Orange - diskusia, rady, pausal, sms, data

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
hojko
Site Admin
Site Admin
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Orange - diskusia, rady, pausal, sms, data

Príspevok od používateľa hojko »

Heker pisal o 8 MB/s, nie o 8 mbit, cize je to krat 8, teda 64mbit.
cORP.
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa cORP. »

ano mas pravdu sekol som sa, kazdopadne je to aj tak malo
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa starysomar »

Nech nezakladám zbytočne vlákno - da sa odhadnúť, ktorý inet na doma má menej výpadkov - Orange/Telekom?
Noobsz DJ
Guru
Guru

Príspevok od používateľa Noobsz DJ »

Jedine asi hľadať na internete nejaké diskusie, kde sa zákazníci zmierňujú o svojich skúsenostiach. Internet na doma (Fibernet) sa u nás používa snáď už 10 či 12 rokov. Doteraz bez výpadku, ktorý by sme zaznamenali.
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Mam realnych (Speedtest) okolo 70/70 Mbps, Ping okolo 10-15 za 8,30 az na tie vypadky... Ak budu pokracovat, zrejme si hodim - Eurom :D
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Tvoja otazka je dost taka zbytocna. Pretoze optika by nemala mat ziadne vypadky a ak ich ma, tak len ojedinele, ak nieco robia pri prevodnikoch alebo tahaju nove vlakna. Cize nevidim problem v tom, aby optika bezala aj mesiace bez vypadku. A v com je tvoja otazka zbytocna??? No v tom, ze to, ze mne ide optika stabilne neznamena, ze pojde aj tebe, pretoze zalezi na lokalite. Predpokladam, ze z hladiska technologie a ineho bude na tom lepsie Telekom.
taki7
Professional
Professional

Príspevok od používateľa taki7 »

Orange má v priemere pomalšie 5G (mobilná sieť) ako O2 a Telekom. Telekom je TOPka. 👍🏼
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Taki - pevný net na doma, v tomto sa nevyznám ani neviem ako to sem majú naťahané. U oboch to píše možnosť zavedenia služby na našej adrese.
Orange má napísané: Internet prevádzkovaný cez optickú sieť je stabilný a bez výpadkov. Vďaka technológii FTTH (optika až do domu).
Telekom: OptikNET Štart - Superrýchle pripojenie cez optickú sieť
Asi naozaj len hodiť korunou.
K-u-b-i-a-k
Addict
Addict

Príspevok od používateľa K-u-b-i-a-k »

kde je telekom optika je aj orange. orange využíva ich optiku aj na svoj net. keď som riešil cenu na svoj orange net, vedel som dobre vyjednať lebo to bola priamo ich sieť, nie v prenájme od telekomu.
Mek
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Mek »

Optiku od orangu mam od roku 2011 a jediny vypadok co som zaznamenal, bol asi pred 2 tyzdnami na hodinku, zamrzelo len to, ze bol neohlaseny, no kedze nastal presne o 11:00, porucha to asi nebola. Ja by som mohol optiku od orangu odporucit.
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Díky všetkým.
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Trebars v Bratislave si tahal Orange svoju optiku a nevyuzival len to od Telekomu.
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Zas otázka - prišla prvá faktúra, je tam: "Vaše prvé vyúčtovanie k telefónnemu číslu 0463 xxx xxx.
Na "portáli" mi ukazuje "Spotrebované 0 s. / 100 min."
Lenže neviem, čo je to za číslo, od Orange mám Prima voľbu - iné mobilné číslo s dvoma eurami len.
Nevyznám sa v tom, čo to je?
cORP.
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

kazda sluzba ma v orange pridelene tel. cislo, rovnako aj vsetky pevne internety, vzdy je v tvare tzv. pevnej linky, co sa tykka optiky tak ju poskytujeme cez optiku nasu, telekomacku, VSD - vychodoslovenska energetika, towercom, coskoro pribudne stredoslovenska energetika, s telekomom nezdielame vsetky ich opticke pripojky, niekde je mozny tzv partner internet kde sa pouziva ont od telekomu a za nim router zyxel od orange, potom je to aj variant g-pon kde je optika telekomu a ont uz priamo nase

uprimne ? pokial chce niekto optiku od orange tak jednoznacne fibernet ktory ide cez nase opticke linky, partner internet je odpad ktoremu by som sa vyhol, sam doma pouzivam paradoxne internet od telekomu z dovodu, ze odmietam doma ten paskvil kde su potrebne dve zariadenia, zyxel je nenormalny odpad, vsetci na tech, podpore dufame, ze sa coskoro strati v analoch doby a uz nikdy s nim nikto nepride do styku

vsd na vychode je tiez tragedia, tu zial z dovodu, ze instalaciu robia technici vychodoslovenskej energetiky, ci uz antiik alebo ine skupiny, tam je problem casto s tym, ze tie instalacie proste robia idioti
Daniel9911
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Daniel9911 »

Ja by som mal otázku, ak zavolám do Orange čo sa týka pokrytia, tak sa s tým budú reálne zaoberať ? Odkedy začali vypínať 3G sieť, tak sa mi nedá dovolať a aj počas volania mám výpadky. Ide o mobil Samsung Galaxy A53 5G. Nechápem prečo vypínajú 3G keď ešte nemajú poriadne pokryte ani 4G signál. V telefóne máme Orange aj Telekom kartu ale na oboch mizerní signál. viď foto
Screenshot_20240215_203135_One UI Home.jpg
cORP.
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

4g signal je viacmenej vsade kde dosiahne, 3g siet je zastarala a nepotrebna, frekvencie sa prenechavaju pre 4g siet, to, ze nemas signal ani od jedneho operatora u ktoreho mas sim kartu napoveda akurat o tom, ze budes v silne zarusenom pasme alebo miesto kde si ma skratka ciernu dieru co sa signalu tyka, nejaka kotlina ? blizko lesa ?, 2g siet na volanie by ti mala fungovat, ak ti padaju hovory tak si vypni volte, to je azda najvacsi problem pri samsungoch
fildinko
King
King

Príspevok od používateľa fildinko »

Daniel skús si prepnúť na 5G dáta, ak máš tú možnosť. Ja odkedy mám Radosť prepnutú na 5G tak ten internet (Aj keď je rýchlosť len 10 Mbit/s) ide ďaleko lepšie.
Daniel9911
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Daniel9911 »

cORP. napísal: 16 feb 2024, 2:37 4g signal je viacmenej vsade kde dosiahne, 3g siet je zastarala a nepotrebna, frekvencie sa prenechavaju pre 4g siet, to, ze nemas signal ani od jedneho operatora u ktoreho mas sim kartu napoveda akurat o tom, ze budes v silne zarusenom pasme alebo miesto kde si ma skratka ciernu dieru co sa signalu tyka, nejaka kotlina ? blizko lesa ?, 2g siet na volanie by ti mala fungovat, ak ti padaju hovory tak si vypni volte, to je azda najvacsi problem pri samsungoch
VoLTE nemám zapnuté, možno to bude tá čierna diera, lebo čo sa týka dediny tak bývam na konci dediny na kopci, za nami už len vinica a cca 1km les. Tuším vo vedľajšej dedine Farnej je aj vysielač Orange ak dobre viem. 2G mám signál, ale to nie je riešenie ak chcem používať aj mobilné dáta tak mám smolu.
fildinko napísal: 16 feb 2024, 6:11 Daniel skús si prepnúť na 5G dáta, ak máš tú možnosť. Ja odkedy mám Radosť prepnutú na 5G tak ten internet (Aj keď je rýchlosť len 10 Mbit/s) ide ďaleko lepšie.
v A53 5G más na výber iba 2G, iba 3G, a potom už len automaticky (2G,3G,4G,5G)
taki7
Professional
Professional

Príspevok od používateľa taki7 »

3G už Orange na väčšine Slovenska vypol..posledné oblasti vypne na východe Slovenska 22.02.2024
cORP.
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

no tam mas odpoved, zrejme si v lokalite pri lese a to byva zvacsa dost velky problem pokial les zasahuje do smeru kde je umiestneny vysielac, zavolaj na linku, zalozi sa ticket a z istotou ti vieme povedat ci sa s tym nieco robit da alebo mas skratka smolu na lokalitu
Napísať odpoveď