pre pokoj v rodine som držal hubu, rozhodne som im nechcel pokašľať krst... každopádne poučenie ktoré som pred krstom dostal mi len pripomenulo, prečo som ateista: pred krstom spravil "akt exorcizmu" ktorým mal akože odohnať zlých démonov, ktorí sa vraj pokúšajú získať dušu dieťaťa. taktiež vysvetľoval, že krst je vlastne "obeta dieťaťa bohu" - a podobné absurdity ktoré nepatria do spoločnosti, ktorá lieta do vesmíru a získava energiu štiepením atómov.
na samotnom krste som len stál ticho ako kôl v plote, nevedel som ani otčenáš, keď ostatní odpovedali "vyslyš nás" a podobné frázy tak som bol mimo. ale farárovi to stačilo, lebo som papierovo katolík.
aj toto farár vysvetľoval pri poučení, že ak niekto neakceptuje katolícke učenie v čo len jednom bode tak nie je členom cirkvi, a že učenie sa má prijímať bez výhrad a snahy o zmenu. určite to bola narážka na to, že rodina chcela za krstného otca niekoho z inej viery.Blastbit napísal: 26 apr 2024, 21:14 Tak katolícky farári vedia byť diskriminačný voči iným smerom Kresťanstva. Blackmetalista? Satyricon,Marduk,Cradle of Filth,Burzum, atd ?
ad black metal: tie skupiny sú na mňa príliš oldschool, som na novšie atmosférické a depresívne veci - Gaerea, UADA, Austere, Thy Light, None atď.
napríklad časť o potope sveta je takmer identická s Eposom o Gilgamešovi - no a ten napísal človek. takže boh je buď plagiátor, alebo je biblia len kompilát mýtov a legiend starovekých národov.curta napísal: 27 apr 2024, 20:35 Biblia je dielo Boha, to by človek nenapísal. Zároveň je to najčítanejšia a najvydávanejšia kniha sveta.
Že pár tzv. ateistov na ňu pindá sme si už zvykli.![]()