Vojna na Ukrajine

Diskusie na politické témy...
ArkanoviTigrovi
Zablokovaný
Zablokovaný
Používateľov profilový obrázok

Re: Vojna na Ukrajine

Príspevok od používateľa ArkanoviTigrovi »

starysomar napísal: 27 nov 2023, 19:01 ArkanoviTigrovi, pohľadaj si články, publikácie vojnového spravodajcu menom Tomáš Forró, prípadne občas pozri jeho FB. Možno Ti svitne, no skôr nie. Peknými rečami neskryješ svoj tendenčný postoj a nadŕžanie jednej strane.

Tomáš Forró je nezávislý novinár, ktorý podáva správy o konfliktoch z krízových oblastí na celom svete. Dva roky strávil vo vojnovej zóne na východe Ukrajiny, väčšinou v oblastiach kontrolovaných separatistami, a bol jediným západným novinárom, ktorý odmietal byť súčasťou ruskej propagandy. Dokázal niečo, čo sa žiadnemu inému novinárovi na Slovensku doteraz nepodarilo – získal si dôveru ľudí na oboch stranách vojnového konfliktu na Ukrajine. Jeho články sú pravidelne publikované v ďalších štyroch jazykoch a získal niekoľko slovenských a českých novinárskych cien za reportáže o súčasnom Poľsku, o zemetrasení v Ekvádore, a aj o ukrajinskom konflikte.
buď konkrétny a vyvráť niečo čo som napísal...
edit: prepac ale dennik N a 2200 sledujucich na FB, skoda casu... a neboj, ja sledujem obe strany od novinarov az po propagandu ktoru beriem s rezervou...
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

ArkanoviTigrovi napísal: 27 nov 2023, 18:46 jackb ale napisal "kto im znasilnuje batolata"... "nie chory pedofil z ruskej armady sexualne zneuzil batola riasenkou..." trosicku rozdiel...
nie, nie je to rozdiel. zucastnovat sa na genocide a schvalovat ju chore.
ani len netusis preco mam ten nick, islo o nick z CS1.6 a moj prvy prispevok na fore bol prave do temy v ktorej sa rozoberala hojko server... (tym samozrejme nepopieram naklonost k Srbsku)
a vies, ze mozes napisat adminom, aby ti ten nick zmenili, aby si nebol spajany s genocidnymi teroristami?
inak preco najhorsiu genocidu? UČK páchali lepšiu? Oluja bola humanitarna akcia?
nebojuj proti slamenym panakom. ty sa tu rasisticky vyjadrujes o Albancoch a Chorvatoch. ja som ich nespomenul. bagatelizovat genocidu je chore.
edit: inak v Srbsku su Arkanovci hrdinovia
to sa maju cim chvalit. ak boli UCK ci daki extremisticki Chorvati za hrdinov, tak osoby ako ty kvicia dive zvierata.

ked inak tvrdis, ze "ukrajinsky sa hovori len v Lvive a Ivano-Frankivsku", ako to robi 67% populacie, alebo okolo 45M? lebo to su cisla zo spravy EU, ktora karhala Kyjiv za Porošenskov jazykovy zakon... ci ty nahodou neklames.
a tym, ze hodnotis novinara, ktory bol do roku 2022 aj na ukrajinskej aj opolčenejckej strane frontu a vidal z toho aspon jednu knihu podla poctu sledujucich, tak mi je z teba este viac smutno ako z toho ako schvalujes genocidy.
bud tak dobry uz ma nespominaj. daj mi pokoj. dakujem.
ArkanoviTigrovi
Zablokovaný
Zablokovaný

chory pedofil z ruskej armady sexualne zneuzil batola riasenkou = genocida
nemam dovod si menit nick, aspon mas na mna nieco overene a podlozene, inak len prazdne frazy
zas ta genocida, ustasa je rasisticke pomenovanie Chorvata? ze o tom neviem, Albanec je po albansky ...dopln...?
ja nekvicim, nesud ma podla seba, ja neverim na rozpravky o dobre a zle ako ty...

koniec zvastov a teraz smrtelne vazne, nechajme sprostosti bokom...

tych 67% vs 30%, kde tam je ten surzhyk co ma na mile daleko od ukrajinciny?
https://en.wikipedia.org/wiki/Surzhyk
naozaj Rusi kradnu Ukrajincom jazyk ked mix rustiny a ukrajinciny je povazovany za ukrajincinu?

v roku 2001 67% ukrajincina, v roku 2022 81%... naozaj Rusi kradnu Ukrajincom jazyk?
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Blastbit »

jackb napísal: 27 nov 2023, 18:32 To som niekde napisal? :)
Ale on nebude verit ani vysetrovaniu OSN, nie to Pluske. On ma nick skupiny, ktora pachala tu najhorsiu genocidu na Balkane:
https://en.wikipedia.org/wiki/Serb_Volunteer_Guard
Toto si napísal na 290 strane v teme v emigracii citujem
" ked sa tak vytrvalo pytas: byt, ktoreho cast som mal na LV vyhorel spolu s domom, v ktorom bol, pocas noci, kedy Rusko napadlo Ukrajinu. ak sa niekomu bude pacit zit vo vyhoretej ruine, hlavne takto proti zime, podakujem, ze ma toho zbavi."
Takže som predpokladal z tvojej odpovede beardiemu, ze si žil aj na Ukrajine zrovna počas ruskej invazie.

Autoeditácia príspevku po 12 min 54 sek:
ArkanoviTigrovi napísal: 27 nov 2023, 20:58 chory pedofil z ruskej armady sexualne zneuzil batola riasenkou = genocida
nemam dovod si menit nick, aspon mas na mna nieco overene a podlozene, inak len prazdne frazy
zas ta genocida, ustasa je rasisticke pomenovanie Chorvata? ze o tom neviem, Albanec je po albansky ...dopln...?
ja nekvicim, nesud ma podla seba, ja neverim na rozpravky o dobre a zle ako ty...

naozaj Rusi kradnu Ukrajincom jazyk ked mix rustiny a ukrajinciny je povazovany za ukrajincinu?

v roku 2001 67% ukrajincina, v roku 2022 81%... naozaj Rusi kradnu Ukrajincom jazyk?
K tej poslednej otázke Rusi môžu Ukrajincom vnucovať ruštinu kvôli asimilácii. :wink:
ArkanoviTigrovi
Zablokovaný
Zablokovaný

Môžu ale nemusia.
Niektorí Ukrajinci ale nútia Ukrajincov hovoriť po ukrajinsky...

Autoeditácia príspevku po 3 min 30 sek:
https://www.reddit.com/r/UkraineWarVide ... f_kharkiv/
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

No ale poskytol si informáciu o 81% z roku 2022. Vtedy začala invázia RF na UA, začali vznikat neuznané republiky na východe UA.
Takze z toho vyplýva, že aj pri asimilácii územia automaticky nastáva asimilácia jazyka. Cize v tomto prípade z ukrajinčiny do ruštiny.
Ved v UA armáde bojujú aj ruské jednotky čo sú proti tomu, aby sa bralo čokoľvek ukrajinské.
Plus si teda ešte nezaratal miliony ukrajinsky hovoriacich vojnových utečencov co utiekli pred vojnou na Západ.
ArkanoviTigrovi
Zablokovaný
Zablokovaný

tie čísla sú na wiki, ukrajinčina stúpla z 67% na 81%...
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

Ano stúpla jedine ruština lebo pri inváznom dobýjaní iného územia nastáva asimilácia aj jazyka jeho občanov :wink: A bývajú nezarátaný aj utečenci.
Takže je sprostosť aby tam bolo v 2022 81% ked ludia odtial utekaju preč, alebo su zabijaný.
ArkanoviTigrovi
Zablokovaný
Zablokovaný

ked je to sprostost, vysvetli to wikipedii...
podla mna to sprostost neni ked su ukrajinci nuteni hovorit po ukrajinsky, jackb zas tvrdi, ze uz odmietaju hovorit rusky lebo je to jazyk okupantov...
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

ArkanoviTigrovi napísal: 27 nov 2023, 20:58 chory pedofil z ruskej armady sexualne zneuzil batola riasenkou = genocida

veru, koniec zvastov.
obhajujes genocidu Rusov na Ukrajincoch. obhajujes srbske genocidy na Balkane.
ziadne rozpravky, tak to je. a si na to este hrdy.

na rasizmus sa pytaj inych uzivatelov. ten sa zavdusnoval ked som na Rusov pouzival ukrajinske slovo na m. a nie to na k. podla pravidiel, ktore tym zalozil su aj tvoje urazky Chorvatov a Albancov rasimus. musis sa stazovat tam, kde taketo pravidla vznikaju.

ziadne rozpavky, len fakty. ak 67% Ukrajincov uvedie do scitania, ze ich materinsky jazyk je Ukrajinsky, tak to asi nebudu len dve oblasti.
kedze uz 22 rokov Rusi Ukrajine nevladnu, a z 10 rokov tam napriek tomu vrazdia Ukrajincov, tak je normalne, ze ludia zacnu pouzivat jazyk krajiny, v ktorej ziju.

co bola podmienka Rusov na primerie? ze sa Ukrajina vzda svojho jazyka. a co robia Rusi na okupovanych uzemiach? ak deti neukradnu, tak ich nutia hovorit rusky. ci aj to su klamstva, lebo to ukazuje co za genocidnu bandu je rusky rezim?
ArkanoviTigrovi napísal: 27 nov 2023, 22:50 jackb zas tvrdi, ze uz odmietaju hovorit rusky lebo je to jazyk okupantov...
ja nie. to Ukrajinci a novinari na Ukrajine

\\general Frost "robi zle" okupantom. po takejto trati zasoby ani posily neprepravi
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa starysomar »

Wikipédia ako zdroj dôveryhodných informácií :D
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

"lebo to ukazuje co za genocidnu bandu je rusky rezim?" - svoj výrazný podiel má azijsko-moslimský režim vládnuci v Rusku - dokázané
ArkanoviTigrovi - čím ti vlastne imponuje Srbsko?
ArkanoviTigrovi
Zablokovaný
Zablokovaný

starysomar napísal: 28 nov 2023, 9:50 Wikipédia ako zdroj dôveryhodných informácií :D
Denník N a Topky ako zdroj dôveryhodných informácií...

Autoeditácia príspevku po 52 sek:
Jackb, jednoduchá otázka...
Surzhyk je ukrajinčina?
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa ephramko »

ArkanoviTigrovi napísal: 28 nov 2023, 10:32 Surzhyk je ukrajinčina?
Prosím ťa, ty čo stále riešiš za sprostosti? Že tvoj kolega hovorí rusky a nie ukrajinsky, mení niečo na fakte, že najväčšia krajina na svete rozpútala úplne zbytočnu a nevyprovokovanú vojnu iba kvôli tomu, že jeden starý diktátor uveril vlastnej propagande a rozhodol sa zapísať do dejín imperiálnou vojnou, v ktorej zomreli stovky tisíc ľudí a ďalšie milióny prišli o domov?
ArkanoviTigrovi
Zablokovaný
Zablokovaný

ephramko napísal: 28 nov 2023, 11:08 Prosím ťa, ty čo stále riešiš za sprostosti? Že tvoj kolega hovorí rusky a nie ukrajinsky, mení niečo na fakte, že najväčšia krajina na svete rozpútala úplne zbytočnu a nevyprovokovanú vojnu iba kvôli tomu, že jeden starý diktátor uveril vlastnej propagande a rozhodol sa zapísať do dejín imperiálnou vojnou, v ktorej zomreli stovky tisíc ľudí a ďalšie milióny prišli o domov?
Ďalší so svojimi sprostostami...
Kvoli tomu, že Rusko rozpútalo vojnu na Ukrajine mám držať hubu a nemôžem riešiť aké jazyky sa používajú na Ukrajine?
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa ephramko »

ArkanoviTigrovi napísal: 28 nov 2023, 11:18 Ďalší so svojimi sprostostami...
Kvoli tomu, že Rusko rozpútalo vojnu na Ukrajine mám držať hubu a nemôžem riešiť aké jazyky sa používajú na Ukrajine?
A čo to má spoločné s vojnou? Absolútne nič. Okrem toho, ty máš doktorát alebo aspoň magistra z lingvistiky alebo v nejakom príbuznom odbore? Či prečo by tie tvoje keci o jazykoch vo východnej Európe mali byť akože relevantný názor a mali by niekoho zaujímať? Však si na úrovni priblblej predavačky s dokončenou SOŠ bez maturity, ktorá sa na facebookoch ide montovať do biochémie alebo medicíny...
ArkanoviTigrovi
Zablokovaný
Zablokovaný

Bla, bla, bla, porozprávaj si...
jackb písal, že Rusi kradnú Ukrajincom jazyk, ja tvrdím, že na Ukrajine je silná ukrajinizacia, že jeden Ukrajine núti druhého hovoriť po ukrajinský, že dokonca aj ich prezident sa naučil ukrajinský len nedávno, že ukrajinčine umelo dvíha percenta rátanie surzhyku do ukrajinciny... Ty nemáš žiadne argumenty, len žvásty o dobré a zle, keď už nemáš fakt čo napísať tak začneš rozoberať moje vzdelanie, si fakt trápny...
lukas9206
Addict
Addict

Príspevok od používateľa lukas9206 »

ArkanoviTigrovi napísal: 28 nov 2023, 12:13 jackb písal, že Rusi kradnú Ukrajincom jazyk, ja tvrdím, že na Ukrajine je silná ukrajinizacia
Aj keby to bola pravda, tak čo je na tom zle? Sú na Ukrajine a majú ukrajinský jazyk. Prečo by ním nemohli rozprávať a učiť sa ho? Ja som bol tiež v škole nútení sa učiť slovensky a až tak iný jazyk.

Každopadne ja mam v práci 6 Ukrajincov 4 sú priamo z Kyjeva a všetci rozprávajú ukrajinský a nikto ich do toho nenútil.
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa starysomar »

Že sa s ním bavíš...
Noobsz DJ
Guru
Guru

Príspevok od používateľa Noobsz DJ »

Keď už sa bavíte o tých ukrajincoch a ich jazyku. Dvaja, čo boli vo veku okolo 30 rokov, rozprávali ukrajinčinou. No plynulo vedeli ruský, ale aj rumunský jazyk (a tiež aj základy angličtiny a boli ochotní, sa učiť aj nemčinu), keďže sú z pohraničnej oblasti (Černivci). Zvyšok ukrajincov, rozprávalo po rusky aj napriek tomu, že ten ukrajinský jazyk ovládali (anglický či nemecký jazyk, nevedeli a nevedia doteraz). Všetci boli z okolia alebo priamo z Černivci.
Napísať odpoveď