mám kamoša, poznáme sa už cca 10 rokov, keď som ho spoznal mal priateľku, z priateľky sa stala snúbenica a neskôr manželka a matka.
Často sme sa vídali, keď potrebovali s niečím pomôcť tak som prišiel a pomohol som, za tých 10 rokov bolo toho dosť (pomáhanie pri stavbe domu, sťahovanie, nosenie materiál, stráženie detí.. atď)
Len časom som si až nejak uvedomil že väčšinou sa mi ozvú len keď niečo potrebujú. Začiatkom tohto roku som požiadal kamoša či by ma vedel odviesť na letisko, na to mi dal pár argumentov že prečo nemôže, poslený z nich bol že teraz nemá veľa peňazí, dosť ma to zaskočilo, pozná ma tak dlho a myslí si že by som mu nezaplatil benzín. Nakoniec som mu povedal že si zabezpečím odvoz inak, lebo mi prišlože sa len vyhovára.
Dosť často o mne hovorili, že som pre nich ako člen rodiny, ja som ho zas považoval za najlepšieho kamoša. Keď som im povedal že sa ozvú len keď niečo potrebujú, tak mi na to odpovedali že to nie je pravda a dali by mi aj z posledného.
Niekedy na jar som už k ním prestal chodiť, kamoška (jeho žena) mi napísala začiatkom leta k meninám, a spýtala sa že čo som sa tak dlho neozval, odpovedal som rovnakou otázkou a odpoveď bola že majú toho veľa.
Bol som u nich ešte v lete lebo ich dieťa malo narodeniny, tak som mu bol gratulovať. Od vtedy sa vôbec neozvali.
Chápem že každý má niečo a nie vždy je čas ale dosť ma to mrzí. Asi človek naozaj zistí kto je jeho priateľ až keď mu sa prestane ozývať.