Všetko okolo iPhone, iPod, iPad, iOS...
Re: Všetko okolo iPhone, iPod, iPad, iOS...
Pravdepodobne v aplikáciach.
-
guess.whoo
Redeemer
- Kontaktovať používateľa:
ale ten display nefunguje na spodku ani na homescreene, nie len v appkach
-
cORP.
Addict
Apple iOS je od dnes androidom, otvara sa apkam a obhodom tretich stran v EU
https://smartmania.cz/stahujte-apple-pr ... o-novinky/
https://smartmania.cz/stahujte-apple-pr ... o-novinky/
Úplne by som to androidom nenazval. Samozrejme Apple si aj tak z otvorenia novým obchodom (apky sa stále budú dať sťahovať len z autorizovaných alternatívnych obchodoch) nový biznis model.
Zatiaľ je to dosť kritizované tvorcami apiek.
https://www.dsl.sk/article.php?article=28024
Zatiaľ je to dosť kritizované tvorcami apiek.
https://www.dsl.sk/article.php?article=28024
Oni to spravili podla toho, aby to vyhovolalo eu, a nasli tam vsetky mozne strbiny, aby obisli a nastavili co je stale vyhodne pre nich. Casom to samozrejme EU zmeni, lebo im sa to tiez nebude pacit. Napr. dostavaju proviziu za kazde stiahnutie, aj ked je appka free. t.j. ked si nejaku dobru apku stiahne zrazu 50 milionov ludi, tak developer sa moze obesit z tolkeho dlhu
EU proste vymysla pi*ov***.
EU chce ferovost.
to ze Apple sa sprava ako male decko co bude robit naschval naprieky, to predsa nie je problem EU.
hlavne to nie je realne ziadna novinka, ludia si doteraz jailbreakovali iphony aby si mohli nainstalovat aplikacie ktore chceli (nie len tie ktore im apple dovoli), akurat teraz to budu moct robit bez jailbreaku.
ja hlavne nechapem apple ovce co sa tak rozculuju kvoli tomu... je to len o tom ze ich milovany Apple na to pinda tak musia aj oni?
ved ako moze byt negativum to ze uzivatelia budu mat viac moznosti. a hlavne je to vsetko dobrovolne, nikto ta nenuti pouzivat iny appstore alebo instalovat apky z inych zdrojov...
to ze Apple sa sprava ako male decko co bude robit naschval naprieky, to predsa nie je problem EU.
hlavne to nie je realne ziadna novinka, ludia si doteraz jailbreakovali iphony aby si mohli nainstalovat aplikacie ktore chceli (nie len tie ktore im apple dovoli), akurat teraz to budu moct robit bez jailbreaku.
ja hlavne nechapem apple ovce co sa tak rozculuju kvoli tomu... je to len o tom ze ich milovany Apple na to pinda tak musia aj oni?
ved ako moze byt negativum to ze uzivatelia budu mat viac moznosti. a hlavne je to vsetko dobrovolne, nikto ta nenuti pouzivat iny appstore alebo instalovat apky z inych zdrojov...
Nechapem tu ferovost. Apple ti poskytuje platformu, kde si mozes predavat aplikacie a chce za to proviziu. Je to jeho platforma, on si to vybudoval a investoval do toho sialene peniaze. Ked sa ti nepaci, mozes si predavat appky na androide, kde tiez platis proviziu ale mensiu. Ked chces sukromne aplikacie v mobile, tiez to nie je ziaden problem. Moznosti mas. Cize nechapem ten zmysel dalsieho appstoru. Na androide tiez mas app store, ktory sice nekontroluje appky ako apple, ale tiez odtial mas vsetko co potrebujes. O co vlaste clovek prichadza, ked ma iny appstore? Ako, apple ma s niektorymi vecami vacsie problemy a malo by sa to zmenit, ale dalsi appstore to rozhodne nie je.
Ako, mne to je uprimne jedno, mam vsetko co potrebujem. Len ma serie to, ze na takejto ko*ot sa dohodnu hned, ale s poriadnou pomocou Ukrajine maju problem sa dohodnut 2 roky.
Ako, mne to je uprimne jedno, mam vsetko co potrebujem. Len ma serie to, ze na takejto ko*ot sa dohodnu hned, ale s poriadnou pomocou Ukrajine maju problem sa dohodnut 2 roky.
aacid: K tomu, ze sa Apple sprava ako decko… ja osobne som ineho nazoru. Je to ich produkt, oni si nastavuju podmienky a pravidla.
Pacilo by sa ti, keby ti EU zacala diktovat, co tvoje zariadenie ma alebo nema umoznovat?
A ako pises, ze nikto ta do nicoho nenuti. Presne tak, nikto ta ani nenuti si ich zariadenie kupovat. Nepaci sa ti to, tak si kup nieco ine, no nie?
Pacilo by sa ti, keby ti EU zacala diktovat, co tvoje zariadenie ma alebo nema umoznovat?
A ako pises, ze nikto ta do nicoho nenuti. Presne tak, nikto ta ani nenuti si ich zariadenie kupovat. Nepaci sa ti to, tak si kup nieco ine, no nie?
ale ved ani apple nikto nenuti aby predaval svoje zariadenia v EU, ked sa nechce prisposobit podmienkam EU tak nemusi absolutne nic z toho co EU kaze implementovat a proste len nebude predavat svoje zariadenia v EU.
-
starysomar
Hardcore addict
Presne - komu sa nepáčia protimonopolné zákony, má možnosť - nepredávať.
Nebola ta podmienka vytvorena kvoli Applu? Mozno nie, neviem (nesledujem to az do detailu), ale myslim si, ze nikoho ineho sa to nedotklo. Preto stale plati, to co som napisal, ze mi pride blbe, aby mi niekto diktoval, co moje zariadenia ma umoznovat.
ono je to tak trochu z definicie protiMONOPOLNEHO zakona ze sa to dotkne iba tych co maju monopol...
a samozrejme to nie je platne iba pre apple, plati to pre vsetkych, akurat apple je jediny kto to robi.
treba sa nad tym trochu zamysliet hlavne. apple ti predava telefon a operacny system v nom.
ale ked chces z toho telefonu pristupovat na internet tak ta nuti pouzivat iba ten jeho jeden prehliadac, preco? preco si nemozem nainstalovat svoj oblubeny prehliadac?
to ozaj ak chcem pouzivat svoj oblubeny prehliadac tak musim kupit novy telefon? a kedze zijem v apple ekosysteme tak musim kupit aj novy notebook, tablet, reproduktory, krabicku pod telku?
to ti pride normalne? to ti nepride blbe?
a samozrejme to nie je platne iba pre apple, plati to pre vsetkych, akurat apple je jediny kto to robi.
treba sa nad tym trochu zamysliet hlavne. apple ti predava telefon a operacny system v nom.
ale ked chces z toho telefonu pristupovat na internet tak ta nuti pouzivat iba ten jeho jeden prehliadac, preco? preco si nemozem nainstalovat svoj oblubeny prehliadac?
to ozaj ak chcem pouzivat svoj oblubeny prehliadac tak musim kupit novy telefon? a kedze zijem v apple ekosysteme tak musim kupit aj novy notebook, tablet, reproduktory, krabicku pod telku?
to ti pride normalne? to ti nepride blbe?
Prehliadač môžeš používať aký chceš.
aacid páči sa mi že si vyjadril svoj názor. s týmto však nemáš pravdu. používal som google chrome na iphone už dávno (cca 2018).aacid napísal: 06 mar 2024, 12:20apple ti predava telefon a operacny system v nom.
súhlasím s kolegami vyššie že nevidím dôvod v tom aby bol iphone otvorený iným obchodom. dúfam že väčšinu iných obchodov odradia poplatky. už len z bezpečnostnej stránky.
to isté ako si napísal ty s prehliadačom ... tak ja sa pýtam .. teraz keď si kúpim android, môžem si tam nainštalovať ios aplikácie? sú krajšie a stabilnejšie .. chcem si na snapchat odfotiť fotografiu s foťákmi a nie fotku obrazovky ... a mohol by som písať ďalšie príklady.
chcem iphone. chcem ho mať bezpečný.
jailbreak sa riešil možno tak v 2010 (???)... posledný jailbreak je na tri roky starý ios systém ... ak sa nemýlim .. kľudne ma aacid oprav.
lenze to nebol ozajsny chrome ale safari engine prezleceny do chrome satov...fildinko napísal: 06 mar 2024, 12:34 aacid páči sa mi že si vyjadril svoj názor. s týmto však nemáš pravdu. používal som google chrome na iphone už dávno (cca 2018).
ale toto mas uplne obratenu logiku, ios aplikacie si nemozes do androidu nainstalovat nie preto ze by to niekto zakazal ale pretoze apple ich na android nedistribuuje.fildinko napísal: 06 mar 2024, 12:34to isté ako si napísal ty s prehliadačom ... tak ja sa pýtam .. teraz keď si kúpim android, môžem si tam nainštalovať ios aplikácie? sú krajšie a stabilnejšie .. chcem si na snapchat odfotiť fotografiu s foťákmi a nie fotku obrazovky ... a mohol by som písať ďalšie príklady.
google nijak nebrani applu aby svoje krasne a stabilne appky distribuoval na androide.
bezpecnejsi... to je ten najcastejsi argument ale ako sa tvoj telefon stane menej bezpecny tym ze budes mat MOZNOST si nastavit iny prehliadac alebo MOZNOST pouzit iny appstore?fildinko napísal: 06 mar 2024, 12:34súhlasím s kolegami vyššie že nevidím dôvod v tom aby bol iphone otvorený iným obchodom. dúfam že väčšinu iných obchodov odradia poplatky. už len z bezpečnostnej stránky.
chcem iphone. chcem ho mať bezpečný.
neviem, ja nemam co jailbreakovat takze nejailbreakujem.fildinko napísal: 06 mar 2024, 12:34jailbreak sa riešil možno tak v 2010 (???)... posledný jailbreak je na tri roky starý ios systém ... ak sa nemýlim .. kľudne ma aacid oprav.![]()
Tak prečo toto potom píšeš? Aký ľudia? Kto?aacid napísal: 06 mar 2024, 11:26ludia si doteraz jailbreakovali iphony aby si mohli nainstalovat aplikacie ktore chceli (nie len tie ktore im apple dovoli), akurat teraz to budu moct robit bez jailbreaku.
aacid: ano, tak som to aj myslel. samozrejme, ze sa to tyka vsetkych, ale zmenu musel riesit len apple resp. podmienka sita proti applu.
Znova len zopakujem, je to jednoducho ich produkt. Maju to tak uz viac ako 15 rokov, takze ziadna zasadna zmena ta nemoze prekvapit. Ked ides do Tesca, tak sa tiez nestazujes, ze su tam len produkty od Tesca, a produkty Jednoty tam nezozenies. Takyto pristup viem aplikovat na x dalsich veci.
A ako s tym suvisi, ze musis kupit ich dalsie zariadenia, tomu tiez nerozumiem.(obzvlast reproduktorom a tv krabicke). Kazde zariadenie dokaze plnohodnotne fungovat samostatne.
Znova len zopakujem, je to jednoducho ich produkt. Maju to tak uz viac ako 15 rokov, takze ziadna zasadna zmena ta nemoze prekvapit. Ked ides do Tesca, tak sa tiez nestazujes, ze su tam len produkty od Tesca, a produkty Jednoty tam nezozenies. Takyto pristup viem aplikovat na x dalsich veci.
A ako s tym suvisi, ze musis kupit ich dalsie zariadenia, tomu tiez nerozumiem.(obzvlast reproduktorom a tv krabicke). Kazde zariadenie dokaze plnohodnotne fungovat samostatne.
Mas pravdu, je to ich produkt, mozu si s nim robit co chcu.
Ale ak chcu byt na EU trhu tak musia dodrzovat pravidla EU.
Ale ak chcu byt na EU trhu tak musia dodrzovat pravidla EU.
Ale ved dodrzuju, nie? 
Ja len vravim, ze to pravidlo bolo podla vsetkeho site na mieru proti Applu, a ze je podla mna blbost diktovat, co ma vyrobca na svojom zariadeni umoznovat.
Ja len vravim, ze to pravidlo bolo podla vsetkeho site na mieru proti Applu, a ze je podla mna blbost diktovat, co ma vyrobca na svojom zariadeni umoznovat.
-
cORP.
Addict
no a uz to zacina
Apple práve zrušilo Epicu vývojárske konto, aby nemohlo spraviť konkurenciu ich Store
https://www.sector.sk/novinka/299026/ap ... -store.htm
Apple práve zrušilo Epicu vývojárske konto, aby nemohlo spraviť konkurenciu ich Store
https://www.sector.sk/novinka/299026/ap ... -store.htm