emigracia,imigracia

Diskusie na politické témy...
jackb
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Re: emigracia,imigracia

Príspevok od používateľa jackb »

Super, takze ja tvrdim, ze som v UK. Kde podla teba zijem? :)

Aj javatar tam zije a nevedel o gangoch. Ty si nepridal co na tie gangy tvoji kolegovia

BBC platit musim a je celkom smola, ze aj napriek tomuto robi ten najkvalitnejsi obsah.

Neposuvam. Moslimov je minimalne miliarda. Nie vsetci sa hrnu do Europy a ked tam pridu nie vsetci sa odmietaju prisposobit. A nie vsetci su za teorizmus. Ked pred 8 rokmi pisali #notinmyname tak sa im ludia ako ty vysmievali. Mozno uz na to kaslu.
Cakal by som, ze Turci, Indonezan, Kuvajtan, Bosniacia ci Kosovci budu zdielat kazdy propalestinsky vykrik. Na mojej sieti len Portugalka zijuca v Skotsku. Takze anekdoticky "dokazane", moslimovia v mojom "virtualnom okoli" sa nevyjadruju.
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

vzhladom na ubohu znalost miestnych realii fakt neviem

ta Portugalka je tiez woke?

kazdopadne, vecami ako taqiyya ta zatazovat nebudem
jackb
Redeemer
Redeemer

Realie :D
Nezatazuj. Kedze uz vyse mesiaca dokazujes ako o islame nic nevies, tak sa nemusis zhadzovat este viac.
beardie
Redeemer
Redeemer

Myslím, že som ti všetky nejasnosti ohľadom migrácie, ktoré si mal, vysvetlil, ak budeš mať ďalšie otázky, vieš, kde o pomoc požiadať
jackb
Redeemer
Redeemer

Ano, dakujem, ze si mi vysvetlil, ze migratom je clovek, ktory vyhladava kazdy jeden klep v krajine, v ktorej zije. Pritom ti aj javatar potvrdil, ze nevedel o gangoch. Zabudas napisat ci o nich vedia tvoji anglicki kolegovia a ci vedia, ze "BBC je bludweb" lebo ty si si sa tak rozhodol :)

Ale inak je migrant clovek z MENA, ktory si dovoluje vlastnit mobil a tym porusuje zakony.

Taky renesancny clovek ako tvoja spektabilita by mal vydat novu ucebnicu demografie. Tie aktualne sa s tebou v definicii druhov mechanickeho pohybu obyvatelstva rozchadzaju a s tym by si mal nieco urobit.
beardie
Redeemer
Redeemer

Nie som si istý, ako si prišiel na tú prvú vetu, ale nebudem sa pýtať

Je divné, že ste obaja nevedeli o grooming gangs, ale akceptujem to

Úplne za bludweb BBC nepovažujem, ale pretláčanie istého smerovania je neoddiskutovateľné

Definícia migranta je celkom jasná a bola viackrát poskytnutá, tvoja definícia je nesprávna, ale pokojne si ju opakuj, ak ti to spraví radosť :)
javatar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa javatar »

beardie napísal: 30 nov 2023, 21:57vzhladom na ubohu znalost miestnych realii fakt neviem
Vzhladom na to, ze sa stale vyjadrujes v mnoznom cisle a ten pakistansky gang som nasiel az jeden a ty neposuvas dalsie, spochybnujem otazku o ubohosti znalosti miestnych realii.
beardie
Redeemer
Redeemer

nie, to bolo cisto jednosmerne na jackba, plural bol len pre tuto vetu
Je divné, že ste obaja nevedeli o grooming gangs, ale akceptujem to
kazdopadne, len tak v ramci par chvil, co som tomu dal
Huddersfield grooming gang
A total of 29 people were arrested and charged by March 2017 under Operation Tendersea.[6] Most of the gang were Pakistani and were from the areas of Huddersfield, Sheffield, Bradford and Dewsbury
Newcastle sex abuse ring
The men were of Albanian, Kurdish, Bangladeshi, Turkish, Iranian, Iraqi, Eastern European and Pakistani heritage
Peterborough sex abuse case
The man whose activity prompted the police operation, Mohammed Khubaib, a 43-year-old restaurant-owner of Pakistani heritage, was described during his trial at the Old Bailey as having a "'persistent and almost predatory interest' in teenage girls".
Rochdale child sex abuse ring
The men were British Pakistanis
Rotherham child sexual exploitation scandal
The first group conviction took place in 2010, when five British-Pakistani men were convicted
In August 2014 the Jay report concluded that an estimated 1,400 children[16] had been sexually abused in Rotherham between 1997 and 2013, predominantly by British-Pakistani men.

samozrejme, nebudeme hovorit, ze decka znasilnuju len Pakosi, aj ostatne ex-obcianstva, casto s moslimskym povodom, si davaju zalezat:
Telford child sexual exploitation scandal
zoznam pachatelov som uz pridal minule
Derby child sex abuse ring
Abid Mohammed Saddique, Mohammed Romaan Liaqat, Akshay Kumar, Faisal Mehmood, Mohammed Imran Rehman

a samozrejme, kedze to urcite treba dopisat, znasilnuju aj bieli, viz niektore mena, ci narodnosti, vyssie

k tvojmu postu som sa este nedostal, samozrejme odpisem
na to treba viac casu, nie ako ked odpisujem tuto panovi vyssie spomenutemu, to robim z mobilu, povacsine ked sedim na hajzli, priblizne taky 'effort' do toho pre neho vkladam (pun intended), preto je to pisane s dlznami a makcenmi :)
javatar
Hardcore addict
Hardcore addict

beardie napísal: 01 dec 2023, 10:25kazdopadne, len tak v ramci par chvil, co som tomu dal
A tu vidime krasne, ze si necital moj post detailne a zase ta upozornim na tvoj confirmation bias

Najkrajsi priklad mas vo vlastnom poste kde pises o Newcastle Sex Abuse Ring ako
The men were of Albanian, Kurdish, Bangladeshi, Turkish, Iranian, Iraqi, Eastern European and Pakistani heritage

Takze je tam mix, ale Pakistan tam je takze to musi byt Pakistansky gang.

A to nie je prvy krat co len hladas len informacie potvrdzujuce co chces. Proste niecomu chces verit a podla toho hladas data, ine nehladas aka confirmation bias a to vo velkej miere. A to potom mam problem brat tvoje tvrdenia vazne.

aby som bol korektny voci sebe - vo svojom poste o sexualnych zlocinoch som pouzil evidentne velmi chybnu metodu odhadovania odkial boli odsudeni - aka, pisal som to tam, pozeral po povode priezviska, upozornil som na moznost, ze je to chybna metoda, a tak sa aj ukazalo - napr. pri Derby sex abuse ring su priezviska Saddique a Liaqat arabske, pricom Kumar, Mehmood a Rehman su hindi povodu, podla vsetkeho sa jedna o pakistancov a teda je mnozne cislo na mieste
beardie
Redeemer
Redeemer

ty zase necitas moj, kedze som jasne napisal, ze k tvojmu dlhemu postu som sa este nevyjadril :)

tento bol cisto len o clenoch Paki gangov, ako si ziadal

k Telfordu a Derby je jasne napisane, ze sa nejedna o Paki ale o moslimov povodom z inych oblasti
a ze kto necita :P
jackb
Redeemer
Redeemer

Ked som sa preklikal tym, ako ministerka klamala, nasiel som Huddersfield. O Newcastle som vedel aj predtym, ale to musel byt iny pripad, lebo tam sudili aj Slovakov.
javatar napísal: 01 dec 2023, 12:13 A to nie je prvy krat co len hladas len informacie potvrdzujuce co chces. Proste niecomu chces verit a podla toho hladas data, ine nehladas aka confirmation bias a to vo velkej miere. A to potom mam problem brat tvoje tvrdenia vazne.
Vď. Ked som to pisal 2-3 roky dozadu, tak bol napaprčený a rozdával pejoratíva.
beardie
Redeemer
Redeemer

v com je to confirmation bias? moslimske gangy (vratane Paki) neznasilnuju?
ideme sa hadat o tom, ze sice znasilnuju, ale nie je ich "az tak vela"?

prosim o vysvetlenie
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Blastbit »

Myslim si, že teraz sa už motáte v kruhu. Rozlišovať 1. pakistanský gang/gangy znásilnovačov, 2. pakistanské gangy, 3. moslimské gangy ktoré tiež môžu znásilňovať, 4. moslimské gangy v UK všeobecne ktoré páchajú aj inú trestnú činnosť.
jackb
Redeemer
Redeemer

vecami ako taqiyya ta zatazovat nebudem
Tak som sa zatazil sam
Contemporary debate
In the early 21st century, taqiyya has become the subject of debate. According to S. Jonathon O'Donnell, some theories posit "the idea that Muslims have a religious duty to deceive non-Muslims if it furthers the cause" of Islam. He argues the "claim rests on a misreading of the concept of taqiyya, by which believers may conceal their faith if under threat of violence. This misreading is widely deployed in Islamophobic writings." The term has been used by writers and counter-jihadists such as Patrick Sookhdeo, who posit that Muslims use the doctrine as a key strategy in the Islamization of Western countries by hiding their true violent intents.
Takze sice to sunni, ktorych je vacsina nepouzivaju, a v nabozenskej oblasti to pouzivaju non-sunni, aby I'm dali pokoj, rozny human trash zijuci v detskych izbickach u svojich rodicov veri v tom, ze to pouzivaju vsetci moslimovia, lebo chcu nasilne islandizovat (chyba je zamerna ako v pripade shakira law) zapadny svet. Taka skareda generalizacia :nono:
javatar
Hardcore addict
Hardcore addict

beardie napísal: 01 dec 2023, 12:19ty zase necitas moj, kedze som jasne napisal, ze k tvojmu dlhemu postu som sa este nevyjadril :)
technically true ale pointa ti usla
beardie napísal: 01 dec 2023, 12:19tento bol cisto len o clenoch Paki gangov, ako si ziadal

k Telfordu a Derby je jasne napisane, ze sa nejedna o Paki ale o moslimov povodom z inych oblasti
a ze kto necita :P
Ale ked uz rypeme do detailov :D napisat ze post bol cisto po Paki a potom napisat,ze v tom poste su spomenuti aj iny je priamy rozpor sam so sebou :D A dokonca vo vetach hned za sebou :D (koniec rypania, podme sa tomu venovat konstruktivnejsie)
ja citam, ale v kontexte - na tom, ze znasilnuju aj iny a to tiez nie je dobre sme sa myslim zhodli uz predtym, nepotreboval som teda za nutne na to reagovat.
beardie napísal: 01 dec 2023, 12:31 v com je to confirmation bias? moslimske gangy (vratane Paki) neznasilnuju?
ideme sa hadat o tom, ze sice znasilnuju, ale nie je ich "az tak vela"?

prosim o vysvetlenie
O tom, ze problem je sirsi a nie o tom, ze gangy su moslimske. Pre mna je aj jeden znasilnovaci gang vela.

K vysvetleniu tvojho confirmation bias v tejto teme:
Podla toho ako na mna posobis si najlepsie zhrnul tomu co veris tu:
beardie napísal: 27 nov 2023, 16:53- by sa hostia (migranti) mali spravat v novej domovine lepsie ako domaci (viz cisto hypoteticky aspon na papieri pan vyssie), ale realita ukazuje, ze vplyv kultury a nizsi priemerny intelekt tomu brania
Potvrdzujes to v inych postoch kde hovoris o nekompatibilite kultur MENA (kde pakistan sice nepatri) a podobne.
Dam ti "benefit of a doubt" a budem pracovat s premisou, ze nizsi priemerny intelekt je realita (co si skutocne nemyslim) a vplyv kultury je dostatocne silny aby spolocne sposobovali vyssiu kriminalitu.
Ten argument je deravy kedze vacsina nekompatibilnych imigrantov nesposobuje ziadne problemy, plus vacsina povodneho obyvatelstva s nizsim intelektom tiez nesposobuje problemy. Navyse hlupucky imigranti aby robilu organizovany zlocin (znasilnovacie gangy) a zaroven boli nezvladnutelny povodnym obyvatelstvom ktore je na tom intelektualne lepsie - toto proste neobstoji. Moze to byt cast dovodu ale proste minoritna. Lenze skutocne neposobis tak aby si sa nad tym niekedy hlbsie zamyslel a pozeral.
Nikde som nepostrehol ci riesis mieru kriminality aj bielych imigrantov (tot ta kompatibilita kultur), rozlisovanie kultur mnohych krajin, ty nepostujes cisla o tom, ze Pakistanci mali za obdobie April2021-Marec2022 mieru zatknuti 9.3 na 1000 obyvatelov co je viac ako 8.8 co maju biely briti, ty sa na to doslova pytas a postujes hlavne o tom, ze existuju imigranti (bez ohladu na generaciu a imigracny status) z moslimskysch skupin ktory robia zlobu. To nie je nazor na emigraciu/imigraciu, to je viera o tom, ze nejaka skupina je zla a ani len naznak hladania dat ktore davaju tvoj nazor do ineho svetla. A cele to trosku podporujes presunom do temy o Araboch.

Ako vzdy, ak nieco chapem zle, vytrhavam z kontextu alebo sa inak dopustam kriveho obvinenia, len mi ukaz co robim zle.
beardie
Redeemer
Redeemer

javatar napísal: 01 dec 2023, 16:56Ale ked uz rypeme do detailov :D napisat ze post bol cisto po Paki a potom napisat,ze v tom poste su spomenuti aj iny je priamy rozpor sam so sebou :D
to hej, ale ta autisticka dolozka nie je pre teba, ale tuto pre druheho pana, aby som nebol obvineny z generalizacie
O tom, ze problem je sirsi a nie o tom, ze gangy su moslimske.
ano, aj tom som pisal, viz nizsie
Pre mna je aj jeden znasilnovaci gang vela.
na tom sa zhodneme
Dam ti "benefit of a doubt" a budem pracovat s premisou, ze nizsi priemerny intelekt je realita (co si skutocne nemyslim) a vplyv kultury je dostatocne silny aby spolocne sposobovali vyssiu kriminalitu.
Ten argument je deravy kedze vacsina nekompatibilnych imigrantov nesposobuje ziadne problemy, plus vacsina povodneho obyvatelstva s nizsim intelektom tiez nesposobuje problemy. Navyse hlupucky imigranti aby robilu organizovany zlocin (znasilnovacie gangy) a zaroven boli nezvladnutelny povodnym obyvatelstvom ktore je na tom intelektualne lepsie - toto proste neobstoji. Moze to byt cast dovodu ale proste minoritna. Lenze skutocne neposobis tak aby si sa nad tym niekedy hlbsie zamyslel a pozeral.
Nikde som nepostrehol ci riesis mieru kriminality aj bielych imigrantov (tot ta kompatibilita kultur), rozlisovanie kultur mnohych krajin, ty nepostujes cisla o tom, ze Pakistanci mali za obdobie April2021-Marec2022 mieru zatknuti 9.3 na 1000 obyvatelov co je viac ako 8.8 co maju biely briti, ty sa na to doslova pytas a postujes hlavne o tom, ze existuju imigranti (bez ohladu na generaciu a imigracny status) z moslimskysch skupin ktory robia zlobu. To nie je nazor na emigraciu/imigraciu, to je viera o tom, ze nejaka skupina je zla a ani len naznak hladania dat ktore davaju tvoj nazor do ineho svetla. A cele to trosku podporujes presunom do temy o Araboch.
nebudem to rozsekavat, ak na nieco zabudnem, tak napis, pridam

nizsi priemerny intelekt krajin MENA je realita: https://www.worlddata.info/iq-by-country.php (krajiny juzne od Sahelu su na tom este horsie)
ano, mozeme sa tvarit, ze tie testy su postavene pre bielych, ale...

ani vacsina bielej majority nesposobuje ziadne problemy, to ale neznamena, ze by sme mali zakryvat oci pred tymi, ktori ich sposobuju a proaktivne problemom predchadzat

ten bod k "hlupuckym migrantom" je celkom dobry, na to ti ale mozem ukazat X pripadov dokazanej autocenzury zodpovednych, ktoru som spominal v predchadzajucich postoch + paralelne spolocnosti, ktore navonok nemusia reportovat vsetky trestne ciny, lebo:
a) okolie ich k tomu nepusti
b) nemusia ani len vediet, ze to trestny cin v hostitelskej krajine je
c) komunikacny problem novopriselcov (ale aj 2. i 3. generacie)

neriesim kriminalitu bielej (zatial este ako kde) vacsiny, ale pomer poctu domacich k poctu migrantov vs pomer poctu trestnych cinov domacich k poctu trestnych cinov migrantov
ak mame napriklad 85+% sancu, ze ma v Parizi na vlakovej stanici okradne cierny migrant, tak si budem davat pozor hlavne na tych potmavsich, niekto by povedal, ze je to rasizmus, ja hovorim, ze je to statistika (teraz som stravil 20 minut hladanim clanku, ktory o tom pisal, cital som ho asi pred mesiacom, ale neviem sa k nemu dostat, citoval ale ofiko francuzske statisticke data)
pokojne sa mozeme rozpravat o dovodoch, preco to robia, a mne su tie dovody viacmenej jasne, ale zo sociologickych studii sa clovek nebude citit bezpecnejsie

ak sa teda nejaki migranti v hostitelskej zatial plne neintegrovali do majoritnej spolocnosti, ale vytvaraju si ich paralelne verzie, musim byt proti tomu, aby boli privazani dalsi, kym sa ti prvi nezaclenia
myslim, ze je v zaujme vsetkych, vratane migrantov, aby sa najlepsia spolocnost vytvorena za poslednych 500 rokov neznicila

mam ale taky pocit, ze je nerealne, aby sa ti prvi zaclenili, tie pocty su uz kriticke
chcem tak moc, ak ziadam, aby sa migranti plne zaclenili do majoritnej spolocnosti, vratane dodrziavania zakonov a naucenie sa jazyka? nemyslim si

statistiky trestnych cinov v roznych krajinach ZE, ktore uvadzaju aj narodnost, som uz postoval
no a potom sa este mozeme pozriet na pocet teroristickych utokov v Europe sposobenych islamistami a vsetkymi ostatnymi, tie pocty su neuprosne => to sa uz netyka priamo migrantov, ale skor islamu, preto som chcel presunut diskusiu tam
javatar
Hardcore addict
Hardcore addict

Na vela veciach sa zhodujeme, zacneme odkial mam s tym problem.
beardie napísal: 01 dec 2023, 18:58nizsi priemerny intelekt krajin MENA je realita: https://www.worlddata.info/iq-by-country.php (krajiny juzne od Sahelu su na tom este horsie)
ano, mozeme sa tvarit, ze tie testy su postavene pre bielych, ale...
Skor si myslim, ze je to podvizivou ked je clovek vo faze plodu a ano, tam krajina robi svoje. O IQ sa mozme bavit inde - pointa je, ze ti hlupsi nebudu robit sofistikovane kriminalne ciny a u ludi co sa vyrovnaju domacim nemas faktor IQ ako vplyv na kriminalnu cinnost. Kedze sa dokaze prisposobit brutalna vacsina a pocet zatknti je velmi blizko bielej britskej populacii (https://www.ethnicity-facts-figures.ser ... sts/latest) tak kultura a IQ bude mat vo vacsom meritku zanedbatelny vplyv.
Nasiel som krasny clanok z pred 15tich rokov :D http://www.krakowpost.com/435/2007/08 - aj tam bol problem IQ a kultura alebo chudoba a oportunizmus?
beardie napísal: 01 dec 2023, 18:58ani vacsina bielej majority nesposobuje ziadne problemy, to ale neznamena, ze by sme mali zakryvat oci pred tymi, ktori ich sposobuju a proaktivne problemom predchadzat
To ani nik nechce. A veci k ktorych sa len tak nedocitas sa deju. Napr. som uz zazil bonusovu kontrolu po prilete lietadla. Tzn, pred pasovkou policajti zablokovali chodbu a vypocuvali kazdeho z krajiny priletu - a ktora to bola krajina? Rumunsko, kde bol v ramci unie (to bolo este za cias UK v EU) bezvizovy styk.
Imigracia sa riesi, podmienky na vstup si krajiny riesia osobitne. Kriminalita sa riesi tiez, ale preventivne opatrenia nikdy nedostanu tolko pozornosti ako pripade kedy tieto opatrenia zlyhaju.
beardie napísal: 01 dec 2023, 18:58ten bod k "hlupuckym migrantom" je celkom dobry, na to ti ale mozem ukazat X pripadov dokazanej autocenzury zodpovednych, ktoru som spominal v predchadzajucich postoch + paralelne spolocnosti, ktore navonok nemusia reportovat vsetky trestne ciny, lebo:
a) okolie ich k tomu nepusti
b) nemusia ani len vediet, ze to trestny cin v hostitelskej krajine je
c) komunikacny problem novopriselcov (ale aj 2. i 3. generacie)
Netusim ako autocenzura ovplyvnuje kognitivne schopnosti nejakej skupiny a nevysvetluje nic, argument povazujem totalne mimo, zareagujem na existenciu a vplyv autocenzury.
Na tom, ze autocenzura skodi, nech uz je mienena akokolkvek dobre, sa zhodneme. Ale ovplyvnuje reporting minimalne, nakolko samotna paralelna spolocnost je zriedkavy jav a zlociny sa teda z definicie deju v jej vnutri (co nerobi zlocin menej zlocinom ale je to skupina ktora teda skodi sebe a nie vacsinovej spolocnosti). Ak hovorime o tahani ludi z vonku do paralelnej tak to musi robit skupina ktora chape spolocnost aj vonku aj dnu a to si vyzaduje trosku viac IQ (alebo tahat ludi z vonku s nizkym IQ). Nehovoriac o praktickych problemoch ako napr. paralelna spolocnost nehovori jazykom hostitelskej krajiny, utajenie porodu je v UK trestny cin a podobne.

Ta autocenzura co vidis je skor pre media, nie pre policiu.
Dalsia vec co nevidis alebo nechces vidiet - argumentujes paralelnymi spolocnostami ktore maju vela prakticky problemov vobec existovat ako paralelne spolocnosti ale nespomenut, ze clovek ktory tak dokladne nepozna vacsinovu spolocnost ma vacsiu sancu, ze ho chytia.
Prave v pripade organizovaneho zlocinu a specialne pre pripady sexualneho zneuzivania maloletych si myslim, ze tie najvacisie nie su odhalene a myslim si to prave na zaklade rozhovorou s kamaratkou ktora v UK vazenskom systeme pracuje a ma dost skusenosti s ludmi odsudenymi za pedofiliu. Ale to je tiez ina tema.
beardie napísal: 01 dec 2023, 18:58neriesim kriminalitu bielej (zatial este ako kde) vacsiny, ale pomer poctu domacich k poctu migrantov vs pomer poctu trestnych cinov domacich k poctu trestnych cinov migrantov
V reporte vyssie ma enticita "Any other white background" - co som ako slovan aj ja, ma vacsiu mieru zatknuti ako Paki, Biely Brit alebo Arab ;) A arabi maju lepsi pomer ako briti :D
beardie napísal: 01 dec 2023, 18:58ak mame napriklad 85+% sancu, ze ma v Parizi na vlakovej stanici okradne cierny migrant, tak si budem davat pozor hlavne na tych potmavsich, niekto by povedal, ze je to rasizmus, ja hovorim, ze je to statistika (teraz som stravil 20 minut hladanim clanku, ktory o tom pisal, cital som ho asi pred mesiacom, ale neviem sa k nemu dostat, citoval ale ofiko francuzske statisticke data)
pokojne sa mozeme rozpravat o dovodoch, preco to robia, a mne su tie dovody viacmenej jasne, ale zo sociologickych studii sa clovek nebude citit bezpecnejsie
Zhoda, to nie je rasizmus, to je prevencia. Jedine co vytknem, je ze tie dovody ti nie su viac menej jasne.
beardie napísal: 01 dec 2023, 18:58ak sa teda nejaki migranti v hostitelskej zatial plne neintegrovali do majoritnej spolocnosti, ale vytvaraju si ich paralelne verzie, musim byt proti tomu, aby boli privazani dalsi, kym sa ti prvi nezaclenia
myslim, ze je v zaujme vsetkych, vratane migrantov, aby sa najlepsia spolocnost vytvorena za poslednych 500 rokov neznicila
1. Paralelne spolocnosti su prakticky tazke, vyvtaraju sa malo
2. Znies akoby novy imigranti s rovnakym povodom boli jednoliata masa, wake up call, rozlicnost nazorov, temperamentov a pod. je na rovnakej urovni ako v tvojom okoli, ja som tu tiez imigrant a su slovaci ku ktorym sa priznam a slovaci od ktorych sa distancujem, preco si myslis, ze u inych narodov je to ine?
beardie napísal: 01 dec 2023, 18:58mam ale taky pocit, ze je nerealne, aby sa ti prvi zaclenili, tie pocty su uz kriticke
Prve generacie migrantov su tu uz davno mrtve, o kritickosti poctov je to len tvoj pocit.
beardie napísal: 01 dec 2023, 18:58chcem tak moc, ak ziadam, aby sa migranti plne zaclenili do majoritnej spolocnosti, vratane dodrziavania zakonov a naucenie sa jazyka? nemyslim si
Chcem tak vela aby si pochopil, ze v drtivej vacsine pripadov sa tak deje? To, ze je co zlepsovat poprierat nebudem ale je to strasne daleko od doom&gloom aky tu opisujes.

Ide mi z teba strach a neznalost, prilisne zjednodusujes. Co je prirodzene ludske spravanie, evoluciu ti fakt vycitat nebudem. Aj mna prekvapilo, ze som v skupine ktora ma vyssiu mieru zatknuti ako Paki a Arabi aku maju malu mieru zatknuti :D
Imigracia a kriminalita navyse ktoru prinasa je prakticky problem, preto nan nechcem aplikovat emocionalne riesenia.
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

Znásilnění na záchodě, zbití učitelé. Německé školy řeší nárůst kriminality, i kvůli migrantům - Novinky
https://www.novinky.cz/clanek/zahranicn ... .seznam.cz

Švédsko se potýká s epidemií násilí. Problémy s integrací už přiznává i levice | FORUM 24
https://www.forum24.cz/svedsko-se-potyk ... .sznhp.box
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

Štúdia: Imigrácia nerieši problémy s financovaním sociálneho štátu
https://www.handelsblatt.com/politik/de ... 05544.html
beardie
Redeemer
Redeemer

k pouzivaniu Central Europe, jeden ciste subjektivny post od Brita zijuceho v Londyne
You need to depart from either:
Prague
Warsaw / Krakow
Stockholm / Oslo / Denmark / Gothenburg / Copenhagen

You MUST take the first flight from Central Europe / Scandinavia
Autoeditácia príspevku po 1 deň 27 min 53 sek:
beardie napísal: 26 nov 2023, 11:00btw, program Rwanda zial zatial uspesny nebude
"UK top court says Rwanda not a safe third country"
vyzera to na druhy pokus slubne
https://www.bbc.com/news/explainers-61782866
The UK government wants to send some asylum seekers to Rwanda.

It is proposing new laws to overcome legal obstacles after the Supreme Court said its plan was unlawful.

What is the Rwanda asylum plan?
Some asylum seekers arriving in the UK would be sent to Rwanda, to have their claims processed there, during a five-year trial.

If successful, they could be granted refugee status and allowed to stay. If not, they could apply to settle in Rwanda on other grounds, or seek asylum in another "safe third country".

Anyone "entering the UK illegally" after 1 January 2022 could be sent there, the government said, with no limit on numbers.
Napísať odpoveď