Spokojnosť vo vzťahu

Diskusia o tom, čo Vás trápi v súkromí...
sadhuggerka
Amateur
Amateur

Re: Spokojnosť vo vzťahu

Príspevok od používateľa sadhuggerka »

Pilifo napísal: 28 nov 2023, 9:27 Presne, čo je komu do toho, aký vzťah majú 2 ľudia medzi sebou? Ja si myslím, že aj v minulosti boli FWB/čisto milostné vzťahy relatívne bežné, akurát si o tom nemali ľudia ako prečítať 3-krát denne na internetoch.
Máš to ako podložiť? Lebo ja nepísem o precítani si, ale o živote. Moji rodičia ani starí rodičia určite nepoznali veľa ľudí čo takto žilo. Ja ich poznám osobne. Ty píšeš o precítanej realite. Nemôzem za to, že ty o tom len čítaš a žiješ si akoby s klapkami na očiach. By som chcela vedieť ako podložis tvrdenie, že v minulosti takýto spôsob života bol bežný.

Autoeditácia príspevku po 1 min 32 sek:
Pilifo napísal: 28 nov 2023, 9:27 Presne, čo je komu do toho, aký vzťah majú 2 ľudia medzi sebou? Ja si myslím, že aj v minulosti boli FWB/čisto milostné vzťahy relatívne bežné, akurát si o tom nemali ľudia ako prečítať 3-krát denne na internetoch.
A otázka príspevku nebola o tom. Ani o tom čo komu do toho.
beardie
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa beardie »

sadhuggerka napísal: 28 nov 2023, 8:39 Myslíš, že to nie je tak? Načo podložiť?
voči dobe pred 10 rokmi je to podľa mňa veľmi podobné

Teraz tipovačka: opustil ta chlap kvôli občasnému mrdu s kamarátkou a ty to nevieš prekusnúť, správne?
sadhuggerka
Amateur
Amateur

beardie napísal: 28 nov 2023, 13:44 voči dobe pred 10 rokmi je to podľa mňa veľmi podobné

Teraz tipovačka: opustil ta chlap kvôli občasnému mrdu s kamarátkou a ty to nevieš prekusnúť, správne?
Úplne vedľa. Ale neviem načo ti to je.
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Blastbit »

sadhuggerka - odpovedal som ti aspoň ja v oboch témach podla tvojich predstáv? Prípadne iné odpovede a niečo doplniť?
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa starysomar »

"Záujem o manželský zväzok na Slovensku mierne klesol. Vyplýva to z najnovších štatistík sčítania obyvateľov, ktorý porovnal roky 2011 a 2021. Manžel či manželka si v súčasnosti hovorí asi 40 percent ľudí, čo znamená, že záujem o tento zväzok klesol v priebehu 10 rokov o približne 1,5 percenta. Kým celková štatistika sa až tak veľmi nezmenila, väčšie rozdiely v počtoch zadaných a nezadaných zaznamenali jednotlivé mestá. Jednoznačne najviac sú v súčasnosti otvorení manželským vzťahom obyvatelia na východe Slovenska."

Čo je sakra okrem tých dvoch, ktorých sa to týka - do toho, av akom zväzku žijú ???
S mojou sme sa vzali dlho pred tým, než sa nám narodila prvá dcéra no uznávame aj spolužitie bez papierového zväzku.
Poznáme veľa párov, čo tak žijú šťastne a spokojne desaťročia.
curta
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa curta »

Na jednej strane je vraj manželský "papier" zbytočný, na druhej strane "liberáli" a homosexuáli akosi tlačia na pílu, že aj oni chcú mať ten manželský papier, ako muž a žena. :)

Odpoveď na tému, ako sa dá vidieť je, že na šťastný vzťah je potrebné niečo ďalšie - Boh, hobby, kecanie na hojku, len nie sa spoliehať len jeden na druhého, lebo to po roku - dvoch, keď pominie zaľúbenie, končí samými hádkami. Ľudia sú nedokonalí, nikdy si nevystačí jeden s druhým.
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Zas zbierka sprostostí.
""liberáli" a homosexuáli akosi tlačia na pílu" - takým ako Ty niečo tlačí na mozog - semeno?
"keď pominie zaľúbenie, končí samými hádkami" - aký rozdiel, ak vo zväzku alebo na voľno?
"nikdy si nevystačí jeden s druhým" - tak načo vnucovať vraj pevný zväzok?
Viera je ako penis.
Je dobré mať pevnú no nie vystatovať sa ňou na verejnosti a už vôbec nie tlačiť ju nasilu do detí...
sadhuggerka
Amateur
Amateur

Blastbit napísal: 28 nov 2023, 21:34 sadhuggerka - odpovedal som ti aspoň ja v oboch témach podla tvojich predstáv? Prípadne iné odpovede a niečo doplniť?
Ďakujem za odpovede. Áno, takto som si to predstavovala. Ešte by ma zaujímalo ako si to myslel s tou ekonomickou situáciou vo vzťahu. Snažím sa to nejak pochopiť. To si myslel tak, že keď sa cítiš tak, že nemáš toľko peňazí, že by si bol atraktívny pre ženu ako partner, tak vtedy preferujes len milenecký vzťah, lebo ťa tá žena toľko nestojí? Či ako to mám pochopiť?

Autoeditácia príspevku po 6 min 51 sek:
starysomar napísal: 28 nov 2023, 22:25 "Záujem o manželský zväzok na Slovensku mierne klesol. Vyplýva to z najnovších štatistík sčítania obyvateľov, ktorý porovnal roky 2011 a 2021. Manžel či manželka si v súčasnosti hovorí asi 40 percent ľudí, čo znamená, že záujem o tento zväzok klesol v priebehu 10 rokov o približne 1,5 percenta. Kým celková štatistika sa až tak veľmi nezmenila, väčšie rozdiely v počtoch zadaných a nezadaných zaznamenali jednotlivé mestá. Jednoznačne najviac sú v súčasnosti otvorení manželským vzťahom obyvatelia na východe Slovenska."

Čo je sakra okrem tých dvoch, ktorých sa to týka - do toho, av akom zväzku žijú ???
S mojou sme sa vzali dlho pred tým, než sa nám narodila prvá dcéra no uznávame aj spolužitie bez papierového zväzku.
Poznáme veľa párov, čo tak žijú šťastne a spokojne desaťročia.
Nebolo to v tom, že v tých časoch ešte spolužitie na divoko nebolo tak ,,moderné" a dnes by ste pravdepodobne žili už aj bez papiera? Prezradil by si prosím v čom je tak pre teba výnimočná manželka medzi inými ženami, že si si ju vybral na celý život?

Autoeditácia príspevku po 4 min 58 sek:
curta napísal: 29 nov 2023, 0:41 Na jednej strane je vraj manželský "papier" zbytočný, na druhej strane "liberáli" a homosexuáli akosi tlačia na pílu, že aj oni chcú mať ten manželský papier, ako muž a žena. :)

Odpoveď na tému, ako sa dá vidieť je, že na šťastný vzťah je potrebné niečo ďalšie - Boh, hobby, kecanie na hojku, len nie sa spoliehať len jeden na druhého, lebo to po roku - dvoch, keď pominie zaľúbenie, končí samými hádkami. Ľudia sú nedokonalí, nikdy si nevystačí jeden s druhým.
Táto odpoveď zaváňa náboženskou neznášanlivosťou? Alebo sa mi to zdá? Takže som dobre pochopila, že ppdľa teba šťastné vzťahy neexistujú, lebo sú ľudia nedokonalí?

Autoeditácia príspevku po 2 min 28 sek:
starysomar napísal: 29 nov 2023, 5:19 Zas zbierka sprostostí.
""liberáli" a homosexuáli akosi tlačia na pílu" - takým ako Ty niečo tlačí na mozog - semeno?
"keď pominie zaľúbenie, končí samými hádkami" - aký rozdiel, ak vo zväzku alebo na voľno?
"nikdy si nevystačí jeden s druhým" - tak načo vnucovať vraj pevný zväzok?
Viera je ako penis.
Je dobré mať pevnú no nie vystatovať sa ňou na verejnosti a už vôbec nie tlačiť ju nasilu do detí...
Načo je dobré urážať niekoho za jeho názory?
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

sadhuggerka - veľmi ale naozaj veľmi dávno bolo tak, že sa na "Východe" do troch rokov rozviedlo každé desiate manželstvo a v Petržalke každé desiate tri roky vydržalo.
...urážať niekoho za jeho názory síce nie je dobré, no občas to niektorým zblúdencom pomôže - pre ich ďalší život.
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

sadhuggerka - áno to si dobre pochopila. Plus to koľko zarábam aj ekonomická situácia krajiny. Všetko dôležité faktory pre zakladanie vzťahu.
sadhuggerka
Amateur
Amateur

Blastbit napísal: 02 dec 2023, 9:37 sadhuggerka - áno to si dobre pochopila. Plus to koľko zarábam aj ekonomická situácia krajiny. Všetko dôležité faktory pre zakladanie vzťahu.
Ekonomická situácia krajiny ovplyvňuje tvoj vzťah k ženám? Tak toto nechápem, aj keď sa veľmi snažím.
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

sadhuggerka napísal: 02 dec 2023, 20:11 Ekonomická situácia krajiny ovplyvňuje tvoj vzťah k ženám? Tak toto nechápem, aj keď sa veľmi snažím.
Príklady - 1. Načo si budem hľadať partnerku na vzťah, ak by ma vďaka zlej ekonomickej situácii SR prepustili z práce.
2. Nerozmýšľam nad odchodom do zahraničia, ale ak by bolo SR šlo do bankrotu, tak by som riešil najprv iné veci ako vzťah s babou.
sadhuggerka
Amateur
Amateur

Blastbit napísal: 02 dec 2023, 20:18 Príklady - 1. Načo si budem hľadať partnerku na vzťah, ak by ma vďaka zlej ekonomickej situácii SR prepustili z práce.
2. Nerozmýšľam nad odchodom do zahraničia, ale ak by bolo SR šlo do bankrotu, tak by som riešil najprv iné veci ako vzťah s babou.
A keď by si už babu mal, možno aj dieťa, tak by si ich opustil pre zlú situáciu v našej krajine? To znie, akoby si nikdy neľúbil. Keď ľúbiš a máš pri sebe osobu na ktorej ti záleží, tak ekonomickú situáciu kašleš.
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

Nie toto si si mylne vydedukovala. Beriem to tak, ako som to predtým napísal v tých príkladoch. Tak ešte na upresnenie.
"A keď by si už babu mal, možno aj dieťa, tak by si ich opustil pre zlú situáciu v našej krajine?" - hneď by som ich bral so sebou do zahraničia.
"Keď ľúbiš a máš pri sebe osobu na ktorej ti záleží, tak ekonomickú situáciu kašleš." - lúbil som 3x v živote.
Na ekonomickú situáciu rozvojových krajín kašlú miestny obyvatelia, je preto fér splodiť dieťa ? Myslím si že nie ak teda pár nemá zabezpečenie.
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa aacid »

ale tak vztah neznamena plodit deti. ten mozes mat aj bez deti.
curta
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa curta »

sadhuggerka napísal: 02 dec 2023, 7:35 Takže som dobre pochopila, že ppdľa teba šťastné vzťahy neexistujú, lebo sú ľudia nedokonalí?
Neviem, či sem ešte chodíš, ale pochopila si to v podstate správne.

Ako môžu dvaja nedokonalí vytvoriť šťastný vzťah, bez toho aby mali ešte niečo iné? Skončí obdobie zamilovanosti a potom čo?

Toto som dával aj do témy o náboženstve, ale trochu sa to hodí aj tu:

Lidé hladovějí po Bohu. Jak strašlivé by bylo setkáni s našimi blížními, kdybychom jim dávali jen sami sebe. (bl. Matka Tereza z Kalkaty)
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Je to Tvoj úzky, jednostranný pohľad.
Matka Tereza nie je zrovna dobrý príklad. Dôvody sa dajú dohľadať.
Ako môžu dvaja nedokonalí vytvoriť šťastný vzťah? Jednoducho, Stačí ak nebudú vymýšľať hlúposti, dohodnú si pravidlá a dodržia ich.
Sme s mojou 39 rokov. V dôvere, vzájomnom rešpekte, úcte - naučili sme to aj naše deti. Oni to pravdepodobne naučia svoje deti.
Ak má niekto zlý charakter, povahu - žiadne náboženstvo ho v princípe nezmení.
Aj niektorí veriaci klamú, podvádzajú, kradnú, ohovárajú. Občas aj niečo horšie. V čom sú lepší?

Nechcieť deti má právo, kto sa na ne necíti. Je to lepšie, než priviesť na svet potomkov, ktorí budú neskôr nešťastní.
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa aacid »

niekto nie je dokonaly. tym padom podla curtovej logiky by teda stastne vztahy ozaj neexistovali. ludstvo preziva len vdaka tomu ze plodime potomkov. to ozaj veris tomu ze neexistuje na svete stastny par?
to mi pride dost smutna predstava...
kayko
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa kayko »

Aj "stastne" pary maju problemy.
Pojem stastny vztah je vlastne nezmysel. Skor by sa hodilo napisat fungujuci vztah.
Stastne pary byvaju tak leda v rozpravkach, ale kazdy uvedomely partner chape, ze clovek moze mat horsi den a moze to mat docasny, alebo trvaly dopad aj na vztah.
Stanovit si pravidla - toto mi nejako nejde dokopy so stastim. Zivot podla pravidiel a stastie nejdu dokopy. Pravidla zavazuju, clovek je stastny, ked je slobodny.
Vynaliezavost je hnacim motorom ludstva, takze byt dlhodobo spokojny, stastny je vlastne nemozne, ak sa chces niekam posunut.
Takze moje odporucanie je, byt stastym znamena aj to, urobit niekedy niekoho nestastnym, ergo = neda sa byt vecne stastnym.

Zivot ta nauci byt stastnym, ale zaroven ta zrazi na kolena. A ak sa ty sam nedokazes postavit a ist dalej, tak jasne ze dopadnes tak, ze to po 3 nestastnych vztahoch vzdas, lebo si nedokazal celit problemom a vyzvam. Nejde o to najst dokonaleho partnera, ale najst vhodneho partnera a snazit sa byt vhodnym partnerom.
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

z evolučného hladiska sa muž a žena vzájomné nepriťahujú preto, aby spolu dosiahli nejaký konečný šťastný stav. Priťahujú sa preto, aby muž ženu oplodnil a následne aby sa obaja starali o dieťa ktoré potrebuje prvé roky života neustálu starostlivost rodičov. Lebo iba týmto sposobom sa dá dosiahnut uspesny prenos génov do nasledujucej generácie ktorá bude natolko dobre vybavená, že zaručí zase ďalší prenos v konkurencii ostatných génov dalsich tvorov ktoré su naprogramované na rovnaký ciel.
Čo sa týka pocitu šťastia, ten si musí vytvoriť vo svojom vnútri každý sám a keď to dokážu obaja partneri tak potom môžu byť dlhodobo spokojní.
Napísať odpoveď