Banálne/triviálne otázky

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
retkvic
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok

Re: Banálne/triviálne otázky

Príspevok od používateľa retkvic »

starysomar napísal: 15 máj 2024, 8:45 Recenzie má výborné až vynikajúce - napríklad:
https://radio-timetraveller.blogspot.co ... eiver.html
Ano, je to take vytunene male radijko.
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa harrison314 »

Otazka: Aky zmysel ma rozbor traileru ku filmu, co bude o rok. Ked vieme, ze to co je v traleri vetsinou nekorenspoduje s tym co uvidime vo filme a nic nehovori o jeho kvalite?

Otazka: Twitter aj FM mi poslednu dobu zobrazuje nejake videa, v ktorych je hlava tvorcu, zabera tretinu obsahu a je tam totalne zbytocna a zavadzia. Preco tam je, nieco mi uslo?
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

harrison314 napísal: 15 máj 2024, 17:23 Otazka: Aky zmysel ma rozbor traileru ku filmu, co bude o rok. Ked vieme, ze to co je v traleri vetsinou nekorenspoduje s tym co uvidime vo filme a nic nehovori o jeho kvalite?

-cielom je uputat zaujem potencialnych divakov, v podstate reklama na dany film do buducna
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

retkvic - toto ta moze zaujat, na mape si mozes najst akekolvek radio na svete a pustit si ho online https://radio.garden/visit/
Mek
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Mek »

AM vysielanie sa stale da naladit.
AM a FM su typy modulacie.
Pomocou AM sa vysiela na DV (dlhe vlny), SV (stredne vlny) a KV (kratke vlny). Na Slovensku uz taketo vysielace nie su.
Najma na KV a SV sa da naladit este hromada stanic, ale nie cez den - az po zotmeni. Je to kvoli odrazu od ionosfery, tieto frekvencie sa siria najlepsie potme. Mozes tak naladit aj cinske radio vysielajuce z vychodnej Ciny, alebo dokonca Severnu Koreu.
Vo svete je SV a KV vysielanie stale hitom, pretoze sa siri do velkych vzdialenosti a tam kde nie je ina infrastruktura, je to jeden z mala zdrojov informacii pre obyvatelstvo.
Na KV dokonca nevysielaju stanice cely den, a ani nie stale na tych istych frekvenciach, po pol roku si ich menia. Ked nieco naladis, mozes si najst na stranke short-wave.info aka stanica to je a odkial.
retkvic
Addict
Addict

Diki Mek, ak budem mat nieco s cim to naladim, tak urcite pozriem.
harrison314 napísal: 15 máj 2024, 18:23 retkvic - toto ta moze zaujat https://radio.garden/visit/
dik, to vyzera naozaj dobre
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

harrison314 napísal: 15 máj 2024, 17:23 Otazka: Aky zmysel ma rozbor traileru ku filmu, co bude o rok. Ked vieme, ze to co je v traleri vetsinou nekorenspoduje s tym co uvidime vo filme a nic nehovori o jeho kvalite?
Presne tak. Ja trailer zasadne ani nepozeram. Aj ked idem raz za rok do kina, tak pokial film zacina 18.50, tak radsej pridem na 19.00, nech to preskocim. Kopa trailerov ako strasne hoty, tak ako aj uputavke na sobotny film na Markize ci Jojke. Pritom na CSFD to ma 35 percent.
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Ja som sa ani nepytal na trailer ako samotny, to chapem, ze je to proste reklama na dany film. Mna skor zaujima "fenomen rozboru traileru", kde ludia frame po frame analizuju co je v traileri a dedukuju kttory MCU hrdina tam bude, co sa tam udeje a podobne hovadinky, pricom sa na 99% netrafia.
retkvic
Addict
Addict

Tiez mi to nedava hlbsi zmysel, zrejme nemaju o com pisat, tocit video, tak vyuziju aj takyto nic nehovoriaci obsah aby ziskali views, likes a nakoniec cash, hlbsi zmysel by som v tom nevidel, fanusici toho filmu, hercov hltaju vsetko okolo toho.

Najhorsie je, ked je trailer lepsi nez skutocny film, co sa stava dost casto, takze sa to snazim obmedzovat, iny extrem je ked je trailer zly a film je ovela lepsi, aj to sa stava, vtedy to vie milo prekvapit.
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Blastbit »

To je marketingová taktika rozbor trailerov.
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

existuje nejaky kanál, najlepsie v ramci ponuky Upc, kde by davali pravidelne tenisove turnaje? Tento rok nikde nič nevidim ohladom tenisu..
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Dreamer »

Ja hladam konkretne prenosy na tejto stranke (nielen tenis):

https://www.satelitnatv.sk/tv-program/tenis/
Na tejto špeciálnej stránke nájdete zoznam všetkých priamych prenosov, záznamov z WTA. Nechýbajú ani relácie o tenise a programy, ktoré by mohli zaujímať tenisových fanúšikov. Prenosy prinášajú napr. televízne stanice Šport (Slovensko), ČT Sport (Česká republika), Canal+ Sport, Premier Sport, Eurosport 1, Eurosport 2, Nova Sport 1, Nova Sport 2, Nova Sport 3, Nova Sport 4, Sport 1, Sport 2.
Ja si spominam, ze WTA bolo na RTVS Sport, prip. RTVS Live :O, neviem ci sa to tam stale vysiela.
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa starysomar »

Čo si myslíte o podľa mňa ďaľšom nezmysle s rozúčtovaním za teplo, čo vymyslel nejaký chorý mozog v tejto vláde? Pomer plocha/merače nekritizujem no to, že NESMIE byť rozdiel najnižšej a najvyššej spotreby 1:2,5 je totálna chu...hlúposť. Tu konkrétny prípad konkrétneho domu - ten byt s najvyššou spotrebou je preto, lebo tam niekoľko rokov leží pán na posteli ("na hadičkách"). Ten s druhou najvyššou nie je krajný ani horný ani spodný. Celý dom je kvalitne zateplený vrátane stropov pivníc a povaly.
Z 24 bytov 16 (dve tretiny) pod priemerom, niektorí hodne. Z druhej tretiny - 8 bytov nad priemerom - niektorí naučení mať v zime trenkovú teplotu 26-28°C (viem lebo než sme dali merače s diaľkovým odpočtom som to chodil odpisovať).
Ktorý debil rozhodol, že sa máme skladať nezmyselne míňajúcim blbcom???
teplo.jpg
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa ephramko »

Ešte sú ľudia, ktorí majú v byte vlastný kotol a teraz musia platiť dvakrát. Lebo to ich teplo, ktoré si sami vyrobia aj zaplatia, je asi nejaké zlé teplo, ktoré nechce prestupovať cez steny a vykurovať susedov alebo čo...
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Už prešli nejaké trocha zmätočné reši v telke aj inde.
Nepolemizujem nad pomerom merač/plocha.
No to "1:2,5" je totálny nezmysel.
Som tu predsedom SVB, viem za roky ako ľudia kúria aj to, že prestup cez steny TU konkrétne ovplyvňuje ho... Medzi bytmi sú dvojité steny z dierových tehál. Bočný prestup je zanedbateľný. Prestup podlahou/stropom nejaký akceptujem no z praxe (záznamov za roky) sa TU nepotvrdilo, že by niekomu "pomohlo" ak ten pod ním kúri ako blázon alebo opačne - škodilo ak niekto šetrí. Viem to okrem porovnania všetkých bytov (robil som si určité analýzy aby som zistil nakoľko "spravodlivé" sú koeficienky pre krajné/spodné/rožné byty) aj preto, že vlastníme dva vedľa seba a tretí nad jedným z nich.
Iná situácia môže byť v "panelákoch" no potrestať všetkých skrz niektorých (...v prospech niektorých) je slušne povedané sprostosť.
Iná vec je, že ak je objekt napojený na nejaké centrálne vykurovanie (výmenníkovú stanicu), časť nákladov na jeho údržbu aj od tých, ktorí sa odpojili je vcelku oprávnená - je súčasťou objektu.
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Dreamer »

starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Akoby trocha nevedeli, o čom píšu. Problém nie je natoľko pomer z plochy/meračov - ak si ho niekde odsúhlasili hlúpo, iní za to nemôžu. My sme mali 30/70. Pred časom ekonómka čo nám robí financie a ďaľšie náležitosti presvedčila ľudí na 50:50. Nebolo mi to po vôli, no odhlasovali sme tak aj našimi troma hlasmi.
Problém je ten nezmysel pomeru dva a polnásobného rozdielu.
Argument, že niekto zneužíva teplo od susedov je čiastočný nezmysel z viac príčin. Pokial vyslovene nechladí teda nevetrá trvale pootvoreným oknom alebo vetračkou - nechladí podlahu, steny.
Ale iný kúri a zároveň vetrá, lebo sa mu na polku poskladajú ostatní...
Ako závažný je prestup tepla ak mám v byte 22°C a sused 23°C...?
Teplo v byte (...nahrádzanie strát) nie je len od kúrenia. Varenie, pranie, spotrebiče - aj 24-hodinoý obeh teplej vody tiež niečo dohrievajú.
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

Tak doslo uz aj mne vyuctovanie. Je to pekne v <> s tym pomerom.
20240602_220443.jpg

Doteraz som za kurienie platil +- 400€, teraz 730€ :D
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Nam to spravilo 75 z priemeru, 25 z meracov...
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

Pekna ko*ot-ina :D
Mali dat do zakona povinna demontaz meracov inac kriminal.
Napísať odpoveď