The Unplugged Alpha - aneb preco je svadba nezmysel

Diskusia o tom, čo Vás trápi v súkromí...
tonnymontana
Medium Expert
Medium Expert

The Unplugged Alpha - aneb preco je svadba nezmysel

Príspevok od používateľa tonnymontana »

nahodou niekto necital niektoru z tychto 2 knih ? (pripadne audioknihu, alebo odporucanie ci stoja za to ich kupit..)

- pripadne aky mate nazor na tu ukazku z tej prvej..vid dole.. ja osobne suhlasim s nazorom ze svadba je nezmysel a celkovo forma monogamneho dlhodobeho vztahu so zenou, vacsinou je to pritaz ktora vas stiahne dole, a uz uplne ak si nevyberie muz z toho 0,5% s ktorym to dava aspon aky taky zmysel.. proste nastahovat si napr vacsinu zien k sebe do nehnutelnosti je podla mojho nazoru toxicke pre zivot muza ktory chce nieco dosiahnut.. najdu sa aj vynimky..

https://www.nejlevnejsi-knihy.cz/kniha/ ... 84369.html

https://www.najlacnejsie-knihy.sk/kniha ... hynes.html

BTW: tuto som mal v audio a bola super ale to je skor na randenie a balenie.. ( https://www.martinus.sk/987761-models/kniha )

ukazka z The Unplugged Alpha:

Most men today are sent off into society with a broken belief system, which they use to make choices that get them terrible results with life and women.

Men have been conditioned to be the quintessential "nice guy". They're trained to be overly humble, kind to a fault, and that just "being themselves" is enough to attract and keep the woman of their dreams. Men are told to believe that conventional masculinity is toxic and to put women ahead of their own interests, passions, and purpose.

This has led to an entire generation of men forming very unhealthy attachments to women that they, unfortunately, often make their sole focus of their lives.

The playbook to women and life has changed, but most men missed the memo.

Do you want to succeed and level up in every area of your life?

If so, then this book explains:

The importance of maximizing your looks, money, social status, and game.
Why it's essential to get genuine burning desire from a woman who wants to date you.
The top 20 red flags that you must vet women for a long term relationship.
How to become one of the top 20% of men that women swipe right for on online dating.
Why smart men avoid marriage.

And much more.

This book exposes the comforting lies you've been told throughout your life for what they really are, enabling you to become a truly authentic alpha who chases excellence and leads a successful passion-filled life
fildinko
King
King
Používateľov profilový obrázok

Re: The Unplugged Alpha - aneb preco je svadba nezmysel

Príspevok od používateľa fildinko »

Čítal som knihu od Richard Coopera. Je to viac menej životný príbeh autora.

V knihe sa dočítaš o tom ako by si vedel vyriešiť prípadné problémy aké mal autor. Za mňa, odporúčam 10 z 10 túto knihu pre každého muža.

Kniha od Ryan Cooper mi nič nehovorí. Nezaujíma ma "tréning na balenie žien".

Od Mark Masona som prečítal všetky knihy (okrem Will) a musím povedať že jeho štýl písania sa mi veľmi páči. Má aj YT kanál kde vie veľa vecí zaujímavo vysvetliť.

V podobnom štýle by som odporúčil nasledujúce knihy:

https://www.amazon.com/Book-Numbers-Ana ... tag=AUTHOR

https://www.amazon.com/Menu-Life-Withou ... tag=AUTHOR

https://www.amazon.com/Women-Deserve-Le ... _author_dp

Nenechal by som sa zmiasť názvami kníh alebo obálkou kníh.
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

tonnymontana napísal: 19 jan 2024, 1:50ja osobne suhlasim s nazorom ze svadba je nezmysel a celkovo forma monogamneho dlhodobeho vztahu so zenou
problem je, ze tieto nazory mas za mladi, kym si silny a krasny (a bohaty)
ale ked ti na smrtelnej posteli nebude mat kto podat ani len pohar s vodou, zistis, ze mat niekoho po svojom boku nie je az take zle
fildinko
King
King

Čo s tým má svadba beardie? On nehovorí že si nechce nikoho nájsť, skôr spochybňuje význam svadby. Napríklad to že po rozvode príde muž o polovicu toho čo vlastní (nadobudol počas manželstva), čo sa vo väčšine vzťahov nadobudne vďaka mužovmu vyššiemu príjmu (prípadne vďaka tomu že muži nerozhadzujú peniaze ako ženy).

Dúfam že som sa nikoho nedotknem citovo.
beardie
Redeemer
Redeemer

to bolo skor k tej druhej casti, k monogamnemu vztahu

k tvojmu nazoru na prijem - bol by schopny muz nadobudnut vyssi prijem, ak by nemal ten servis z monogamneho vztahu? :)
k tomu rozhadzovaniu, to dost zavisi od osoby
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa starysomar »

Predmanželská zmluva nie je na škodu.
Svatba je formalita - nikomu sama o sebe šťastie nepriniesla, často skôr opak.
fildinko
King
King

beardie napísal: 19 jan 2024, 9:52 bol by schopny muz nadobudnut vyssi prijem, ak by nemal ten servis z monogamneho vztahu?
Myslíš starostlivosť o domácnosť? Varenie, etc.?
beardie
Redeemer
Redeemer

ano, vratane starostlivosti o deti
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

BSM chráni ženu, pretože bez neho je v prípade rozvodu podstatne viacej znevyhodnena ako muž.
Prečo?
Jednak z dôvodu že sa väčšinou viacej venuje rodine a vychove detí, preto nemá potom tolko času a energie sa venovať kariére ako muž. Ďalšia vec je, že vo všeobecnosti je o rozvedenú ženu s deťmi na partnerskom trhu menší záujem ako o rozvedeného muža. Muži vo všeobecnosti si pomerne ľahko nájdu partnerky aj keď už sú starší, zatial čo pre ženy to tak uplne neplatí, ak nerátame tie čo sú mimoriadne atraktívne aj v tomto veku, čo sa týka ale iba minority žien vo vyššom veku.

Nehovoriac o tom, že pre dieťa je dôležité aby v rodine bol prítomný nejaký mužský vzor, lebo pokial deti vychováva iba matka, tak to pre ich socialny a emočný vývin nie je ideálne.
kayko
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa kayko »

By ma zaujimalo, ci by taky alfa vyrastal radsej v kompletnej rodine, alebo len s mamou, ci len s otcom. A tiez by ma zaujimalo, ci alfa potrebuje citat knihy o tom, ako byt alfou. Mam za to, ze alfa zvlada v zivote rozne ulohy a jednou z nich je aj uloha otca a manzela. A ak sa raz bude musiet rozviest, tak nebude nariekat ako pubertacka v kute a nebude sa stranit zvazku iba preto, lebo co ak sa nahodou niekedy rozvedie. Ono je to ako bat sa zit len preto, lebo co ak raz nahodou zomriem.

Je tu kopec tem o tom, ako byt alfa, ako balit jednu za druhou, uzivat si. A manzelstvo si potom asi kazdy slobodny "alfa" stary mladenec predstavuje ako celibat, ze mu daju pas cudnosti a uz si bokom nikdy nevrzne. A na druhej strane je tu aj kopec tem o tom, ako frajerka/frajer podviedli. Patri to urcite k zivotu, monogamia nie je prirodzena, ale manzelstvo zavazuje ludi iba platonicky, fyzicky naozaj budete schopny vrznut si aj inde a postavi sa vam aj pri inej.

Mne z toho teda vychadza, ze manzelstvo prinasa iba vyhody, lebo mate navarene, mate upratane, postarane o deti, mate si kde vrznut, keby nahodou nejaka polointeligentna ozrata zruda nenaletela na jednu z vasich balicskych fraz.
fildinko
King
King

kayko napísal: 22 jan 2024, 8:58Mne z toho teda vychadza, ze manzelstvo prinasa iba vyhody, lebo mate navarene, mate upratane, postarane o deti, mate si kde vrznut, keby nahodou nejaka polointeligentna ozrata zruda nenaletela na jednu z vasich balicskych fraz.
Je to aj realita slovenských manželstiev?

Nemám ten pocit.

Väčšina ľudí mi príde podráždená a ostávajú vo vzťahoch len zo zvyku alebo kvôli tomu že by sami domácnosť neutiahli. Nie z čistej lásky.
kayko napísal: 22 jan 2024, 8:58By ma zaujimalo, ci by taky alfa vyrastal radsej v kompletnej rodine, alebo len s mamou, ci len s otcom.
Určite každý túži po kompletnej rodine. Ale nie každý má takéto šťastie.

Na knihách s podobnou tematikou býva väčšinou opísané ako sa nedať odradiť tým že ti život nedoprial.

Každý si asi nájde to čo mu je blízke.
kayko
Medium Professional
Medium Professional

Väčšina ľudí spolu nelezie do postele z čistej lásky, tak prečo ju čakať vo väčšine vzťahov?

Väčšina ľudí je priemerná, tak predsa nebudes sa riadiť tým, že chcem byť ako väčšina.

To že si prečítaš v knihe niečo o tom, ako sa nedať odradiť, ťa môže prvotne namotivovať. Lenže správne návyky a pripravenosť na vzťah ti kniha nedá, tak ako ti nedá žiadna kniha o atletike olympijskú medailu.

Vo vzťahu je to ako v živote, každý problém ťa môže odradiť a položiť, alebo posunúť ďalej. Záleži, čo chceš ty a akú dáš tomu emóciu. Za negatívne nikdy nečakaj pozitívnu odplatu, ale to neznamená, že za dobro nemôžeš niekedy dostať pravý opak.
M142
Addict
Addict

Príspevok od používateľa M142 »

fildinko napísal: 19 jan 2024, 6:25 V knihe sa dočítaš o tom ako by si vedel vyriešiť prípadné problémy aké mal autor. Za mňa, odporúčam 10 z 10 túto knihu pre každého muža.
Mozes napisat konkretne, co ti ta kniha dala? Lebo ja som teda dal na odporucanie a knihu si citam, mam nejakych 75% za sebou, ale zatial nechapem v com je jej sila. Pride mi to ako mix ocividnych pravd a autorovych komplexov. Cim to nechcem zhadzovat, mozno som uz len jednoducho vsetko co tam spomina pocul.
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa aacid »

kayko napísal: 22 jan 2024, 8:58 Mne z toho teda vychadza, ze manzelstvo prinasa iba vyhody, lebo mate navarene, mate upratane, postarane o deti, mate si kde vrznut, keby nahodou nejaka polointeligentna ozrata zruda nenaletela na jednu z vasich balicskych fraz.
fildinko napísal: 22 jan 2024, 13:16Je to aj realita slovenských manželstiev?

Nemám ten pocit.

Väčšina ľudí mi príde podráždená a ostávajú vo vzťahoch len zo zvyku alebo kvôli tomu že by sami domácnosť neutiahli. Nie z čistej lásky.
a neni toto prave ten problem? ze na jednej strane si ludia predstavuju vztah velmi jednostranne, sorry ale napisat ze vyhody manzelstva su mat navarene, upratane a postarane o deti je brutalny sexizmus. to proste automaticky ratas s tym ze zena je podradena muzovi a vlastne taka jeho otrokyna.
no a potom to tak aj vypada v tych vztahoch, je svadba a zatial co muzovi sa zivot zlepsi (lebo ma navarene, upratane a ma si kde vrznut) tak zena ten svoj zivot zahodi a je z nej otrok. zena je nasledne vo vztahu nestastna, muz to nechape, ved vsetko je tak ako ma, takze je na nu nasraty, furt sa hadaju a potom to konci podvadzanim a rozvodom.

v lete na dovolenke s inymi dvoma rodinami vecer sedime "muzi" pri pive, obaja sa neustale stazuju na manzelky ako im z nich sibe a ako im to vobec nepomaha ked makaju cely den a potom este aj zena ich otravuje.
a ja jedine na co som sa mohol postazovat ze ako spravneho muza ma to trochu skrie ze manzelka zaraba podstatne viac ako ja.
najlepsie bolo ze teda ja mam stastny vztah, nehadame sa, mame sa radi, mame dostatok sexu a oni so svojimi manzelkami po sebe furt len stekaju ale ja som bol ten vysmiaty lebo nie som poriadny chlap ked nezarabam viac nez zena.

takze mozno staci len hladat rovnocenneho partnera, nie otroka, a mozno z toho bude aj fungujuci vztah.
mozno nie som "alfa" lebo driem od rana do vecera v praci a nenosim chleba domov poslusne cakajucej rodine ale na druhu stranu zijem v stastnom a spokojnom vztahu.

(samozrejme ocakavam ako tu niekto vytiahne "sak ta manzelka podvadzala", ano je to tak, ale to bol presne moment ked som konecne pochopil ako maju vztahy fungovat a verte neverte, odvtedy to aj funguje)
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

...pomoct mu aby sa rovnocennym stal. Ze to hlupaci nedokazu? Kazdy zije svoj zivot a je na nom, ako ho prezije.
Ziarlivost je sebectvo alebo pochybovanie o sebe.
Partnerku nevlastnim, ak by chcela za inym, este ju s usmevom zaveziem.
kayko
Medium Professional
Medium Professional

aacid napísal: 24 jan 2024, 8:20 napisat ze vyhody manzelstva su mat navarene, upratane a postarane o deti je brutalny sexizmus.
To je az neuveritelne, co uz dnes ludom prekaza, ze im zena dobrovolne navari, uprace a postara sa o deti :D No chudinka "musi" varit, upratovat, ale stale lepsie ako robit v bani na kobalt, alebo sa valat polonaha na insta a onlyfans ci? :)

Kazdy vztah je obchod, pretoze pre obe strany dava zmysel len dovtedy, pokial z toho dostanu svoju ciastku. A je uplne jedno ci su tou ciastkou materiane alebo nematerialne veci, stale ide o to, ze clovek ide do vztahu zo zistnych dovodov, inak by bol martyr. Pretote aj materialne veci, aj city su pominutelne, takze iba blbec by sudil, co je spravny dovod na vztah, to si musi obhajit kazdy sam za seba.
gogo956
Redeemer
Redeemer

každý vzťah je do značnej miery individuálny. Takže ťažko sa dá zovšeobecnovať či je manželstvo vždy len pozitívum alebo vždy negatívum. Proste treba to nechať na tych konkretnych "zúčastnených" ktorých sa to týka.. Kto chce do manzelstva vstupi a kto nechce, tak nemusí.
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa aacid »

kayko napísal: 26 jan 2024, 9:33 To je az neuveritelne, co uz dnes ludom prekaza, ze im zena dobrovolne navari, uprace a postara sa o deti :D No chudinka "musi" varit, upratovat, ale stale lepsie ako robit v bani na kobalt, alebo sa valat polonaha na insta a onlyfans ci? :)
a ty tazis v bani kobalt? hadam existuju aj veci medzi "chudinka musi varit" a "polonaha na onlyfans"? ci v tvojich ociach su len tieto moznosti? nemoze zena normalne pracovat? presne tak ako pracuje muz?
kayko napísal: 26 jan 2024, 9:33Kazdy vztah je obchod
s tymto tiez veru nesuhlasim, obchod je nieco co ma dohodu, zmluvu, vopred vies co davas a co dostavas.
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

On píše podľa vlastného vnímania a nátury. Na detaily radšej neodpovedám.
S mojou sme sa poznali než sme začali patriť k sebe a brali, hoci sme sa nemuseli a prvá dcéra sa narodila až o 6 rokov.
Kto si ako zariadi (zaslúži) tak má.
gogo956
Redeemer
Redeemer

tonnymontana napísal: 19 jan 2024, 1:50 ja osobne suhlasim s nazorom ze svadba je nezmysel a celkovo forma monogamneho dlhodobeho vztahu so zenou, vacsinou je to pritaz ktora vas stiahne dole, a uz uplne ak si nevyberie muz z toho 0,5% s ktorym to dava aspon aky taky zmysel.. proste nastahovat si napr vacsinu zien k sebe do nehnutelnosti je podla mojho nazoru toxicke pre zivot muza ktory chce nieco dosiahnut.. najdu sa aj vynimky..
odkial si prisiel na to, ze to dáva zmysel iba z 0,5% zo ženskej populácie? Ako si to ty, či niekto iný presne vypocital, na základe akých dát? A čím konkretne by malo byt tych 0,5% žien tak vynimocnych oproti 95,5% ostatným?

A ak by to tak aj bolo, tak si myslis ze by ta tá úžasná žena ktorych je len 0,5% zo ženskej populácie, chcela prave teba, ked vdaka svojim kvalitam si moze vyberat vpodstate zo vsetkych mužov?

Mne to skor pripada ze ani nemyslis to co si napisal vážne ale len robíš tu reklamu na tie knihy.. :)

Zaroven, co presne mas na mysli, ked pises ze "zena ta tahá dolu" ?

Autoeditácia príspevku po 5 min 22 sek:
fildinko napísal: 19 jan 2024, 9:48 čo sa vo väčšine vzťahov nadobudne vďaka mužovmu vyššiemu príjmu (prípadne vďaka tomu že muži nerozhadzujú peniaze ako ženy).
za prve, neda sa zovseobecnovat ze vzdy zeny "rozhadzuju " viacej ako muzi /napr zeny nebyvaju prilis narocne na svoje auto a vystacia si s lacnejsim zatial co muzi castokrat kupuju zbytocne velke, silne a tym padom drahe auta/. Za druhe, uz davno su prec doby, ked zena automaticky zarabala menej ako jej manzel. Naopak, dnes uz nie je vzacnost, ked zena zaraba aj vyrazne viacej ako jej patner.
Napísať odpoveď