Doplnenie wifi o 2 routre
-
easton
Professional
- Kontaktovať používateľa:
Doplnenie wifi o 2 routre
Ahojte mám problém, dal som si zaviesť internet do domu miestnym providerom nikto známy. Pracovníci mi dotiahli do domu optiku, zapojili ju do prevodníka z prevodníka natiahli metaliku do routra (nimi dodávaného v cene). Keďže mám hrubé múry v dome, chcel som doplniť sieť o 2 ďalšie routre,ktoré som mal doma. Z providerom dodaného routra som potiahol kábel do switchu a zo switchu som ponapajal tie dva spomínané routre. Všetko mi funguje ale internet ide iba na mojom telefóne, keď sa niekto iný pripojí tak mu píše žiaden prístup na internet dokonca aj ten providerom dodávaný router to robí. Viete mi s tým pomôcť čo to môže byť?
Re: Doplnenie wifi o 2 routre
nastavil si tie dva routre ako Access Pointy?
-
easton
Professional
To určite nie, poradis ako? Hlavný router je tplink ax1500. Dak
Pri TP-Linku je niekedy problém ten,že aj keď vyberieš režim AP,tak router nevypne DHCP.Ale tak skús.
Ak to nepobeží, ako má ,tak si to zapoj v režime router ako switch.
Predpokladám,že názov wifi siete ,zabezpečenie a heslo si nastavil rovnako.
Ak to nepobeží, ako má ,tak si to zapoj v režime router ako switch.
Predpokladám,že názov wifi siete ,zabezpečenie a heslo si nastavil rovnako.
-
easton
Professional
Toto som presne dnes nastavil a nešiel mi net už vôbec, písalo aj v aplikácii nie je prístup k internetu.
Autoeditácia príspevku po 7 min 2 sek:
Skúšal som vypnúť dhcp, potom ten acces point. Ale napríklad keď som rovno z prevodníka napojil switch a potom som odpojil všetky routre internet nešiel, musel som ako vstupný bod použiť ten providerov router, a z neho vyviesť signál do switchu až tak to šlo. Nič iné som nenastavival proste som to napichal do dier a net šiel.
Autoeditácia príspevku po 7 min 2 sek:
Skúšal som vypnúť dhcp, potom ten acces point. Ale napríklad keď som rovno z prevodníka napojil switch a potom som odpojil všetky routre internet nešiel, musel som ako vstupný bod použiť ten providerov router, a z neho vyviesť signál do switchu až tak to šlo. Nič iné som nenastavival proste som to napichal do dier a net šiel.
Aj si skúsil po nastavení vypnúť a potom zapnúť hlavný router ?Samozrejme všetko zapojené za hlavný router od providera.
Dostaneš sa do menu routera od providera?
Dostaneš sa do menu routera od providera?
-
easton
Professional
Áno skúšal som reštartovať, áno dostanem sa do menu routera od providera. Skúšal som aj reset aj vybrať zo zásuvky. Mám taký pocit, že ten provider má niečo blokované,lebo niečo splietal keď to robil ale neverím že je to nejak zložito bloknute
Zapoj a nastav to takto.IP hlavného nemusíš meniť ale musíš podľa toho prispôsobiť na TP-Linku.
Ale ak nemáš problém s nastavením,tak to nastav.
-
easton
Professional
Ďakujem vyskúšam a dám vediet
Autoeditácia príspevku po 7 hod 29 min 25 sek:
Autoeditácia príspevku po 7 hod 29 min 25 sek:
Ip adresa hlavného routra nemá byť na konci 1 či schválne je 10?4040 napísal: 17 júl 2024, 23:00 Zapoj a nastav to takto.IP hlavného nemusíš meniť ale musíš podľa toho prispôsobiť na TP-Linku.
Áno,schválne.
TP-Link ma predvolenu IP 192.168.0.1. Ak budes davat IPcky 192.168.1.2, 1.3... a DHCP od 10 do 100, tak si daj masku 255.255.0.0.
Ale cele je to podla mna zle spravene. Ten hlavny router treba dat niekde do stredu, ak sa da a potom tam pouzit dalsi, ktory vie rozsirit siet s rovnakym SSID, napr. nieco ako Asus s funkciou AiMesh - https://www.asus.com/microsite/aimesh/sk/index.html
Ale cele je to podla mna zle spravene. Ten hlavny router treba dat niekde do stredu, ak sa da a potom tam pouzit dalsi, ktory vie rozsirit siet s rovnakym SSID, napr. nieco ako Asus s funkciou AiMesh - https://www.asus.com/microsite/aimesh/sk/index.html
-
easton
Professional
Ten hlavný router je v strede domu, potom jeden v altánku a druhý na opačnom konci domu.heker napísal: 18 júl 2024, 9:10 TP-Link ma predvolenu IP 192.168.0.1. Ak budes davat IPcky 192.168.1.2, 1.3... a DHCP od 10 do 100, tak si daj masku 255.255.0.0.
Autoeditácia príspevku po 4 hod 19 min 5 sek:
Takto som to nastavil
Stále používam masku 255.255.255.0 ...ale to nič nemení.
No to je nastavenie hlavný router ? A čo tie zvyšné dva TP-Linky ?
No to je nastavenie hlavný router ? A čo tie zvyšné dva TP-Linky ?
-
easton
Professional
No takže starší TP link funguje 2xmobil, 1xntb 1xkamera...tie screeny sú z providerovho tplinku, 3ti router je pi***** M2. Hlavný router funguje len môj mobil, nič iné sa nedokáže pripojit
Autoeditácia príspevku po 20 sek:
P i c o s t a t i o n m2
Autoeditácia príspevku po 15 sek:
Ten tretí router je, len mi dalo cenzuru
Autoeditácia príspevku po 4 min 13 sek:
Toto je nastavenie toho staršieho TP-linku.
Autoeditácia príspevku po 20 sek:
P i c o s t a t i o n m2
Autoeditácia príspevku po 15 sek:
Ten tretí router je, len mi dalo cenzuru
Autoeditácia príspevku po 4 min 13 sek:
Toto je nastavenie toho staršieho TP-linku.
Vidím ,že si ten screen zapojenia nepochopil.
-
easton
Professional
Ja som v Tom starom routre aj nastavoval 192.168.1.2 ale mi napísalo že lan nemôže mať tú istú adresu ako WAN.
Tu je screen ,ako mám nastavený hlavný router.U Teba je to akurát IP 192.168.1.1 ,ako na screene.
Vidíš niekde na screene zapojenie do Wan?
Problém môžeš mať ,ak máš pri TP-Linku zapnutú funkciu Smart Connect.Lepšie je to vypnúť a mať oddelené siete 2,4GHz a 5Ghz.
Jeden názov pre jednú sieť 2,4GHz a druhý pre 5GHz.
A k nastaveniu:
1.Nastavíš si hlavný router
2.Nastavíš samostatne druhý router t.j.pripojíš ho k PC ,najlepšie káblom.Zmeníš mu IP adresu na 192.168.1.2 a dáš uložiť a reštarovať router.Wifi nemusíš teraz riešiť.To nastavíš aj potom.Po reštarte sa pripojíš na router už s tou novou IP adresou 192.168.1.2.
Ak to funguje,tak vypneš DHCP,daš uložiť a spravíš reštart.Potom sa už takto nedostaneš do menu.Po tom nastavení zoberieš router a zapojíš ho na miesto, kde má byť.Zapojíš ho z lan hlavného alebo na ten switch ,ktorý máš za hlavným do lan nie do Wan.Keď ho takto zapojíš mal by si sa už dostať do menu.Cez IP 192.168.1.1 do hlavného a cez IP 192.168.1.2 do druhého.Ak to funguje ,tak si môžeš nastaviť aj wifi sieť.
Takto nastavíš aj tretí a ďalší router.
Vidíš niekde na screene zapojenie do Wan?
Problém môžeš mať ,ak máš pri TP-Linku zapnutú funkciu Smart Connect.Lepšie je to vypnúť a mať oddelené siete 2,4GHz a 5Ghz.
Jeden názov pre jednú sieť 2,4GHz a druhý pre 5GHz.
A k nastaveniu:
1.Nastavíš si hlavný router
2.Nastavíš samostatne druhý router t.j.pripojíš ho k PC ,najlepšie káblom.Zmeníš mu IP adresu na 192.168.1.2 a dáš uložiť a reštarovať router.Wifi nemusíš teraz riešiť.To nastavíš aj potom.Po reštarte sa pripojíš na router už s tou novou IP adresou 192.168.1.2.
Ak to funguje,tak vypneš DHCP,daš uložiť a spravíš reštart.Potom sa už takto nedostaneš do menu.Po tom nastavení zoberieš router a zapojíš ho na miesto, kde má byť.Zapojíš ho z lan hlavného alebo na ten switch ,ktorý máš za hlavným do lan nie do Wan.Keď ho takto zapojíš mal by si sa už dostať do menu.Cez IP 192.168.1.1 do hlavného a cez IP 192.168.1.2 do druhého.Ak to funguje ,tak si môžeš nastaviť aj wifi sieť.
Takto nastavíš aj tretí a ďalší router.
- Prílohy
-
- Hlavný router.png (28.55 KiB) 1300 zobrazení
-
easton
Professional
Vypol som funkciu Smart connect, na Tom staršom tplinku v zadu kde sa zapája zdroj netu je WAN nie Lan, to je jedno?
Doplnil som príspevok vyššie.
-
easton
Professional
Ono v podstate internet ide na všetkých 3 routroch, ale len na mojom mobile
akoby ostatné blokovalo, na Tom staršom zasa ide môj mobil, ocov mobil (vtedy keď odpojim môj) aj kamera tam ide. Na piko idu oba moje telefóny, ale ocov nie ani NTB