Prezidentské voľby SR 2024
-
harrison314
Hardcore addict
- Kontaktovať používateľa:
Re: Prezidentské voľby SR 2024
Povedal by som, ze uplne rovnako ako v hociakej inej krajine.
Napriklad, kontrou socialnych sieti, neprehliadanie porusovania zakonov v beznom zivote, podporou mimovladok, skutocnych medii, podpory prace v regionoch,... Problemom je, ze s tym trebalo zacat tak desat rokov dozadu, len za to moze nasa Slovenska mentalita "nebojte sa dobre bude", no nebude pokial pre to sami nieco nespravime.
Problem je ale aj v tom, ze to co sa deje u nas sa deje aj v celej Europe a USA, socialne siete a ruska dezinfo vojna tu posobi cez 20 rokov a vidiet vysledky. Sice krajiny na zapad od nas su v tomto smere este pozadu, ale aj tam sa to uz prejavuje.
Mam domnienku, ze keby ludia hufne neutekaju, ale nieco s tym spravia (staci zlepsit kusok okolo seba) tak by to nebolo take tragicke. Ale nemam nikomu za zle, ze sa rozhodol odist. Keby som v inej situaci tak po tom, co tu robi Fico by som odisiel aj ja.
Napriklad, kontrou socialnych sieti, neprehliadanie porusovania zakonov v beznom zivote, podporou mimovladok, skutocnych medii, podpory prace v regionoch,... Problemom je, ze s tym trebalo zacat tak desat rokov dozadu, len za to moze nasa Slovenska mentalita "nebojte sa dobre bude", no nebude pokial pre to sami nieco nespravime.
Problem je ale aj v tom, ze to co sa deje u nas sa deje aj v celej Europe a USA, socialne siete a ruska dezinfo vojna tu posobi cez 20 rokov a vidiet vysledky. Sice krajiny na zapad od nas su v tomto smere este pozadu, ale aj tam sa to uz prejavuje.
Mam domnienku, ze keby ludia hufne neutekaju, ale nieco s tym spravia (staci zlepsit kusok okolo seba) tak by to nebolo take tragicke. Ale nemam nikomu za zle, ze sa rozhodol odist. Keby som v inej situaci tak po tom, co tu robi Fico by som odisiel aj ja.
-
javatar
Hardcore addict
Toto je uplne naivne. Aj keby vsetci co odisli, zlepsili kusok tak to ti nestaci, potrebujes systemove zmeny na to aby bola korupcia a kazenie z hora tazsie.harrison314 napísal: 11 apr 2024, 16:46Mam domnienku, ze keby ludia hufne neutekaju, ale nieco s tym spravia (staci zlepsit kusok okolo seba) tak by to nebolo take tragicke.
Hypoteticky priklad pre ludi co urobili viac nez kusok aby zlepsili svoje okolie:
Predstav si, ze by balik znizovania trestov a premlcacich dob presiel.
A zaroven si predstav, ze mas podnik/firmu ktora roky zlepsuje vela kuskov okolo seba.
A potom si par ludi od teba kupi vela tovaru/sluzieb a nezaplati faktury a budu natahovat cas aby im uplynula kratka premlcacia doba. Pokial maju tito ludia napojenie na justicny system vedia vsetko este viac predlzit a spravodlivost na nich bude kratka.
A tvoja firma krachne.
Rozhodnes sa ostat a pokusit sa znova v prostredi kde spravodlivost bude existovat len pre ludi co budu vediet tlacit veci cez sudy rychlo?
Rozhodnes sa odist do prostredia kde takato vec jednoducho nebude mozna?
Alebo to budes predvidat a ked uvidis, ze je mozne taketo nieco urobit tak vezmes kapital ktory mozes a pojdes do prostredia kde ti to nehrozi?
Za mna toto:
Slovensko mi chyba a to dost. A ziaden stat nie je dokonaly. Vedel by som ale zit s vedomim, ze zlepsovat kusok okolo seba nema zmysel?
Pre ludi co tvrdia, ze treba bojovat za krajinu - aky zmysel by malo bojovat ked by z toho prosperovali najviac ludia s ktorymi nesuhlasis a nie ty a dokonca ani tvoji najblizsi.
Diktaturu a ine formy koncentrovania a zneuzivania moci podporovat nebudem. A pokial je to pre niekoho vlastizrada tak je to len uzitocny idiot pre drzitelov moci.
Niee preboha takto som to zrovna nepísal. Samozrejme chod na dovolenku hocikde v rámci sveta, je okej spoznávať svet, iné kultúry.javatar napísal: 11 apr 2024, 15:33 Lol, takze ked idem na dovolenku do lacnejsej krajiny, pripadne vyuzijem sluzby firiem na uzemi ineho statu tak tiez spinim vlastny stat a sluzim cudzim vplyvom? (kedze vlastne exportujem financne prostriedky a pomaham rozvoju inej krajiny?)
No čo sa týka boja za lepšie fungovanie štátu ktorý ti chýba, treba urobiť viac ako len ist natrvalo žiť do inej krajiny.
Ked už teda získaš občianstvo VB tak načo potom komentovať dianie v SR od politiky cez myslenie ludí, ked niesi už pri zdroji tohto boja ?
A je koniec koncov to VB bezpečnejšie než SR ? Možno áno možno nie, ja neviem, ale načo zvyšovať úroveň krajiny ktorá má SR na háku ?
Poznáš možno pár ludí, zo zahraničia ktorí by volili Pelleho, ale dalo by sa presvedčiť 10 tisíce dalších pred volbami, aby volili Korčoka.
Pri parlamentných volbách sa odstavili strany ako Republika,LSNS,Harabin,Sme rodina,KSS a pod. Zmeny v politike sú možné !
Je možné aby sa zložila vláda z demokratických, liberálnych, liberálno-konzervatívnych strán s kompromismi a odstaviť Smerohlasákov.
-
harrison314
Hardcore addict
Ako ja chapem tvoje argumenty a suhlasim s nimi. Ale mam protiargumenty, ok odides do lepsej krajiny, no tam sa stane to iste, lebo si vseci povedia ze zo zlom sa neoplati bojovat.
Napriklad s tym zakonom o znizovani trestov, za mna si protestujuci zvolili prilis jemnu formu protestov, pomohlo by napriklad blokovanie dopravy, obklucenie sumracnej, alebo proste nieco co spravi vetsi tlak. Protestujuci proti umyvaniu ruk to zvladli.
Napriklad s tym zakonom o znizovani trestov, za mna si protestujuci zvolili prilis jemnu formu protestov, pomohlo by napriklad blokovanie dopravy, obklucenie sumracnej, alebo proste nieco co spravi vetsi tlak. Protestujuci proti umyvaniu ruk to zvladli.
Ide o princip, aby sa diktátorský/nacionalistický/nacistický režim nerozmohol aj v SR. Ak sa im podarí destabilizovať východnú časť EU, bude to pokračovať dalej, až sa im podarí destabilizovat celu EU ktorá sa rozpadne a to v lepšom prípade.aacid napísal: 11 apr 2024, 16:01 no ja prave stale hladam odpoved na otazku ze preco bojovat za vlastnu krajinu?
Vtedy sa to udeje, ak domáci ludia nezabojujú za svoje krajiny v ktorích sa narodili a neodstavia vo volbách problémové strany, popísal som to.
Ja ti dám teda tiež otázku, prečo Ukrajinci bojujú za svoju krajinu ? Tiež si môžu povedať serieme nato nech si RF režim zaberie celé územie UA. A oni su k*rva vo velmi ťažkej situácii narozdiel od Slovákov, ktorí sa majú kde vyspať, vy*rať, majú čo jesť, majú sa kde zabávať a pod.
Z jednej strany ťa chápem, že žijeme svoj život len raz. Hranice sú vlastne len čiary na mape sveta.
No prídeš do Rakuska, Nemecka, severských krajín - je tam naozaj bezpečnejšie? Peniaze niesu všetko, hlavne ak si ich zarobíš aj v BA.
Zdravotnictvo v cudzine je naozaj vo všetkom v tip top úrovni? Školstvo je tam tiež také? Hlavne ked si ich decká mýlia SR so Slovinskom, alebo si myslia, že ešte existuje CSSR. Etické správanie v cudzine je tiež na tip top úrovni? Ludské práva tam tiež 100% dodržiavajú?
Ked teda viem, že do SR privezú tovar horšej kvality za vyššiu cenu. Ze ich firmy platia Slovákov 3-4x menej za vyššie výkony a povinnosti.
Lebo nie je aktualne cela europa plna ukrajincov ktori utiekli prec.Blastbit napísal: 11 apr 2024, 18:20Ja ti dám teda tiež otázku, prečo Ukrajinci bojujú za svoju krajinu ? Tiež si môžu povedať serieme nato nech si RF režim zaberie celé územie UA. A oni su k*rva vo velmi ťažkej situácii narozdiel od Slovákov, ktorí sa majú kde vyspať, vy*rať, majú čo jesť, majú sa kde zabávať a pod.
Pozrite ja uz mam svoj vek, rodinu, deti a primarne sa potrebujem postarat o ne.
Nemam cas ani energiu bojovat za principy alebo narod.
Hlavne ked vidis ludi co to robia a snazia a napriek tomu sa nic nemeni, naopak je to stale horsie a horsie.
Mam dve moznosti, bud travit roky "snazenim sa" s neistym vysledkom alebo ist niekam inam kde tie principy existuju a spolocnost ma zaujem ich udrzovat.
A nie je pravda ze to co sa deje tu sa deje vsade. Staci pozriet na cesko ktore je hned vedla nas a vypada to tam diametralne odlisne. Dokonca ani take polsko ktore je hned na hraniciach s RF na tom nie ani zdaleka tak ako my alebo madarsko.
Autoeditácia príspevku po 39 sek:
Toto chlapci je krajina za ktoru chcete bojovat.
Autoeditácia príspevku po 1 min 49 sek:
Vy si proste myslite ze sa tu snazite zachranit krajinu lenze tu zije druha skupina ludi co si mysli presne to iste akurat ich principy su odlisne.
A viditelne su vo vacsine. Tak preco by mali odist oni a nie my?
-
harrison314
Hardcore addict
To budem trochu opnovat. Je tam momentalne lepsie, a asi aj nejaky cas bude, ale...aacid napísal: 11 apr 2024, 20:03 A nie je pravda ze to co sa deje tu sa deje vsade. Staci pozriet na cesko ktore je hned vedla nas a vypada to tam diametralne odlisne. Dokonca ani take polsko ktore je hned na hraniciach s RF na tom nie ani zdaleka tak ako my alebo madarsko.
Polsko - nie je to tak davno, co boli najlepsi kamarati s Madarskom, lebo v oboch utlacali miniroty a oslavovali katoliban, v oboch krajinach to bolo problematicke z mediami. Teraz sa to v Poslku trochu zmenilo. Ale tam ma Rusko vypliv ako u nas, len s tym rozdielom, ze u nich nefunguje myslienka vseslovanstva a tam tam idu na konzervativny extremizmus a dehonestaciu zadapadu cez skazene LGBT, 1459985621 pohlavi a niceni tradicnych hodnot.
Cesko - este nedavno tam mali proruckeho prezidenta, co hodloval becherovke a krajinu si tam krajala Cina. Onedho tam zas budu mat proruskeho popilistickeho premiera v kolaicii z nacionalistickym japoncom, ktory je proti migrantom a je plateny z Ruska.
//Doplnenie
Nemecko - vdaka organizaciam platenym z Ruska si postupne odpojilo atomove elektarne a zacalo vyrabat elektrinu ruskym plynom.
Velka Britania - vdaka dezinformaciam vystupili z EU
USA - tam mame Trumpa.
aacid - ak by min. 300 tisic dospelých Slovákov zo zahraničia dalo svoje hlasy vo volbách (najmä PS,SaS,Demokrati,možno KDH a pod).
https://www.uszz.sk/krajania/ ... link ukazuje počet Slovákov = cez 1,6 miliona ludí (nerátam malé deti ktoré nemôžu voliť).
Misky politických váh by sa preklopili v prospech demokratických strán a totalitné strany by jednak neprešli ani 5% a Smerohlas by nemal 15-20%. Tí by boli radi za 7-8%. Lebo cez 300 tisíc Slovákov odišlo do zahraničia kvoli Ficovej vláde, takže jeho voliť nebudú.
Vyhralo by PS, SaS by tiež malo viac percent vo volbách, Demokrati by možno prešli voľbami a hneď inak vyzerá koalícia voči Smerohlasu.
Smerohlas by skončil v opozícii tam môžu zjapať koľko chcú, no už by sa nevyhli trestným stíhaniam, nie ako za Matoviča a Kollara.
V poriadku keď chceš odísť s rodinou dobre, ale aspoň voliť v slovenských voľbách by si mohol a presvedčiť známich v zahraničí nech volia tiež.
Ked už by teda ľudia videli, že už sa to nejako začína tá politika a SR meniť k lepšiemu, tak by už viac premýšlali nad návratom zveladovat SR.
Tak som rád že aspoň harrison vníma to čo sa deje v okolitých krajinách. Aj tie velmi vyspelé si niečim podobným už prechádzajú žial.
https://www.uszz.sk/krajania/ ... link ukazuje počet Slovákov = cez 1,6 miliona ludí (nerátam malé deti ktoré nemôžu voliť).
Misky politických váh by sa preklopili v prospech demokratických strán a totalitné strany by jednak neprešli ani 5% a Smerohlas by nemal 15-20%. Tí by boli radi za 7-8%. Lebo cez 300 tisíc Slovákov odišlo do zahraničia kvoli Ficovej vláde, takže jeho voliť nebudú.
Vyhralo by PS, SaS by tiež malo viac percent vo volbách, Demokrati by možno prešli voľbami a hneď inak vyzerá koalícia voči Smerohlasu.
Smerohlas by skončil v opozícii tam môžu zjapať koľko chcú, no už by sa nevyhli trestným stíhaniam, nie ako za Matoviča a Kollara.
V poriadku keď chceš odísť s rodinou dobre, ale aspoň voliť v slovenských voľbách by si mohol a presvedčiť známich v zahraničí nech volia tiež.
Ked už by teda ľudia videli, že už sa to nejako začína tá politika a SR meniť k lepšiemu, tak by už viac premýšlali nad návratom zveladovat SR.
Tak som rád že aspoň harrison vníma to čo sa deje v okolitých krajinách. Aj tie velmi vyspelé si niečim podobným už prechádzajú žial.
Pozeram, ze sa tu dnes celkom diskutuje.
Blastbit, každý má právo na život a nikto nie je zodpovedný za činy tých druhých, pokial to samozrejme nie sú jeho neplnoleté deti. Ak sa niekto rozhodne že odíde, tak na to asi bude mať dôvod. Ja keby bol rok 68, tak by som tu normalizaciu asi psychicky neprežil a tiež by som odišiel/ušiel, nemohol by som sa tvariť, že je všetko ok, lebo by to tak proste nebolo, mne to trochu príde ako žiť celý život v šikane a hovoriť si, že sa to nejako dá a nie je to také hrozné. Ved máme pekné hory, pekné dievčatá...
A k tomu hlasovaniu, uvediem fakty, zahraničným Slovákom nie je umožnené hlasovať v prezidentských volbách zo zahraničia, musia sem vycestovat, v parlamentných volbách je to možné, na posledných si požiadalo o hlasovanie okolo 76 tisic Slovakov žijucich v zahranici, drviva vecsina z nich volila prozapadne strany, co sa neda povedat o Slovakoch zijucich na Slovensku a dokonca ani v takej Bratislave. Nemozes nikoho prinutit aby siel hlasovat, ked sa o dianie na SK napr. nezaujima, alebo nie do takej miery ze nejde hlasovat, lebo napr. neodisiel zo Slovenska z dovodu ze sa don planuje vratit, alebo uz riesi skor zivot v danej krajine kde zije a SK ma ako destinaciu na navstevu rodiny, pripadne prirody.
Tieto prezidentske volby dopadli tak ako dopadli pre viacero dovodov, ten hlavny je ze smer s hlasom vyhrali posledne volby, dalsi ze maju na kampan ovela viac prostriedkov ako opozicia, ci uz z penazi vlastnu hlavou alebo predoslich volieb, alebo proste z toho kolko percent dostali spolocne ako strany z rozpoctu a mali dalsie financovanie od lobistov.
Volici Matovica volili tak ze 39% volilo Korcoka, 8-9% Peleho a 44% sa volieb nezucastnilo.
Nizka ucast Slovakov romov, lunik 9 mal tusim 5-9% volebnu ucast, nizka ucast madarskej mensiny, ktora v poslednych rokoch volila prave pravicoveho kandidata, vsade okolo 40% nieco percent, cele vychodne Slovensko tak dosiahlo okolo 50% ucasti a asi aj menej.
Orbanova kampan na juznom Slovensku do toho mala tiez co povedat, lebo 60% z tych 40% co sla volit hodila hlas Pelemu.
Naopak zapadne a stredne Slovensko malo ucast vyse 70% a vytvoril sa tak kontrast edzi zapadom a vychodom.
Tiez by bolo zaujimave vediet ako volili mladsie rocniky,ci tam bola ucast vysoka, alebo ani nie.
Nijaky zahranicni Slovaci by teda tieto volby nerozhodli a netreba hladat chybu u druhych, treba ju hladat doma.
Blastbit, každý má právo na život a nikto nie je zodpovedný za činy tých druhých, pokial to samozrejme nie sú jeho neplnoleté deti. Ak sa niekto rozhodne že odíde, tak na to asi bude mať dôvod. Ja keby bol rok 68, tak by som tu normalizaciu asi psychicky neprežil a tiež by som odišiel/ušiel, nemohol by som sa tvariť, že je všetko ok, lebo by to tak proste nebolo, mne to trochu príde ako žiť celý život v šikane a hovoriť si, že sa to nejako dá a nie je to také hrozné. Ved máme pekné hory, pekné dievčatá...
A k tomu hlasovaniu, uvediem fakty, zahraničným Slovákom nie je umožnené hlasovať v prezidentských volbách zo zahraničia, musia sem vycestovat, v parlamentných volbách je to možné, na posledných si požiadalo o hlasovanie okolo 76 tisic Slovakov žijucich v zahranici, drviva vecsina z nich volila prozapadne strany, co sa neda povedat o Slovakoch zijucich na Slovensku a dokonca ani v takej Bratislave. Nemozes nikoho prinutit aby siel hlasovat, ked sa o dianie na SK napr. nezaujima, alebo nie do takej miery ze nejde hlasovat, lebo napr. neodisiel zo Slovenska z dovodu ze sa don planuje vratit, alebo uz riesi skor zivot v danej krajine kde zije a SK ma ako destinaciu na navstevu rodiny, pripadne prirody.
Tieto prezidentske volby dopadli tak ako dopadli pre viacero dovodov, ten hlavny je ze smer s hlasom vyhrali posledne volby, dalsi ze maju na kampan ovela viac prostriedkov ako opozicia, ci uz z penazi vlastnu hlavou alebo predoslich volieb, alebo proste z toho kolko percent dostali spolocne ako strany z rozpoctu a mali dalsie financovanie od lobistov.
Volici Matovica volili tak ze 39% volilo Korcoka, 8-9% Peleho a 44% sa volieb nezucastnilo.
Nizka ucast Slovakov romov, lunik 9 mal tusim 5-9% volebnu ucast, nizka ucast madarskej mensiny, ktora v poslednych rokoch volila prave pravicoveho kandidata, vsade okolo 40% nieco percent, cele vychodne Slovensko tak dosiahlo okolo 50% ucasti a asi aj menej.
Orbanova kampan na juznom Slovensku do toho mala tiez co povedat, lebo 60% z tych 40% co sla volit hodila hlas Pelemu.
Naopak zapadne a stredne Slovensko malo ucast vyse 70% a vytvoril sa tak kontrast edzi zapadom a vychodom.
Tiez by bolo zaujimave vediet ako volili mladsie rocniky,ci tam bola ucast vysoka, alebo ani nie.
Nijaky zahranicni Slovaci by teda tieto volby nerozhodli a netreba hladat chybu u druhych, treba ju hladat doma.
Dobré zhrnutie situácie šimečkokorčokovoličov:
V politickom zápase sme však v posledných rokoch svedkami toho, že porazení nedokážu prijať prehru resp. nie sú schopní sa s ňou zmieriť, lebo sú presvedčení o svojej absolútnej pravde.
https://nazory.pravda.sk/komentare-a-gl ... kej-vojny/Problém spočíva v tom, že na Slovensku sa každé voľby prezentujú ako osudové. Akoby nemalo dôjsť iba k prirodzenému striedaniu moci, čo je v demokracii bežné, ale mal nastať koniec sveta.
toto vyhralo Pellegrinimu voľby: https://www.facebook.com/watch/?v=7849414405077305
babky zmagorené kofotinami z Facebooku...
Určite za to môžu babky čo celé dni surfujú po FB a nemôžu zato tí čo sem prišli len po dávky, alebo tí čo si prídu do SR len zuby porobiť.
Nechodia si ich tu robit len Slovaci zijuci v zahranici, o nasincoch napr. viem, ze si chodia robit zuby na Ukrainu.Blastbit napísal: 11 apr 2024, 23:35 a nemôžu zato tí čo sem prišli len po dávky, alebo tí čo si prídu do SR len zuby porobiť.
Som videl video ako si Vasky z tých babiek robí pi*u a bolo to niečo v štýle...Mirrorion napísal: 11 apr 2024, 23:17 toto vyhralo Pellegrinimu voľby: https://www.facebook.com/watch/?v=7849414405077305
Vasky: Títo volia Fica.
Babka: Tak.
Vasky: A budú voliť Fica stále až do smrti.
Babka: Tak, budeme.
Vasky: Tak nech žije smrť.
Jasné. Lebo istý politik, ktorého najpoužívanejšie slovo v rokoch 2020-2023 bolo REFERENDUM (o predčasných voľbách) rešpektoval výsledky demokratických volieb, však? však?
harrison314: ziadna krajina nie je dokonala ale tka musis uznat ze u nas sa tych nepeknosti deje podstatne viac ako v cechach ci nemecku. ze tam su priemerne platy niekde inde a ze aj ta kultura a spolocenska nalada je na trochu inej urovni. a to hovorim ako niekto kto zije v bratislavskej bubline.
ono ta predstava ze vsetci slovaci zijuci v zahranici su pravicovi a volili by pravicove strany. ovela realistickejsie je ze nemale percento tych ludi by volilo fica fica alebo harabina alebo nejaku inu zberbu. nemozme mat ruzove okuliare, ze ludia co nadavaju na EU nechodia do tych zapadnych krajin zarabat pekne eura.Blastbit napísal: 11 apr 2024, 20:50 aacid - ak by min. 300 tisic dospelých Slovákov zo zahraničia dalo svoje hlasy vo volbách (najmä PS,SaS,Demokrati,možno KDH a pod).
Misky politických váh by sa preklopili v prospech demokratických strán
-
harrison314
Hardcore addict
Ved mlady Kalinak si uz okusil vlastnu medicinu.ephramko napísal: 12 apr 2024, 8:19 Jsné. Lebo istý politik, ktorého najpoužívanejšie slovo v rokoch 2020-2023 bolo REFERENDUM (o predčasných voľbách) rešpektoval výsledky demokratických volieb, však? však?![]()
Ešte ste sa nenaučili, že keď celé roky nabíjate hovnomety, tak nakoniec aj vy sami budete špinaví od sračiek?
aacid - v tom príspevku som spomenul aj túto dôležitú známu informáciu.
" Lebo cez 300 tisíc Slovákov odišlo do zahraničia kvoli Ficovej vláde, takže jeho voliť nebudú." - Harabin dosiahol svoj strop, Fico by prehral.
Okej však už je po volbách. Budúce volby týmto štýlom skončia podobne alebo horšie = horšie zloženie koalicie než je teraz Smer,Hlas,SNS.
Kremelský a západný režim predsa len dosiahnu svoje, tak ako to dosiahnu aj pri Ukrajine kedže vedú na jej účet špinavú hru s jej koncom.
Po Kurdoch budú Ukrajinci najpočetnejší národ bez vlastného územia, rozlezený po svete robiť pracovnú silu. Tak skončia slovanské národy.
" Lebo cez 300 tisíc Slovákov odišlo do zahraničia kvoli Ficovej vláde, takže jeho voliť nebudú." - Harabin dosiahol svoj strop, Fico by prehral.
Okej však už je po volbách. Budúce volby týmto štýlom skončia podobne alebo horšie = horšie zloženie koalicie než je teraz Smer,Hlas,SNS.
Kremelský a západný režim predsa len dosiahnu svoje, tak ako to dosiahnu aj pri Ukrajine kedže vedú na jej účet špinavú hru s jej koncom.
Po Kurdoch budú Ukrajinci najpočetnejší národ bez vlastného územia, rozlezený po svete robiť pracovnú silu. Tak skončia slovanské národy.
no uprimne "keby bolo keby" sa mi tu nechce moc riesit. je to zbytocne, zaujima ma iba realita. a iba realita ktoru viem ja ovplivnovat.
toto je mozno na samostatnu temu ale neviem ci je to tym ze ja mam v hlave nieco inak lebo ja som nikdy nechapal "narodnu hrdost". hrdy viem byt na nieco na com mam priamy podiel. ked hram s kamaratmi na ihrisku futbal a vyhrame, mozem byt hrdy. ked hra na opacnej strane sveta 11 ludi ktorych som v zivote nestretol futbal a vyhraju tak preco mam byt na nich hrdy? za to ze vdaka nahodne som sa narodil v tej istej casti sveta ako oni?
mam byt hrdy na narod ktory odkedy ma vlastny stat tak voli tie najvacsie monstra co tu mame a nedokaze sa poucit? hrdy na narod kde vacsina by sa najradsej vratila pod vladu ineho naroda ktory nas tu skoro 50 rokov okupoval?
ja som hrdy na moje pracovne uspechy. som hrdy na svoje deti ktore som vychoval. som hrdy na veci ktore som vytvoril.
nedokazem byt hrdy na veci a ciny na ktorych nemam ziadny podiel.
toto je mozno na samostatnu temu ale neviem ci je to tym ze ja mam v hlave nieco inak lebo ja som nikdy nechapal "narodnu hrdost". hrdy viem byt na nieco na com mam priamy podiel. ked hram s kamaratmi na ihrisku futbal a vyhrame, mozem byt hrdy. ked hra na opacnej strane sveta 11 ludi ktorych som v zivote nestretol futbal a vyhraju tak preco mam byt na nich hrdy? za to ze vdaka nahodne som sa narodil v tej istej casti sveta ako oni?
mam byt hrdy na narod ktory odkedy ma vlastny stat tak voli tie najvacsie monstra co tu mame a nedokaze sa poucit? hrdy na narod kde vacsina by sa najradsej vratila pod vladu ineho naroda ktory nas tu skoro 50 rokov okupoval?
ja som hrdy na moje pracovne uspechy. som hrdy na svoje deti ktore som vychoval. som hrdy na veci ktore som vytvoril.
nedokazem byt hrdy na veci a ciny na ktorych nemam ziadny podiel.
Chápem, tak už teraz naozaj môžeme ukončiť našu debatu. Nepomohlo rozobrať od hora dole.
Hlavne západný otrokári SR aj UA tak moc pomáhajú. Východ aj Západ sveta čert ako diabol.
Hlavne západný otrokári SR aj UA tak moc pomáhajú. Východ aj Západ sveta čert ako diabol.
-
javatar
Hardcore addict
Ale mimo zdroja tohto boja som uz skoro 10 rokov. A obcianstvo planujem mat dvojite. A na komentovanie hocicoho nik nepotrebuje povolenie nikoho. Tak ako mas zahranicnych pozorovatelov a novinarov z opacnej strany planety ktori mozu komentovat dianie na SR tak moze komentovat podla vlastneho uvaznia kazdy.Blastbit napísal: 11 apr 2024, 18:02Ked už teda získaš občianstvo VB tak načo potom komentovať dianie v SR od politiky cez myslenie ludí, ked niesi už pri zdroji tohto boja ?
a) lebo v nej realne zijem
b) lebo mi pri tom zlepsovani kladie menej prekazok pod nohy (aj ked ich stale kladie dost)
Ale ludia maju svoje zivoty a ist volit pre teba je trosku ine ako ist volit pre nich. Ono keby si musel riesit letenky/dlhu cestu autom/dovolenku/rusit vikendove plany a podobne tak je to zrazu ina cena ako si rano privstat, ist do volebnej miestnosti ktoru mas blizko a fungujes dalejBlastbit napísal: 11 apr 2024, 18:02...ale dalo by sa presvedčiť 10 tisíce dalších pred volbami, aby volili Korčoka.
Namaha na ich presvedcenia by bola vacsia ako presvedcit vacsie mnostvo ludi co nevolili vobec.Blastbit napísal: 11 apr 2024, 18:02...ale dalo by sa presvedčiť 10 tisíce dalších pred volbami, aby volili Korčoka.
Parlamentne volby su ina vec - da sa volit postou, cize zase mas namahu relativne malu. A tam je to vidiet - z cudziny hlasovalo 58k ludi!Blastbit napísal: 11 apr 2024, 18:02Pri parlamentných volbách sa odstavili strany ako Republika,LSNS,Harabin,Sme rodina,KSS a pod. Zmeny v politike sú možné !
Je možné aby sa zložila vláda z demokratických, liberálnych, liberálno-konzervatívnych strán s kompromismi a odstaviť Smerohlasákov.
Lenze ty nechapes pointu - pointa nie je odstavit Smerohlasakov z parlamentu ale vzdelat ich volicov. Vzdy sa totiz najde clovek a politicky subjekt ktory tam nebude pre svojich volicov. Pres Ficom to bol Meciar, po Ficovi pride niekto iny. Ale pokial mas taku masu ludi co nechce vidiet realitu a kriticky premyslat tak je to boj s verenymi mlynmi.
Na to mam protiargument, ze ten boj musi mat aspon nadej, nie byt totalne zufaly. Dobrym prikladom je napr. Rusko kde je dost ludi, co maju rezim v zuboch ale pokial neuvidia ze ich namaha ma aspon malu sancu uspiet tak bojovat nebudu. Za dobru vec dokaze plno ludi aj zomriet ale musia verit tomu,ze to niecomu pomoze.harrison314 napísal: 11 apr 2024, 18:06Ako ja chapem tvoje argumenty a suhlasim s nimi. Ale mam protiargumenty, ok odides do lepsej krajiny, no tam sa stane to iste, lebo si vseci povedia ze zo zlom sa neoplati bojovat.
Ano, v tomto suhlasim. Ty si protestovat bol?harrison314 napísal: 11 apr 2024, 18:06Napriklad s tym zakonom o znizovani trestov, za mna si protestujuci zvolili prilis jemnu formu protestov, pomohlo by napriklad blokovanie dopravy, obklucenie sumracnej, alebo proste nieco co spravi vetsi tlak. Protestujuci proti umyvaniu ruk to zvladli.