Noobsz DJ napísal: 02 jan 2024, 19:32
Napríklad čo sa týka tých STK/EK za úplatok, už nie je také jednoduché, ako to bolo kedysi. Som rád za to, že je to elektronicky kontrolované. Nie som za to, aby na cestách jazdili ľudia v "pojazdných" vrakoch.
Tak to si velmi naivny a velmi sa mylis. Aj napriek kameram, aj napriek elektronickym zaznamom za uplatok prejde skoro vsetko, co vie ist samostatne po vlasnej osi a aspon na kamere vyzera funkcne. Vyska uplatku zalezi od stavu auta. Hodnoty TK/EK sa stale daju obabrat, ked sa technikovi chce.
Na toto funguje jedine mobilna STK/EK, tak ako v rakusku. Ale ked by to zaviedli na svk, pamataj aky hate sa zdvihne o policajnom state.
Čo sa týka tej výstavby diaľnic…
Toto vsetko sa ale da vyriesit vhodnou upravou legislativy, znizenim lehot pre urady, pripomenikovanie atd.
Ukazkou toho ako na slovensku byrokracia nefunguje je usek R2 zvolen zapad - zvolen vychod, ked sa uz xyz rokov (neviem ci nie aj viac ako 10) hadaju tri mesta (zvolen, sliac a kovacova) s NDSkou kadial ma ich dialnica okolo nich. To sa hada statny aparat medzi sebou.
V Poľsku je o diaľniciach špeciálny zákon, preto sa tam stavajú rýchlejšie, hovoria Poliaci, ktorí idú stavať križovatku D1D4
Presne v tomto clanku popisuje tie problemy co ty, povolenia, vykup pozemnkov atd. (ak nemas eNko, postnem to do inej piano temy cele ak budes chciet)
Ešte k tej mentalite, že sú ľudia, ktorí tvrdia, ako bolo za komunizmu lepšie. Zatiaľ toto počúvam od ľudí, čo majú 60+ rokov…
A tych je cca 1,1mil, maju volebne pravo, ktore narozdiel od mladych ludi aj radi vyuzivaju, nechaju sa opit rozkami ako (13. dochodok) a tym rozhodouju o smerovani a fungovani tejto krajiny. A prave aj o tom, ze system uplatkov a provizii funguje na slovensku tak, ako v tej vami opovrhovanej ukrajine, ci niektorymi milovanom rusku. A je jedno ci sa bavime o velkej alebo malej korupcii. Aj na slovensku vybavis vodicak za uplatok, nedavno o tom bola kauza myslim z Michaloviec.
Jediny rozdiel je ten, ze u nas sa to nedeje uz tak okato ako u nich. (UA, Rus)