Vojna na Ukrajine

Diskusie na politické témy...
eMPiko
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok

Re: Vojna na Ukrajine

Príspevok od používateľa eMPiko »

No vidis jackb, a presne pre toto som ta nazval Mizikom, lebo som vedel ze to takto dopadne. Dal si tu vyrok (Vraj som Ukrajincom nazval pri sprave OSN bestiami) a ked som ta upozornil ze je to ciste klamstvo nevies sa k tomu postavit celom, zacnes tu trepat 50 inych nezmyslov, len k tomuto jednemu vyroku sa akosi nevies vyjadrit. Zacnes zahovarat, vytahovat mesiace stare prispevky a neviem co vsetko. Lebo ako sa zbabely Mizik hanbil postavit za svoj prispevok na FB a zacal vymyslat ze nevie pouzivat pocitac, tak ty tu teraz skusas zbabelo zahovarat a fabulovat.

A aby si nahodou nezostal dlzny svojej povesti notorickeho klamara, tak opat sa ti nepodarilo vyprodukovat prispevok bez klamstiev. Ja pisem "potencialny utok bude [po mobilizacii] asi uz len narocnejsi" - co je ocividne pravda, ci myslis ze po mobilizacii je situacia Ukrajincov jednoduchsia? Ale podla tvojej pomylenej hlavicky tato veta znamena "Rusi Cherson nikdy nedobiju", alebo dokonca vraj "ani nedobili". Co je opat dalsi tvoj vyrok, ktory je ciste klamstvo. A teda smiesne je na tom ze ty mas taku slabu schopnot porozumiet pisanemu textu, ze ty si to mozno ani sam chudacik neuvedomujes. A teda uz len podotykam ze tu sa snazis tvrdit ze sa ti ludia maju ospravedlnovat za nevydarene predikcie. Nepotrebujes rovno cely tim psychologov (podla mna ano), ked sa niekomu nahodou pokazi vestecka gula? Nemam problem si priznat, ze Cheron Rusi opustili rychlejsie ako som cakal. A tiez nemam problem priznat, ze nie som vsevediaci a niekedy ked sa tu bavime o predikciach na mesiace do buducnosti sa mozem aj pomylit. Pre teba je to mozno sokujuce, lebo hlasy v tvojej hlave maju urcite vzdy pravdu :D
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

Ja sa hanbim postavit za svoj post? Su mucenie a popravy prejavom bestiality? Su. A ked si precitas ako popravuju a mucia Rusi, tak keby si nebol fanaticky kremlobot, priznal by si ich bestialitu. Ty ale davas na jednu uroven "welcome slap" a odrezavanie kusov masa.

Takze mas citaciu tvojich slov ako si napisal, ze ZSU Cherson nikdy nedobyju a teraz tvrdis, ze si to nenapisal? Ano, ako Mizik. A len rok ta musim tlacit do toho, aby si aspon priznal, ze Cherson je oslobodeny. Ale stale sa odmietas ospravedlnit za to, ze si pisal, ze tak nikdy nestane.
Tvoje predikcie su tak zle, ze v lete sa ti podarilo "predikovat" to co vobec nebola pravda uz v case ked si klikol na "odoslat".
Mylit sa je normalne. Normalne je aj za omyl ospravedlnit a nie obhajovat to a zahrabavat sa do sraciek este viac. Lebo byt holub-sachista nie je ciel.
Ak si uvedomujes, ake zle tvoje predikcie su, tak by sa im mohol zacat vyhybat. Lebo mas uspesnost ako Baba Vanga.

Rusi sa chvalia ako Ukrajine znicili Su 25. Ktory uz bol zniceny predtym :D
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

„Čas pro naší podporu Ukrajiny se krátí,“ varuje Bílý dům - Echo24.cz
https://echo24.cz/a/HgPEG/zpravy-svet-c ... -internetu
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Blastbit »

eMPiko napísal: 30 nov 2023, 19:09 Aha, cize som nikde Ukrajincov bestiami nenazval, opat raz ide o klamstvo miestneho Mizika. Naopak ten wording ktorym uvadzam tu spravu je podla mna absolutne neutralny a objektivny. To kto je alebo nie je bestia necham na teba - vsetstranneho odbornika na pojmologiu a halucinacie. V tej sprave OSN ktoru si tu znovu nalinkoval pisu o pripadoch mucenia a poprav ktore vykonali ruske aj ukrajinske jednotky.
Ja som si dovolil viacmenej súhlasiť s beardiem ktorého pokladá sa diskusného nepriateľa už minimálne 3 roky = čistá zaujatosť od jackba.
Poskytol som jackbovi zdroje, linky dôkazov ohladom toho o čo sa jednalo. A nie nemusel som to hladat celé hodiny, stačilo dokopy 2 minuty.
Jednalo sa o tému emigracia,imigracia a potom ma jackb nazval rasistom. Tak som od neho žiadal na 7x dôkaz tohto jeho tvrdenia.
Stačilo len odcitovať tú údajnú rasistickú pasáž z príspevku a neurobil tak ani po 3 týždňoch po mojom opätovnom vyzvaní.
Potom písal ako ho ja urážam, no ked tak pozriem aj do iných tém pôvodcu nepriateľstva a prvý úražať iných, je práve tento pán.
Ešte napísal že ho na fore v téme Vojna na Ukrajine prenasleduje nejaký psychopat (spomenuté v teme emigracia), no asi tuším že myslel zrovna teba. Neviem ci je notorický klamár ale minimálne je naivný zaujatý dobrák alebo kto vie čo, no vidí svet duhovo alebo ružovo hoci svet taký nie je aj pričinením neprispôsobivých a nie je chyba na to reálne poukázať. :wink:
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

myslim, ze nie eMPika, to asi jackb myslel toho typka, ktoreho potom jackb nazval uplnym kktom
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

Aha takže militarola myslel. Aj tá diskusia o zimných oblečeniach v armádach, bol zaujímavý zdroj svárov. :wink:
K téme - no veru link ktorý postol gogo ohľadom pomoci USA Ukrajine netreba brat na lahkú váhu, hlavne ak budúci prezident bude proPutinovec.
jackb
Redeemer
Redeemer

Blastbit napísal: 01 dec 2023, 10:39 Aha takže militarola myslel. Aj tá diskusia o zimných oblečeniach v armádach, bol zaujímavý zdroj svárov. :wink:
Zdroj svarov bolo, ze po 8 ci 9 rokoch niekto napisal, ze ked SOM si dovolil citovat a zdielat odbornicku, stal som sa agentom Kremla.
K téme - no veru link ktorý postol gogo ohľadom pomoci USA Ukrajine netreba brat na lahkú váhu, hlavne ak budúci prezident bude proPutinovec.
Bude? Nechceme pockat tych 11 mesiacov a dake dni do volieb?
Blastbit napísal: 01 dec 2023, 9:56 vidí svet duhovo alebo ružovo hoci svet taký nie je aj pričinením neprispôsobivých a nie je chyba na to reálne poukázať.
musis sa dohodnut s tym druhym panom, ktory mi vycita, ze vsetko vidim ciernobielo :smt006

mohli ste najst dake rabovanie ZSU na Ukrajine, nech mate nieco do hry. lebo ak by si to vojaci ZSU nahrali na telefony, ako to robia Rusi, tak Sničúch, Pegof a ich armada botov nezdielaju nic ine. ved to by boli esa do ich rukavov. a oni nic.
beardie
Redeemer
Redeemer

Blastbit napísal: 01 dec 2023, 10:39ak budúci prezident bude proPutinovec.
myslis Trumpa?
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

"Bude? Nechceme pockat tych 11 mesiacov a dake dni do volieb?" :arrow: hlavne ak budúci prezident bude proPutinovec (pozri vyššie)
Čiže z toho vyplýva, že dúfam ďalší prezident USA nebude budúci kamoš Putina. Ano týkalo by sa to aj Trumpety, ten by zastavil pomoc UA.
beardie
Redeemer
Redeemer

to si prave nemyslim, ten skor pojde po obchode a pre americkych jastrabov je vojna na Ukrajine zlatou banou
jackb
Redeemer
Redeemer

https://denikn.cz/1298383/
Vývoj bojů (646. den): Vrátilo se nás 35 ze 100, jak to může být úspěch? Přinášíme výpovědi tří zajatých ruských vojáků od Avdijivky. Rusové ničí ukrajinskou atrapu Su-25 a ukrajinské HARM ničí ruský protiletadlový systém.
Ruska armada by mala najat uzivatela ci dvoch, aby im to vysvetlovali.
gogo956
Redeemer
Redeemer

beardie napísal: 01 dec 2023, 13:05 to si prave nemyslim, ten skor pojde po obchode a pre americkych jastrabov je vojna na Ukrajine zlatou banou
na jednej strane sa dá súhlasiť: Usa keď niekoho podporuju, tak samozrejme očakávajú že to nebude zadarmo a veria že v buducnosti sa im to nielen vráti, ale ešte aj zarobia.
Na druhej strane je otázka, nakoľko bude po skončenej vojne, ukrajinské hospodárstvo schopné obnovy krajiny. Sú zničené obrovské časti Ukrajiny, väčšina ludí tam už nežije a ani sa nemaju castokrat kam vratit. Otrávené spodné vody, na poliach míny. Vela obyvatelov Ua žiju ako utečenci v zahraničí a ich ochota sa vrátiť sa v čase bude len znižovať.

jackb
súčasná ruská armáda dávno stratila väčšinu profesionalov a bojuju hlavne "mobici" bez väčšieho výcviku a s mizernou výzbrojou. Ale zasadny rozdiel medzi Ua a Ruskom je ten, že Rusko si môže dovoliť poslať mnoho ďalších mobilizantov, zatial co Ukrajina nie. A Západ/Usa si tiež nemôžu dovoliť financne a vojensky podporovat Ua do nekonečna.
jackb
Redeemer
Redeemer

a pocita sa so samoobnovou? ved aj D1 chceli este pre rokom rychlejsie trasovat po hranicu. aj ked teda nie je to hlavny tah.
nie su oblasti Ukrajiny rozdelene "patronskym krajinam", ktore maju pomoc s obnovou? ked boli Čaputova a Pavel na Ukrajine, cast programu mali prave v oblastiach, ktore maju mat Slovensko a Cesko pod patronatom.

nic z tej casti len pre mna nespochybnujem. spochybnujem tvrdenia uzivatelov, pre ktorych boli Bachmut a dnes je Avdijivka ruskym uspechom.
gogo956
Redeemer
Redeemer

jackb
aby mohla začať obnova Ukrajiny, tak najprv musí skončiť vojna. Potom sa musia najsť obrovske financie, čo bude paradoxne asi to menej náročné. A nakoniec musí byť dostatočný ukrajinský ľudský potenciál na vykonanie tej rekonštrukcie. Ráta sa aj s možnosťou najímania zahraničných robotníkov, ale v každom pripade najprv musia existovať ludia, ktorí sa budu chciet do tých prázdnych zničených oblastí chcieť vrátiť. Preto by vojna mala skončiť čo najskôr, lebo ak budu straty živej sily Ua príliš velké, tak jednoducho tak velký štát nebude vedieť po vojne efektivne fungovať.
nic z tej casti len pre mna nespochybnujem. spochybnujem tvrdenia uzivatelov, pre ktorych boli Bachmut a dnes je Avdijivka ruskym uspechom.
Rusko tam ma obrovská straty. Lenže Rusko si ich môže dovolit, to je ten problém. Putin tým chce ukázať, že sa nezastaví pred žiadnymi obeťami či uz na Ua alebo aj vlastnej strane.
retkvic
Addict
Addict

Príspevok od používateľa retkvic »

Tu rozoberal nejaky byvali ekonomicky poradca Putina co by sa stalo keby prestala podpora Ukrajiny.
gogo956
Redeemer
Redeemer

retkvic napísal: 01 dec 2023, 18:33 Tu rozoberal nejaky byvali ekonomicky poradca Putina co by sa stalo keby prestala podpora Ukrajiny.
Ukrajina aktuálne ako tak funguje /ak sa to dá tak nazvať/ LEN vďaka obrovskej pomoci Zapadu/Usa. Bez tejto pomoci by bol ihneď koniec Ukrajiny. Je to ako vypínač svetla ktorý má len dve polohy: on-off.

Autoeditácia príspevku po 20 min 50 sek:
Švýcarsko zatím zmrazilo sankcionovaným Rusům zhruba 200 miliard - Novinky
https://www.novinky.cz/clanek/zahranicn ... .seznam.cz
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa starysomar »

Ukrajina je bod zlomu. Nesmie sa stať, aby zlo zvíťazilo. Nemám vybratú planétu, kam ujsť.
(Nie, nezastávam sa UK ani nikoho, kde jednotlivci v nejakej krajine porušujúe zásady ľudskosti, no tu naozaj končí každá...bola by, keby to nestálo státisíce životov).
retkvic
Addict
Addict

Príspevok od používateľa retkvic »

gogo956 napísal: 01 dec 2023, 18:56 Ukrajina aktuálne ako tak funguje /ak sa to dá tak nazvať/ LEN vďaka obrovskej pomoci Zapadu/Usa. Bez tejto pomoci by bol ihneď koniec Ukrajiny.
Práve keby si si to video pozrel, tak sa tam rozpráva, že tá pomoc zasa nie je taká obrovská a ten on/off switch nie je len pre Ukrajinu.
gogo956
Redeemer
Redeemer

retkvic
ten pan to tam spomina že pomoc pre Ukrajinu v poslednych mesiacoch vyrazne klesla. Ale bez tejto pomoci od Usa/Zapadu by Ukrajina nemohla existovat. Ukrajina potrebuje neustaly prisun municie a penazi. Čo je riešením? Navýšenie municie ci zbraní teraz uz moc nepomoze. Mali dodávať pokrocile zbrane čo najskôr, lebo teraz ked su Rusi zakopaní a Ukrajinci po velkych stratach zivej sily, uz to velky vyznam nema. To znizenie pomoci Ukrajine je jasný signál, aby to Zelensky nejako ukoncil. Je to realne aby Putin bol ochotny vobec o niecom rokovat? Tazko povedat, asi ani nie. Uvidime, tazka situacia.

Autoeditácia príspevku po 14 min 10 sek:
Ofenzíva neuspěla, není dostatek síly, přiznal Zelenskyj. Zbraně chce vyrobit na Ukrajině - Echo24.cz
https://echo24.cz/a/H4Md5/zpravy-svet-v ... .sznhp.box
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

Ofenzíva bola chyba (vzhľadom k nepravidelným dodávkam zbraní), mali mat radšej kvalitnú defenzívu, nech si RF vyláme zuby.
Napísať odpoveď