Takze prva cast je loz.
Tak isto ako druha cast
Celkovo mozeme cakat rozne "darceky" pre Ukrajinu. Prebieha summit NATO. Aj ked clenstvo pre UA je ako sa ocakavalo nemozne, NATO musi ukazat odhodlanie dalej Ukrajinu podporovat. Prislubili uz celkom slusne mnozstvo protileteckej obrany, co umozni nahradit straty a dokonca este aj zlepsit pokrytie niektorych oblasti. Zaujimave su aj diskusie o nasadeni NATO vojakov, kde sa Americania celkom jasne vyjadrili ze pokial Ukrajinci nebudu mobilizovat vsetkych 18+, bude tazke doma vysvetlit ze tam treba nasadzovat vlastne sily.gogo956 napísal: 10 júl 2024, 13:43 Keir Starmer naznačil, že Ukrajina môže použiť britské rakety Storm Shadow na zasiahnutie vojenských cieľov v Rusku, - Bloomberg
áno, Argentína požiadala o vstup do Nato ako globálny partner. V každom pripade podstatnejšie je to, či bude ochotna poslať Ua nejake relevantne zbrane ako to, aky presne bude formalny vztah medzi nou a Nato.eMPiko napísal: 10 júl 2024, 14:16 Argentina do NATO je podla mna blbost, to ten zdroj co sem davas musel nejako popliest. Argentina sa usiluje o partnerstvo s NATO (v podstate uzsia spolupraca), ale nie o plnohodnotne clenstvo. Ved to ani geograficky nedava zmysel a nemyslim si ze by teraz USA boli ochotne zacat garantovat bezpecnost Argentiny.
Cital som odhady NATO ktore spominaju skor horizont 3-4 rokov. Ale zasa netreba zabudat ze tie odhady pre Rusko boli robene uz aj v minulosti a velmi sa nenaplnili. Kto si este spomenie na to ze uz v lete 2022 malo podla "odhadov" Rusko zbankrotovat alebo prist o schopnost podnikat raketove utoky. Menej tankov je pre Ukrajinu dobra sprava. Neznamena to ale ze Rusko prehra vojnu, len budu musiet prisposobit/obmedzit utocne operacie. Postup Ukrajiny na okupovane uzemia bude ale stale v podstate rovnako narocny (t.j. nemozny) ako teraz.
dlho som nad tým rozmýšlal a je v tom viacero rôznych faktorov:starysomar napísal: 10 júl 2024, 15:30 Nerozumiem, prečo nebola podpora brániacej sa Ukrajiny už prv a podstatne mohutnejšia.
Mohlo byť menej obetí, menej škody. Boli predstavitelia príslušných vlád predposraní, či dúfali, že sa na to ten šialenec vykašle sám od seba?
Preto, ze klames o mne, ze ja klamem a potom vyplakvas u admina, ked si robim srandu z tvojich dezolatovin?beardie napísal: 10 júl 2024, 8:46 Nemyslím si, že ty si človek, čo by mal posudzovať pravdu a klamstvo![]()
to vyplakavanie som ti minule odcitoval priamo od adminajackb napísal: 10 júl 2024, 17:42 Preto, ze klames o mne, ze ja klamem a potom vyplakvas u admina, ked si robim srandu z tvojich dezolatovin?![]()
toto je tvoj problem, pritom oni ani nemusia zavadzat alebo pisat nepravdu schvalne, ci sledovat svoj narativ (a to vieme, ze Nko robi), len nemaju vsetky informacie
vidim to na koniec jula, ak sa podari, momentalne nemam cas len tak kvoli tomu zabit 2 hodinyinak, co britske statistiky
pomenoval to spravne, oznacil za odpad ludstva len utocnikov, nie cely narodjackb napísal: 11 júl 2024, 7:49co taky minister Lipavsky, ktory to povedal presne, spravne a pravdivo?