emigracia,imigracia

Diskusie na politické témy...
beardie
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Re: emigracia,imigracia

Príspevok od používateľa beardie »

jackb napísal: 14 nov 2023, 18:48A maju prekrocit ich legalne?
ano, maju ich prekrocit legalne alebo vobec
A co teda ti clenovia EU, ktori maju povinnost strazit vonkajsiu hranicu?
povinnost maju a nerobia to
urcite tam bude vela vyhovoriek a vyplakavania, preco sa to neda
Ale to si vyzaduje aspon toho colnika. Zatial colnik az po Cesko ci Rakusko: 404.
viz prva citacia
Ty ale spajas korelaciu s kauzalitou
existuje na tuto temu dostatok vyskumov
V Parizi a Marseilles zacali pachat kriminalitu hned po prichode, ako to ty teraz pozorujes na Zapade?
viz vyssie post pre aacida, kde sa pise o radikalizacii 2. a 3. generacie
zakladna neznalost
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

beardie napísal: 14 nov 2023, 19:39 povinnost maju a nerobia to
takze vieme, kto moze za migracnu vlnu: ti, ktori davaju dovod na to, aby ludia utekali z domovov a ti, ktori nestrazia hranice.
existuje na tuto temu dostatok vyskumov

viz vyssie post pre aacida, kde sa pise o radikalizacii 2. a 3. generacie
zakladna neznalost
Ten skotsky premier je daky pokazeny, ked sa zabudol radikalizovat :)
A ak sa teda radikalizuje 2. a 3. generalizacia, preco tvrdis, ze radikalna je uz prva generacia a to hned po prichode.
Ved ti to nevychadza :)
beardie
Redeemer
Redeemer

jackb napísal: 14 nov 2023, 22:08 takze vieme, kto moze za migracnu vlnu: ti, ktori davaju dovod na to, aby ludia utekali z domovov a ti, ktori nestrazia hranice.
ti prví určite áno, ti druhí určite nie
Žiadna krajina nemá povinnosť prijať migranta len preto, lebo on 'chce'
Ten skotsky premier je daky pokazeny, ked sa zabudol radikalizovat :)
ani nie, jeho choré vyhlásenie sme tu už preberali
UK dáva dosť negatívnych príkladov, si tomu najbližšie, je z tvojej strany divné nielen ignorovať to, ale aj bagatelizovať známe prípady
A ak sa teda radikalizuje 2. a 3. generalizacia, preco tvrdis, ze radikalna je uz prva generacia a to hned po prichode.
Ved ti to nevychadza :)
Lebo si si opäť domyslel niečo, čo nie je pravda
jackb
Redeemer
Redeemer

beardie napísal: 15 nov 2023, 7:39 ti prví určite áno, ti druhí určite nie
Žiadna krajina nemá povinnosť prijať migranta len preto, lebo on 'chce'
Kde si v tej citacii nasiel povinnost prijmat? Ak ti, ktori maju strazit nestrazia a nekontroluju, robia z ludi ilegalov.
ani nie, jeho choré vyhlásenie sme tu už preberali
UK dáva dosť negatívnych príkladov, si tomu najbližšie, je z tvojej strany divné nielen ignorovať to, ale aj bagatelizovať známe prípady
myslis tie vyhlasenia podporujuce LGBTI+? ak by si bol fanaticky moslim, urcite by si to povazoval za chore, ale ty by si ho mal pochvalit za asimilaciu.
ake negativne pripady dava UK? okrem tej Rwandy? ze raz v zime 2013-14 stretli kdesi v Londyne shakira police? tolko rokov preslo od kedy sa javatar pytal na postcode dakej nougou zony v Londyne, nech tam ideme na pivo.
pred 8 rokmi ste tu kokrhali, ze ja som realnu Britaniu nevidel, lebo som vraj zil v bubline campusu. to nebola pravda ani predtym, ani pocas toho. a samozrejme to nemoze platit ani teraz. nic z toho sa nepotvrdilo.
alebo by sa ti pacilo, aby som bol ako Sulik a vypindaval na krajinu, do ktorej som imigroval?
Lebo si si opäť domyslel niečo, čo nie je pravda
tak to sa tebe podarilo v pripade Sulika - domyslel si si o akych druhoch migracie to hovoril. lebo je i- a e-, je vnutorna a vonkajsia, legalna, ilegalna,...
co ale teda tvoje, holubie, statistiky ukazuju? lebo sermoval si nimi tym, ze prichod cudzincov skyrocketed niektore druhy kriminality. teraz pises, ze sa to stane az v druhej ci tretej generacii. tak ako to teda je?
javatar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa javatar »

jackb napísal: 14 nov 2023, 18:48Pozries si ku akemu nabozenstvu patri vacsina Bangladesanov (tak sa dnes vola vacsina Bengalska) a potom sa ospravedlnis?
Nepresne az zavadzajuce tvrdenie.
Bengali region = Banglades a cast indie. Vascina obyvatelov Bangladesa su Bengali ako etnicita ale nemozes tam davat znamienko =

Takisto Bengali ako ludia maju 68% vyznanie Islam, pricom obyvatelia Bangladesa 91%.
beardie
Redeemer
Redeemer

jackb napísal: 15 nov 2023, 8:19 Kde si v tej citacii nasiel povinnost prijmat?
ty si zadrel blbost o chceni, tak to s radostou opakujem a taktiez aj vysvetlujem tak, aby si to pochopil
Ak ti, ktori maju strazit nestrazia a nekontroluju, robia z ludi ilegalov.
ja viem, ze sa opakujem, ale znova:
migrant zo seba spravi ilegalneho migranta vtedy (okrem ineho), ak ilegalne prekroci hranicu
colnici z legalnych migrantov nerobia ilegalnych migrantov, to zo seba robia ti ludia sami, ak porusia zakon o vstupe

analogicky tento drbnuty priklad uvadzaju aj apologeti znasilnovacov, "ved ona mala minisuknu a tak by urcite nebol problem, keby ju fiknem" => "ved oni nemali kadial prejst, tak by urcite nebol problem, ked hranicu prekonaju ilegalne"
myslis tie vyhlasenia podporujuce LGBTI+?
nie, tu blbost o importe Palestincanov
ake negativne pripady dava UK?
si zaslepeny alebo to ignorujes schvalne, toto fakt nemam dovod rozoberat
bud to budes ignorovat, alebo bagatelizovat, takze len 1 priklad - Pakistanske gangy znasilnovacov
alebo by sa ti pacilo, aby som bol ako Sulik a vypindaval na krajinu, do ktorej som imigroval?
uz sa s tymi klamstvami opakujes, az je mi za teba sameho trapne
tak to sa tebe podarilo v pripade Sulika - domyslel si si o akych druhoch migracie to hovoril.
pozri, ak chces ignorovat realitu a vsetky tie odkazy (ktore si si podla vlastnych slov nepozrel?), tak dobre, ale nevztahuj to na mna
lebo sermoval si nimi tym, ze prichod cudzincov skyrocketed niektore druhy kriminality. teraz pises, ze sa to stane az v druhej ci tretej generacii. tak ako to teda je?
nikde som nepisal, ze je radikalizovana striktne iba 2. a 3. generacia
cim viac ludi prichadza, tym je vacsia sanca, ze budu radikalizovani uz aj ti prave prichodzi
hostitelskej krajiny bojuju proti radikalnym klerikom skor len vlazne, cim mozu posobit na vsetky generacie, aj 1., aj 2. aj 3.
ja viem, ze tomuto konceptu rozumies a len zbytocne absolutizujes, ale spytat sa mozes aj normalne
javatar napísal: 15 nov 2023, 10:40Takisto Bengali ako ludia maju 68% vyznanie Islam, pricom obyvatelia Bangladesa 91%.
to je uplne irelevantne, jackb sa len snazil vytvorit novu vetvu diskusie, aby sa mohol odputat od povodnej temy, ked mu dosli argumenty, typicky Red Herring
uz to spravil s moslimami na Balkane, staci ho tym konfrontovat a nepodporovat, on da potom pokoj

pri dalsej diskusii mozeme nahodit Logical Fallacy Bingo, behom par dni je to bezpochyby vyhrane

btw, s mojim vysvetlenim z minula si spokojny?
javatar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa javatar »

beardie napísal: 15 nov 2023, 11:31btw, s mojim vysvetlenim z minula si spokojny?
Mas na mysli riesenie utecencov ako humanitarnej krizi? Ano, svoj nazor si napisal dostatocne zretelne. Nereagoval som, lebo sa mi nechcelo velmi otvarat tuto "can of worms" ale tak asi na to prisiel cas :D Len pre korektnost - odkaz na tvoj post.

ak kratkodobo, tak podla moznosti v najblizsej bezpecnej krajine, s tym, ze dalsie krajiny mozu dotovat dane miesta a zlepsovat zivotnu uroven, ...
Ano, zato by som bol aj ja, zriadit utecenecke tabory (nemusi byt nutne v najblizsej bezpecnej krajine ale tam kde je to prakticke), kde dostanu co potrebuju a neexistuje nutnost aby boli ekonomicky aktivny ale urobit maximum preto aby mohli. Jednak kazdy humanitarny system nieco stoji, jednak nie je dobre pre utecenca samotneho nemat moznost sa realizovat.
...ale ciel je vratit vsetkych ludi do domovskej krajiny hned ako to bude mozne
To, ze ich krajina bude existovat po vojne neznamena, ze sa maju kde a ku komu vratit. Ale suhlasil by som s tym, ze po vojne by dostali isty cas na to aby vyriesili situaciu a plynuly prechod k tomu aby sa k nim spravali ako k ekonomickym migrantom nie k utecencom, kedze samotny utecenecky tabor po uplynuti dovodu na existenciu zanika.

V takomto tabore by mali dostat, potraviny, vodu, lekarsku a psychologicku starostlivost a but moznost sa ekonomicky realizovat alebo nejaku formu zabijania casu (produktivne alebo nie). Byt oboznameny s kulturou a pravidlami danej krajiny a podla toho mat moznost but tabor docasne opustit alebo v nom ostat. Neviem si celkom predstavit vhodne riesenie ako vhodne obmedzit slobodu pohybu tak aby utecenecky tabor nebol defacto vazenie ale ani aby ludia s nekalymi umyslami to nemali lahke ich realizovat.

ak dlhodobo, viz predchadzajuci odsek, ale trosku obsirnejsie:
- prva prerekvizita - prijimajuca krajina si musi sama urcit, ake su podmienky pre vstup a vstup musi byt legalny

To mi pride vhodne pre ekonomickych migrantov. Pre utecencov by som poveril UN alebo nejaku obdobu aby standardizovala ako ma tabor vyzerat a ako sa do neho a z neho dostat. Nasledne je pre krajiny ktore sa chcu zucastnit ovela lahsie sa koordinovat, ci uz tabor zriadit alebo prispiet (prostriedkami alebo financne).
Pravidla ohladom pohybu medzi taborom a hostitelskou krajinou je uz ale na hostitelskej krajine.

Ziadane nasledky:
- utecenci maju o seba postarane, ziju v ludskych podmienkach
- ekonomicky silnejsi utecenci (napr. prva vlna Ukrajincov na SR bola taka), budu hladat alternativne cesty uteku kedze by pre nich tabor bol vyrazne znizenie standardu a maju prostriedky na to aby zili inak (zaroven su defacto "turisti" a teda prispievaju k ekonomike krajiny)
- paseraci ludi nemaju pracu nakolko pomoc utecencom vratane ich transportu do bezpecneho tabora organizuju pomahajuce staty
- ekomonicky migranti vezuci sa na vlne utecencov su koncentrovani na par miest a lahsie identifikovalni a teda aj menej motivovani spravat sa ako paraziti beruci miesto skutocnym ludom v nudzi
- standardizacia ulahcuje tabor zriadit a dalsim pomajucim krajinam vyrazne ulahci bremeno, pripadne ho zredukuje na cisto ekonomicke
- humanitarne koridory z vojnovych oblasti umoznuju lahsiu dezerciu, co moze pomoct skratit konflikt

- tito ludia sa povinne musia integrovat do kultury hostitelskej krajiny
- vratane naucenia sa jazyka

Ano, maju mat tu moznost, inak po zaniku tabora idu domov a pocas jeho trvania maju velmi obmedzeny pohyb.
V pripade, ze vojna skonci ale doma by ich cakala smrt je toto povinne - kedze sa nemaju kam vratit.

- vratane opustenia svojho spiatocnickeho nabozenstva
Tu je viac menej problem len s Islamom, a osobne si myslim, ze umierneny a integrovany Iman (ci ako sa ich kazatelia volaju) ti pomoze viac, je lepsie radikalov zmiernit ako ich prinutit sa tvarit ze su umierneni. Sloboda nabozenstva musi ostat zachovana, ale nabozenstvo neospravedlnuje kriminalne spravanie.

- pocty musia byt nizke a zaroven prisne regulovane, aby bolo jasne, ze kazdy jeden prichodzi je pravidelne kontrolovany a je do nejakej doby plne integrovany (5 rokov mi pride ako optimum), v opacnom pripade hasta!
Nizke a regulovane pocty s pravidelnymi hlaseniami moze byt vhodne pre ekonomickych migrantov. V pripade utecencov ides proti pudu sebazachovy tam obmedzovanim zakladnej pomoci vytvaras prostredie pre oportunistov. Skor potrebujes aby kontrola bola nenarocna a lacna. Takisto deportacia znamena, ze nejaka ina krajina musi daneho cloveka prijat, nie ze ho vysadis za hranice a je to susedov problem.

Uvedomujem si, ze tento navrh by bolo velmi drahe riesenie z kratkodobeho hladiska ale moze byt lacnejsie z hladiska dlhodobeho. Podanie pomocnej ruky ma mat v pripade prijatia za nasledok vdacnost, inak sa ta ruka tazko podava.
Kritika mojho nazoru je samozrejme vitana.
jackb
Redeemer
Redeemer

beardie napísal: 15 nov 2023, 11:31 ja viem, ze sa opakujem, ale znova:
migrant zo seba spravi ilegalneho migranta vtedy (okrem ineho), ak ilegalne prekroci hranicu
colnici z legalnych migrantov nerobia ilegalnych migrantov, to zo seba robia ti ludia sami, ak porusia zakon o vstupe
lenze sam si priznal, ze krajiny, ktore ich maju kontrolovat, ich nekontroluju. to bol problem aj pred 8 rokmi. nic nove.
je beardie, ktory nema kde zaplatit myto kriminalnik? bude cakat pred budkou, kym sa niekomu uraci zobrat si jeho peniaze?
nie, tu blbost o importe Palestincanov
nepamatam. posli daky relevatny zdroj. dakujem
si zaslepeny alebo to ignorujes schvalne, toto fakt nemam dovod rozoberat
bud to budes ignorovat, alebo bagatelizovat, takze len 1 priklad - Pakistanske gangy znasilnovacov
zdroj?
uz sa s tymi klamstvami opakujes, az je mi za teba sameho trapne
akoby si nazval to video z jeho YT kanalu v nemeckej diskusii? nie je to vypindavanie na krajinu, do ktorej imigroval?
pozri, ak chces ignorovat realitu a vsetky tie odkazy (ktore si si podla vlastnych slov nepozrel?), tak dobre, ale nevztahuj to na mna
realitu ignorujes ty sam, vytvaras si vlastnu a tou potom obtazujes. mas screenshot, mas link, ale ty si domyslis co ti sedi. a pri cudzincoch si tiez domyslis, aby ti puzzle ostalo pekne.
nikde som nepisal, ze je radikalizovana striktne iba 2. a 3. generacia
cim viac ludi prichadza, tym je vacsia sanca, ze budu radikalizovani uz aj ti prave prichodzi
hostitelskej krajiny bojuju proti radikalnym klerikom skor len vlazne, cim mozu posobit na vsetky generacie, aj 1., aj 2. aj 3.
ja viem, ze tomuto konceptu rozumies a len zbytocne absolutizujes, ale spytat sa mozes aj normalne
lenze tych ludi prislo ovela viac na obnovu krajin a radikalizacia sa nestala. pekne sa zaclenili. ked ma niekto restiku s tikka masla, preco by ju mal zavriet a zivorit na davkach, lebo prisli dalsi jeho krajania?
to je uplne irelevantne, jackb sa len snazil vytvorit novu vetvu diskusie, aby sa mohol odputat od povodnej temy, ked mu dosli argumenty, typicky Red Herring
takze si hnusno klamal o nabozenstve ludi z Bengalska a namiesto ospravedlnenia sa ma urazas? uz tri roky vieme co si za cloveka, ale je fajn, ze sa pravidelne pripominas.
uz to spravil s moslimami na Balkane, staci ho tym konfrontovat a nepodporovat, on da potom pokoj
esteze si pripomenul. kam ich teda ides vyhostit?
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Blastbit »

jackb
Krajiny ktore nekontroluju ( to je napr Madarsko) + prevádzači z madarských väzníc ktorí prevádzajú migrantov ilegálne je súčasný problém.
Ak nebudú na hraniciach zmiešané policajné-vojenské hliadky tak tu bude 100 000 ilegálnych migrantov o ktorích nikto nic pravdivé nevie.
Celá diskusia sa nesie v duchu ilegálnosť/nelegálnosť a to je trestný čin súbežne s pašeráctvom, obchodovanie s ludmi a pod.
Porovnavat platenie myta s nelegálnou migráciou ? to snád nemyslis vážne :)
Nikto nevyhostuje moslimov z Balkánu, ale oni nie su tí ilegálny migranti co idu skrz pašeráka prekracovat cudzie hranice.
Sú už integrovaní a zároveň od nikoho z nich nehrozí, aby spáchali teroristický utok niekde v Rakusku,Nemecku,Francuzsku a podobne.
uz tri roky vieme co si za cloveka - diskusné chyby robí každý, tiež si urobil takú chybu, napr voči mne ked si ma nazval rasistom. :)
Tiež by niekto mohol na teba povedať co si za človeka. Znič beardieho reálnymi,faktickými argumentami, nie týmto dehonestovaním.
Ozval som sa len preto, lebo si použil množné číslo "vieme co si za človeka", fakt brzdi, lebo tiež máš co naprávať ako každý.(viac neriešim)
jackb
Redeemer
Redeemer

Blastbit napísal: 15 nov 2023, 18:14 Porovnavat platenie myta s nelegálnou migráciou ? to snád nemyslis vážne :)
Uplne. Ludia su kriminalizovani len preto, ze sa nikomu neraci ich kontrolovat. Maju cakat kym to niekomu uraci? Cakal by vodic, kym bude v pravadzke aspon jedna mytna budka, alebo bude pokracovat dalej? A kto z neho neho urobil tazkeho zlocinca - ti, ktori v budke nevyberaju myto, alebo ho seba urobil sam, lebo si dovolil necakat na mytnika?
Nikto nevyhostuje moslimov z Balkánu, ale oni nie su tí ilegálny migranti co idu skrz pašeráka prekracovat cudzie hranice.
Sú už integrovaní a zároveň od nikoho z nich nehrozí, aby spáchali teroristický utok niekde v Rakusku,Nemecku,Francuzsku a podobne.
Vidis vidis. Oni su intergrovani, ale tych z MENA by si poslal na miliony do Saudskej Arabie, lebo ti to tak vychadza. Ked sa pokusali Saudi radikalizovat moslimov na Balkane, tak radikalnych inamov poslali pekne domov, ze oni nebudu pocuvat bludy. Pritom maju byt Saudi ich verni bratia - sunni ku sunni, ako si pisal nedavno.
uz tri roky vieme co si za cloveka - diskusné chyby robí každý,
ale nie systematicky ohybanie reality lzami. az mam pocit, ze robi Asch experiment, lebo inak si to neviem vysvetlit.
tiež si urobil takú chybu, napr voči mne ked si ma nazval rasistom. :)
ucim sa od inych uzivatelov. a ty si narozdiel odo mna v teme o Ukrajine rasticky bol. co som mal teda napisat?
Znič beardieho reálnymi,faktickými argumentami, nie týmto dehonestovaním.
kazdy, kto aspon tri roky cita posty vie, ze on je argument proof a co dokaze je len dehonestovat. tak mu davam pit vlastnej mediciny.
napriklad to Bengalsko - klamal, ze su hinduisti. javatar to dal na pravu mieru a co urobil beardie? vobec nic. namiesto toho, aby sa ospravedlnil, ze opat raz klamal a zavadzal, zacal klamat o mne a napadat ma

Ti ministri v Britanii. Jeden si vraj chce zobrat cely Pakistan ku sebe domov, byvala ministerka obvinovala... sama ma predkov z Indie
https://www.theguardian.com/politics/20 ... -on-sunday
The home secretary made the claim in a Mail on Sunday article published in April, where she singled out British-Pakistani men as being involved in child sexual abuse gangs due to “cultural attitudes completely incompatible with British values” that “have been left mostly unchallenged both within their communities and by wider society”.

The regulator said Braverman’s decision to link “the identified ethnic group and a particular form of offending was significantly misleading” because the Home Office’s own research had concluded offenders were mainly from white backgrounds.
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

jackb
"Uplne. Ludia su kriminalizovani...." - porovnávaš neporovnatelné. Kontroluju ich na hraniciach napr. SR-Rakusko.
Ak nemaju doklady otáčaju ich späť k nám, nikto ich nekriminalizuje. Kriminalizuju sa prevádzači, ktorí už páchajú týmto trestné činy.
"Vidis vidis. Oni su intergrovani,..." - rozlišuj vojnový utečenci a migranti (ekonomický,legálny/ilegálny).
V prípade vojnových utečencov prvá bezpečná krajina. Ekonomický migrant = legálny prechod s dokladmi.
Legálny migrant = informuje dotyčnu krajinu svojim príchodom. Ilegálny migrant = ilegálny prechod migranta, uz pácha trestný čin.
"ty si narozdiel odo mna v teme o Ukrajine rasticky bol." - myslíš to, ked som písal národnosti alebo štáty malým písmenom?
Ak myslíš toto, za to som sa ospravedlnil, ale v iných temach iní uživatelia tiež písali malým písmenom národy/štáty a tých si nesprdol.
Ci kde som bol rasistický? poprosim link v ktorom som bol rasistický v teme vojna na Ukrajine.
"tak mu davam pit vlastnej mediciny." - toto mi kedysi uzivatel jumbojet vytkol v teme v LVP, aby som neoplácal a mal pravdu.
Ja si tiež rád rozširujem obzory v roznych temach. O čom som presvedčený ze mám pravdu, tak za tým si stojim.
Ak tú pravdu má v niečom/poväčšine aj uživatel s ktorím som sa mohol viackrát pochytiť, tak uznám že ju má.
jackb
Redeemer
Redeemer

Blastbit napísal: 15 nov 2023, 20:44 porovnávaš neporovnatelné. Kontroluju ich na hraniciach napr. SR-Rakusko.
Ak nemaju doklady otáčaju ich späť k nám, nikto ich nekriminalizuje. Kriminalizuju sa prevádzači, ktorí už páchajú týmto trestné činy.
Maju ich kontrolovat pri vstupe do EU. Jasne, ze potom rozne existencie vyskrekuju o ilegalnom vstupe, ked jeho legalnost nebola skontrolovana.
rozlišuj vojnový utečenci a migranti (ekonomický,legálny/ilegálny).
V prípade vojnových utečencov prvá bezpečná krajina. Ekonomický migrant legálny prechod s dokladmi.
Ilegálny prechod = ilegálny migrant uz pácha trestný čin.
Ale no tak. Zase sme pri tych Ukrajincoch, ktorych by si nutil na Slovesnku, v Polsku a v Madarsku cakat na koniec vojny. Nebavi ma to.
myslíš to, ked som písal národnosti alebo štáty malým písmenom?
Ak myslíš toto, za to som sa ospravedlnil, ale v iných temach iní uživatelia tiež písali malým písmenom národy/štáty a tých si nesprdol.
Ci kde som bol rasistický? poprosim link v ktorom som bol rasistický v teme vojna na Ukrajine.
nie. ine mam na mysli. v tej teme o Ukrajine na mna vyskrekoval eMPiko, ze som rasista, pritom som nic rasisticke nepisal a ako Vychodoeuropan ani voci Rusom rasisticky by nemozem. Nesprdol, lebo celkovo prispievam do tak malo tem, ze som to nezaznamenal.
Ja si tiež rád rozširujem obzory v roznych temach. O čom som presvedčený ze mám pravdu, tak za tým si stojim.
Ak tú pravdu má v niečom/poväčšine aj uživatel s ktorím som sa mohol viackrát pochytiť, tak uznám že ju má.
Mohol si si rozsirit obzory o islame a Araboch, kym si nezacal stat za tym co je ciry nezmysel. Studijny material si ofrflal.
Ja by som inemu uzivatelovi pravdu priznal, ak by je mal. Ale ked ju nema, ale suvernne tvrdi, ze ju ma, aj ked su fakty ine, tak to tak nenecham.
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

"Maju ich kontrolovat pri vstupe do EU...." - maju to robiť všetky krajiny EU na vonkajších hraniciach EU.
Nerobia to Greci,Madari? Idu migranti do SR, nekontroluju ich oni? Urobia to Rakušania alebo Cesi a tí tento nával ilegalnej migrácie zastavia.
" Ale no tak. Zase sme pri tych Ukrajincoch,..." - nepísal som o Ukrajincoch. Ked už ich ale spomínaš, tak som nedávno písal, ze sú prioritne vojnový utečenci a nie ekonomický migranti. V takomto prípade je postup odlišný. Prvé bezpečné krajiny pre nich sú Polsko,SR,Madarsko,Rumunsko. No pokracujú aj dalej na západ, nikto im v tom nebráni a ja rozhodne nie :). No uz by boli najradšej doma.
"nie. ine mam na mysli." - tak čo máš na mysli? Kde inde som bol ešte rasistický? Pokial viem Slovák je západný Slovan a nie východný.
"Mohol si si rozsirit obzory o islame a Araboch,..." - ja Arabov rozlišujem aj na základe náboženstva a pristupu. Tak rozlišujem aj migráciu.
Ak by bola reč o Turkoch, aj tých budem rozlišovať ked viem, ze bitke o Konštantinopol 1453 bojovali na strane Byzancie proti Turkom.
jackb
Redeemer
Redeemer

Blastbit napísal: 15 nov 2023, 21:19 maju to robiť všetky krajiny EU na vonkajších hraniciach EU.
Nerobia to Greci,Madari? Idu migranti do SR, nekontroluju ich oni? Urobia to Rakušania alebo Cesi a tí tento nával ilegalnej migrácie zastavia.
Ale Cesko, Rakusko no ani Slovensko, v tomto pripade, nie su na vonkajsej hranici. Od grecko-tureckej hranice po Komarno ludi nikto nema za kriminalne zivly. Preco im Grecko alebo Madarsko neumozni legalny vstup, ale ignoruju ich?
nepísal som o Ukrajincoch. Ked už ich ale spomínaš, tak som nedávno písal, ze sú prioritne vojnový utečenci a nie ekonomický migranti. V takomto prípade je postup odlišný. Prvé bezpečné krajiny pre nich sú Polsko,SR,Madarsko,Rumunsko. No pokracujú aj dalej na západ, nikto im v tom nebráni a ja rozhodne nie :).
Tak preco chces branit Syrcanom? V com je rozdiel? Oni ani nemaju krajinu, do ktorej sa mozu vratit.
tak čo máš na mysli? Kde inde som bol ešte rasistický? Pokial viem Slovák je západný Slovan a nie východný.
Nemal by si klamat. Napisal som Vychodoeuropan. Bol si rasisticky voci ludom africkeho povodu.
ja Arabov rozlišujem aj na základe náboženstva a pristupu. Tak rozlišujem aj migráciu.
Ak by bola reč o Turkoch, aj tých budem rozlišovať ked viem, ze bitke o Konštantinopol 1453 bojovali na strane Byzancie proti Turkom.
Turci nie su Arabi. Irancania/Perzania nie su ani Turci ani Arabi. Berberi nie su Arabi.Ak by si pozeral tie videa, tak vies. Pre teba je ale kazdy moslim Arab a islam si ochotny delit len na shia a sunni. Nic ine pre teba nie je. Tie obzory si odmietas rozsirit a nutil by si ludi zit v nekompatibilnom prostredi.
Ako by si sa ty, konzervativny katolik citil, ak by ta prinutili zit v liberalnej protestantskej krajine - napriklad v Holandsku. Jazyk je iny, kultura tiez, nabozenstvo este viac, ale niekto odmietajuci vidiet rozdiely medzi snehobielymi Europanmi ta donuti tam zit, lebo podla neho to je spravne. Je to spravne naozaj?
A co tvoji kolegovia zo Srbska a Bosny - ak boli moslimovia, tak kam ich vyhostis? Iran? Saudska Arabia? A Lipkov, ktori branili Europu pri Viedni a neskor Polsko do posledneho muza pred nacistami? Iran? Saudi? Ved “moslimovia do Europy nesmu”, alebo co to splietas.
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

SR policajtov tam posielali v minulosti na vonkajšej hranici. Rakušania migrantov otáčaju na päte, takže nepíšeš pravdu.
Syrčania sú vojnový utečenci, utekaju pred vojnou kde sa dá. Terajší migranti co pridu do SR niesu Sýrčania, takže zase nepíšeš pravdu.
A nie Slovák nie je Východoeuropan aj ked si to napísal, Slovák je Stredoeuropan,kedze stred Europy je práve v SR, takze znovu nepíšeš pravdu.
O Afričanoch som sa nevyjadroval rasisticky, pretože ako príklad som použil legálnu integráciu I.Maigu z Mali, opätovne nepíšeš pravdu.
Premna každý moslim nie je Arab, kedže som sa vyššie vyjadril o Turkoch a nedávno aj o Berberoch.Moslimov z Balkanu nikto nevyhostuje.
O tatárskych Lipkoch viem roky rokuce. Ked tak, som písal o krymských, ktorí aj Ukrajincov brali do otroctva, takze v celom odseku nepíšeš pravdu. Ak by som mal žiť v Holandsku tak tam prídem legálne, naučim sa holandštinu a to ze som katolik by im nevadilo, kedze moslimov toleruju. Ale tí moslimovia tam prišli legálne, dokonca hraju aj za miestnu futbalovu reprezentáciu. Ilegalny migranti co idu cez SR je niečo iné.
Nehnevaj sa na mna, ale uz sa správaš ako tatár ( nie myslené ako národnosť, preto s malým "t"). Ostáva to na iných sa dotahovať :wink:
jackb
Redeemer
Redeemer

Blastbit napísal: 16 nov 2023, 8:25 SR policajtov tam posielali v minulosti na vonkajšej hranici. Rakušania migrantov otáčaju na päte, takže nepíšeš pravdu.
Preco ti slovenski policajti nekontroluju ludi na vonkajsej hranici? Je Rakusko niekde medzi grecko-tureckou hranicou a Komarnom? Klames o mne.
Syrčania sú vojnový utečenci, utekaju pred vojnou kde sa dá. Terajší migranti co pridu do SR niesu Sýrčania, takže zase nepíšeš pravdu.
A odkial su? Z Mexika? Ty vies odkial su? Opat o mne klames.
A nie Slovák nie je Východoeuropan aj ked si to napísal, Slovák je Stredoeuropan,kedze stred Europy je práve v SR, takze znovu nepíšeš pravdu.
Slovensko nemoze byt v strednej Europe, kedze pre OSN nic ako Stredna Europa nie je. Tych stredov Europy je tolko, ze ten na Slovensku je len jeden z mnohych. Takze opat o mne klames.
Centre_of_Europe.jpg
United_Nations_geographical_subregions.png
O Afričanoch som sa nevyjadroval rasisticky, pretože ako príklad som použil legálnu integráciu I.Maigu z Mali, opätovne nepíšeš pravdu.
Na ludi africkeho povodu si pouzil hruby rasizmus. Zase klames.
Premna každý moslim nie je Arab, kedže som sa vyššie vyjadril o Turkoch a nedávno aj o Berberoch.Moslimov z Balkanu nikto nevyhostuje.
Preco si potom vypisoval, ze vsetci sunni musia do bohatej sunni krajiny a vsetci shia do bohatej shia krajiny, ked ziadnym sposobom nie su rovnaki?
O tatárskych Lipkoch viem roky rokuce. Ked tak, som písal o krymských, ktorí aj Ukrajincov brali do otroctva, takze v celom odseku nepíšeš pravdu.
Kde si vymyslel Krymskych Tataroch, ked ja som pisal o Lipkoch, ktorych chces vyhostit, napriek tomu, ze sa vzdy bili za Europu a Polsko? Takze posuvas cele ihrisko, nie len branku.
S tymi Krymskymi Tatarmi to bolo cire zufalstvo, lebo si par tisic obyvatelov Rzeczpospolitej prirovnal za niekolo storoci provnal s desiatkami milionov obeti Rusov. Takze si zase nepisal pravdu.
Ak by som mal žiť v Holandsku tak tam prídem legálne, naučim sa holandštinu a to ze som katolik by im nevadilo, kedze moslimov toleruju. Ale tí moslimovia tam prišli legálne, dokonca hraju aj za miestnu futbalovu reprezentáciu. Ilegalny migranti co idu cez SR je niečo iné.
Preco by si do Holandska prichadzal legalne? Ved niekto rozhodne, ze tam musis zit, lebo zastava nazor, ze si identicky s Holandanmi. Teba nasilu supnu do lietadla a vykopnu ta na runway v Holandsku. Presne ako to chces robit ludom z MENA. A co budes robit, kym sa naucis holandsky? Snad len nie brat davky. Preco by im katolici nevadili? Ved cele storocia utekali protestanti do Holandska, aby ich katolici nevrazdili a teraz si ti Holandsko prisposobi?
Popracuj na tych obzoroch. :smt006
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

Krátke fakty - SR policajtov stiahli. Vonkajšie hranice sú aj Madarsko-Srbsko - nekontrolované a pašerákmi prevádzaný ilegálny migranti.
Nie Mexiko, ale ani Sýria, kedže imigranti si vymyšlali osobné údaje. Takže sa nejedná o vojnových utečencov. Rakušania ich otáčajú späť.
Centrálna Europa(Central Europe) ti nic nehovorí očividne, nezobrazená na mapke. Iné Central oblasti sú zobrazené.
K Afričanom som nebol rasistický, príklad som použil a v minulosti aj niekolko dalších.
Chudobní migranti sunnitov :arrow: bohaté krajiny sunnitov. Chudobní migranti šiitov :arrow: bohaté krajiny šiitov, zároven aj najbližšie bezpečné krajiny. V ruských armádach bojovali aj Ukrajinci, takze tie desiatky milionov obetí ide aj na ich vrub.
Zijes v UK, kralovstvo ktoré tiež má na svedomí miliony mrtvych, si stým ok? Na porovnanie UK a RF.
Prečo by som do Holandska prichádzal legálne? pretoze nechcem spáchať trestný čin. Ked je Holandsko liberálne, tak sú tolerantní, ja budem tolerovat ich poziadavky. Aj ateisti páchali zločiny, vraždili v tomto su si tiež kvit....Opakujem ti už dávno zopakované fakty historie a reality. :smt006
jackb
Redeemer
Redeemer

Blastbit napísal: 16 nov 2023, 12:30 Krátke fakty - SR policajtov stiahli. Vonkajšie hranice sú aj Madarsko-Srbsko - nekontrolované a pašerákmi prevádzaný ilegálny migranti.
Nie Mexiko, ale ani Sýria, kedže imigranti si vymyšlali osobné údaje. Takže sa nejedná o vojnových utečencov. Rakušania ich otáčajú späť.
Tak ale ludia z MENA vstupuju do Europy na grecko-tureckej hranici. Pisal som, ze Madari maju strazit svoju hranicu so Srbskom uz beardiemu.
Takze: nikto ludi nekontroluje, ale ty vies ze nie su vojnovi utecenci. Ako to vestica z Bujakova.
Centrálna Europa(Central Europe) ti nic nehovorí očividne, nezobrazená na mapke. Iné Central oblasti sú zobrazené.
Nemoze mi hovorit nieco, co neexistuje :) A skus Svajciarovi, Nemcovi a Rakusanovi, ze ty si zo "strednej" Europy :D
K Afričanom som nebol rasistický, príklad som použil a v minulosti aj niekolko dalších.
Bol si odporne rasisticky.
Chudobní migranti sunnitov :arrow: bohaté krajiny sunnitov. Chudobní migranti šiitov :arrow: bohaté krajiny šiitov, zároven aj najbližšie bezpečné krajiny.
Takze ziadny zaujem na tom, ze si upne mimo. Stale budes tvrdit tuto hlupost. Tak napis, kam pojdu Bosniaci, Srbi a ti Lipkovia ci Berberi.
Prečo by som do Holandska prichádzal legálne? pretoze nechcem spáchať trestný čin. Ked je Holandsko liberálne, tak sú tolerantní, ja budem tolerovat ich poziadavky. Aj ateisti páchali zločiny, vraždili v tomto su si tiež kvit....Opakujem ti už dávno zopakované fakty historie a reality. :smt006
Ved vyssie pises, ze sunni vyzenies ku sunni a shia ku shia. Dostanu sa tam ilegalne, lebo ich tam niekto ako ty nasilu vypokne z lietadla. V uplne nekompatibilnych krajinach pouzivajucich iny jazyk a vyznavajuci prakticky ine nabozenstvo.
Tak ti priblizujem, ake to bude pre teba: vyhodia ta v Holandsku, lebo pre nich biela krajina ako biela krajina. Ale ty nie si ateista, ani protestnat a uz vobec nie si liberalny a nevies ceknut ani holandsky. Ale niekto rozhodol, ze tam musis zit, lebo ten niekto je tak zadubeny, ze ignoruje realitu a historiu. Presne ako ty.
Ale preco klames, ze si otvaras obzory, ked si sa neposunul ani o nanometer zo svojich bludov? Ignorujes rozdiely v islame a v etnikach Blizkeho vychodu. To je odporne. Este odpornejsie je, ako ignorujes historiu. Rob so sebou nieco.
V ruských armádach bojovali aj Ukrajinci, takze tie desiatky milionov obetí ide aj na ich vrub.
Tak takyto grc snad ani na Russian Trash nenajdes. Rusi pachali genocidu na Poliakoch, Ukrajincoch alebo Tataroch a mozu za to Ukrajinci.
Zijes v UK, kralovstvo ktoré tiež má na svedomí miliony mrtvych, si stým ok? Na porovnanie UK a RF.
Mozes dokazat, ze za posledne dva roky nachala Velka Britania pachat terorizmus na civililoch susednej krajiny? Ze odobrila rabovania a znasilnovanie novorodencov? Ze podporuje svojich vojakov, aby nechavali pasce v domoch civilov, ked musia utiect z okupovanych uzemi? Ze BBC vysiela tie najtupejsie a najubohejsie lzi o obyvateloch susednej krajiny? Ze Briti oslavuju teroristicke ciny a hanobia ich obete?
A kedze toto nedokazes, tak sa mozes ospravedlnit za tuto tupost.
Po tvojom poslednom poste uz viem, ze ti nema zmysel odpovedat. Mal som sa na to vykaslat po tom, co si odignoroval polsku historiu a kulturu a vyhlasil si, ze ako potomok Poliakov milujes Rusko. Tak kaslem na to teraz.
Ty si odolny aj najzakladnejsim faktom a z cirej arogancie a ignorantskosti si domietas nastudovat nieco o ludoch, ktorych chces deportovat do puste. Hlavne ze im zavidis mobily (tie si par dni nespomenul).
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

"Pisal som, ze Madari maju strazit svoju hranicu so Srbskom" - a nestrazia ju, otvorené dvere pre ilegálnu migráciu, obchodovanie s ludmi, korupcia a dalšie trestné činy. Nie su vojnový utečenci, to je fakt s ktorým pracuju aj Rakušania (opakované snád 10x)
"Nemoze mi hovorit nieco, co neexistuje" - tvoja nevedomosť, tu je dokaz https://en.wikipedia.org/wiki/Central_Europe
To znamená ze pojem Stredná Europa resp Centrálna Europa existuje. Si západný Slovan - Strednej Europy. (ak si vobec Slovan)
"Bol si odporne rasisticky." - neposkytol si dokaz, pozrem sa nato a zhodnotím. Resp to mozu zhodnotit aj další ludia.
"Tak napis, kam pojdu Bosniaci, Srbi a ti Lipkovia ci Berberi." - posiela ich niekto niekam? Berberi resp. Maročania sú v Europe.
Spomínané Holandsko ale aj Belgicko napr prípadne severná Europa. Ked prišli legálne je všetko v poriadku.
"Dostanu sa tam ilegalne, lebo ich tam niekto ako ty nasilu vypokne z lietadla." - ani do lietadla nepojdu ilegálne :wink:
"nevies ceknut ani holandsky" - naučil by som sa holandsky, tak ako aj legálne prichádzajuci migranti, čo tam už žijú :wink:
"Ignorujes rozdiely v islame a v etnikach Blizkeho vychodu." - sunniti,šiiti + dalšie odnože,sekty Islamu o tom viem roky.
"Rusi pachali genocidu na Poliakoch, Ukrajincoch alebo Tataroch a mozu za to Ukrajinci." - Tatari(krymský) ked prišli do Europy boli prvý čo napadli všetky okolité etniká = Rusi,Ukrajinci,Poliaci. O genocidach ale nepíšem, ked ju uz spominas, tak tie páchali ateistický komunisti. Ukrajinci zase paktovali s náckami. Dokonca bolo v historii spojené Rusko-Ukrajinské vojsko v boji proti Turecko-Tatarskym vojskám.
"Mozes dokazat, ze za posledne dva roky nachala Velka Britania pachat terorizmus" - nepísal som o 2 rokoch. Rátam ich vojny a zabijania od vzniku Anglicka resp tohto královstva. To poukazujem na to ako haníš len Rusov, ale niesu jediný co z spomedzi velmocí páchali svinstvá.
"ktorych chces deportovat do puste..." - wtf, ved sa písalo o leteckej doprave, nie prechod púšťou. Mobily im zavidim? Písal som ze mobily maju prisebe ale doklady zahodené niekde v koši + si vymyšlaju datumy narodenia, krajinu, dovod príchodu a pod. Trepeš chytil si flasha. Nie v mobiloch nemaju o sebe nič, inak by nám ich Rakušania neposielali späť opakované jedenástykrát.
Ak ti aj empiko v teme na UA napísal ze si bol rasistický k Rusku možné to je, pozrel by som sa nato o čo išlo.
Nie nemilujem Rusov, opakujem ti to zatial len 2x, ale niesom voci nim výsostne pohŕdavý ked viem, ktorí vodcovia im vládnu v krajine.
Každopádne si v diskusiach jasne zaujatý voci beardiemu (niekedy v minulosti oprávnene), teraz si voči mne, lebo som sa zastal beardieho v jeho argumentoch ktoré sa výrazne zakladaju viac na faktoch a realite (aj co sa SR týka) Ty to nevies prekusnut a ak by som sa v drvivej väčšine zhodol s tvojimi argumentami tak tu teraz neprskáš síru aj v situáciach, na ktoré ti bolo odpovedané 10 x aj inými usermi.
Možno aj beardie urobil chybu ze poslal pred 2,5 týzdnom link na tuto temu. Po 8 rokoch ani teraz niesi schopný vnimat rozdiely vojnový utečenec, ekonomický migrant, legálny migrant, ilegálny migrant a pod.
Z mojej strany končim tuto diskusiu. Tazko sa o nej bavit s niekym kto sa na zaciatku tejto strany pyta "ci maju migranti legálne prekročiť hranice?"... (ešte k tomu mojmu udajnemu rasizmu sa dodatočne vyjadrim)
beardie
Redeemer
Redeemer

javatar napísal: 15 nov 2023, 16:58Uvedomujem si, ze tento navrh by bolo velmi drahe riesenie z kratkodobeho hladiska ale moze byt lacnejsie z hladiska dlhodobeho. Podanie pomocnej ruky ma mat v pripade prijatia za nasledok vdacnost, inak sa ta ruka tazko podava.
Kritika mojho nazoru je samozrejme vitana.
ano, viacmenej suhlasim, nejake detaily treba este dopilovat, ale neda sa nesuhlasit :happyrespect:
jackb napísal: 15 nov 2023, 17:49lenze sam si priznal, ze krajiny, ktore ich maju kontrolovat, ich nekontroluju.
i preto, ze migranti schvalne obchadzaju miesta kontroly, vyuzivaju paserakov alebo sami prekracuju miesta bez kontrol, cim zo seba robia ilegalnych migrantov :)
vysvetlene priblizne osemnastykrat, snad to tentokrat zaklaplo

este mi teda povedz, co maju ti colnici kontrolovat, ked, ako si sam povedal, migranti casto nemaju doklady
je beardie, ktory nema kde zaplatit myto kriminalnik? bude cakat pred budkou, kym sa niekomu uraci zobrat si jeho peniaze?
zvolim inu budku, ktora bude obsadena a normalne zaplatim
rovnako sa spravam aj pri inych podobnych aktivitach, napriklad platenie v obchode - ze je jedna pokladna zavreta este neznamena, ze budem aj s plnym kosikom preskakovat retaz ci turniket, ale normalne sa zaradim do pokladne s personalom

tieto tvoje priklady sa stavaju coraz viac absurdnejsimi :lol: :smt080
nepamatam. posli daky relevatny zdroj. dakujem
spytaj sa svojho druheho ja, reagoval si na to, je to len par dni
zdroj?
https://letmegooglethat.com/?q=Pakistan ... silnovacov
Come on... Was that really so hard?
akoby si nazval to video z jeho YT kanalu v nemeckej diskusii? nie je to vypindavanie na krajinu, do ktorej imigroval?
konstruktivna kritika, jeho nazory su relevantne a z velkej casti pravdive i dnes
lenze tych ludi prislo ovela viac na obnovu krajin a radikalizacia sa nestala. pekne sa zaclenili.
to nie je pravda, ked sa bavime napriklad o Turkoch - doteraz existuju miesta v Nemecku, kde zije 2. ci dokonca az 3. generacia vo svojej bubline a nemecky vedia len vlazne, toto je presne ten priklad, kedy sa integracia nepodarila
esteze si pripomenul. kam ich teda ides vyhostit?
su to ilegalni migranti?
neotravuj s cervenymi rybickami, uz si trapny
Napísať odpoveď