Orange - diskusia, rady, pausal, sms, data
-
starysomar
Hardcore addict
Re: Orange - diskusia, rady, pausal, sms, data
Nezabudni mudrovať - alebo sa radšej nauč vnímať.
"Chcem si nechať telefónne číslo po odchode na dôchodok no ako hlavné mám Radosť" je ťažko pochopiteľné? Urazená samoľúbosť? Za to naozaj nemôžem.
"Chcem si nechať telefónne číslo po odchode na dôchodok no ako hlavné mám Radosť" je ťažko pochopiteľné? Urazená samoľúbosť? Za to naozaj nemôžem.
Nie, to nie je urazená samoľubosť... Na tvoj vek by Ti käsok pokory neuškodilo, a to nehovrím o tomto, ale všeobecne o tvojich príspevkoch..
A vnímam, neboj, len niekedy ťažko dešifrovať
A vnímam, neboj, len niekedy ťažko dešifrovať
-
starysomar
Hardcore addict
Iste - písavam heslovite. Dlhými kecami ešte nik prázdne brucho nenakŕmil. No keď to pozriem spätne - pýtal som sa aký program od Orange 
Ak mi to budú vedieť vo firme preniesť na tú "Prima voľba", bude tak. Ak nebudú - zmením si to neskôr.
Pokora? Prečo, aká a v čom? Ani za minulých čias som nebol pokorný služobníček.
V bývalej práci odznelo, že sa MUSÍM zmeniť, lebo sa vo mne nevyznajú. Vysvetlil som im, že tam nechodím za kamarátmi, ale zárobkom pre rodinu.
Rád sa naučím aj podučím, len nedobre reagovávam na poučovanie. Zrejme moja nie ideálna vlastnosť aj občasné reakcie, ktoré mohli byť uhladenejšie - starý somár, čo narobíš
Ďakujem za odpovede.
Ak mi to budú vedieť vo firme preniesť na tú "Prima voľba", bude tak. Ak nebudú - zmením si to neskôr.
Pokora? Prečo, aká a v čom? Ani za minulých čias som nebol pokorný služobníček.
V bývalej práci odznelo, že sa MUSÍM zmeniť, lebo sa vo mne nevyznajú. Vysvetlil som im, že tam nechodím za kamarátmi, ale zárobkom pre rodinu.
Rád sa naučím aj podučím, len nedobre reagovávam na poučovanie. Zrejme moja nie ideálna vlastnosť aj občasné reakcie, ktoré mohli byť uhladenejšie - starý somár, čo narobíš
Ďakujem za odpovede.
Vie niekto poradit - na orange optike (nie sluzba partner) - v pripadne pouzitia bridge modu na dodanom zariadeni od orange - pouziva orange nejake pripojenie vytacane cez pppoe? Teda meno/heslo? Alebo ako je to riesene? Vdaka
-
cORP.
Addict
- Kontaktovať používateľa:
nie, mas normalne pridelenu ide do svojho zariadenia, nenastavujes nic, pppoe sa pouziva prave pri partner optike ak by si daval vlastne zariadenie, bridge mod si nastavis len v pripade, ze sa vyuziva ipv4, pri ipv6 nieje mozny
Vdaka
Edit: len doplnim ze som ten Huawei musel dat do tovarenskych nastaveni po zmene na ipv4 bridge, inak zostal v nejakom divnom stave (wifi siet fungovala, internet nie, IP bola pridelena na wan na huawei zariadeni)
Edit: len doplnim ze som ten Huawei musel dat do tovarenskych nastaveni po zmene na ipv4 bridge, inak zostal v nejakom divnom stave (wifi siet fungovala, internet nie, IP bola pridelena na wan na huawei zariadeni)
-
ja_som
Star
Ahojte, potreboval by som pomôcť s nastavením DDNS od no-ip.
Všetky údaje by mali byť správne, ale "Last error" píše "no internet connection" (viď snímok obrazovky) a IP sa na strane no-ip neaktualizuje
Všetky údaje by mali byť správne, ale "Last error" píše "no internet connection" (viď snímok obrazovky) a IP sa na strane no-ip neaktualizuje
To mi pride ako keby sa s No-IP nevedel router spojit. Mas tam vsetko dobre nastavene? Zrejme mas zle vyplneny host, este ti tam chyba lomitko nic a update - https://www.noip.com/integrate/request
-
ja_som
Star
No-ip strana by mala byť v poriadku, momentálne používam od nich program v PC, ktorý IP aktualizuje, ale chcel by som to priamo z rutra.
Do políčka host nemôžem písať lomky "host name is invalid", to políčko bolo myslím predvolené keď som zvolil no-ip ako poskytovateľa. Pozeral som aj videá na YT, jedno bolo od no-ip kde ale mali iný ruter, ale vyplnené to bolo podobne. Našiel som iné video pre tento ruter ale iného poskytovateľa ddns, ale bolo asi sedem ročné, 4 fps, kvalitka.
Do políčka host nemôžem písať lomky "host name is invalid", to políčko bolo myslím predvolené keď som zvolil no-ip ako poskytovateľa. Pozeral som aj videá na YT, jedno bolo od no-ip kde ale mali iný ruter, ale vyplnené to bolo podobne. Našiel som iné video pre tento ruter ale iného poskytovateľa ddns, ale bolo asi sedem ročné, 4 fps, kvalitka.
Troska neskorsie ale predsa.
Ja mam udrziavacieho operatora Funfon.
7€ dobytie na 4 mesiace.
Podla toho co ma NoIP na webe, tak to mas zle vyplnene.
-
ja_som
Star
Nuž, podľa tohto https://www.noip.com/support/knowledgeb ... -in-router to mám správne.
A domain name mas dobre vyplnene? Lebo to vypada kratke a malo by tam byt tvoje meno na No-IP, napriklad teda v style heker.no-ip.com alebo na ten sposob. Alebo tam mas vlastnu domenu, ktoru chces presmerovat na svoj pc/NAS?
-
ja_som
Star
Doménu na noip mám meno.ddns.net, to mám v poriadku.
Preto som vlastne tu, lebo všetky informácie sú vyplnené správne, len to z nejakého dôvodu nefunguje.
Preto som vlastne tu, lebo všetky informácie sú vyplnené správne, len to z nejakého dôvodu nefunguje.
BTW, všimli ste si, že Orange má pomalšie 5G? Väčšinou do 100 Mbit..len tak pre porovnanie..O2 má bežne 150 a viac. Telekom bežne medzi 200 a 300 Mbit, niekde aj cez 300 Mbit...
Jo, aj v Bratislave pri stahovani mi to islo len okolo 8MB/s, teda 100mbit.
Ale zas ponúkajú veľmi rýchly pevný internet, https://www.orange.sk/e-shop/internet/o ... int-new-l2
-
*****HERO*****
Guru wannabe
1 Gbps pri optike nie je az tak nezvycajne, ci?
Problemom Orange je, ze je len v par mestach. Castokrat je lepsia konkurencia lokalna firma, ktora ma podchytene cele mesto optikou. Pre mna 1gbps nie je lakadlo, ani to nemam k comu vyuzit. Mne staci aj 100mbit, ktore mam a za 3 eura naviac mozem mat 250 ci 300mbit, ale na co? Nejde mi o 3 eura, ale nemam to na co vyuzit. Raz za cas si stiahnem film vo FullHD, ktory ma 2GB a to je tak vsetko.
-
cORP.
Addict
no pomaly rozhodne nieje, no rychlosti mozu v ba kolisat stale (stale sa buduje ), okolo mileticky a pri robote mam na 5g sieti kludne cez 500Mbit/s, v novom meste tiez, v raci tiez, na 15 pro max, pred tym na 13pro max tiez rychlosti neboli extra nizke, to co tu aj heker pise o tych 8Mbit/s mi pride tiez extra pomale, vypadky siete nemame tiez aktualne ziadnetaki7 napísal: 01 jan 2024, 10:37 BTW, všimli ste si, že Orange má pomalšie 5G? Väčšinou do 100 Mbit..len tak pre porovnanie..O2 má bežne 150 a viac. Telekom bežne medzi 200 a 300 Mbit, niekde aj cez 300 Mbit...