4. Ficova vláda (2023-202x)

Diskusie na politické témy...
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

Re: 4. Ficova vláda (2023-202x)

Príspevok od používateľa Blastbit »

aacid napísal: 21 máj 2024, 11:18 ale toto je nieco co si ma trh vyriesit sam, nemusi to kontrolovat stat.
pokial mas bulvarny casopis co pise co ho napadne a vobec neriesi ci je to pravda alebo nie alebo ci sa to vobec stalo, tak casom ziska povest nedoverihodneho casopisu. jasne ze ludia si ho budu kupovat aj tak lebo ista skupina ludi ma rado senzacie, ale to nie je nic nove, plus 7 dni a novy cas tu mame desatrocia a nikdy to nebol problem.
pokial chces seriozne spravodajstvo tak budes sledovat seriozne media.
Aj ked som volil SaS s týmto s nimi nie vždy súhlasim keď povedia, že trh všetko vyrieši. Nie je to uplne pravda a nie vo všetkom.
No a spomínaný nový čas, plus 7 dní vlastní oligarcha, ktorý si akurát tak dobre na tom zarába, aj na blbosti ludí čo si to neuvedomujú.
Sloboda by nemala hned znamenat rebelantstvo, anarchiu na obohacovanie sa na polopravdách, neuplnych informaciach, klamstvách.
Napr aj to seriozne medium/dennik ako aktuality, dennik N, prečo uvideli Majskeho ako podnikatela ked bol odsúdený podvodnik ?
Mali to aj do nadpisu napísať tak ako to je a ako to snim naozaj bolo a nie mu takto urobiť reklamu len aby sa nad nim malo truchliť.

Autoeditácia príspevku po 3 min 30 sek:
harrison314 napísal: 21 máj 2024, 11:22 Ty to tvrdis, ty mas dat dokaz, to je zaklad slusnej diskusie. Navyse Google dava kazdemu inemu ine linky kvoli personalizovanym vysledkom. A ja nie som telepat aby som ti precital myslineky a vedel, ktory clanok myslis. Preto povedat, ze si to vygoogli je zle.

Chces povedat, ze oficialne nebol podnikatel? Vies, netreba citat iba nadpisy.

A este k tej nemocnici, na slovensku ju nestavia nahodou tak dlho akurat vlady zlozene z tych ludi, co chcu teraz obmedzovat slobodu medii?
Niečo podobné o tom ako google dáva ine linky som cital od ineho usera. To o Romoch, Slafkovskom, reálnej nezamestnanosti a pod si vieš napísať aj slovensky aj anglicky. Nie nebol podnikatel bol podvodnik ako aj jeho partáci v BMG Invest, Horizont Slovakia. Kradnutie nie je podnikanie. Nemocnicu mali v rukách nielen Ficovci a im podobní ale aj opačné politické spektrum.
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa aacid »

Blastbit napísal: 21 máj 2024, 11:30 Aj ked som volil SaS s týmto s nimi nie vždy súhlasim keď povedia, že trh všetko vyrieši. Nie je to uplne pravda a nie vo všetkom.
No a spomínaný nový čas, plus 7 dní vlastní oligarcha, ktorý si akurát tak dobre na tom zarába, aj na blbosti ludí čo si to neuvedomujú.
Sloboda by nemala hned znamenat rebelantstvo, anarchiu na obohacovanie sa na polopravdách, neuplnych informaciach, klamstvách.
Napr aj to seriozne medium/dennik ako aktuality, dennik N, prečo uvideli Majskeho ako podnikatela ked bol odsúdený podvodnik ?
Mali to aj do nadpisu napísať tak ako to je a ako to snim naozaj bolo a nie mu takto urobiť reklamu len aby sa nad nim malo truchliť.
ale ved o tom je ta sloboda, preco si nemozu uviest co chcu? preco by nemohli existovat media ktore fabuluju a pisu blbosti?
ved sam si tu teraz ukazal ze vies ze pisu blbosti tak riesenie je ich necitat. tak ako oni maju slobodu pisat co chcu tak ti mas slobodu si vybrat ci ich budes citat alebo nie. mozes si najst ine medium ktore pise pravdu. alebo si mozes zalozit svoje. to je ta sloboda.
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

aacid napísal: 21 máj 2024, 11:35 ale ved o tom je ta sloboda, preco si nemozu uviest co chcu? preco by nemohli existovat media ktore fabuluju a pisu blbosti?
ved sam si tu teraz ukazal ze vies ze pisu blbosti tak riesenie je ich necitat. tak ako oni maju slobodu pisat co chcu tak ti mas slobodu si vybrat ci ich budes citat alebo nie. mozes si najst ine medium ktore pise pravdu. alebo si mozes zalozit svoje. to je ta sloboda.
" ale ved o tom je ta sloboda, preco si nemozu uviest co chcu? preco by nemohli existovat media ktore fabuluju a pisu blbosti? "
Pretože aj práve toto polarizuje spoločnosť, ako aj smerácke výroky, aj neseriozne media, alebo nejaká propaganda napr tá kremelská.
A polarizovanie spoločnosti práve vyhovuje súčastnej vláde, ked sa o nich napíše napr fabulácia, tak to ich voličov len utvrdí ze Smeru a im podobním chcu len ubližiť.
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa harrison314 »

Blastbit - ono je rozdiel misinformacie a zamerne dezinfomacie. Su rozne media a maju roznu optiku ako sa na veci pozerat, ale to je v poriadku. Su media liberalnejsie a su media konzervativnejsie alebo socialnejsie, to je tiez v poriadku.

Ale uvedom si, ze polarizacia spolocnosti nevydzadza od serioznych medii. Dnes je ich hlavnym zdrojom alternativna scena, kde sa len tvaria ako media (a na stranku si pre istotu daju, ze su satira, aby sa pravne za media povazovat nedali), druhym su trolie farmy a cez socialne siete.

A opakujem, tie alternativne media, ani pochbne FB stranky, ktore preukazatelne polarizuju spolocnost tejto vlade nevadia. Dokonca su tam pravidelne ako hostia, alebo priamo nejake vlastnia ci v nich robia. Ale za nepriatelske protislovenske media boli oznacene prave tie seriozne.
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

" ze polarizacia spolocnosti nevydzadza od serioznych medii. " - síce nemám nič proti denniku N, alebo aktualitám rád si ich prečitam ale ked napíšu informáciu o tom ako bol Majský podnikatel a následne si začneš čitať diskusie k tomu článku a ludia sa tam vadia kvoli tomu že jedna skupina nesuhlasí stým ze bol podnikatel a druhá povie ze bol, tak sa jedná či nejedná o polarizáciu?
Relevantný argument je to že Majský podnikal, ale podnikal nečestne a nerobí to z neho podnikatela ale robí to z neho podvodnika.
Ten nadpis článku polarizuje spoločnosť v tom, že tí čestní podnikatelia sú týmto nadpisom na jednej urovni a to ich uráža.
Mna nie lebo niesom podnikatel ale ked sa nadtým hlbšie zamyslím a ked čitam tie diskusie, tak z toho vyplýva polarizovanie.
Ak stým nesuhlasis v poriadku, ja to takto beriem a keby sa aktívne zapájam do tých diskusii tak to tam napíšem, ale nebudem platit za svoj nazor.
Co je to za slobodu slova ak si musim platiť predplatné, admin tam má byt nato aby to kontroloval ak tam niekto niečo výrazne porušuje.
JCM01
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa JCM01 »

Ak podnikal, je podnikateľ. Či čestný alebo podvodný si môže spraviť každý záver sám.
Ak je oficiálne nezamestatnosť na Slovensku 4%, tak sú to 4%. Alebo majú média odhadnúť koľko % to asi je s pripočítaním ostatných skupín? Je to oficiálna informácia, tak s ňou pracujú.
Nezáleží na tvojich pocitoch.
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

Media si maju overiť aj iné nie len oficialne počty z UP, len aby sa nejaká vláda chválila do medii čo oni dokázali. To su fakty nie pocity.
Další fakt je to že každá vláda si na urady dosadzuju svojich ludí. Nech sa spočitaju nezamestnaní neplatiči + tí nezamestnaní so zdrav.poistením.
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Blastbit napísal: 21 máj 2024, 11:37 " ale ved o tom je ta sloboda, preco si nemozu uviest co chcu? preco by nemohli existovat media ktore fabuluju a pisu blbosti? "
Pretože aj práve toto polarizuje spoločnosť, ako aj smerácke výroky, aj neseriozne media, alebo nejaká propaganda napr tá kremelská.
A polarizovanie spoločnosti práve vyhovuje súčastnej vláde, ked sa o nich napíše napr fabulácia, tak to ich voličov len utvrdí ze Smeru a im podobním chcu len ubližiť.
ako som pisal, bulvar a pochybne media tu mame 30 rokov. spolocnost je polarizovana tak poslednych 10 rokov. nevidim tam korelaciu.
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

aacid napísal: 21 máj 2024, 13:18 ako som pisal, bulvar a pochybne media tu mame 30 rokov. spolocnost je polarizovana tak poslednych 10 rokov. nevidim tam korelaciu.
Nevidim tam korelaciu = fabuluju a pisu blbosti? :arrow: aj práve toto polarizuje spoločnosť.
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Presne tak bulvar maju aj v krajinach, kde tak polarizovana spolocnost neni. Ja by som skor vynil Rusku hybridnu vojnu.
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

Su aj aktuality,dennik N bulvár pri neuplnych informaciach v nadpise o Majskom?
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Blastbit napísal: 21 máj 2024, 13:20 Nevidim tam korelaciu = fabuluju a pisu blbosti? :arrow: aj práve toto polarizuje spoločnosť.
este raz, ked 20 rokov nebola polarizovana spolocnost bulvar existoval nevychadza z toho logicky ze aktualna polarizacia spolocnosti nie je zapricinena bulvarom a dezinformaciami?
ze skor ako media za to mozu policiti ci uz domaci alebo zahranicni?
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

aacid napísal: 21 máj 2024, 13:32 este raz, ked 20 rokov nebola polarizovana spolocnost bulvar existoval nevychadza z toho logicky ze aktualna polarizacia spolocnosti nie je zapricinena bulvarom a dezinformaciami?
ze skor ako media za to mozu policiti ci uz domaci alebo zahranicni?
Ked v aktuálnej polarizacii hocijaký typ media napíše/uvedie polopravdu, alebo fabuláciu ohladom nejakej situácie ktorú nemaju 100% overenú a ludia k tomu diskutuju opäť tak, žeby si dali najradšej po papuli koho je to chyba?
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

prosim najprv odpovedz na moju otazku, lebo ak na nu odpovies tak potom ja uz nebudem musiet odpovedat na tu tvoju.
ako je mozne ze 20 rokov to nebol problem a zrazu je?
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

Neviem prečo sa chceš ohánať čo bolo pred 20 a viac rokmi a nie tým čo je teraz a ako sa to teraz prejavuje a v akých formách.
Ja ti odpoviem ako to bolo od vzniku SR. Po roku 1993 a ked boli pustení väzni v SR vdaka Havlovej amnestii, bolo SR nielen polarizované ale aj vypalované, horeli aj podniky, autá. Vládna moc spolu s mafiou si tu obsadili aj media napr Markiza, bývalú televiziu VTV mal zase boss Steinhubel aby mohol ovplyvnovat verejnu mienku. Novinári boli bití ako napr Pavel Jacz, prípad riešil aj Ondera tomu sa "len" vyhrážali.
Vtedy bolo uvádzané novinarmi ako sa Pavel Jacz zbil sám, hoci za jeho napadnutím stál Steinhubel a jeho dvaja chlapi.
Už vtedy mali ludia rozne nazory na rozne prípady a udalosti, diskusie už vtedy boli, tam už sa polarizovala spoločnosť, kde z hajzlov robili obete.
A nie že pred 20 a viac rokmi tu nič nebolo ani žiadna polarizácia hoci bola, no teraz tu je ale v inej forme = neuvádzanie celeho obsahu, cenzura, polopravdy, fabulácie, psychologické taktiky, osočovanie bez dokazov kedy sa musel niekto z novinarov aj opravedlnit a urobit nápravu.
Teraz by si mal odpovedať na tú moju otázku kedže riešime slobodu pre hocijaké media ktoré si nepoctivo robia svoju prácu už v základoch.
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

Vinil by som skôr rozšírenosť internetu aj k nižšie zárobkovým a dôchodcovským skupinám a hybridné operácie predovšetkým z Ruska
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

beardie napísal: 21 máj 2024, 14:35 Vinil by som skôr rozšírenosť internetu aj k nižšie zárobkovým a dôchodcovským skupinám a hybridné operácie predovšetkým z Ruska
Ak má niekto širiť ruskú kremelskú propagandu može to byt aj vzdelaný novinár, politik a nezaleží v akom je veku a aký má plat.
Su aj dochodcovia co odcudzujú kremelskú propagandu, to sa nedá hodiť do jedneho vreca a preto dochodca za netom nieje hlavná chyba.
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

Písal som o príjemcoch informácií, ak to nebolo jasné

Súhlasím s tým hadzaním do jednoho vreca, ale výsledky volieb (a prieskumov) to skôr potvrdzujú
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

Nebolo to hned jasné no prijemcovia roznych informácii z hocijakej strany sme aj my.
Nanešťastie potvrdzuju a to preto, pretože dali media priliš vela priestoru aj dnešním koaličným politikom na "prezentovanie", vyhrali im volby.
Urobili im nielen tú pozitivnu reklamu ale aj vela negativnej vyfabulovanej reklamy ktorá sa v okamihu zmení na neželaný efekt.
Takyto mám nato nazor, štát (vláda) by mal mať trošku páky na media v bežných situáciach a media páky na vedenie štátu, ich chyby, kauzy atd.
To je odomna všetko, nesuhlasiť medzi sebou môžeme všetci čo sme sa zapojili do diskusie, štát(vlády) a media nech sa zodpovedaju za chyby.
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Blastbit - to ze ho nazvali v titulke podnikatelom, je OK, je to pravda, navyse podsttaou spravy je ze, zomrel. Za mna vhodne zvoleny emocne neutralny titulok.
Napísať odpoveď