Vojna na Ukrajine

Diskusie na politické témy...
Muffi
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok

Re: Vojna na Ukrajine

Príspevok od používateľa Muffi »

Grafické zhrnutie.
Prílohy
They're-The-Same-Picture.jpg
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

Pro Ukrajinu bude jednodušší získat zpět poloostrov Krym než oblast Donbasu na východě země, řekl podle agentury Unian ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj při středečním setkání s ukrajinskými vysokoškolskými studenty. Donbas je totiž podle prezidenta za deset let bojů silně militarizován a jsou tam časté proruské nálady.
Zelenskyj: Pro Ukrajinu bude jednodušší získat zpět Krym než Donbas
https://www.ceskenoviny.cz/zpravy/zelen ... d=24532603
ArkanoviTigrovi
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa ArkanoviTigrovi »

Ľudia na Kryme sa už určite nevedia dočkať kedy Ukrajina vyhostí kolonizátorov, ktorí prišli po 2014 a starousadlíkov začne deliť na poslušných Ukrajincov a kolaborantov.
Frco
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Frco »

No ale tak to aj má UA robiť, a dúfam, že tak spraví :-) Čiže veľmi rozumne si to napísal :-)
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

ArkanoviTigrovi napísal: 30 nov 2023, 10:07 To není len jedna ježibaba ale aj obyčajný ľudia medzi sebou - nerieš to, myslí si čo chceš...
Dakujem, budem si mysliet co chcem.
Taktika prvej svetovej, myslel som Ukrajinu ako bojisko, obe strany...
Robi Ukrajina zbytocne utoky bez sance na uspech ako Rusi napriklad pri Vuhledare ci Avdijvke? Ak by mal Sničúch pravdu s tym videom z Army, ktore datoval na 4. juna, tak to bolo jediny krat, co ZSU prejavali neuctu ku zivotu a technike darovanej zo Zapadu. aj preto ofenziva skoncila ako skoncila. Ak by boli ZSU Rusi, tak do tych minovych boli vbiehaju cele davy Ukrajincov este dnes. Tak ako v 1916 behali vsetky strany proti zakopanym gulometcikom a cakali, ze tak nieco dosiahnu nieco viac, ako zmarene zivoty.
Na tu Budú sa nejak zabudlo alebo na Tom aj niekto pracuje?
na Buču sa nezabudlo a snad sa nezabudne. tak ako sa nezabudlo na vojnove zlociny na Balkane ani po 30 rokoch.
Takéto videá popráv a mučenia zajatcov šírili aj ukrajinské účty, nevidel si ani to kte vychádzali Rusov z dodávky a strieľali im najprv do nôh?
nevidel. Ukrajinci nie su Rusi. je malo pravdepobone, aby sa natacali pri pachani zlocinov. ale natocit si kastrovanie orezavacom, alebo bezdovodne zastrelenie zajatca po tom co dostane poslednu cigaretu zvladli prave Rusi.
To trhovisko už vyšetrili? Myslíš toto trhovisko?
https://www.nytimes.com/2023/09/18/worl ... arket.html
Nejnejake screeny
dakujem dakujem. to je ono. ako som pisal a ked to bolo cerstve potvrdil to aj beardie, ze NYT vydali hlupost cloveku, ktory je zaujaty proti Ukrajine. maju 1. dodatok a slobodu prejavu, my mame slobodu neverit niecomu co sa neda hned overit.
eMPiko napísal: 02 jún 2023, 15:13Sprava OSN o vojnovych zajatcoch na Ukrajine a v Rusku. Dokumentuju tam rozsiahle porusovanie prav zajatcov (vratane poprav, mucenia, nespravodlivych sudnych procesov a pod.) oboma stranami. Zhruba polovica zajatych Rusov zazila nejaky ill-treatment, pri zajatych Ukrajincoch to bolo takmer 90%. Na druhu stranu ale s Rusmi robili rozhovory iba pokial boli v ukrajinskom zajati (a teda je tam moznost ze tam bol urobeny nejaky vyber z ukrajinskej strany), zatial co s Ukrajincami sa rozpravali uz potom co boli prepusteni.
https://www.ohchr.org/sites/default/fil ... Ws-ENG.pdf
26 - 87 su zlociny Rusov proti zajatym Ukrajincom
88-124 su zlociny Ukrajincov proti zajatym Rusom
61 voci 36 kto sa sprava horsie.
Pise sa o kradnuti majetku Ukrajincami, ale preco by to robili, ked vsetci pozname videa a fotky aky odpad fasuju mobici a ze ich o to okradaju ich vlastni ked su zraneni.
eMPiko napísal: 30 nov 2023, 10:54 A ak nie si notoricky klamar, urcite sem vies dat aj wording toho ako som tu spravu uviedol. Ci sa zasa zacnes hrat na to ze nevies pouzivat pocitac, pan Mizik :D
ze ty si dovolis niekoho nazvat notorickym klamarom.
uz si mi dokazal genocidu Rusov? alebo opat Cherson okupuju Rusi? ofenziva skocila uz 4. jula, podla tvojho zelania, vsak? alebo co tie dva mesiace stare videa z inej casti Ukrajiny antedatovane tak, aby sa to zdielacom Sničuchovin hodilo? co "inciativa" pri Avdijivke? uz sa Rusi vozia metrom v Dnipre a su na juhovychode Kyjiva? ved "Ukrajinci su neschopni odrazat ruske utoky". A co ten Kupjansk a 100 tisic naspawnovanych Rusov? Uz konecne dobyli Charkiv?
aj to dokazes, ako som tvrdil, ze neviem pouzivat pocitac?
hnusna ulhana (podstatne meno)
eMPiko
Addict
Addict

Príspevok od používateľa eMPiko »

jackb napísal: 30 nov 2023, 18:45 ze ty si dovolis niekoho nazvat notorickym klamarom.
uz si mi dokazal genocidu Rusov? alebo opat Cherson okupuju Rusi? ofenziva skocila uz 4. jula, podla tvojho zelania, vsak? alebo co tie dva mesiace stare videa z inej casti Ukrajiny antedatovane tak, aby sa to zdielacom Sničuchovin hodilo? co "inciativa" pri Avdijivke? uz sa Rusi vozia metrom v Dnipre a su na juhovychode Kyjiva? ved "Ukrajinci su neschopni odrazat ruske utoky". A co ten Kupjansk a 100 tisic naspawnovanych Rusov? Uz konecne dobyli Charkiv?
aj to dokazes, ako som tvrdil, ze neviem pouzivat pocitac?
hnusna ulhana (podstatne meno)
Ak nie si klamar, urcite mi vies ukazat kde v tom wordingu som nazval Ukrajincov bestiami.
jackb
Redeemer
Redeemer

Poprav a mucenia sa nedopostuju bestie?
Toto zas dopadne ako s "rasistickou karikaturou Aziata.
Keby si nebol share bot kremelskych uctov, aj by mi ta bolo celkom luto. Mohol si sa snazim obhajit svoje lzi o Ukrajine a ZSU. No len ad hominem utok na mna.
Vacsia zabava je robit nieco ine
ArkanoviTigrovi
Zablokovaný
Zablokovaný

jackb napísal: 30 nov 2023, 18:45 Ukrajinci nie su Rusi. je malo pravdepobone, aby sa natacali pri pachani zlocinov
:shock:
tak toto ma uplne rozsekalo, uz na mna nereaguj, nebudem ani ja na teba, ty si fakt chory fanatik
eMPiko
Addict
Addict

jackb napísal: 30 nov 2023, 19:02 Poprav a mucenia sa nedopostuju bestie?
Aha, cize som nikde Ukrajincov bestiami nenazval, opat raz ide o klamstvo miestneho Mizika. Naopak ten wording ktorym uvadzam tu spravu je podla mna absolutne neutralny a objektivny. To kto je alebo nie je bestia necham na teba - vsetstranneho odbornika na pojmologiu a halucinacie. V tej sprave OSN ktoru si tu znovu nalinkoval pisu o pripadoch mucenia a poprav ktore vykonali ruske aj ukrajinske jednotky.
ArkanoviTigrovi
Zablokovaný
Zablokovaný

Frco napísal: 30 nov 2023, 18:34 No ale tak to aj má UA robiť, a dúfam, že tak spraví :-) Čiže veľmi rozumne si to napísal :-)
A keď budú za kolaborantov považovaní ľudia, ktorí hlasovali v referende ZA? Však to bude obrovské číslo kolaborantov...
eMPiko
Addict
Addict

gogo956 napísal: 30 nov 2023, 14:44 Zelenskyj: Pro Ukrajinu bude jednodušší získat zpět Krym než Donbas
https://www.ceskenoviny.cz/zpravy/zelen ... d=24532603
Toto mi pride ako dost zvlastne vyjadrenie od Zelenskeho. V podstate tvrdi to co Rusi, a teda ze ide aj o obciansku vojnu, a ze obyvatelstvo Donbasu ktore ukrajinske sily oficialne oslobodzuju je voci Ukrajine nepriatelske. Toto doteraz Ukrajina oficialne z pochopitelnych dovodov neuznavala, a do medii sa posuvali najma spravy o tom ako miestne obyvatelstvo vita ukrajinske jednotky ako osloboditelov.

Tiez mi to pride aj trochu nelogicke. Na Kryme boli separatisticke a proruske postoje historicky najsilnejsie a v podstate tam taketo nazory zili odkedy Ukrajina vznikla. Aj etnicky bol Krym najruskejsie uzemie na Ukrajine. Preto nemam taky pocit, ze by tam az tak lahko privitali svoje "oslobodenie", najma ak by to viedlo k tomu ze by sa museli vzdat svojej materinskej rustiny jazyka v skolach, v mediach a podobne. A to ani nehovorim o tom, ze utok na Krym musi prejst cez uzke hrdlo Perekop, co je aj historicky miesto kde mnohe utoky na Krym zakapali. Tam ked sa Rusi zahrabu na styl Surovkinovej linie, neviem ako by ich odtial dostali. Preto som si neni uplne isty ci by to bolo naozaj jednoduchsie ako Donbas - je to dost diskutabilne.
gogo956
Redeemer
Redeemer

eMPiko
Je ešte pomerne reálne, viac či menej, že AFU "odreže" Krym od ruského zásobovania a tým by sa teoreticky Krym dal znovuzískať. Ale Donecko/Luhansko sa nijako neda odpojit od zasobovania z Ruska a zaroven aj obranne linie su v tejto oblasti silnejšie. Zelensky v podstate pripravuje Ukrajinua na to, čo viacerí tušili už dopredu, že Luhansko/Donecko vysoko pravdepodobne už sa Ukrajine nikdy nevráti. Je možné že po dohode s Rusko tato oblast dostane formálne nezávislý štatút, ale v skutocnosti to bude oblast plne závislá od Ruska.
To bude ten kompromis, výsledok celej vojny: Ukrajina musí získať Krym aby sa dalo občanom zdôvodniť celé to usilie a obete. A Rusi zase budu mat Donecko/Luhansko aby s nejakou dohodou suhlasili.
Krym AFu teoreticky ziskat dokaze, lebo hoci tam ma Rusko silne linie, tak obranci su len tak silní, pokial dostavaju municiu a pohonne hmoty.
Ale samozrejme to su len špekulacie, nikto nevie ako sa bude situacia z dlhodobeho hladiska vyvíjať.
Potvrdzuje sa: na východe su aktivnejší Rusi/aj ked nejako zvklast nepostupuju a maju velke straty/, v okolo Dnepra v Chersonskej oblasti zase AFU. Rusi sa budu musiet odtial skor ci neskor zacat stahovat a Krym bude stale izolovanejsi. Samozrejme nikde nie je napisane ze AFU skutocne aj Krym znovu ziska, len že toto je este teoreticky možné. Ale Donecko / Luhansko už nie, proste nebude na to dost vojakov. Media o tom moc nepisu, ale na UA stae viacej silnie odpor voci dalsim odvodom, ludia maju vojny uz dost hlavne ked je perspektiva ze moze konflikt potrvat este aj niekolko rokov s nejasnym vysledkom.
Rusko ma sice tiez obrovske ekonomicke problemy, ale vdaka nekonecnemu nerastnemu bohatstvu budu vediet pomerne lacno vyrabat zakladnu municiu a zbrane hocikedy.
eMPiko
Addict
Addict

Akoze v zasobovani je Krym urcite zranitelnejsi. Ale tu potrebuju Ukrajinci oslobodit okupovane uzemia v zaporozskej a chersonskej oblasti (co potrebujes urobit aby si Krym odrezal) a nasledne este podniknut ofenzivnu na geograficky brutalne ubranitelny poloostrov kde zije 1.5M Rusov. To mi nepride zrovna ako nejaka super jednoducha uloha. Cely ten balik mi pride asi porovnatelne narocny ako oslobodit Donbas.
jackb
Redeemer
Redeemer

eMPiko napísal: 30 nov 2023, 19:09 Aha, cize som nikde Ukrajincov bestiami nenazval, opat raz ide o klamstvo miestneho Mizika. Naopak ten wording ktorym uvadzam tu spravu je podla mna absolutne neutralny a objektivny. To kto je alebo nie je bestia necham na teba - vsetstranneho odbornika na pojmologiu a halucinacie. V tej sprave OSN ktoru si tu znovu nalinkoval pisu o pripadoch mucenia a poprav ktore vykonali ruske aj ukrajinske jednotky.
Si robis srandu, nie? V na jesen minuelo roka si nazval Ukrajincov klamarmi, ktori nikdy nedobyju Cherson. V januari si pisal, ze nemaju civilizacnu uroven EU, preto do nej nepatria, lebo maju ovela miernejsi zakon ako na Balte. Potom si napisal, ze su to rasisticke karikatury Aziatov. V maji si vypisoval, ako su neschopni branit sa utokom Rusov. Medzitym si plakal ako nas vsetkych zabiju ochudobnenym uranom.Po tom vsetkom (a urcite je toho viac) napises, ze si objektivny a neutralny? :D
a hned potom si zdielal bludy znevazujuce ZSU a hned potom este ako ZSU znicili prihradu. ty objektivny a neutralny.
Ano, v tej sprave sa pise o pripadoch mucenia a poprav na oboch stranach. Vsetkych ruskych pripadov je 61. Tych ukrajinskych 36. Pre mna je tych ruskych daleko viac, ale mozes sa opytat odbornika na matermatiku, ci ti neklamem.
ArkanoviTigrovi napísal: 30 nov 2023, 19:03 tak toto ma uplne rozsekalo, uz na mna nereaguj, nebudem ani ja na teba, ty si fakt chory fanatik
A ja som cakal, ze das dokaz aspon jedneho ukrajinskeho zlocinu. Radsej sa budes fanaticky zastavat P*tina a vymyslat na Ukrajincov spinu. Ale aspon ma v tomto spojenca eMPika, ktory Ukrajincov rad nazyva ruskymi pejorativami. Mozete sa navzajom podporovat v obdive Kremlu a ruskych zlocinov.
gogo956
Redeemer
Redeemer

eMPiko napísal: 30 nov 2023, 20:26 Akoze v zasobovani je Krym urcite zranitelnejsi. Ale tu potrebuju Ukrajinci oslobodit okupovane uzemia v zaporozskej a chersonskej oblasti (co potrebujes urobit aby si Krym odrezal) a nasledne este podniknut ofenzivnu na geograficky brutalne ubranitelny poloostrov kde zije 1.5M Rusov. To mi nepride zrovna ako nejaka super jednoducha uloha. Cely ten balik mi pride asi porovnatelne narocny ako oslobodit Donbas.
keď sa AFU podarí odrezať zasobovanie, čo nie je nereálne, tak nebude podstatne kolko obrancov tam je /a oni tam nezostanu, budu sa postupne stahovat aby nepadli do zajatia/. Bez municie a pohonnych hmôt sa nedá brániť, bez ohladu na pocet vojakov ci silu opevneni. Ale jasne, je otazka ci sa to AFU podari, iste to vobec nie je.

jackb
o Chersonsku oblast ktora je vo vnutrozemi /pred Dneprom/ sa zase az tak nebojovalo. Rusom tam hrozilo realne obklucenie, preto vznikla tichá dohoda a v podstate bez boja sa stiahli aby nepadli do zajatia. Preto teraz, keď už sa Rusi vo svojoch poziciach tvrdo brania, nejaky vacsi postup AFU nevidime. Ale to neznizuje uroven AFU, je to len konstatovanie, Rusko je "zakopané" a je vo vyhodnejsej pozicii tym padom.
eMPiko
Addict
Addict

jackb napísal: 30 nov 2023, 20:27 Si robis srandu, nie?
Nie, darmo tu teraz budes pisat v kazdom poste dalsich 50 vymyslov (lebo sa ako pravy Mizik snazis rozputat nejaku offtopic debatu alebo flame). Tvrdil si ze som pri sprave z OSN o zajatcov napisal o Ukrajincoch ze su bestie, sam si tu ukazal ze to bola loz. A teda je to u teba systematicky vzor v spravani. A teda clovek co ma problem napisat jeden prispevok bez toho aby si nevymyslel nejaku loz je notoricky klamar. Takymto istym sposobom mozeme prejst aj zvysne hlody co tu pises a skoncime na rovnakom zavere.
gogo956
Redeemer
Redeemer

Pellegrini: Ukrajina se může rozhodnout, že část území přenechá Rusku. Je to ale jen její vůle | iROZHLAS - spolehlivé zprávy
https://www.irozhlas.cz/zpravy-svet/pet ... d=24534007

Kazdy kto do veci aspon trochu vidí, je mu jasné, že nie je velmi realne aby Ukrajina ziskala uplne cele svoje uzemie nazad./bez ohladu na to co si mysli alebo hovori Pelle/. Proste Rusko urcitu uroven armady si udrzi vždy a dokaze dhodobo tieto uzemia /Donbas/ drzat pod svojou kontrolou.
A Západ/USa maju toho tiez uz dost a maju svoje ekonomicke problemy. Hlavne Usa sa budu musiet viacej focusovat na stale silnejsiu Čínu- to je skutocne konkurent, nie zbedačené Rusko.
eMPiko
Addict
Addict

gogo956 napísal: 30 nov 2023, 20:38 Kazdy kto do veci aspon trochu vidí, je mu jasné, že nie je velmi realne aby Ukrajina ziskala uplne cele svoje uzemie nazad./bez ohladu na to co si mysli alebo hovori Pelle/. Proste Rusko urcitu uroven armady si udrzi vždy a dokaze dhodobo tieto uzemia /Donbas/ drzat pod svojou kontrolou.
A Západ/USa maju toho tiez uz dost a maju svoje ekonomicke problemy. Hlavne Usa sa budu musiet viacej focusovat na stale silnejsiu Čínu- to je skutocne konkurent, nie zbedačené Rusko.
Tu bude dolezite aku vyzbroj Zapad posle Ukrajine na pripadnu buducorocnu ofenzivu. Ukrajina potrebuje doplnit straty na tazkej technike z tohto roku, ale zatial nevidno ze by sa planovali nejake velke baliky. Z Ostblocku uz nemame velmi co dodavat a zostava to na par velkych hracoch - USA, UK, GER - a teda v U.S. Kongrese je to zatial uplne zaseknute. Pokial si dobre pamatam, tak minuly rok uz boli o takomto case tie pripravy rozbehnute o trochu viac. Ak tam to tempo pomoci nezvysia, tak pri terajsom tempe bude 2024 pre Ukrajinu skor o defenzive.
Frco
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Frco »

Ktovie ci tych 100 kusov F16 pomoze, alebo to bude skor len na obranu proti ruskym raketam.
Tiež to vidim tak, že krym nejako ziskaju ale tie dve oblasti nie. Tam naozaj az tak ukrajincov radi nemajú. O tom pisal vo svojich reportážach aj tomas forro, že aj samotni ukrajinci ich tak trosku sikanovali, tych, ktori zostali v tych okupovanych uzemiach. Podla mna tie vztahy tam nie su zrovna najlepsie.
jackb
Redeemer
Redeemer

gogo956 napísal: 30 nov 2023, 20:28 jackb
o Chersonsku oblast ktora je vo vnutrozemi /pred Dneprom/ sa zase az tak nebojovalo. Rusom tam hrozilo realne obklucenie, preto vznikla tichá dohoda a v podstate bez boja sa stiahli aby nepadli do zajatia. Preto teraz, keď už sa Rusi vo svojoch poziciach tvrdo brania, nejaky vacsi postup AFU nevidime. Ale to neznizuje uroven AFU, je to len konstatovanie, Rusko je "zakopané" a je vo vyhodnejsej pozicii tym padom.
eMPiko ale napisal, ze Chersonsku oblast nikdy neoslobodia, lebo vraj bola cela ta operacia v krvi a cely svet o tom klamal. ked ZSU oslobodili Cherson, neopsravedlnil sa. do teraz klame. este z tych bludov obvniuje mna. tak ako ked pisal, ze organizujem genocidu Rusov.
ma moznost sa ospravedlnit za svoje lzi, ale mna obvinuje z klamstva.

ako som pisal minule: ak by sa podla neho dalo vsadit na vysledok operacie, tak on stale vypisuje opak toho co sa stane. takze ak sa nic nezmenilo v jeho schopnosti vestit, tak na ten Krym ZSU prejdu ako horuci noz maslom v case, ked sa vsetci prorusky obyvatelia Krymu utecu na rusku pevninu
eMPiko napísal: 30 okt 2022, 13:13 Ktovie ci sa UA vobec o utok na samotny Cherson vobec pokusi. Mali svoju moznost ked bola ruska armada najviac roztiahnuta. Teraz po mobilizacii 300k vojakov sa uz bude ruska linia dalej len posilnovat a stabilizovat a potencialny utok bude asi uz len narocnejsi. Zaroven, tie pokusy o ofenzivu ktore boli doteraz skoncili pre Ukrajincov celkom biedne (straty v tisicoch) a to sa este nebojovalo v meste samotnom - z ktoreho navyse Rusi ocividne robia pevnost. Momentalne to vyzera ze ani jedna strana nema kapacitu na ofenzivy.
eMPiko napísal: 30 apr 2023, 22:51 Napokon ma Bachmut aj politicky vyznam. Ukrajina presla z dynamickej obrany (prve mesiace vojny, kedy podla potreby vedeli pustit Rusom cele mesta) do verejne deklarovaneho postoja, ze uz Rusom nepustia ani meter pody. Teraz sa ukazuje, ze tento postoj je nerealisticky a nevedia ruske ofenzivy zastavit.
este napise, ze jemu ukradli telefon a pisali za neho. ako Mizik.

\\zeleznicna spojnica do Ciny ma daky problem
Napísať odpoveď