Blastbit napísal: 24 nov 2023, 9:09
Ty ako človek bez vierovyznania sa pokladáš za niečo viac, napr aj v teme o Boh,naboženstvá atd a bez dôkazu tam osočuješ curtu. (že fetuje?)
Co ty vies o mojom vyznani. A jasne, ze "cisty" clovek nemoze plodit take nezmysly ako on. On je ten bez vieroviznania, lebo krestan to nie je.
Mna si obvinil z rasizmu a ked som ťa 4x poprosil o ten dôkaz aby sme to posúdili tak si nič neposlal.
co chces posudzovat? mas sa kajat.
Teraz by si si zrejme spomenul vojnu na UA, ale vojnu na UA začalo azijsko-moslimské vedenie Ruska, voči pravoslávnym Ukrajincom.
ze nerozumies islamu, by sa mozno dalo ospravedlnit, ak by si nemal ambiciu o nom hovorit a nutit milionom ludi svoje napady. ale to, ze nerozumies ani krestanstvu, ked si konzervativny krestan, to je na zamyslenie sa.
Nie, ja som písal pár týždňov dozadu, že pre palestínskeho Araba alebo Sýrčana, je prvá relatívne bezpečná krajina Jordánsko alebo aj S.A.
Ked je tam problém, je možnosť postupovať ďalej Katar,SAE,Bahrajn... Mimochodom Abraháma za svojho praotca považujú aj Arabi, preto aj Irak patrí Arabom a nie Židom. Další problém je, že tie menej vyspelé arabské krajiny (aj palestínska autonómia) chcú Izrael vymazať z povrchu zemského.
Saudska Arabia nie je ziadna bezpecna krajina pre nikoho, kto nie je rovnako fanaticki wahabista. Ved zeny tam mozu na nakup len s dozorom muza. Preco by sa tam pchali Arabky, ktore maju vysoke skoly a pred vojnou mali pracu? Pre Kristovu krv na krizi.
Esteze ziadne nabozenstvo, az na judaizmus, nie je pevne naviazene na etnikum, vsak? A kedze Zidia su prvi Ludia knihy, tak by si im ten Irak mohol darovat. Aj preto, ze v dobe Abrahama v dnesnom Iraku asi vela Arabov nebolo.
SR a Polsko sú krajiny centrálnej Europy (link poskytnutý v teme o emigrácii). Východ je Ukrajina,BLR,Rusko a pravoslávne vierovyznanie kresťanstva. To aby som sa opýtal futbalistov zo Spanielska čo hrajú v slovenskej futbalovej lige, či majú problém sem prísť kvôli náboženstvu.
Nie su. V tom linku sa pise, ze OSN neuznava vymysel "strednej Europy". A aj keby, tak by boli strednou Europou Svajciarsko, Lichtenstainsko, Rakusko a Nemecko. Ak nieco nevies, ako v pripade islamu ci krestanstva, normalne sa daj poucit a nemachaj tym, ako nevies na svoju obhajobu.
Futbalisti su priklad tych ludi, ktori budu kazdu nedelu v kostole a na prijmani
písal som o fanatickom moslimovi, nie o moslimoch všeobecne.
Vie kto na mna vrestal ako vysinuty, ked som si pred Velkou nocou otvoril cokoladu? Greckokatolik z Vranova nad Toplou. Ked som na ulici napil z flase v Maroku pocas Ramadanu, tak ma nikto nezapichol, nezvysil hlas. Na Balkane, ked sme sa pre horucavou pocas Ramadanu isli skryt do kaviarne, tak nas obsluzili. V praci som jedol oblozeny chlieb vedla kolegu, ktoremu chybalo este par minut, kym sa mu na ten den koncila povinnost postit sa. Ziadne urazky, zvyseny hlas, pohrdanie. Kto mi je asi viac sympaticky, ked hovorime o dodrziavani postu: slovensky krestan, alebo moslimovia?
No vidíš a ked sa stavajú kostoly tak ich očividne niekto chce, kedže sa na ne robia aj zbierky od veriacich na báze dobrovolnosti

Dokážu sa takto vyzbierať 10 tisíce eur, ale kedže kostol stojí viac, tak áno pomôže aj štát.
Takže z tvojho pohladu musí Europa tolerovať všetko moslimské od A po Z, ale moslimské krajiny nemusia tolerovať nič európske.
Europan by nemal tak na ružiach ustlané u moslimov, ako to má moslim v Europe s jej možnosťami. No už aj vyspelé krajiny EU zisťujú realitu viacej.
Co vyspele krajiny zistuju? Lebo tutov milionovo meste je dlha ulica: rabinska skola, polske katolicke centrum, sikhsky chram, ustredna mesita, stara synagoga, rozne protestantske modlitebne a nic z toho nevyzera, aby sa stretavalo s problemami. V krajine, kde je monarcha sef Church of England, ale ludia su vacsinou ateisti. Takze co sa tu zistuje?