU aj počas vojen.
Dalšie korene po ich dávnejších prapredkoch neviem, či tam prebehlo nejaké dalšie miešanie národností či nie.
No plnohodnotne sa hlásam k slovenskej národnosti. Takze mám predstavu čím p4ra prešiel.
Ked sa napriek tomuto hlasis ku slovenskej narodnosti, tak je to cisto tvoja vec. Ja s tym mam v svojom pripade, na zaklade relativne obsiahleho geneologickeho vyskumu, problem.
No p4ra a jeho rodina prisli v 90tych rokov, nie za monarchie a nie pocas osmanskych vybojov.
Ukrajinci možu migrovať kam chcú pokial prídu legálnym sposobom, ale v ich prípade sa prioritne nejedná o ekonomických migrantov, ale prioritne sa jedná o vojnových utečencov.
preco toho nemoze platit pre utecencov z MENA? :)
Teraz tá modelová situácia - som občan EU pochádzajuci zo SR. Narodnostne som prioritne mix Slovana + s malou časťou germánskych korenov.
Moja vysnívaná krajina pre život je Saudská Arabia. Nižšie ti spíšem pár následujucich otázok.
Akým sposobom sa tam možem dostať ? Budem potrebovat pri sebe OP, dalšie doklady či nie? Prijimu to, že som krestan katolík? Nebude im prekážať, že v ich krajine budem chciet žiť europsky sposob života?
Ako som ti po latinsky odpisal vyssie: kto chce zit v Rime, nech zije ako Rimania. Okrem toho si si vybral krajinu, do ktorej z objektivnych pricin nechcu chodit ani utecenci zo Syrie. Ved si pusti to video o Araboch a moslimoch. Cely tento odsek beriem ako velmi zly zart. Co potrebujes na vstup do krajiny si najdes na webe MZV. Ty, ktory si toto vsetko moze najst na internete odpovede na otazky. Utecenec v preludnenom tabore, kde nema ziadnu nadej na buducnost. V Zapadnej Europe je sloboda nabozenskeho vyznania. Mozes mat rozne modlitebne protestantskych cirkvy vedla kostola a niekomu to nevadi. To, ze na Slovensku katolici otvorene nanavidia kazdeho ineho: atesitov, protestantov, moslimov aj zidov neznamena, ze sa toto akceptuje na Zapade. Hlavne ked su katolici vo vyraznej mensine - neberieme do uvahy co sa zaskrtava do scitania, ale aka je navstevnost kostolov a ci sa ludia spravaju podla ucenia Cirkvi.
V Saudi sa dlho netolerovali ine nabozenske prejavy ako moslimske. Na Zapade sa toleruje aj to, ze hinduista cita z krestanskeho Pisma v anglikanskom klastore a vysiela sa to do celeho sveta. Vnimas rozdiel?
Kde si v Zalive snad zil iny uzivatel, ktory tu bol tiez v opozicii ku beardiemu a potom sa na to vykaslal.
beardie
Redeemer
Redeemer

Či to nebude tým, že mu boli tie pseudo argumenty vyvrátené, môžeš sa inšpirovať a bludy nepostovať, pomôžeš tým predovšetkým sám sebe

Najviac ma fascinuje, že máš stále potrebu vyjadrovať sa

K diskusii o ilegálnej migrácii už nemáš čo dodať, tak otáčaš k ukrajinskej migrácii, s ktorou má problém len málokto, pričom sa uchylujes k vyrábaniu argumentov typu "niekto bol zlý zlý na Ukrajincov"
Ved si pusti to video o Araboch a moslimoch.
heh, to so Sulíkom si si už pozrel?
V Zapadnej Europe je sloboda nabozenskeho vyznania.
tolerancia intolerancie spôsobila, že tolerujúca spoločnosť bude stále viac a viac utlačovaná, skvelý nápad!
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

jackb - už sa teda len poslednýkrát obšírnejšie vyjadrím a následne už budem komunikovať v tejto teme s inými (aj taký čo sem prídu len občas)
Viac som sa s tebou zhodol v teme koronavirus, ale v tejto teme to je tak 70% nezhoda a 30% zhoda. Len skrátka nechcem sústavne vyvracať aj dávno vyvrátené.
preco toho nemoze platit pre utecencov z MENA? - može ked prídu legálne, nie skrz prevádzačov.
Takže zhrnutie mojich otázok kedže si sa opäť trošku začal vykrucať, ale nebudem sa to dalších päťkrát pytat to isté
Akým sposobom sa tam možem dostať ? - letecky, nie prechodom cez púšť,more a nepotrebujem prevádzačov - dobrá správa aj pre migrantov z chudobnejších arabských krajin. No na letenku musia mať, ked majú aj na dotykový mobil.
Budem potrebovat pri sebe OP, dalšie doklady či nie? - pochopitelne áno, bud v penaženke v mobile. Ale nevyhostia ma tak rýchlo ako to urobili Rakúšania so zrejme drvivou väčšinou migrantov ktorí nelegálne skrz prevádzačov prechádzali do EU.
Prijimu to, že som krestan katolík? - robili by komplikácie. Viac by ocenili ak by som bol slovanský moslim + znižovanie ich nárokov ak by mali zo mna slušný prínos na budovaní ich krajiny. Ze by som nevyciciaval ich sociálny system. Takže arabský migranti maju kam ísť.
Nebude im prekážať, že v ich krajine budem chciet žiť europsky sposob života? - oni sa nebudu prisposobovat menšine migrantov a tobož nie migrantov z EU. Maju svoje tradície, kulturu a vyžadujú to rešpektovat. V EU je zase perfektný príklad Island - zachovanie ich kultury
Prepáč ale takáto dolezitá tema sa nedá brat ako hurvinek válku. Ktorý slovanský moslim kedy spáchal teroristický utok niekde v Bruseli,Paríži,Londýne,Madride,Nemecku a pod? Na rozdiel od niektorích neprisposobivých Arabov ktorí sa prišli len mstiť,zabijat za krivdy minulosti aj súčasnosti. Je maximálne správne, ked ich Europania kontroluju a berú len tích u ktorích vnimaju to, ze sa dokažu prisposobiť a ktorí prídu legálnym sposobom a aj to o niečom vypovedá (europske zločinecké organizácie to je zase iná kapitola)
jackb
Redeemer
Redeemer

Blastbit napísal: 08 nov 2023, 9:57 može ked prídu legálne, nie skrz prevádzačov.
Ale ved este pred par dnami boli utecenci, ktori odmietaju byt v najblizsej bezpecnej krajine ti uplne najhorsi, ktori si nezasluzili ziadne pekne slova. Vraj ludia, ktori su utecenci nemozu mat pravo chciet dostojne zit. Tak ja neviem uz.
Letecky, nie prechodom cez púšť,more a nepotrebujem prevádzačov - dobrá správa aj pre migrantov z chudobnejších arabských krajin. No na letenku musia mať, ked majú aj na dotykový mobil.
zase ten mobil :D krajiny, v ktorych zuri vojna su zname tym ako sa do nich frekventovane lieta, alebo sa stavaju letiska rovno v uteceneckych taboroch.
Budem potrebovat pri sebe OP, dalšie doklady či nie? - pochopitelne áno, bud v penaženke v mobile. Ale nevyhostia ma tak rýchlo ako to urobili Rakúšania so zrejme drvivou väčšinou migrantov ktorí nelegálne skrz prevádzačov prechádzali do EU.
Ale ved mobil je podla teba cire zlo, tak preco by som v nom nieco mal?
Prijimu to, že som krestan katolík? - robili by komplikácie. Viac by ocenili ak by som bol slovanský moslim + znižovanie ich nárokov ak by mali zo mna slušný prínos na budovaní ich krajiny. Ze by som nevyciciaval ich sociálny system. Takže arabský migranti maju kam ísť.
Nemaju. Lebo su to ini Arabi a maju ini islam. Pozri si to video.
Nebude im prekážať, že v ich krajine budem chciet žiť europsky sposob života? - oni sa nebudu prisposobovat menšine migrantov a tobož nie migrantov z EU. Maju svoje tradície, kulturu a vyžadujú to rešpektovat. V EU je zase perfektný príklad Island - zachovanie ich kultury
Mas pocit, ze sa niekde v Europe pretlaca pravo "sharkira"? Musi sa dodrziavat Ramadan a ine sviatky?
Prepáč ale takáto dolezitá tema sa nedá brat ako hurvinek válku. Ktorý slovanský moslim kedy spáchal teroristický utok niekde v Bruseli,Paríži,Londýne,Madride,Nemecku a pod? Na rozdiel od niektorích neprisposobivých Arabov ktorí sa prišli len mstiť,zabijat za krivdy minulosti aj súčasnosti. Je maximálne správne, ked ich Europania kontroluju a berú len tích u ktorích vnimaju to, ze sa dokažu prisposobiť a ktorí prídu legálnym sposobom a aj to o niečom vypovedá (europske zločinecké organizácie to je zase iná kapitola)
Ak by sa to bralo tak, ako ludia ako ti a tebe podobni beru moslimov a Arabov ako nieco zle, tak napriklad v dnesnych dnoch by Irska Republika mala vyhostit vsetkych Slovakov. Ved Slovak tam zavrazdil mladu ucitelku. A pred rokmi v Anglicku ini Slovak brutalne prepadol dochodcu, ktory na nasledky zomrel. To by ma mali deportovat do tej Rwandy, lebo Slovaci vrazdia ludi. Je to blbost? Je. Tak preco to uplatnovat na ludi z MENA, ked nam by sa taky pristup nepacil?
Kto to berie ako Hruvinek valku si len ty sam. Zakazeme Arabom a moslimom vstup, lebo su vsetci ilegalni a zvysuju krimimalitu. A ideme ignorovat neprekonatelne rozdiely a geografiu, nech si ich beru ti, o ktorych ignoratsky tvrdime, ze su rovnaki.
beardie
Redeemer
Redeemer

jackb napísal: 08 nov 2023, 18:04Mas pocit, ze sa niekde v Europe pretlaca pravo "sharkira"? Musi sa dodrziavat Ramadan a ine sviatky?
áno, aj z Británie bolo viacero prípadov, kedy v niektorých oblastiach operovala "Shakira" police

Alebo bol v niektorých nemeckých školách zákaz podávania jedál z bravčovina, lebo si to lokálna moslimská väčšina pretlačila

A to je moslimov v celej ZE menej ako 10 % populácie a len zopár špecifických oblastí má vyššie čísla
jackb napísal: 08 nov 2023, 18:04krajiny, v ktorych zuri vojna su zname tym ako sa do nich frekventovane lieta, alebo sa stavaju letiska rovno v uteceneckych taboroch.
ide práve o tých utečencov, ktorí sú mimo svojej domovskej krajiny
Do Turecka a Libanonu sa lieta úplne bežne

Strkať hlavu do piesku a ignorovať pretláčanie totalitnej ideológie dostalo ZE tam, kde je teraz
Po importe ďalších ilegálnych migrantov sa to bude len zhoršovať

Rovnako za islam orodoval aj hughito

Zabúdaš na mňa :)
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

* "sharkira"? - sharia,šari´a - a ja si mam pozrieť video :)
Sunnitský moslim z chudobnej arabskej krajiny :arrow: sunnitská bohatá krajina, šiitsky moslim z chudobnej krajiny :arrow: šiitska bohatá krajina.
jackb
Redeemer
Redeemer

Blastbit napísal: 08 nov 2023, 18:36 * "sharkira"? - sharia,šari´a - a ja si mam pozrieť video :)
Sunnitský moslim z chudobnej arabskej krajiny :arrow: sunnitská bohatá krajina, šiitsky moslim z chudobnej krajiny :arrow: šiitska bohatá krajina.
Preto je to v uvodzovkach, lebo je to robenie si srandy z ludi, ktori zo Slovenska protestovali proti "pravu shakira" v Zapadnej Europe :smt006
Takze rozdiely medzi moslimami ci Arabmi nie su. Tolko ingoracie. Asi je fajn, ze si sa rozhodol viac nediskutovat, lebo inak by som to musel urobit ja, lebo je to len mrhanie casom.
komu sa hnusi etnicke a nabozenske delenie Arabskeho polostrova v animovanej verzii, tak tu su vysvetlne aspon denominacie islamu. Spoiler alert: su viac nez dve
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

Opätovná ignorácia beardieho nepriestrelných argumentov? Tolko ku ignorácii.
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa starysomar »

beardie je podstatne viac pri zmysloch a podstatne viac sa orientuje v mnohom, než hodne ostatných ľudí - "až mi je to divnô" :D
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

Na porozumenie reality netreba byt matematicky zdatný ani jadrový fyzik.
Prečo by musela Europa tolerovat Islam rozdelený na 2 hlavné odnože a viacero sektárskych odnoží že?
Kto z vojnových utečencov a migrantov príde legálne a plne je ochotný sa integrovať, žiadny problem nie je - v opačnom prípade áno.
jackb
Redeemer
Redeemer

Stale ta ista ignoracia reality a stale tie iste fantasmagorie. Co nas opat privadza ku Sulikovcom :) Ked chceli odist do Zapadneho Nemecka, tak podla scetnej logiky tu pestovanej si tam mali najskor vybavit viza, kupit listky na vlak do Mnichova, alebo letenky do Frankfurtu a pocitat s tym, ze Husak im da kazdemu este pusu na celo na stastnu cestu.

Take video Assada, alebo dakeho momentalneho nacelnika ISISu ako rozdava nemecko-arabske slovniky a par stoviek eur na zaciatok na runway letiska kde od USA zapozicali to najvacsie transportne lietadlo, aby ti ludia, ktorych normalne ohrozuju na zivote mohli ist legalne na ten Zapad. A ludia tym normalne ziju.

A napriek vsetkym zdrojom, vsetkej snahe "Arabi su vsetci rovnaki, a musia si pomahat", "islam je jeden jediny", "pust nie je problem"... logika nula bodov.

Ale naivita na 100%: skutocne ocakava(ju), ze ja ako migrant "poviem dorazne nie migraci", ze sa obvinim zo zlocinov - lebo to je to co robia migranti a z este vaznejsich zlocinov obvnim svojim priatelov a kolegov, lebo po zovseobecneni su oni ti najhorsi kriminalnici, lebo su tak drzi, ze sa narodili mimo Europu, alebo aspon rodicom, ktori si toto dovolili urobit.
beardie
Redeemer
Redeemer

Migrácia z Československa smerovala do dočasných zachytnych táborov, odkiaľ boli ľudia následne pustani do cieľových krajín, aj letecky do USA a Kanady, či južnej Ameriky, vtedy sa to dalo, teraz sa to zrazu nedá...

Vidím, že matematická funkcia objasnujuca príbuznosť, resp kultúrnu vzdialenosť zostala nepochopena, i keď bola slovne popísaná, škoda

Rôzne islamské smery nikto nerozporuje, ale moslim je kultúrne k moslimovi bližšie ako moslim k židovi/krestanovi/ateistovi

A posledný odsek, nie Kubko, čakáme, že odmietnes porušovanie zákonov a ze migrácia môže byť aj legálna, čuduj sa svete

Sam sa stavias medzi 2 jedinečné možnosti, ale to je len tvoja obmedzenosť, úplne typický príklad čiernobieleho videnia sveta (nato som ťa mnohokrát upozorňoval), pričom ti boli viackrát vysvetlené ďalšie možnosti
Ucebnicovy príklad false dichotomy: https://en.m.wikipedia.org/wiki/False_dilemma

Takže v tomto prípade sú 4 možnosti pri 2 a 2 vstupoch: legálny / ilegálny a schvaľovanie / neschvaľovanie
1. Legálna migrácia a schvaľovanie => optimum
2. Nelegálna migrácia a schvaľovanie
3. Legálna migrácia a neschvaľovanie
4. Nelegálna migrácia a neschvaľovanie

Všetci sú blbí, len ty si lietadlo
starysomar napísal: 08 nov 2023, 20:00 beardie je podstatne viac pri zmysloch a podstatne viac sa orientuje v mnohom, než hodne ostatných ľudí - "až mi je to divnô" :D
občas sa podarí :D
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

Mne nevadí že chce byť lietadlo, ale chcem aby pochopil, že voči legálnej migrácii nikto nemá námietky. Nelegálna migrácia je problém.
jackb
Redeemer
Redeemer

beardie napísal: 08 nov 2023, 23:00 Migrácia z Československa smerovala do dočasných zachytnych táborov, odkiaľ boli ľudia následne pustani do cieľových krajín, aj letecky do USA a Kanady, či južnej Ameriky, vtedy sa to dalo, teraz sa to zrazu nedá...
Ja tiez neviem, preco sa to neda a odmietate to. Vsetci su ilegalni a je nutne ich preto deportovat do Saudskej Arabie. To mali Sulikovcov deportovat do Juhoslavie alebo Rumunska, lebo to boli aj "kulturne podobne krajiny" aj Moskve povedali "dorazne nie", takze vsetko malo byt v poriadku. Tak ako podla vasich nazorov je zlocin ist do krajiny, do ktorej utecenci chcu, tak sa to malo uplatnit aj na Sulikovcov: nechces zit vo svojej krajine, tak my rozhodneme kde budes zit.
Rôzne islamské smery nikto nerozporuje, ale moslim je kultúrne k moslimovi bližšie ako moslim k židovi/krestanovi/ateistovi
vseobecny rozhlad, renesancny clovek: 404.
pytal som sa na nabozenstvo Srbov a Bosniakov, lebo napriklad oni nesedia do tejto poucky. Lebo aj v Europe ziju moslimovia, ktori nerisli z MENA. V Polsku su to tatarski Lipkovia - ti su znami tym, ze bojuju za Polsko a krestansku Europu do posledneho dychu. Potom su moslimovia v Bosne a Srbsku. Vacsinovo su liberalni a tazko ich prirovnat ku islamu v Saudi alebo Afganistane - rakija nie je problem, zeny sa nemusia specialne obliekat,.... No su tam aj silne wahabisticke oblasti, kde to vyzera ako v Afganistane. Alebo su moslimovia v Britanii. Ale taki, ktori su z britskych ostrovov, lebo v 19. storoci z dlhej chvile konvertovali na islam a ich potomkovia si to uzdrzali. Co s nimi? Kam ich vyhostit?
A keby si pocuval aspon druhe video pozorne, tak vies o druzoch alebo jezidoch - jedni na juhu, druhi na severe Syrie. Ich "islamhood" je tak nizky, ze ich ini mosilmovia neberu za moslimov. Tym by si deportaciou do "kulturne blizsej" Saudskej Arabie nepomohol. Nie su to dve dediny sektarov, su to tisice ludi. Co s nimi? Co s exJuhoslovanmi, ktori su moslimovia? A ked su v Europe dokonca na Slovensku pacifisticki Rusi, ktori su ale moslimovia?
Takže v tomto prípade sú 4 možnosti pri 2 a 2 vstupoch: legálny / ilegálny a schvaľovanie / neschvaľovanie
1. Legálna migrácia a schvaľovanie => optimum
2. Nelegálna migrácia a schvaľovanie
3. Legálna migrácia a neschvaľovanie
4. Nelegálna migrácia a neschvaľovanie
Lenze ti ludia su povazovany za ilegalnych, lebo ich nikto nekontroluje (a vlastnia mobil). Pamatas na toho beardieho, ktory chcel zaplatit myto, ale v budke nikto nebol a zavora bola zdvihnuta a to bolo celej mytnici? Problem je v tom, ze vsetci ludia z MENA, ktori nechcu cakat na svoj osud v taboroch v pusti idu tam, kde vedia, ze sa im bude lepsie zit. To z nich automaticky robi kriminalnikov. S tym nesuhlasim. Ja chcem, aby ich kontrolovali Greci alebo Madari. A ked to z neznamych dovodov nedokazu, tak im treba poslat posily. To osem rokov nikto necita. Vsetci pistite, ze si ich mam teda zobrat domov.

Tiez zabudate na to, ze pricina imigracie z MENA do Europy je aj v tom, ze snehobieli muzi kreslili ciary bez snahy o pochopenie komplexnosti regionu. Tak ako v Afrike. A aj po 106 rokoch rovnaky narativ - Arabi/moslimovia su vsetci rovnaki, preto im medzi ciarami musi byt dobre.

Ked sa Slovenka v Skotsku rozhorcovala, ze Japonci jej nedokazali prekladat k-pop pesnicky, lebo podla nej "su vsetci rovnaki a musia si rozumiet", tak to bol jej nedostatok znalosti vtipny. Ale ked niekto, kto pravidelne sermuje svojim vzdelanim a prehladom tvdi, ze Arabi a moslimovia su si tak podobni, ze musia dokazat zit v jedninej krajine tak je to smutne. Rovnako ked tvrdi, ze katoliban na Slovensku ci v Polsku ma blizsie ku vacsinovej populacii na Zapade ako prave ku oblastiam s radikalnym islamom. A este sa citi ako vitaz a spini po sachovnici.
javatar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa javatar »

jackb napísal: 09 nov 2023, 8:32Problem je v tom, ze vsetci ludia z MENA, ktori nechcu cakat na svoj osud v taboroch v pusti idu tam, kde vedia, ze sa im bude lepsie zit. To z nich automaticky robi kriminalnikov. S tym nesuhlasim. Ja chcem, aby ich kontrolovali Greci alebo Madari. A ked to z neznamych dovodov nedokazu, tak im treba poslat posily. To osem rokov nikto necita. Vsetci pistite, ze si ich mam teda zobrat domov.
Lebo znies ako keby si chcel aby hranice neexistovali (co predpokladam, ze si nemyslis ale znies neuveritelne podobne ako ludia co to tvrdia (moj nazor)) - a namiesto generalizovania bud absolutizujes alebo hyperbolizujes.
Kontrola na hraniciach Europy s pripadnou pomocou dalsich krajin je paradoxne velmi blizke tomu co hovori Sulik.
jackb napísal: 09 nov 2023, 8:32Tiez zabudate na to, ze pricina imigracie z MENA do Europy je aj v tom, ze snehobieli muzi kreslili ciary bez snahy o pochopenie komplexnosti regionu.
To je sice pravda ale minulost zmenit nedokazeme a ak maju byt dane regiony obyvatelne tak si to musia upratat predovsetkym sami. Pomoc z vonka sice moze byt vitana ale castokrat sposobi viac skody ako uzitku (nehovoriac o tom, ze "pomoc" je casto krat len zamienka a par ludi sa na nej castokrat nabali).
jackb
Redeemer
Redeemer

javatar napísal: 09 nov 2023, 10:40 Lebo znies ako keby si chcel aby hranice neexistovali (co predpokladam, ze si nemyslis ale znies neuveritelne podobne ako ludia co to tvrdia (moj nazor)) - a namiesto generalizovania bud absolutizujes alebo hyperbolizujes.
Kontrola na hraniciach Europy s pripadnou pomocou dalsich krajin je paradoxne velmi blizke tomu co hovori Sulik.
Tak sa s nim paradoxne zhodnem, aj ked mi to pride divne. Naozaj si nemyslim, ze by hranice nemali existovat. Ak Slovensko a Polsko dokazu strazit vonkajsiu hranicu, mali by aj Greci a Madari. A ked tvrdia, ze si nevsimli, ze tu hranicu maju vonkajsiu, tak by sa staty nemali branit poslat im pomoc. A uz pred 8 rokmi som pisal: ak chodia slovenski policajti do Chorvatska prechadzat sa po plazi, preco to nemozu robit na greckych ostrovoch?
To je sice pravda ale minulost zmenit nedokazeme a ak maju byt dane regiony obyvatelne tak si to musia upratat predovsetkym sami. Pomoc z vonka sice moze byt vitana ale castokrat sposobi viac skody ako uzitku (nehovoriac o tom, ze "pomoc" je casto krat len zamienka a par ludi sa na nej castokrat nabali).
Urcite bude lepsie, ak si veci upracu sami, ale nicomu nepomozeme, ked nasa reprezentacia zacne diktovat Saudskej Arabii, alebo UAE co maju robit. Lebo napriklad prideme o ropu a LNG a to este len bude problem. O zivotoch tych, o ktorych by sa mali starat ani nehovoriac.
Napísať odpoveď