Teroristické útoky

Diskusie na politické témy...
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

Re: Teroristické útoky

Príspevok od používateľa Blastbit »

Ocividne dobre inak by všetkých 21% Arabov odišlo preč. No Hamas robí najmä raketove utoky. A ja ti píšem ze Arabi žijuci v Izraeli ich nerobia.
beardie
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa beardie »

aacid napísal: 13 nov 2023, 14:32 ale ja sa nepytam ci sa spravaju arabi v izraeli ale ako sa k nim spravaju izraelci.
nie uplne presne k veci, ale nieco to ukaze, hlavne ta druha polovica, kde sa pise priamo o Palestincoch v Gaze, West Banku i Libanone a taktiez i o AI
https://www.novinky.cz/clanek/podcasty- ... i-40450594
M142
Addict
Addict

Príspevok od používateľa M142 »

pri araboch v izraeli sa neda hovorit o utlaku, ale iste problemy tam su. zaobchadza sa s nimi ako s obcanmi druhej kategorie(co sa netyka len ich), su casto vystavovani rasizmu a ludia narodeni na uzemiach znovudobitych v 6 dnovej vojne maju problem so ziskanim obcianstva . ale z trojlistka gaza- west bank- izrael sa rozhodne maju najlepsie a robia najmensie problemy. co nie je nic zvlastne - ked sa ludom zabezpecia podmienky na zivot namiesto toho, aby sa uzemie vo velkosti bratislavy obohnalo ostnatym drotom a tie zivoty sa ludom nicili - tak sa spolocnost nebude tak extremizovat.
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

Plot je tam preto, aby bol Izrael chránený pred desiatkami tisíc teroristov + množstva ich podporovatelov. V Izraeli žiju aj černosi a su stým ok.
beardie
Redeemer
Redeemer

aacid: aky podla teba nastane v Europe vyvoj z hladiska pretlacania islamu?
retkvic
Addict
Addict

Príspevok od používateľa retkvic »

Blastbit napísal: 13 nov 2023, 17:26 Plot je tam preto, aby bol Izrael chránený pred desiatkami tisíc teroristov + množstva ich podporovatelov.
Toto je ale ako začarovany kruh, keby im tie podmienky vytvorili lepšie a nezabetonovavali ich tam, tak by sa tak neradikalizovali, podobne to mame u nas s Romami, zle podmienky vytvaraju zlych ludi a tunajsia majorita ma zase o nich vytvoreny svoj stereotipny obrazok, ktory ked im z casu na cas potvrdia, tak sa v tom iba viacej utvrdzuju.
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

retkvic napísal: 13 nov 2023, 13:59 Neargumentoval som poctom mrtvych, spomenul som cisla.
Prirovnavat Palestnincanov k Nemcom za 2 sv., alebo nacistom ako tu spomina blastbit, ephramko mi nepride vobec vhodne prirovnanie. Tebe to pride adekvatne,ked tym argumentujes?
V ktorom z mojich príspevkov som prirovnal Palestinčanov k nacistom?
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa ephramko »

retkvic napísal: 13 nov 2023, 23:02 Toto je ale ako začarovany kruh, keby im tie podmienky vytvorili lepšie a nezabetonovavali ich tam, tak by sa tak neradikalizovali, podobne to mame u nas s Romami, zle podmienky vytvaraju zlych ludi a tunajsia majorita ma zase o nich vytvoreny svoj stereotipny obrazok, ktory ked im z casu na cas potvrdia, tak sa v tom iba viacej utvrdzuju.
Lenže tie múry a technické zábrany tam postupne vznikali posledných 20 rokov, práve ako reakcia na palestínsky terorizmus. Okolo roku 2000 bola v Izraeli bežná situácia, že sa tam každú chvíľu nejaký Palestínec vyhodil do vzduchu v MHDčke. Vďaka tým múrom sa to podarilo minimalizovať.
retkvic
Addict
Addict

A potom sa im tam žilo už len lepšie, že? Lenže iba tym na vychod od plotu.

Blastbit ano, mal tam byt iba ephramko a mozno este niekto, mas sice podobny nazor ale prirovnanie k nacistom si asi nepouzil, teda pokym by som mal cas prezerat vsetky komenty, ale posledne co som pozeral som tam zmienku nenasiel.
beardie
Redeemer
Redeemer

Ak by nechodili zabíjať civilov ako príjemnú poobednajsiu aktivitu, tak by ich izraelci neizolovali

Izrael i napriek tomu umožňoval niektorým Palestincanom pracovať na území Izraela v mnohých továrňach, stačilo nebyť voči majorite hostilny
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa aacid »

beardie napísal: 13 nov 2023, 22:58 aacid: aky podla teba nastane v Europe vyvoj z hladiska pretlacania islamu?
mne proste nepripada realne ze o X rokov nas tu bude niekto nutit modlit sa k alahovi ci zeny zakryvat si vlasy.
mozno tu vzniknu vacsie islamske komunity ale stale tu budu v mensine.

ale tak ako vzdy, postupne sa zacnu tie kultury miesat a vznikne nova. tak ako mladi europania su menej a menej veriaci oproti ich rodicom tak sa bude to iste diat aj u arabov.
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

retkvic napísal: 13 nov 2023, 23:40 A potom sa im tam žilo už len lepšie, že? Lenže iba tym na vychod od plotu.

Blastbit ano, mal tam byt iba ephramko a mozno este niekto, mas sice podobny nazor ale prirovnanie k nacistom si asi nepouzil, teda pokym by som mal cas prezerat vsetky komenty, ale posledne co som pozeral som tam zmienku nenasiel.
Pohoda, ale v žiadnom príspevku som nič také nenapísal... Tí čo žijú na západ od plotu boli schopní sa prisposobit a integrovať.
A tej väčšine na druhej strane plotu, ide iba o to aby vyhladili Izrael a aby komplet celý Blizky Východ bol čisto arabský resp. moslimský.
To máš ako s Romami, tí co chceli ist do školy/škôl a do práce tak urobili, tá väčšina čo nie profituju na drogách, kradnutí a plakaní do medii.
beardie
Redeemer
Redeemer

aacid napísal: 14 nov 2023, 9:12 mne proste nepripada realne ze o X rokov nas tu bude niekto nutit modlit sa k alahovi ci zeny zakryvat si vlasy.
mozno tu vzniknu vacsie islamske komunity ale stale tu budu v mensine.
co si prestavujes pod lokaciou "tu"?
lebo ja Slovensko radim k sekularnej Europe (napriek vsetkym specifikam Slovenska) a Slovensko sekularnym podla moznosti zostane, ale vyvoj v Zapadnej Europe je dost hranicny
vidiet statisice ludi skandovat proti Izraelu alebo za jihad je dost silna kava, v minulosti skandovali za pravo saria a podobne
ale tak ako vzdy, postupne sa zacnu tie kultury miesat a vznikne nova. tak ako mladi europania su menej a menej veriaci oproti ich rodicom tak sa bude to iste diat aj u arabov.
bolo by krasne, keby to bola pravda, ale 2. a 3. generacie su v niektorych oblastiach este viac radikalizovane kvoli imamom, ktori su povodom zo SA a teda pretlacaju wahabizmus, co je asi najhorsia (v zmysle najradikalnejsia) vetva islamu
Jihadi terrorism in Europe is a growing and ever-changing threat. Radicals embracing a
militant brand of Islam were once an external threat, planning missions abroad before traveling to
their Western targets. Jihadi terrorism has since evolved into an internal threat with the
emergence of loose-knit homegrown terrorist organizations. Second and third generation
immigrants have increasingly turned to militant Islam, radicalizing against the very society into
which they were born and raised. This phenomenon is complex, stemming from an identity crisis
in which second and third generation immigrants do not feel a sense of belonging to their
European host societies, nor their ethnic countries of origin. Radical Islam provides a sense of
dignity and purpose to youth that oftentimes feel marginalized and discriminated against. There
they also find a badly needed sense of identity derived from the greater Islamic community and
its fixed value system. Radicalization is a threat to social cohesion in Europe, and requires a
nuanced and precise counter-terrorism policy that will increase trust and communication between
groups
retkvic
Addict
Addict

Blastbit napísal: 14 nov 2023, 9:22 Pohoda, ale v žiadnom príspevku som nič také nenapísal... Tí čo žijú na západ od plotu boli schopní sa prisposobit a integrovať.
A tej väčšine na druhej strane plotu, ide iba o to aby vyhladili Izrael a aby komplet celý Blizky Východ bol čisto arabský resp. moslimský.
To máš ako s Romami, tí co chceli ist do školy/škôl a do práce tak urobili, tá väčšina čo nie profituju na drogách, kradnutí a plakaní do medii.
Hádam na východ od plota co je okolo pásma Gazy.

To s rómami nesúhlasím, keď sa narodíš 14 ročnej mame v nejakej rómskej osade, ktorá má každý rok ďalšie dieťa a keby si bol prvým v poradí, tak ako 4 ročný máš už ďalších 3 súrodencov, odvtedy ťa už vychováva osada, lebo tvoja 17 ročná mama sa musí postarať o ďalšie 2-3 malé deti, kde je x takých mám a máš x takých "rovesníkov" s ktorými sa môžeš od rána do večera poflakovať v blate medzi zbuchanymi drevenicami, začínaš sa stretávať s dennou realitou, chodíš kradúť so staršími súrodencami, ktorí už možno ako 8-9 ročný okúsia prvý fet, fajčia, možno aj drogujú. Rodičia mu môžu holdovať alkoholu, nemajú na školu lebo prepijú jeho príspevok, alebo dajú úžerníkovi, od ktorého si požičali aby mali na nejaký výdavok, tak ani do tej školy nemusí chodiť. A už nehovorím ani o podmienkach na učenie sa do školy, kde elektrika nemusí byť samozremosť a kde by elektronika ani nemohla byť používaná z rôznych dôvodov. Cielavedomý róm sa z tohto kruhu môže dostať, no nie každý má také odhodlanie a schopnosti. Toto prostredie tomu napomáha dostatočne aby sa večšina z nich v živote nikam nepohla. Takže nesúhlasím, že je to o tom, že kto chcel tak urobil, lebo tých ktorý by tak urbili by bolo ovela viac, keby toto nezažívali na dennej báze.
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

Na západ, pretože to uz je uzemie štátu Izrael a v nom zije 21% integrovaních Arabov. Východ máš smer Jordánsko.
To nie je chyba slovákov ze romska slečna v 14 tich si urobí dieťa a každý rok má dalšie deti, hoci o to prvé sa nevie/nechce postarat.
"podobne to mame u nas s Romami, zle podmienky vytvaraju zlych ludi a tunajsia majorita ma zase o nich vytvoreny svoj stereotipny obrazok, ktory ked im z casu na cas potvrdia, tak sa v tom iba viacej utvrdzuju." - slováci (majorita) vážne za toto nemožu.
Opakujem kto z Romov sa chcel integrovat, tak urobil, to isté sa týka Palestíncanov na cudzom uzemi - inak sa mozu vrátit späť do jordánskej domoviny.
retkvic
Addict
Addict

Nesúhlasím s týmto postojom. Nikto učený z neba nespadol sa hovorí, ak ich nebudeš vychovávať a podávať im pomocnú ruku, tak sa z takýchto pomerov nikdy nedostanú. Môžeš si počiarkovať a zhrubvať text kolko chceš. Ak totiž budú vyrastať v takých podmienkah ako som spomenul a ludia budú mať u nás taký mindset ako napr. ty, tak sa na tom nič nezmení a bude sa to do budúcna zrejme len zhoršovať.

Palestíncov posielaš do jordánskej domoviny, rómov posielaš do Indie :) vyriešené :D
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

Nesuhlasim s postojom rozmaznavania väčšiny Romov, ked menšina sa pohodlne dokazala integrovat :) = zohnat ubytovanie,urobenie škôl,práca.
Ked mal prísť Pápež na Lunik tak si ho upratali, po pár týzdnoch tam bol opäť bordel a znečistovanie životneho prostredia = ich pristup.
No rozhodne by som nedovolil, aby si na uzemii štátu SR, vytvorili nejakú autonomiu nato nech rýchlo zabudnú - sú pristahovalci :)
Ked sa im na Slovensku nepáči mozu húfne odísť do Finska tam ich otočia na päte a vyženu ak im mienia vyciciavať socialny system.
Vo Fínsku žije niekolko tisíc Romov a všetci musia chodiť do školy aj pracovat a prispievat na budovaní Fínska = státisíce neprisposobivých netoleruju.
Som za to aby sa pracujuci Slováci vracali zo zahraničia späť na Slovensko a aby aj vo volbách výrazne zmenili to kto bude v parlamente :)
Co sa týka najmä jordánskych pristahovalcov v Palestine tiez tam neprišli robiť osoh ale budovat si zločinecké organizacie aby škodili Izraelu.
Romovia mozu kludne odíst aj do Turecka. Ved za cias Osmanskej ríše robili Romovia Turkom špionov a pomocné jednotky na zabijanie Slovanov, Uhrov, Nemcov = Svätá ríša Rímska, Habsburská ríša.
retkvic
Addict
Addict

Blastbit napísal: 14 nov 2023, 10:46 Ked sa im na Slovensku nepáči mozu húfne odísť do Finska tam ich otočia na päte a vyženu ak im mienia vyciciavať socialny system.
Vo Fínsku žije niekolko tisíc Romov a všetci musia chodiť do školy aj pracovat a prispievat na budovaní Fínska = státisíce neprisposobivých netoleruju.
Nie že netolerujú, ale vedia si ich vychovať, pomôct a pod. Toho sa ale od bielych Slovákov nedočkali. Ja z rozprávania viem, že za komunistu taký problém s rómami nebol, lebo mali prácu, keď o ňu po nastupe kapitalizmu vo velkom prisli, stratili navyky a ziju tak ako ziju, odvtedy uz presli ich vyse dve generacie a bude sa to len zhorsovat.
Blastbit napísal: 14 nov 2023, 10:46 Som za to aby sa pracujuci Slováci vracali zo zahraničia späť na Slovensko a aby aj vo volbách výrazne zmenili to kto bude v parlamente :)
Na to kto bude v parlamente to nemá velky dosah. To rozhodli tý co zijú doma. Chce sa to naucit, nepresuvat problem na niekoho ineho, problem mame u nas doma, nie tych par sto tisic Slovakov co pracuje a zije v zahranici. Zijeme tu my, nie oni. Ked sa tak rozhodli volici vo volbach, tak tak chcu zit. Naspet samozrejme prist mozu, no v dohladnej buducnosti to jednak nevyzera an jnejaky hufny navrat a ak nejaky nastane tak to nebude v statisicoch ale tisicoch, mozno desatisicoch, co ziadnu volebnu mapu nezmeni.
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

Romov nikto nepotrebuje vychovávať, tak ako sa romsky rodičia rozhodli dat deti do škol a seba do práce = v SR tiez len niekolko tisíc.
A cca 450 tisic Romov by neprevychovali ani vo Fínsku. Kto ich chce "prevychovávat" nech to robí z penazí svojej výplaty a nie za peniaze daňových poplatnikov SR alebo EU. Dost uz o Romoch - tuto temu si vyššie otvoril ty a následne som to hrubým písmom citoval.
Ak by sa státisíce Slovákov vrátilo späť do SR a volili by vo volbách, tak malo by to výrazný vplyv v parlamente, aj rast zivotnej urovne SR.
Izraelčania maju ovela horší problem, nenechaju sa vykynožiť inváznymi Arabmi, tak to riešia tak, aby nezažili 2x vyhladenie a tak je to správne. To ze sa takemu Macronovi nepáči ze umieraju aj Palestinčania je jeho problem, sám má vo Francuzsku kýbel h*vien ktorý nevie upratat :) Aj vo Francuzsku mu umieraju ludia pri teroristických utokoch, toho má trápiť v prvom rade.
retkvic
Addict
Addict

Uz radsej nepis k Romom, ked k nim nemas co povedat. Iba som ti odpovedal na tvoju argumentaciu. Statisice Slovakov sa ale na Slovensko nevratia a volit ich chodi tak 60%, plus sa nevie olko presne z tych co ziju v zahranici odvoli potom na Slovensku, lebo ten pocet 70 tisic sa mi zda dost nizky, co kazdorocne ziada o volbu zo zahranicia a ty co ziju dlhodobo v zahranici zit na Slovensko nepridu, rodina a pod. Ved to Makrona aj trápi, co by asi tak ta mensina robila ak by sa dal iba na stranu Izraela?
Napísať odpoveď