Dekriminalizacia alebo legalizacia marihuany?
Re: Dekriminalizacia alebo legalizacia marihuany?
Nazov témy je aj LEGALIZACIA. Ok dekriminalizoval sa aj alkohol (prohibicia). SR patrí medzi najviac prechlastané štáty sveta.
Nerobiť dalšie chyby s omamnými látkami, ale naprávať súčasné chyby s omamnými látkami. Predaj alkoholu vo Fínsku tiež fajn postup.
Nerobiť dalšie chyby s omamnými látkami, ale naprávať súčasné chyby s omamnými látkami. Predaj alkoholu vo Fínsku tiež fajn postup.
-
javatar
Hardcore addict
Ono to podavanie heroinu v nemocniciach zacalo ako reakcia/riesenie na heroinove epidemie a problemy s nimi spojene. A tato tema tiez polarizuje SUI spolocnost. Takze si nemyslim, ze to bolo z rozmaru.Blastbit napísal: 23 júl 2024, 10:19javatar - že SUI nemalo narozdiel od SR desiatky drogových skupín, vláda SUI nemala kšefty stými skupinami narozdiel od Mečiarovej vlády.
V kazdom pripade aj za cias Meciara by najviac proti dekriminalizacii a podavani drog ako zmierenie zdravotneho problemu by boli prave drogove skupiny - kedze by im to dost kazilo zisky. V SUI to samozrejme bolo jednoduchsie kedze maju moznosti priamej demokracie.
Skusim na teba este jednoduchsie:
1. Drogy existuju
2. Po drogach je velky dopyt (bez ohladu na legalny status - inak by to nebol taky biznis)
3. Prakticky je nemozne potlacit ponuku represiou
4. Na dopyt nema represia ucinok
Prosim vyvrat mi aspon jeden z bodov alebo mi povedz, preco chces zvysovat/udrzovat mieru represie ked to jednoducho nefunguje.
Drogy a ich negativne vplyvy su problemy prakticke a zdravotne, ty si za emocionalne a ideologicke riesenia.
Spoiler
Ako pozeram micromorty (jednotku na urcovanie rizika umrtia) tak jedna davka heroinu ma priblizne rovnake riziko umrtia ako:
a) 300km jazdy na motorke
b) odbehnutie 4.3 maratonov
c) 6 potapani (scuba - po vycviku)
d) 3.75 parasutistickych zoskokov (skydiving)
e) 2.5 zaplavani si v mori
f) 0.6 porodov dietata
g) 0.4 straveni v noci v nemocnici
heroin som nikdy nemal (ani nikdy neplanujem) ale z toho zoznamu mi chyba a,b a f, pricom vypracovat sa z mojej momentalnej formy na maraton ma celkom laka
a) 300km jazdy na motorke
b) odbehnutie 4.3 maratonov
c) 6 potapani (scuba - po vycviku)
d) 3.75 parasutistickych zoskokov (skydiving)
e) 2.5 zaplavani si v mori
f) 0.6 porodov dietata
g) 0.4 straveni v noci v nemocnici
heroin som nikdy nemal (ani nikdy neplanujem) ale z toho zoznamu mi chyba a,b a f, pricom vypracovat sa z mojej momentalnej formy na maraton ma celkom laka
Co je len dalsi dovod pre dekriminalizaciu. Bud tu mas nelegalnu latku ktora je celkom preskumana (THC), zdravotnici maju skusenosti a vedia ako postupovat ALE vdaka represii zostava tabu, co sposobi, ze vznikne podobna latka zakonom neosetrena (HHC) ktora az do momentu tragedie zakonom osetrena nebude. A zakon ktorym osetris vsetko nespravis, takze represia priamo sposobuje vznik a distribuciu nepreskumanych drog a hru na macku a mys ked osetris dalsiu latku. Skvely system.Blastbit napísal: 23 júl 2024, 10:19Iný súdok - myslím že aj tento rok sa to udialo, no najmä minulý rok, tiež vážna situácia https://www.aktuality.sk/clanok/o7vUHVI ... -automatu/
System kde by si mohli kupit v automate THC kolacik by bol problematicky z inych dovodov ale keby si v tom automate kupili THC kolacik tak na urgente nekoncia
PS: Rozhodne nie som za automaty na THC produkty len hovorim, ze v tomto konkretnom izolovanom pripade by to bolo pre tie decka lepsie
Hej ale nedozvedel som sa, aké ochorenia spôsobuje. Len si opakoval, aby som si prečítal článok, čo si sem postol.Blastbit napísal: 23 júl 2024, 10:19 Nepriame situácie som menoval ja ako aj ephramko, uznal aj toto, že sa to vie diať. Ochorenia z nej detto.
Nie, nie je. Si zjavne štatistikou nepobozkaný človek.Blastbit napísal: 23 júl 2024, 10:19Takže neviem čo je na tom márne uznať a porozumieť, čo tráva sposobuje je rovnocenná s chlastom.
Už by si mal byť v suchu. Schizofrénia sa typicky rozvýja pri poslednom zrení CNS, čiže okolo 20 roku života. Okrem toho, ako tu bolo viackrát spomenuté, my nevieme, či marihuana urýchluje nástup schizofrénie alebo nie. Pretože zatiaľ nevieme určit, kto bude mať schizofréniu alebo nie. Vieme, že je to do veľkej miery geneticky podmienené ochorenie a človek, ktorého rodič alebo rodičia to mali, má značne vyššiu pravdepodobnosť...ale stále je to tipos bingo a môže byť úplne v poriadku. Aby sme vedeli overiť súvislosti, tak by sme tých ľudí museli klonovať a držať v kontrolovaných podmienkach. Jeden človek by nefajčil, jeho klon by fajčil trávu. A sledovali by sme, čo sa stane.starysomar napísal: 23 júl 2024, 9:42 Marihuanu neužívam - práve preto, že môže niečo odštartovať pri predispozícii. Matka mala dlhé roky ťažkú paranoidnú schizofréniu, nebudem provokovať svoje podvedomie. No voči tvrdeniu aká je škodlivá sa ohradzujem. To sú kecy.
Určovať to spätne na základe osobnej anamnézy je blbosť. Už som o tom písal XY strán dozadu, že schizofrénia nie je chrípka. Rozvýja sa pomaly mesiace až roky. Človek si uvedomuje, že sa niečo deje. Dokáže ešte nejaký čas normálne fungovať, pretože každý z nás má tzv. kompenzačné mechanizmy osobnosti. A veľa z nich namiesto návštevy psychológa alebo psychiatra, si nastaví "samoliečbu" drogami alebo liekmi po babičke. A potom nejaký múdry psychiater povie, že jeho pacient pred plným prepuknutím choroby húlil, tak za to môže marihuana. Zvláštne je len to, že u nás tá "samoliečba" v drvivej väčšine prípadov prebieha pomocou alkoholu. Ale žiaden psychiater nenapíše, že alkohol spôsobuje schizofréniu. Lebo to je blbosť.
javatar - zo slušnosti tebe ešte obširnejšie odpíšem, ale piplať sa v tom viac nemienim. Vidim to na lobing hoci ako sám píšeš nikdy to nechceš brať.
Ved aj morfium na lekárske účely sa dáva pacientom. Zločineckým organizáciam v SR, svete by to neurobilo škrt cez rozpočet - dekriminalizácia a legalizácia vdaka skorumpovaniu rôznych štátnych orgánov a tvrdším taktikám pri presadzovaní svojich zaujmov (vlastné firmy napr)
So mnou sa nemusíš baviť ako s jednoduchým
tie 4 body maju totiž jednoduché odpovede
1. Drogy existuju - existuju vdaka výrobe z rastlín a roznych tabliek a chemických reakcii pri výrobe. Zamedziť tomuto a nebude z toho biznis.
2. Nebude dopyt ked nebude droga vyrobená. Slabomyselných chápem, že siahnu po droge ak nevedia inak riešit svoje problemy
3. Nebude ponuka nebude represia
4. Má minimálne odstrašujuci efekt. Ak díler z drogovej organizácie výjde z basy a pokračuje v opätovnej drogovej činnosti a je znovu chytený, skončí v base znovu. Len stým rozdielom a tak by to bolo správne aby si celý pobyt v base hradil sám - jedlo, sprcha, tv, telefonáty a pod. Má možnosť pracovať z toho nech má mzdu a z tej nech si platí pobyt vo väzení a daňových poplatnikov by sa to netýkalo.
Postujem protiargumenty aj formou linkov ktoré ešte aj dementujete hoci su od odbornikov. Inak širiš/te ideologiu a to nepodporujem.
Teraz to vyvracanie bodov ktoré ked si rozoberieme na drobné sa nedaju priamo porovnat s 1 dávkou heroinu. Porovnávanie neporovnatelneho
a ) 300 km rýchlosť na motorke a napr vpálenie do stromu = devastačné zranenia a okamžitá smrť. 1 dávka heroinu a smrť závisí od jednotlivca jeho genetických dispozicii, súčasných ochorení atd.
b ) odbehnutie hoc len jedneho maratonu môže byť postupná smrť aj pre vytrvalca. 1 dávka heroinu platí vyššie písané
c ) potápanie a tlaky v mori pri roznych hlbkach potápania môžu aj nemusia byť nebezpečné. 1 dávka heroinu platí vyššie písané
d ) pravidelné parašutistické zoskoky môžu by bezpečné vo výnimočných prípadoch nebezpečné. Neporovnatelné s pravidelným užívaním heroinu
e ) zaplavanie si v mori pri brehu, alebo kilometre od pobrežia je rozdiel aj vzhladom k možným predátorom mora. Nedá sa porovnat s heroinom
f ) pôrod dieťaťa u ženy má zväčša dobrý priebeh, vo výnimočných prípadoch smrť dietaťa alebo aj matky. Nedá sa porovnat s heroinom
g ) tiež som ležal v nemocnici aj na ťažký zápal plúc a som tu. Skusiť si dať heroin v bežnej dávke a genetická odozva by mohla byť smrtelná.
To nie je žiaden dovod na dekriminalizáciu, je to dovod ze hovadá dali do automatu niečo k čomu sa dostali aj deti. Lobovat tento biznis je odpad.
ephramko - pozri si link a čitaj. Neohanaj sa štatistikami ked si predtým nevedel, že priamo marihuana u pár ludí sposobila smrť.
Tu máš link ked už si bol lenivý prekliknut 2 strany dozadu https://lekar.sk/clanok/ako-marihuana-p ... -vas-mozog
Potom mi ako odpoved vypíš ochorenia a rôzne stavy ktoré si sa dočital v minimálne v tomto jednom článku, inú odpoved už nečakám.
Ved aj morfium na lekárske účely sa dáva pacientom. Zločineckým organizáciam v SR, svete by to neurobilo škrt cez rozpočet - dekriminalizácia a legalizácia vdaka skorumpovaniu rôznych štátnych orgánov a tvrdším taktikám pri presadzovaní svojich zaujmov (vlastné firmy napr)
So mnou sa nemusíš baviť ako s jednoduchým
1. Drogy existuju - existuju vdaka výrobe z rastlín a roznych tabliek a chemických reakcii pri výrobe. Zamedziť tomuto a nebude z toho biznis.
2. Nebude dopyt ked nebude droga vyrobená. Slabomyselných chápem, že siahnu po droge ak nevedia inak riešit svoje problemy
3. Nebude ponuka nebude represia
4. Má minimálne odstrašujuci efekt. Ak díler z drogovej organizácie výjde z basy a pokračuje v opätovnej drogovej činnosti a je znovu chytený, skončí v base znovu. Len stým rozdielom a tak by to bolo správne aby si celý pobyt v base hradil sám - jedlo, sprcha, tv, telefonáty a pod. Má možnosť pracovať z toho nech má mzdu a z tej nech si platí pobyt vo väzení a daňových poplatnikov by sa to netýkalo.
Postujem protiargumenty aj formou linkov ktoré ešte aj dementujete hoci su od odbornikov. Inak širiš/te ideologiu a to nepodporujem.
Teraz to vyvracanie bodov ktoré ked si rozoberieme na drobné sa nedaju priamo porovnat s 1 dávkou heroinu. Porovnávanie neporovnatelneho
a ) 300 km rýchlosť na motorke a napr vpálenie do stromu = devastačné zranenia a okamžitá smrť. 1 dávka heroinu a smrť závisí od jednotlivca jeho genetických dispozicii, súčasných ochorení atd.
b ) odbehnutie hoc len jedneho maratonu môže byť postupná smrť aj pre vytrvalca. 1 dávka heroinu platí vyššie písané
c ) potápanie a tlaky v mori pri roznych hlbkach potápania môžu aj nemusia byť nebezpečné. 1 dávka heroinu platí vyššie písané
d ) pravidelné parašutistické zoskoky môžu by bezpečné vo výnimočných prípadoch nebezpečné. Neporovnatelné s pravidelným užívaním heroinu
e ) zaplavanie si v mori pri brehu, alebo kilometre od pobrežia je rozdiel aj vzhladom k možným predátorom mora. Nedá sa porovnat s heroinom
f ) pôrod dieťaťa u ženy má zväčša dobrý priebeh, vo výnimočných prípadoch smrť dietaťa alebo aj matky. Nedá sa porovnat s heroinom
g ) tiež som ležal v nemocnici aj na ťažký zápal plúc a som tu. Skusiť si dať heroin v bežnej dávke a genetická odozva by mohla byť smrtelná.
To nie je žiaden dovod na dekriminalizáciu, je to dovod ze hovadá dali do automatu niečo k čomu sa dostali aj deti. Lobovat tento biznis je odpad.
ephramko - pozri si link a čitaj. Neohanaj sa štatistikami ked si predtým nevedel, že priamo marihuana u pár ludí sposobila smrť.
Tu máš link ked už si bol lenivý prekliknut 2 strany dozadu https://lekar.sk/clanok/ako-marihuana-p ... -vas-mozog
Potom mi ako odpoved vypíš ochorenia a rôzne stavy ktoré si sa dočital v minimálne v tomto jednom článku, inú odpoved už nečakám.
300km bolo prejazdených 300km na motorke, nie rýchlosť 300km/hodBlastbit napísal: 23 júl 2024, 11:56 a ) 300 km rýchlosť na motorke a napr vpálenie do stromu = devastačné zranenia a okamžitá smrť. 1 dávka heroinu a smrť závisí od
Neohanaj sa štatistikami ked si predtým nevedel, že priamo marihuana u pár ludí sposobila smrť.
A ten článok som čítal. Mňa zaujímalo, čo si z toho ty vyčítal...aké choroby spôsobuje marihuana. Preto sa pýtam.
Za a ) 300 km jazdy na motorke = tristo kilometrovej jazdy na motorke = rýchlosť jazdy.
Ak by sa jednalo o prejazdených km, tak by to bolo tristo kilometrov jázd na motorke.
Ked chceš vedieť vzdialenosť 300 km, tak vec motorkára či to odjazdí bezpečne či nie.
Ty odpovedz, čítal si, pýtal si sa na to aké ochorenia a vplyvy spôsobuje marihuana.
Ak by sa jednalo o prejazdených km, tak by to bolo tristo kilometrov jázd na motorke.
Ked chceš vedieť vzdialenosť 300 km, tak vec motorkára či to odjazdí bezpečne či nie.
Ty odpovedz, čítal si, pýtal si sa na to aké ochorenia a vplyvy spôsobuje marihuana.
inak toto si tiez nejak odignoroval ked si tvrdil ze marihuana a alkohol su vsutpna brana k tvrdym drogam tak ako je mozne ten nas prechlastany stat sa nemeni na prefetovany stat? ved minimalne tych ozranov uz davno mali byt narkomani.Blastbit napísal: 23 júl 2024, 11:21 Nazov témy je aj LEGALIZACIA. Ok dekriminalizoval sa aj alkohol (prohibicia). SR patrí medzi najviac prechlastané štáty sveta.
Statistika drogovo závislých sa vedie u tých ktorí absolvuju aj protidrogové liečenie, o skrytých ludoch sa nevedú tieto štatistiky = ešte vyššie počty.
" 25. august 2023 – Podľa najnovšej štatistiky Národného centra zdravotníckych informácií sa v roku 2022 na Slovensku liečilo 2 977 drogovo závislých osôb, najviac ich bolo vo veku 30 až 39 rokov (1 106 osôb) a 20 až 29 rokov (889 osôb). "
Ked chces prirátaj si tam romske deti tahajuce min. toluen (nie všetky samozrejme), počty romskych dospelých, asocialne skupiny, určitých politikov, športovcov, manažerov korporácii, aj ludia smotánky, ludia na festivaloch a koncertoch (metalové, rockové, techno, hip hop atd), určitý členovia politických a iných hnutí a pod...Minimálne všetky tieto menované skupiny obyvatelstva piju aj alkohol.
A nebol som to ja, kto tu písal o dopyte po drogách. Potom by tu nebola táto otázka " prefetovany stat? "
Edit k motaniciam nižšie - hlavne že som ti vypísal skupiny ludí, ktorí piju alkohol, zároveň beru aj drogy (tráva,koks,herák a pod).
" 25. august 2023 – Podľa najnovšej štatistiky Národného centra zdravotníckych informácií sa v roku 2022 na Slovensku liečilo 2 977 drogovo závislých osôb, najviac ich bolo vo veku 30 až 39 rokov (1 106 osôb) a 20 až 29 rokov (889 osôb). "
Ked chces prirátaj si tam romske deti tahajuce min. toluen (nie všetky samozrejme), počty romskych dospelých, asocialne skupiny, určitých politikov, športovcov, manažerov korporácii, aj ludia smotánky, ludia na festivaloch a koncertoch (metalové, rockové, techno, hip hop atd), určitý členovia politických a iných hnutí a pod...Minimálne všetky tieto menované skupiny obyvatelstva piju aj alkohol.
A nebol som to ja, kto tu písal o dopyte po drogách. Potom by tu nebola táto otázka " prefetovany stat? "
Edit k motaniciam nižšie - hlavne že som ti vypísal skupiny ludí, ktorí piju alkohol, zároveň beru aj drogy (tráva,koks,herák a pod).
ty stale nechapes ze to ze ten kto berie drogy uziva alkohol neznamena ze ten co uziva alkohol berie drogy... chapes tej vyrokovej logike?
na to aby si mohol povedat ze niekto zacal uzivat tvrde drogy pretoze predtym uzival makke ti nestaci samotny fakt ze predtym uzival makke a teraz tvrde, potrebujes dokazat ze keby tie makke drogy predtym neuzival tak by nezacal uzivat ani tie tvrde.
na to aby si mohol povedat ze niekto zacal uzivat tvrde drogy pretoze predtym uzival makke ti nestaci samotny fakt ze predtym uzival makke a teraz tvrde, potrebujes dokazat ze keby tie makke drogy predtym neuzival tak by nezacal uzivat ani tie tvrde.
-
starysomar
Hardcore addict
Sak účinky alkoholu nikto nepopiera. Už u smotánky to začína pitím alkoholu a potom ťahanie čiary koksu na stole. Nižšie skupiny zase trávou.
tieto tvoje vyroky zalozene na filmoch a casopisoch...
Ludia z vyšších spoločenských vrstiev niesu odberatelia rôznych typov drog ?
Napr Charlie Sheen nie ?
alkohol + drogy uňho neboli ?
nikto nehovori ze neboli ale iba podla teba to ma byt akoze nejaky dokaz toho ze lahke drogy su vstupna brana pre tazke drogy. co nie je pravda.
To vysvetli šefovi Piťovcov, čo hulil trávu a sfajčený došiel za Lipšicom (ten ho odmietol) kvoli vražde Valka. Robili biznis s tvrdými drogami.
Takže je znovu potvrdené že nie len alkohol ale aj marihuana je vstupná brána k tvrdým drogám, je to reálna pravda narozdiel od ideologie.
Takže je znovu potvrdené že nie len alkohol ale aj marihuana je vstupná brána k tvrdým drogám, je to reálna pravda narozdiel od ideologie.
-
starysomar
Hardcore addict
Tvoje domnienky.
potvrdene tebou...Blastbit napísal: 23 júl 2024, 17:07 To vysvetli šefovi Piťovcov, čo hulil trávu a sfajčený došiel za Lipšicom (ten ho odmietol) kvoli vražde Valka. Robili biznis s tvrdými drogami.
-
javatar
Hardcore addict
Tak si hodim este posledny post priamo tebe lebo ako vidim, ty si fakt nenechas ani len nahlodat svoj nazor faktami. Co je skoda, lebo myslis veci dobre (aspon tak posobis).
Podme na tie "jednoduche odpovede", ktore su skor zjednodusenim reality.
2. Drogy vyrobene z lieciv, napriek prisnej kontrole, lieky na predpis a podobne su ludia co akumuluju dostatocne mnoztvo legalnych tabletiek na vyrobu nelegalnej drogy a este maju aj labak - vieme tomu zabranit?
Jedine ako si to viem predstavit je vyslovene policajny stat ktory by v mene boja proti drogam vyslovene sikanoval ludi. A spolupracu s ekologmi ako znicit prirodne latky v prirode. A ani to by nefungovalo. Vid napr Singapur.
Pozrel si si vobec ako to funguje v tom Svajci? Ako je na tom Holandske zdravotnictvo? Alebo ako su na tom statisticky krajiny ktore maju este prisnejsie tresty za drogy ako u nas?
Pretoze data hovoria jednoznacne - represia je draha a nefunkcna. Zatial co vacsina z nas by bola za system ktory je lacnejsi, jednotlivci aj spolocnost pocituju menej nasledkov a je tazke profitovat na zavislostiach. Ty ani neviem za co si, lebo si neviem prakticky predstavit presadit to co hlasas. Ale nas obvinujes z ideologie.
Podme na tie "jednoduche odpovede", ktore su skor zjednodusenim reality.
1. Existuju prirodne drogy - ideme teraz kynozit cele druhy? rad by som videl akoby si to riesil praktickyBlastbit napísal: 23 júl 2024, 11:561. Drogy existuju - existuju vdaka výrobe z rastlín a roznych tabliek a chemických reakcii pri výrobe. Zamedziť tomuto a nebude z toho biznis.
2. Drogy vyrobene z lieciv, napriek prisnej kontrole, lieky na predpis a podobne su ludia co akumuluju dostatocne mnoztvo legalnych tabletiek na vyrobu nelegalnej drogy a este maju aj labak - vieme tomu zabranit?
Jedine ako si to viem predstavit je vyslovene policajny stat ktory by v mene boja proti drogam vyslovene sikanoval ludi. A spolupracu s ekologmi ako znicit prirodne latky v prirode. A ani to by nefungovalo. Vid napr Singapur.
Dopyt bude len nebude ponuka. Ludia si najdu iny sposob ako drogy nahradit.Blastbit napísal: 23 júl 2024, 11:562. Nebude dopyt ked nebude droga vyrobená. Slabomyselných chápem, že siahnu po droge ak nevedia inak riešit svoje problemy
Zrejme nepouzivame slovicko represia v rovnakom vyzname. Represia je potlacanie. Lebo doslova pises: Ak POTLACIME ponuku 100% tak nebude POTLACANIE!
To si myslis ale opat si si neoveroval ci tvoj pocit reflektuje realitu. Report zo Singapuru. Ale ak poznas ostrasujucejsiu politiku voci drogam ako ma Singapur tak sem s nou.
Mas pocit, ze veci co postujem nie su od odbornikov? Ono ked sa odbornici nezhodnu tak je to vedecky diskurz a to je dobra vec. Lenze prevazna vacsina odbornikov sa zhodne na tom, ze momentalna miera represie nie je cesta k lepsej spolocnosti.Blastbit napísal: 23 júl 2024, 11:56 Postujem protiargumenty aj formou linkov ktoré ešte aj dementujete hoci su od odbornikov. Inak širiš/te ideologiu a to nepodporujem.
Pozrel si si vobec ako to funguje v tom Svajci? Ako je na tom Holandske zdravotnictvo? Alebo ako su na tom statisticky krajiny ktore maju este prisnejsie tresty za drogy ako u nas?
Pretoze data hovoria jednoznacne - represia je draha a nefunkcna. Zatial co vacsina z nas by bola za system ktory je lacnejsi, jednotlivci aj spolocnost pocituju menej nasledkov a je tazke profitovat na zavislostiach. Ty ani neviem za co si, lebo si neviem prakticky predstavit presadit to co hlasas. Ale nas obvinujes z ideologie.
Spoiler
K tomu heroinu a micromortom som to postol ako fun fact. 300km na motorke bolo myslene ako vzdialenost, nie ako rychlost.
Cely micromort ako jednotka bola vymyslena prave kvoli tomu aby sa dalo porovnat neporovnatelne a je zalozene na statistikach. Tak ako vacsina veci vymenovanych nekonci smrtou jednotlivca tak vacsinu casu ani uzitie heroinu nekonci smrtou jednotlivca. Ale v kontexte je videt,ze to nie je bezpecna droga a ze niektore aktivity su bezpecnejsie ako ine (napr. skydiving a rekreacne plavanie).
Cely micromort ako jednotka bola vymyslena prave kvoli tomu aby sa dalo porovnat neporovnatelne a je zalozene na statistikach. Tak ako vacsina veci vymenovanych nekonci smrtou jednotlivca tak vacsinu casu ani uzitie heroinu nekonci smrtou jednotlivca. Ale v kontexte je videt,ze to nie je bezpecna droga a ze niektore aktivity su bezpecnejsie ako ine (napr. skydiving a rekreacne plavanie).
javatar - som dost tvrdohlavý človek, no nedal si mi na výber ti napísať dlhší príspevok ak ti mám uspokojivo odpovedať.
Ale vypísal som tu aj konkretne príklady, situácie, odkazy lekárov v linkoch, čo sa udiali, takže to je nejaký môj výmysel ?
ephramko tvrdil, že tráva nezabija, "Tráva 0", poslal som mu linky kde sa dokázalo, že sa mýlil. Tak určite nie moje domnienky alebo podla mna.
1. a 2. aj komáre sú škodlivé a kynožia sa. V prípade rastlín regulovať, potom by také drogové organizácie v Afganistane prichádzali o pestovanie a produkciu. Ved vieš že som písal, že napr aj marihuana na liečebné účely, znížené tresty skoro žiadne, mimoriadne prípady je okej.
Cim drogy nahradiť ? Represia som myslel ako obmedzovanie. Odstrašujuci efekt pre zločincov to som písal, L. Hoffman by vedel svoje.
Okej tak vzdialenosť 300 km zopakujem znovu, bud motorkár dodrží pravidlá jazdy alebo jeho niekto ohrozí hoc už aj na prvom kilometri.
S heroinom ohrozí človek sám seba dosť možne že okamžite, ked si to pichne ako nový užívatel a nevie aká bude jeho reakcia v tele.
Ohladom Singapuru neviem, SUI som nezavrhol. Nechcem sa ťa dotknuť ale otázky na telo, v prvej si mi myslím neodpovedal.
1. si za volnopredajný predaj hadieho jedu na potrebu ludí ukončiť svoj život ? živočíšny jed - drogy (aj alkohol) vyrobený jed.
2. si za to aby tvoji blízky okusili dekriminalizované a legalizované drogy ? Budeš ich ako konzumentov podporovať alebo nie ?
Lebo sám si napísal, ze ty heroin si nikdy neskusil ani nechceš, tak reku či to bude platiť aj pre rodinných príslušnikov, budú to brať/ nebudú.
Preto píšem o lobingu a šírenie ideologie a to ma dosť prekvapuje ak to urobí aj človek, ktorý nie je konzument (mimo lekárskych situácii, písal som aj o morfiu ). Ked teda vravíš že represia je drahá a nefunkčná. Možnosti boja proti drogám som tiež písal napr u Chucka Norrisa.
Ked niekto začne brať najprv tvrdé drogy a až potom alkohol, je na tom horšie ako ked berie alkohol a následne drogy.
Takže znovu, jedna dávka heroinu podla velkosti striekačky nie je to isté ako poldecák vodky vzhladom k možným psych.stavom po užití.
Ale vypísal som tu aj konkretne príklady, situácie, odkazy lekárov v linkoch, čo sa udiali, takže to je nejaký môj výmysel ?
ephramko tvrdil, že tráva nezabija, "Tráva 0", poslal som mu linky kde sa dokázalo, že sa mýlil. Tak určite nie moje domnienky alebo podla mna.
1. a 2. aj komáre sú škodlivé a kynožia sa. V prípade rastlín regulovať, potom by také drogové organizácie v Afganistane prichádzali o pestovanie a produkciu. Ved vieš že som písal, že napr aj marihuana na liečebné účely, znížené tresty skoro žiadne, mimoriadne prípady je okej.
Cim drogy nahradiť ? Represia som myslel ako obmedzovanie. Odstrašujuci efekt pre zločincov to som písal, L. Hoffman by vedel svoje.
Okej tak vzdialenosť 300 km zopakujem znovu, bud motorkár dodrží pravidlá jazdy alebo jeho niekto ohrozí hoc už aj na prvom kilometri.
S heroinom ohrozí človek sám seba dosť možne že okamžite, ked si to pichne ako nový užívatel a nevie aká bude jeho reakcia v tele.
Ohladom Singapuru neviem, SUI som nezavrhol. Nechcem sa ťa dotknuť ale otázky na telo, v prvej si mi myslím neodpovedal.
1. si za volnopredajný predaj hadieho jedu na potrebu ludí ukončiť svoj život ? živočíšny jed - drogy (aj alkohol) vyrobený jed.
2. si za to aby tvoji blízky okusili dekriminalizované a legalizované drogy ? Budeš ich ako konzumentov podporovať alebo nie ?
Lebo sám si napísal, ze ty heroin si nikdy neskusil ani nechceš, tak reku či to bude platiť aj pre rodinných príslušnikov, budú to brať/ nebudú.
Preto píšem o lobingu a šírenie ideologie a to ma dosť prekvapuje ak to urobí aj človek, ktorý nie je konzument (mimo lekárskych situácii, písal som aj o morfiu ). Ked teda vravíš že represia je drahá a nefunkčná. Možnosti boja proti drogám som tiež písal napr u Chucka Norrisa.
Ked niekto začne brať najprv tvrdé drogy a až potom alkohol, je na tom horšie ako ked berie alkohol a následne drogy.
Takže znovu, jedna dávka heroinu podla velkosti striekačky nie je to isté ako poldecák vodky vzhladom k možným psych.stavom po užití.
-
starysomar
Hardcore addict
Don Quijote de la Mancha...