Aké nové slúchadlá?
Re: Aké nové slúchadlá?
Dostal som tu dobre odporucanie na sluchadla, tak vas idem poprosit o radu znovu. Chcel by som sluchadla ktore budem pouzivat na komunikaciu pri hrach a hudbu. Prvy krat som dostal odporucanie na Audio-Technica ATH-G1WL. Ked som reklamoval audio-technicu koli baterke tak som dostal odporucanie na docasne sluchadla HP HyperX Cloud II Gaming.
Teraz hladam nieco co by malo rovnaky alebo lepsi zvuk ako audio technica, ale vydrz baterky ako HyperX. Hyper x nabijam raz za tyzden. Audio technica mi vydrzi den, den a pol...
Par prispevkov nadomnou som videl audeze maxwell, ktore by to asi splnali. Ale mam aj dake lacnejsie moznosti ? + na heureke som videl ze audeze maxwell su v 2 verziach ? (playstation a xbox)
Dakujem !
Teraz hladam nieco co by malo rovnaky alebo lepsi zvuk ako audio technica, ale vydrz baterky ako HyperX. Hyper x nabijam raz za tyzden. Audio technica mi vydrzi den, den a pol...
Par prispevkov nadomnou som videl audeze maxwell, ktore by to asi splnali. Ale mam aj dake lacnejsie moznosti ? + na heureke som videl ze audeze maxwell su v 2 verziach ? (playstation a xbox)
Dakujem !
-
Ryan Giggs
VIP
Ano, Maxwelly su v 2 verziach. Aktualne je to to najlepšie na trhu. Lacnejšia možnosť je napr. Beyerdynamic MMX 200. Len u nas z neznamych pričin akosi nie su. Pripadne Sennheiser EPOS H3 Hybrid (H3 Pro).
je mozne ze na svedskom amazone tie senheiser stoja necelych 60 eur ? som vo svedsku momentalne. https://www.amazon.se/EPOS-H3-Hybrid-Bl ... 123&sr=8-1. Seinheisermi by som si polepsil orpoti audio technice ?
-
Ryan Giggs
VIP
Ano je to mozne ze stoja tolko.
lenze to nie su H3 Pro ale iba H3. tie vies pripojit len kablom alebo cez BT.
ono su to vlastne kablove sluchadla ktore maju naviac moznost pripojit telefon ako sekundarne zariadenie cez BT. nie su to bezdratove sluchadla pripojitelne k PC. respektive k PC ich samozrejme mozes pripojit aj cez BT ale to nie je zrovna idealne na hranie hier.
ono su to vlastne kablove sluchadla ktore maju naviac moznost pripojit telefon ako sekundarne zariadenie cez BT. nie su to bezdratove sluchadla pripojitelne k PC. respektive k PC ich samozrejme mozes pripojit aj cez BT ale to nie je zrovna idealne na hranie hier.
Mozete mi trosku objasnit pojem monitory a aky je rozdiel medzi klasickymi spuntovymi sluchatkami a ked su oznacene ako monitory? Ide tam hlavne o to aby mali neutralny prednes a bolo mozne s nimi dobre rozlisit jednotlive nastroje, alebo v com to tkvie. To si ich hudobnik pri koncerte nasadi na usi a pusti si do nich presne to co hraju aby to pocul, to je ich hlavna funkcia, alebo je v tom aj nieco ine?
Preco by si ich mal kupovat clovek co nie je hudobnik a len chce cez ne pocuvat hudbu.
Preco by si ich mal kupovat clovek co nie je hudobnik a len chce cez ne pocuvat hudbu.
-
starysomar
Hardcore addict
"Monitory" "by mali" prenášať čím vernejšie čo do nich prichádza. Teda bez nejakého zdôraznenia časti frekvencií, či už výšok alebo basov. Teda "čím rovnejšia čiara" grafu.
No je to zložité...
Klik na niektoré a kuk:
https://diyaudioheaven.wordpress.com/he ... surements/
https://crinacle.com/graphs/headphones/
Hudobník nepotrebuje špičkové slúchadlá, ani náhodou.
A prečo kvalitné bez prikrášľovania (alebo do*urvenia) zvuku by si pochopil, ak by si aspoň raz počul hudbu z reťazca vrátane bední/slúchadiel, ktoré prenesú zvuk ako je.
No je to zložité...
Klik na niektoré a kuk:
https://diyaudioheaven.wordpress.com/he ... surements/
https://crinacle.com/graphs/headphones/
Hudobník nepotrebuje špičkové slúchadlá, ani náhodou.
A prečo kvalitné bez prikrášľovania (alebo do*urvenia) zvuku by si pochopil, ak by si aspoň raz počul hudbu z reťazca vrátane bední/slúchadiel, ktoré prenesú zvuk ako je.
Ja som z kvalitnejsich ak sa to da nazvat mal grado sr-80, tie ale neboli in-ear spunty, ale klasice otvorene sluchadla, tiez myslim mali neutralnu kresbu, ale boli trosku basovejsie ako sr60, samzrejme spunty a velke otvrene sluchadla tak tam je asi dost vyrazny rozdiel.
-
starysomar
Hardcore addict
Sú kvalitné a podľa mňa aj voči o hodne drahším aj keď som ich nepočul a
vidím len reálne merania.
vidím len reálne merania.
-
Ryan Giggs
VIP
Ono je to viacmenej len marketingovy nazov. Realne mozu, aj nemusia mat vernejsi zvuk ako ine sluchadla, ktore vyrobca tymto privlastkom neoznaci.retkvic napísal: 28 apr 2024, 13:39 Mozete mi trosku objasnit pojem monitory a aky je rozdiel medzi klasickymi spuntovymi sluchatkami a ked su oznacene ako monitory? Ide tam hlavne o to aby mali neutralny prednes a bolo mozne s nimi dobre rozlisit jednotlive nastroje, alebo v com to tkvie. To si ich hudobnik pri koncerte nasadi na usi a pusti si do nich presne to co hraju aby to pocul, to je ich hlavna funkcia, alebo je v tom aj nieco ine?
-
starysomar
Hardcore addict
Áno. presne tak. Platí aj: "...aby mali neutralny prednes a bolo mozne s nimi dobre rozlisit jednotlive nastroje".
Pozeram aktualne nejake spunty, povodne som chcel kupit Sony MDR-EX110AP, lebo sa mi zdali pomer cena kvalita ok, len po pozreti recenzii nejakeho audiofila vraj cela rada mdr nestoji za nic, tak som potom pozeral nejake budgetove a narazil som na tie cinske monitory.
A v budgete okolo 20-30€ si pochvaluju tieto KZ-ZSN-PRO a o kusok lepsie KZ DQ6.
Mne osobne sa najviac pozdavali zvukovo Sennheiser IE 100 Pro, pripadne hipuju tieto cinske, ze su este lepsie Truthear Hexa, to uz je ale ina cenova hladina okolo 80-100€.
Tie KZ teda v tej cene nemaku konkurenta, alebo sa da v sk obchode v tej cene kupit nieco porovnatelne aj od inych vyrobcov spuntov.
A v budgete okolo 20-30€ si pochvaluju tieto KZ-ZSN-PRO a o kusok lepsie KZ DQ6.
Mne osobne sa najviac pozdavali zvukovo Sennheiser IE 100 Pro, pripadne hipuju tieto cinske, ze su este lepsie Truthear Hexa, to uz je ale ina cenova hladina okolo 80-100€.
Tie KZ teda v tej cene nemaku konkurenta, alebo sa da v sk obchode v tej cene kupit nieco porovnatelne aj od inych vyrobcov spuntov.
-
Ryan Giggs
VIP
Ani za hodne viac nevies kupit u nas nic lepsie ako KZ, CCA. Tie 2 spominane su uz hodne stare modely. Ked chces velky detail, tak AS 16 Pro. Obcas sa daju najst aj pod 20€, a to je potom megakupa.
To su KZ AS 16 Pro? Pozeral som len tak letom svetom a ta cena je skor na 50€ vyssie.
Ked som si porovnaval ten zvuk tu, tak mi prisiel na tych 16 Pro taky zastrety a tie KZ DQ6 take zivsie otvorenejsie.
Ked som si porovnaval ten zvuk tu, tak mi prisiel na tych 16 Pro taky zastrety a tie KZ DQ6 take zivsie otvorenejsie.
-
Ryan Giggs
VIP
AS16 maju viac detailov, lepsia kontrola. Ja som ich vymakol za 16€. Obcas ich vidam za 30 a pod. Ale tak samozrejme ani s DQ6 nebudes skodny.
Z youtube videi toho vela nenaporovnavas.
Z youtube videi toho vela nenaporovnavas.
Ahojte, potrebujem poradit wireless sluchadla s mikrofonom za 80-100e, na hranie hier. Veľmi pekne ďakujem za tipy
Razer Barracuda X
SteelSeries Arctis 1 Wireless
Logitech Zone Vibe 100
Audio-Technica ATH-M20xBT
SteelSeries Arctis 1 Wireless
Logitech Zone Vibe 100
Audio-Technica ATH-M20xBT
-
Ryan Giggs
VIP
Bluetooth sluchadla nie su vhodne na hranie kvoli oneskoreniu.
Ak mozes, prihod na HyperX Cloud wireless.
to oneskorenie v dnesnej dobe nieje az take tragicke ci?Ryan Giggs napísal: 08 máj 2024, 9:20 Bluetooth sluchadla nie su vhodne na hranie kvoli oneskoreniu.
By si sa čudoval, ale stále ho budeš vnímať. Mám slúchadlá Philips Fidelio L3, ktoré fungujú buď cez kábel alebo bluetooth. Keď sledujem film/seriál alebo počúvam hudbu, môžem fungovať aj bezdrôtovo, vtedy to oneskorenie nevnímam. A pri hudbe už vôbec nie. No pri hrách je to oneskorenie už citeľné a celkom nepríjemné. Vtedy musím už pripojiť kábel, aby som tam oneskorenie nemal.