Soundbar alebo domace kino?
-
starysomar
Hardcore addict
Re: Soundbar alebo domace kino?
I "domáce kino" je tak pre radosť. Na kvalitný posluch hudby sa absolútne nehodí.
Zas je to otázka priorít a ak sa solídne stĺpovky hoci s rozmerom 24-26 centimetrov nezmesia - no tak sa proste nezmestia.
Zas je to otázka priorít a ak sa solídne stĺpovky hoci s rozmerom 24-26 centimetrov nezmesia - no tak sa proste nezmestia.
Díky Ryan, pozriem ich.
Makovník, starysomar - dík za info, bedne sa tam naozaj nezmestia, za to soundbar môže byť pod TV kľudne aj 2m široký.
Makovník, starysomar - dík za info, bedne sa tam naozaj nezmestia, za to soundbar môže byť pod TV kľudne aj 2m široký.
-
K-u-b-i-a-k
Addict
majitelia hw-t420. všimol som si niekedy čudných zvukov zo subwooferu. praskanie? nevšimli ste si? pri hudbe a silnejších basoch.
-
aviceN
Guru
- Kontaktovať používateľa:
Ahojte, pipnem sa ku vam, potreboval by som poradit tiez soundbar k telke, budget okolo 200€, plejko, filmy (cez hdmi z ntb), netflix... neocakavam ziadne dolby zvuky z toho ani nic podobne, prepojenie zrejme hdmi arc.
Padol mi do oka Samsung HW-B550, vychadza schopne aj na rtings, nazory?
Padol mi do oka Samsung HW-B550, vychadza schopne aj na rtings, nazory?
Neregistrujem nič také... ale s basmi to v paneláku nepreháňam.K-u-b-i-a-k napísal: 12 dec 2022, 23:12 majitelia hw-t420. všimol som si niekedy čudných zvukov zo subwooferu. praskanie? nevšimli ste si? pri hudbe a silnejších basoch.
ahojte, tak presiel nejaky ten piatok od zalozenia tejto temy.
Pred par tyzdnami som sa prestahoval do ineho bytu, vacsinu veci vratane tv, soundbaru som nechal v povodnom byte.
Sem som kupil aj novu TV TCL 55C739, ktoru mi mimochodom poradili tu na fore.
Teraz sa obzeram po soundbare a zatial mi vychadza celkom dobre tento:
https://www.nay.sk/tcl-ts9030-cierny
K tomu nejaky HAMA HDMI kabel na prepojenie tv/soundbar.
Vyuzitie klasika, cize filmy, serialy.. Predpokladam, ze nejaky extra priestorovy zvuk z toho nedostanem.
Co myslite?
Inak je "podmienka", pripadne vyhoda, ak bude TV zaveseny na stene a pod nim na stene soundbar? Zatial by som chcel aj TV aj soundbar nechat na komode.
Dakujem.
Pred par tyzdnami som sa prestahoval do ineho bytu, vacsinu veci vratane tv, soundbaru som nechal v povodnom byte.
Sem som kupil aj novu TV TCL 55C739, ktoru mi mimochodom poradili tu na fore.
Teraz sa obzeram po soundbare a zatial mi vychadza celkom dobre tento:
https://www.nay.sk/tcl-ts9030-cierny
K tomu nejaky HAMA HDMI kabel na prepojenie tv/soundbar.
Vyuzitie klasika, cize filmy, serialy.. Predpokladam, ze nejaky extra priestorovy zvuk z toho nedostanem.
Co myslite?
Inak je "podmienka", pripadne vyhoda, ak bude TV zaveseny na stene a pod nim na stene soundbar? Zatial by som chcel aj TV aj soundbar nechat na komode.
Dakujem.
-
Ryan Giggs
VIP
Ak ta komoda nejako "špecialne" nerezonuje, tak je v zasade jedno či ten TV/soundbar je na stene alebo na komode.
TCL soundbary (neviem či všetky modely, ale o 2 viem) maju nejaku zvlaštnu "vlastnosť", že vypinaju zvuk a to znovuzapnutie sa deje s oneskorenim, takže to odreže začiatok nejakeho zvuku. Môže to byť pre niekoho celkom otravne.
Neviem ake naroky maš na zvuk, ako si na tom s priestorom na tej komode, ale ak to vieš ošefovať, a nevadi ti že sa to nebude dať ovladať diaľkovym od TV (nema to hdmi), rozmyšľal by som o niečom ako Edifier S350DB. Kvalita zvuku tohto je o galaxiu inde ako akehokoľvek soundbaru za 300€. To len ako možnosť, keby si chcel za tie prachy čo naj zvuk.
Zo soundbarov radšej nejaky Polk Signa S3 alebo JBL BAR 2.1.
TCL soundbary (neviem či všetky modely, ale o 2 viem) maju nejaku zvlaštnu "vlastnosť", že vypinaju zvuk a to znovuzapnutie sa deje s oneskorenim, takže to odreže začiatok nejakeho zvuku. Môže to byť pre niekoho celkom otravne.
Neviem ake naroky maš na zvuk, ako si na tom s priestorom na tej komode, ale ak to vieš ošefovať, a nevadi ti že sa to nebude dať ovladať diaľkovym od TV (nema to hdmi), rozmyšľal by som o niečom ako Edifier S350DB. Kvalita zvuku tohto je o galaxiu inde ako akehokoľvek soundbaru za 300€. To len ako možnosť, keby si chcel za tie prachy čo naj zvuk.
Zo soundbarov radšej nejaky Polk Signa S3 alebo JBL BAR 2.1.
Ten TCL soundbar ale ma HDMI ARC. Aj na ofiko webe v popise som to videl.
https://www.tcl.com/sk/sk/soundbar/ts9030
Zatial jedine negativum co som cital v recenziach su silnejsie basy, ktore sa ale samozrejme daju stiahnut.
https://www.tcl.com/sk/sk/soundbar/ts9030
Zatial jedine negativum co som cital v recenziach su silnejsie basy, ktore sa ale samozrejme daju stiahnut.
-
Ryan Giggs
VIP
Ja som pisal o Edifier že nema HDMI.
https://www.alza.sk/tcl-sb-ts8111-d6246 ... =1#recenze
Napr. tu sa spomina to opozdenie, je to spominane u viacerych modelov TCL.
Polk aj JBL hraju lepšie.
https://www.alza.sk/tcl-sb-ts8111-d6246 ... =1#recenze
Napr. tu sa spomina to opozdenie, je to spominane u viacerych modelov TCL.
Polk aj JBL hraju lepšie.
-
K-u-b-i-a-k
Addict
bral by som polk.
Pocujte nemate niekto podobny problem ?
Mam TV Sony Bravia 49xf9005 a sonos Beam 1 gen
Prepojene je to cez HDMI arc
Ked menim hlasitost na tv (cez dialkove) meni to hlasitost po 2 (tj ide to na 0,2,4,6……..,16,18,….)
Je to nejaky bug alebo len nejake nastavenie ?
Mam TV Sony Bravia 49xf9005 a sonos Beam 1 gen
Prepojene je to cez HDMI arc
Ked menim hlasitost na tv (cez dialkove) meni to hlasitost po 2 (tj ide to na 0,2,4,6……..,16,18,….)
Je to nejaky bug alebo len nejake nastavenie ?
-
Ryan Giggs
VIP
Riesi sa to aj na zahranicnych forach. Ma to tak kazdy kto ma kombinaciu Sony a Sonos. Vyzera to tak, ze tam na dialkove reaguju obidva zariadenia.
Vies mi poslat nejake forum ? Ja som to nejak nevedel najst. Dakujem
-
Ryan Giggs
VIP
Aký soundbar by ste odporučili v cenovke 600-900€ pls?
So subom, hdmi arc, k sony tv. Minulý rok to boli Denon DHT-S516 a Yamaha YSP-2700, sú stále naj voľby alebo je niečo lepšie?
Díky!
So subom, hdmi arc, k sony tv. Minulý rok to boli Denon DHT-S516 a Yamaha YSP-2700, sú stále naj voľby alebo je niečo lepšie?
Díky!
-
Ryan Giggs
VIP
Aka konfiguracia by to mala byť, a musi to byť nutne soundbar?
Konfigurácia hocijaká, od 2.1 po 7.1.
Bohužiaľ, musí to byť soundbar.
Bohužiaľ, musí to byť soundbar.
-
Ryan Giggs
VIP
Klipsch CINEMA 800, JBL Bar 800
Ahojte
Tak sa na vás obrátim aj ja s prosbou o pomoc aj keď môj rozpočet je skromnejší 200€ (max 250€ ak by stálo zato niečo navyše prihodiť)
Hľadám niečo na obyčajné sledovanie filmov/seriálov čo by trocha zlepšilo kvalitu zvuku od reprákov v telke (TCL 65C635) nikdy som žiaden soundbar and nič externé k telke nemal takže som v tomto panic
Je tu len taká drobnosť, že manželka chce na Vianoce gramofón tak by bolo super ak by sa to dočasne dalo použiť aj k nemu ale časom určite dokúpim niečo lepšie len k tomu gramofónu.
Samozrejme robil som prieskum a celkom sa mi pozdávalo LG SP7, Samsung HW-Q60T alebo JBL BAR 5.0 Multibeam ale naozaj sa do zvuku vôbec nevyznám a radšej sa opýtam a či to vôbec má cenu za taký nízky rozpočet.
Ďakujem vopred
Tak sa na vás obrátim aj ja s prosbou o pomoc aj keď môj rozpočet je skromnejší 200€ (max 250€ ak by stálo zato niečo navyše prihodiť)
Hľadám niečo na obyčajné sledovanie filmov/seriálov čo by trocha zlepšilo kvalitu zvuku od reprákov v telke (TCL 65C635) nikdy som žiaden soundbar and nič externé k telke nemal takže som v tomto panic
Je tu len taká drobnosť, že manželka chce na Vianoce gramofón tak by bolo super ak by sa to dočasne dalo použiť aj k nemu ale časom určite dokúpim niečo lepšie len k tomu gramofónu.
Samozrejme robil som prieskum a celkom sa mi pozdávalo LG SP7, Samsung HW-Q60T alebo JBL BAR 5.0 Multibeam ale naozaj sa do zvuku vôbec nevyznám a radšej sa opýtam a či to vôbec má cenu za taký nízky rozpočet.
Ďakujem vopred
-
Ryan Giggs
VIP
Ak chceš čo najkvalitnejši zvuk, tak nejake 2.0 repro. Napr. Jamo S 801PM (cca 240€), Edifier S1000 MK II. Vieš to pichnuť ako k TV, tak aj ku gramaču. Ak nutne potrebuješ aj subwoofer (a nemaš problem s miestom), tak napr. Edifier M601DB. Soundbar by som riešil až ako poslednu možnosť, aj to v pripade že to musi byť kompaktne ak nemaš miesto.