Cestovanie v čase

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Re: Cestovanie v čase

Príspevok od používateľa aacid »

Dreamer napísal: 21 jún 2024, 17:52 Z toho co vieme teraz. Pozname asi 4-5% vesmiru, 95-96% nepozname. Podla mna toho nevieme tak vela, ze nemozeme cestovanie v case uplne vylucit.

Inak ja som v minulosti tiez neveril, ze by to mohlo byt mozne, dokonca ma ani prilis nebavili filmy a serialy o cestovani v case, lebo mi to prislo skor ako fantasy, nez ako sci-fi, teraz si stale myslim, ze je to skor nemozne, ale nie, ze je to uplne nemozne.
ano, ved preto som aj napisal ze nikdy nehovor nikdy. ale zatial z toho co vieme (sice pozname iba 4% vesmiru ale sme si celkom isti ze pozname fyzikalne zakony a ze tie funguju vsade rovnako) mozme zaradit cestovanie case do kategorie sci-fi a fantasy. rovnako s bohom, santa clausom alebo s dutou zemou. vieme 100% vylucit ze nic z toho neexistuje? nie. ale zaroven nemame jeden jediny dokaz existencie.
Dreamer napísal: 21 jún 2024, 17:52To s tym zmiznutim gravitacie, tiez sa to zda ani uplny nezmysel, ale ked pripustime, ze existuju aj ine vesmiry, pokial by sa iny vesmir priblizil k nasmu, mohla by gravitacia druheho vesmiru ovplyvnit gravitaciu nasho a prakticky by mohla doslova "atmosfera odletiet do vsetkych smerov", resp. stat sa nieco velmi podobne.
to by ale neznamenalo ze gravitacia zmizla ale iba ze sa vykratila s gravitaciou ineho vesmiru, to by gravitaciu nepoprelo ale potvrdilo.
Spixy
Professional
Professional
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa Spixy »

Zaujímavý fakt o cestovaní časom, na ktorý som práve narazil:
The danger is bacteria. Due to our rapidly developing antibiotics, bacteria have evolved over time to combat our medicine. Were we to travel forward, we would likely contract a deadly mutation of a bacteria from the future and spread it to the present upon our return (thus killing everyone). Were we to travel backwards, we would bring our present evolved super-bacterias to the past, which would infect the then not-vaccinated population (thus killing everyone).
Pri cestovaní v čase do minulosti by sa baktérie v našom tele mohli v tom svete rozšíriť a väčšinu organizmov pozabjať.
A pri cestovaní do budúcnosti je to podobné ale naopak.
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa aacid »

asi aj bakterie ale aj virusy. ved kolko civilizacii bolo vyhubenych prave tym ze "objavitelia" tam dovliekli choroby na ktore nebol nikto pripraveny...
treba verit ze ked niekto rad vymysli stroj casu tak s tym bude ratat a bude ho pravidelne dezinfikovat :D
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa harrison314 »

Ja myslim, ze je to nebezpecne oboma smermi. Aj teraz nam hrozi taky problem https://www.esa.int/Space_in_Member_Sta ... rie_a_viry
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Dreamer »

Zaujimave informacie, vlastne aj astronauti idu do karanteny, ked sa vratia z vesmiru, takze to by mozno pomohlo, ale keby cestovatelovi v case tie virusy a bakterie nesposobovali ziadne problemy, tak ako by zistili, ze inym ludom by mohli ublizit, pri tom obrovskom mnozstve, da sa to vobec?
biker610i
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa biker610i »

Este bol jeden velmi dobry serial na cestovanie casom alebo skor do inych dimenzii ktory ma bavil a to cesta do neznama. Najma prve tri serie.
Napísať odpoveď