Umela inteligencia / Artificial intelligence / AI
Re: Umela inteligencia / Artificial intelligence / AI
AI už človeka napr. v šachu prekonala, ale sú to len programy. 
Musk bol stále za AI. Len chce tú AI mať open source a nie closed source, preto opustil OpenAI a spravil si nejaké vlastné AI.
Neviem presne čo presne myslia tým "kapacitu celého lidstva". IQ ľudstva sa asi nedá sčítať do jedného čísla. Ak tým myslia AGI, za 5 rokov to ešte nebude.
Neviem presne čo presne myslia tým "kapacitu celého lidstva". IQ ľudstva sa asi nedá sčítať do jedného čísla. Ak tým myslia AGI, za 5 rokov to ešte nebude.
-
harrison314
Hardcore addict
- Kontaktovať používateľa:
To si nemylsim, ze on chcel niekedy otvorenu AI, on na tom chcel zarobit (co vidiet aj z mailov, ktore zverejnilo OpenAI, ked ju chcel zalovat, za to, ze nie je open).
Co vlastne znamena otvorena AI? Za mna zverejnit model nestaci, lebo to je urovni skompilovanej binarky, musel by zverejnit aj vsteky trenovacie data. Musk sice ma open source model grok-1, ale je pravdepodobne, ze trenoval na twitteri a aj na privatnych datach.
Co vlastne znamena otvorena AI? Za mna zverejnit model nestaci, lebo to je urovni skompilovanej binarky, musel by zverejnit aj vsteky trenovacie data. Musk sice ma open source model grok-1, ale je pravdepodobne, ze trenoval na twitteri a aj na privatnych datach.
Si skúsim staviť podľa AI.
Potom vám napíšem ako to dopadlo.
-
harrison314
Hardcore addict
To silno neodporucam, uspech v tom nemaju ani specialne trenovane modely. Bezny genrativny model bude na tom zo stavkami ako priemerny obcan.
Nejde o kurzové stávky, ale o lotériu. A tam to je úplne jedno. Vyfluslo mi to 4 sady čísiel: náhodný typ, čísla ktoré sa páčia ľuďom, čísla ktoré sa páčia AI a najčastejšie žrebované čísla za posledný rok.harrison314 napísal: 12 apr 2024, 13:39 To silno neodporucam, uspech v tom nemaju ani specialne trenovane modely. Bezny genrativny model bude na tom zo stavkami ako priemerny obcan.
Niektorý model pracuje s aktuálnymi datami? Viem ze chatgpt 3.5 ma koniec udajov niekedy z roku 2021.
Nevedelo to samé vyťažiť dáta z tiposu a povedalo mi to, že to mám spraviť ja a dať mu tie dáta v nejakom textovom súbore a potom to bude vedieť.retkvic napísal: 12 apr 2024, 20:58 Niektorý model pracuje s aktuálnymi datami? Viem ze chatgpt 3.5 ma koniec udajov niekedy z roku 2021.
Inak štatistiku podľa čísiel si vedie sám tipos, ale je to za celú históriu žrebovania konkrétnej hry. Napr.
https://www.tipos.sk/loterie/loto/statistika-zrebovani
GPT 3.5 - Januar 2022 (najnovší update)retkvic napísal: 12 apr 2024, 20:58 Niektorý model pracuje s aktuálnymi datami? Viem ze chatgpt 3.5 ma koniec udajov niekedy z roku 2021.
GPT 4 - April 2023
Copilot aj Bard majú real-time dáta
Podla tohto prispevku by to malo byt takto:Spixy napísal: 12 apr 2024, 22:28GPT 3.5 - Januar 2022 (najnovší update)
GPT 4 - April 2023
Copilot aj Bard majú real-time dáta
Skusal som sa spytat Copilota, vsetky 3 rezimy odpovedali rovnako, v jednom pripade potreboval upresnenie otazky:Standardní označený jako vyvážený běží na GPT-3.5, ale kreativní a přesný fungují na GPT-4 Turbo.
Rovnaku odazku som dal aj Gemini:Moje interné vedomosti a informácie boli aktuálne len do určitého bodu v roku 2021.
Testoval som to na niektorych aktualnych spravach a Gemini nedokazal odpovedat vobec, teda mi dal odkazy a napisal "najdi si to sam", teda v tomto zmysle, Copilot odpovedal a mal informacie zo vcera, teda nemal este aktualizaciu dnes.Tieto informácie sú neustále aktualizované, takže môžem poskytovať najnovšie a najpresnejšie informácie.
Skusal som Copilotovi pomoct, dal som mu aj odkaz na portal, kde je aktualna informacia, ale nevedel dat aktualnu informaciu z dneska, namiesto toho dal odkaz na uplne inu informaciu z minuleho roka, spravnu informaciu nasiel, az ked som mu dal nazov clanku, v ktorom ta informacia bola.
-
harrison314
Hardcore addict
Misrosoft vydal Ai, ktory robi z fotky rozpravajuce hlavy https://www.microsoft.com/en-us/researc ... ct/vasa-1/
The Terminator - 1950's Super Panavision 70 style made with #midjourney #elevenlabs, #runwayai and #stableaudio edited in Premiere. Script by Chat GPT.
-
harrison314
Hardcore addict
Ked na to tak pozeram, tak mam tusenie ako vznikol scenar k Rebel Moon 
AI bude brzy chytřejší než celé lidstvo. Bez regulace nás ale čeká dystopická budoucnost, varuje šéf Apertia Tech | Hrot
https://www.hrot24.cz/clanek/za-par-let ... d=28066781
https://www.hrot24.cz/clanek/za-par-let ... d=28066781
Podarilo sa mi pokazit Copilota? Pytal som sa na relacie RTVS.
-
harrison314
Hardcore addict
Ja mam pocit, ze Copilot sa vyrazne zrichlil, tak 3-5-nasobne.
V mojom pripade je stale pomaly, hlavne pri niektorych slovach je strasne pomaly. Ked som mu raz povedal, ze je pomaly, tak sa mi zdalo, ze bol rychlejsi, ale len docasne.
Podla clanku, ktory som tu zdielal, pouziva Copilot Vyvazeny ChatGPT 3.5, ktory je rychlejsi a Presny a Kreativny pouziva ChatGPT 4.0, ktory je presnejsi, ale pomalsi, ja pouzivam takmer stale Presny a casto sa pri viacerych slovach velmi spomali.
Inak dost porovnavam Copilot a Gemini a Gemini sa chvali, ze je uz finalny a Copilot je vraj Beta, ale Gemini nedokazal spocitat 12 cisel, doslova, nedokazal zodpovedat jednoduche otazky, alebo ked odpovedal zle, tak sa nedokazal opravit, napisal iba, ze:
Tu je to pocitanie cisel Gemini, hadal som sa s nim dlhsie, prepol sa aj do anglictiny, ani tam to nedokazal spocitat, niekedy spocital viac, niekedy menej.
Podla clanku, ktory som tu zdielal, pouziva Copilot Vyvazeny ChatGPT 3.5, ktory je rychlejsi a Presny a Kreativny pouziva ChatGPT 4.0, ktory je presnejsi, ale pomalsi, ja pouzivam takmer stale Presny a casto sa pri viacerych slovach velmi spomali.
Inak dost porovnavam Copilot a Gemini a Gemini sa chvali, ze je uz finalny a Copilot je vraj Beta, ale Gemini nedokazal spocitat 12 cisel, doslova, nedokazal zodpovedat jednoduche otazky, alebo ked odpovedal zle, tak sa nedokazal opravit, napisal iba, ze:
To sa stava castejsie, kedze Gemini je ovela rychlejsi, skusam ho ako prvy, casto neodpovie a Copilot potom odpovie na rovnaku otazku bez problemov, len to trva.Zatiaľ sa len učím, ako odpovedať na túto otázku. Skúste radšej Vyhľadávanie Google.
Tu je to pocitanie cisel Gemini, hadal som sa s nim dlhsie, prepol sa aj do anglictiny, ani tam to nedokazal spocitat, niekedy spocital viac, niekedy menej.
na pocitanie cisel mas kalkulacku, LLM sluzia na generovanie slov do viet ktore davaju zmysel.
Povodne som hladal informaciu, kolko cisel ma slovenske mobilne cislo, ci moze mat aj viac ako 12, to mi kalkulacka nevypocita.
Tak mi napadlo, ze vyskusam nachytat AI, pre odlahcenie, ako dokazu pocitat Gemini a Copilot: Autoeditácia príspevku po 1 hod 8 min 23 sek:
Inak Copilot zacal priamo vo vysledkoch davat videa.
Autoeditácia príspevku po 9 min 10 sek:
Tak Copilot je stale obmedzeny, ani sa mi nezda, ze som to prehnal.
Pouzival som Presny preto, ze to tu niekto odporucal, aj preto, ze podla jedneho clanku Presny pouziva ChatGPT v4 a Vyvazeny pouziva v3.5, ale zrejme budem opat pouzivat Vyvazeny, lebo ten rozdiel v rychlosti je obrovsky.
Rozhodol som sa to otestovat, zadanie bolo vymysliet basnicku v slovencine, s poctom znakov 1000, vysledky v sekundach:
- Copilot Kreativny - 34
- Copilot Presny - 24
- Copilot Vyvazeny - 15
- Gemini - 5
Chapem, ze pri inych otazkach moze byt rychlost rozdielna, ale toto prakticky zodpoveda mojim skusenostiam, Gemini je neporovnatelne rychlejsi.
Tak mi napadlo, ze vyskusam nachytat AI, pre odlahcenie, ako dokazu pocitat Gemini a Copilot: Autoeditácia príspevku po 1 hod 8 min 23 sek:
Inak Copilot zacal priamo vo vysledkoch davat videa.
Autoeditácia príspevku po 9 min 10 sek:
Tak Copilot je stale obmedzeny, ani sa mi nezda, ze som to prehnal.
Autoeditácia príspevku po 18 min 7 sek:Ľutujem, dosiahli ste limit správ, ktoré môžete Bingu odoslať v priebehu 24 hodín. Vráťte sa sem čoskoro.
Aky styl pouzivas? Ja som najskor pouzival dlho Vyvazeny, ale dlhsie uz pouzivam len Presny a ten je velmi spomaleny, ako som uz pisal, teraz som ale vyskusal opat Vyvazeny a je ovela rychlejsi ako Presny a mozno aj rychlejsi, ako bol niekedy Vyvazeny.harrison314 napísal: 26 apr 2024, 23:00Ja mam pocit, ze Copilot sa vyrazne zrichlil, tak 3-5-nasobne.
Pouzival som Presny preto, ze to tu niekto odporucal, aj preto, ze podla jedneho clanku Presny pouziva ChatGPT v4 a Vyvazeny pouziva v3.5, ale zrejme budem opat pouzivat Vyvazeny, lebo ten rozdiel v rychlosti je obrovsky.
Rozhodol som sa to otestovat, zadanie bolo vymysliet basnicku v slovencine, s poctom znakov 1000, vysledky v sekundach:
- Copilot Kreativny - 34
- Copilot Presny - 24
- Copilot Vyvazeny - 15
- Gemini - 5
Chapem, ze pri inych otazkach moze byt rychlost rozdielna, ale toto prakticky zodpoveda mojim skusenostiam, Gemini je neporovnatelne rychlejsi.