Dekriminalizacia alebo legalizacia marihuany?

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...
gogo956
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Re: Dekriminalizacia alebo legalizacia marihuany?

Príspevok od používateľa gogo956 »

Legalizácia ani dekriminalizácia držby marihuany nie je niečo čo by bolo na Slovensku na programe dňa. Túto otázku nakusla pred pomerne vela rokmi jedine Sas-ka, ale nenašla politicku podporu ostatných strán k podpore. Toto sa na pomerne konzervativnom Slovensku zmení asi až nejakou tou generačnou výmenou.
Slovensko je celkovo pomerne špecificke v mnohych aspektoch. Podobne je to aj u registrovaneho partnerstva osôb rovnakeho pohlavia.
Pritom aj krajiny so silnou tradiciou cirkvi ako je Taliansko, Irsko, Spanielsko, či Grecko nejaku formu reg. partnerstva maju. Je to asi signum malého národa /Slovensko/ ktoré chce za každú cenu na seba upozorňovať, preto aj tie nezmyselne drakonicke tresty za marihuanu a pod.
Takže je pomerne zbytočné v sucasnej situacii teoretizovat ohladom nejakeho vyrazneho uvolnenia drogovych zakonov, hlavne pri tejto politickej zostave čo aktualne máme..
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa starysomar »

Nezmení. Zadubencov tu bude (ostane) aj po desaťročiach.
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Blastbit »

Don Quijote si myslel ako boj s veternými mlynmi. Prijimaj fakty (dokázané čo som sem postol) nie hladať emocie (príspevky neobsahujuce problematiku. Kde nič nie je ani smrť neberie. Ak som ja zadubenec tak fajn :) ).
Keby aj legalizuju a dekriminalizuju drogy včetne marihuany, tak drogové organizácie by mali z toho legálny biznis (založené firmy, reklamy,..)
Je všeobecne známe, že tieto drogové organizácie chcú legalizovať čierny biznis, SR by to prinieslo viac penazí, no aj viac zničených životov.
Mne uplne stačí ze taký ako kulturista Grznar (Čech) zadre že občasné jedenie ryže je zlé, ale že on do seba 15 r. ládoval/je pervitín je ok.
To že si vie zafajčiť aj trávu to tiež uvádzal ale v tomto prípade v linku bral alkohol+marihuanu iný človek https://www.lidovky.cz/domov/pujde-k-so ... _domov_rsa " Střelec pak počkal na policii. Zatímco Benda byl střízlivý, oběť byla pod vlivem alkoholu a marihuany."
Potom Grznar vyzerá, s poriadne zvráskaveným čelom, lebo pri kulturistike samozrejme berie aj anabolické steroidy urobené z človeka zrúdu.
Skrátka preto aj ten lobing na tomto fore, pretože aj tu by sa našli ludia, ktorí by chceli mať dekriminalizovaný a legalizovaný biznis, nič iné.
Sorry nevidím v dekriminalizácii a legalizácii na konzumáciu ušľachtilí čin pre spoločnosť, vždy pozrieť každú stranu mince, ale aj hrany, porovnať mince.
JCM01
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa JCM01 »

Blastbit napísal: 24 júl 2024, 13:34 ...
Dlho som sa Ťa chcel pýtať, necheš niečo urobiť so svojou štylizáciou príspevkov?
Pridať nejaký odsek, body atď?

Tie tvoje príspevky sú katastrofa, to sa nedá vôbec čítať, bez ohľadu na obsah...
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

JCM01 napísal: 26 júl 2024, 8:50 Dlho som sa Ťa chcel pýtať, necheš niečo urobiť so svojou štylizáciou príspevkov?
Pridať nejaký odsek, body atď?

Tie tvoje príspevky sú katastrofa, to sa nedá vôbec čítať, bez ohľadu na obsah...
115 strana, napríklad môj príspevok z 23 júla 2024 o 11:56 neobsahuje odseky a body ? Aj iné príspevky sú s odsekmi a bodmi.

Najprv si oprav slovo " necheš " na slovo " nechceš ", napíš niečo k veci ohľadom marihuany a až potom sa môžme baviť o štylizácii príspevkov.
Ak máš problém prečítať aj príspevok ktorý je dlhý jeden riadok obsahujúci 1-3 vety, tak potom neviem či máš len emočnú potrebu si rypnúť.
JCM01
Light Professional
Light Professional

Jedna lasatovička leto nerobí.
Reagoval som na príspevok z pedchadzajúcej strany, ktorý je jedna veľka katastrofa... A nie je jediný.

Preklepy neriešim, stáva sa. Nemá to nič s tým, že tvoj príspevok svojim štýlom automaticky odradí iného užívateľa aby ho vôbec dočítal do konca, a už ti to spomínali viacerí, tak sa netvár, že som jediný, čo s tým ma problém.

Som schopný prečiťať aj stranu, ak to má zrozumieteľnú formu.
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

" lasatovička, svojym ( už opravené) a iné " :roll: kámo nesranduj. K téme dekriminalizácia a legalizácia marihuany alebo iných drog by som poprosil. :wink:
JCM01
Light Professional
Light Professional

Nič no, snaha bola, ži si svojim životom, a hlavne vo svojom svete ;)
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

Je problém pre teba napísať niečo aj k téme ohľadom marihuany a tvoje pohľady na túto problematiku ?

K téme - ako býva zvykom z malého množstva sa vždy stane väčšieho množstvo nielen na vlastnú potrebu ale aj predaj, ale rozhodnutie Brazílie.
https://dennikn.sk/minuta/tema/7421/dek ... -marihuany
JCM01
Light Professional
Light Professional

Prečo by to mal byť problém? Nemám potrebu sa vyjadriť ku všetkému.

Ak ale mám zhodnotiť tvoju diskusiu s ostatnými, tak si ako vždy ideš svoje.
Skôr súhlasím s tvojimi oponentmi.

Na slovensku vidím ako väčší problém alkoholizmus.
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

Mám právo na názor, aj keď bude opačný od názoru voličov PS :) Poslal som sem linky študii, situácii, odbornikov, ako obhajobu mojich názorov.
Ved presne ty nemáš informácie, preto si sa k tomu ani nemal dôvod vyjadrovať, pri potrebe rozoberať niekoho príspevky si uprac najprv u seba.
Btw mám čistú hlavu bez alkoholu, cigariet, nikdy som nefetoval, nehúlil trávu ani nebral iné drogy, tak keci o nejakom mojom svete si strč do svojho ctihodného podnikatelského z...u, ak tam už niečo iné nie je :) (napr. aj to konope, alebo hnedé).
JCM01
Light Professional
Light Professional

Svoj svet máš, to je vidieť v každej téme a najmä v istých časoch v LVP.
Škoda, že si svoje precavzatie nedodržal :D

Nemám čo upratovať u seba, ale kľudne daj vedieť, zamyslím sa nad tým ;)
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

To nebolo predsavzatie ale kompromis, ale videl som, že niektorí máte potrebu sa hádať vo všetkých témach, písať polopravdy, fabulácie.
Ked už sme pri LVP začo sa mám hanbiť ? že som písal s cca 1000 ženami ? Ze som v 2013 vytiahol cca 30 žien von ? Takže žijem reálny svet.
Tvoja gramatika vo všetkých dnešných príspevkoch ako z pomocnej. Tri vety sa dajú zmestiť do jedného riadku miesto rolovania stránky.
Ale inak opäť si sa priamo nevyjadril k téme dekriminalizácii alebo legalizácii, ani k linkom, vlastne k ničomu, u teba je bežné písať odveci :smt006
Takže preto končím túto tvoju tupo začatú diskusiu so mnou. Ma to tak zaujíma ako bučanie ovce (teba) na vlka, takže sa viac neunúvaj :minus:
Edit, PS - ku konzumentovi nižšie, len hlupák sa smeje vlastným vtipom :wink: Sú tu aj další čo nepíšu štylisticky včetne teba, no bolo mi to fuk.
Ak si slepý, tak ako neporozumieš ani pár krátkym vetám, tak potom neporozumieš ani dlhšiemu textu či bude s odsekmi a bodmi alebo bez nich.
JCM01
Light Professional
Light Professional

Dýchaj Blastbit, dýchaj, infarkt si nebudem brať na svedomie :D
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

Z 23.7.2024 - tak znovu sa potvrdili informácie o náraste užívania https://www.trend.sk/spravy/thajsko-spr ... position=1
" dvojnásobne vzrástli prípady ľudí, ktorí vyhľadávajú liečbu psychických problémov súvisiacich s marihuanou. "
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

Schvalne som zvedavy kedy vas prestane bavit dookola stracat cas reagovanim na blastbita. Evidentne si vyhradil velmi vela casu na spamovanie :)
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

wladas napísal: 26 júl 2024, 21:24 Schvalne som zvedavy kedy vas prestane bavit dookola stracat cas reagovanim na blastbita. Evidentne si vyhradil velmi vela casu na spamovanie :)
Vyjadri sa k linkom témy o marihuane. Inak si posielaj bodky (ktoré ti boli zmazané) ako v téme Auto Moto a potom niečo píš o spamovaní.
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Viacerých prestane (prestalo) sa vyjadrovať k téme pretože si ideš stále dokola to svoje. Tak načo má niekto vyjadriť svoj pohľad-názor ak sa ho snažíš zadupať "argumentami"? Nemáš jedinú správnu pravdu. Tiež som chel dať tri bodky.

DEKRIMINALIZÁCIA áno.
Legalizácia? Na Slopensku zatiaľ nie.
Je absurdné zničiť celý život nerozumnému mladému človeku za jeden joint.
Na Slovensku kde slope viac alebo menej pravidelne okolo pol milióna ľudí Mariša naozaj nieje nebezpečenstvo. Lenže celkom ju povoliť vzhľadom k mentalite tunajších ľudí by nebolo vhodné.
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

Nepísal som o mojej pravde. Posielal som linky štúdii, odborníkov, situácii = argumenty, ako opačné názory vašim názorom (nie goga).
Poslať tri bodky ako príspevok = vymazaný príspevok, to je spam. A nie keď sem pošlem linky na všetko možné súvisiace s marihuanou.
" Je absurdné zničiť celý život nerozumnému mladému človeku za jeden joint. " - na toto som písal že ani ja s tým nesúhlasím. Cítajte riadne.
Ak sa dekriminalizuje marihuana, užívatelia iných drog budú chcieť to isté. Mariša je nebezpečenstvo pre mozog, srdce, orgány, nečítal si linky.
Už pri alkohole treba premýšlať o nápravných opatreniach, kedže aj pri ňom sa všetko vymklo spod kontroly - práve toto ovplyvňuje mentalitu.
PS - čo si sa ty dočítal o Thajsku ohladom marihuany ?
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Dočítal - LEGALIZOVALI, prišli na to že TO nebol dobrý nápad.
Uniká Ti rozdiel pojmov DEKRIMINALIZÁCIA / LEGALIZÁCIA?
Alkohol respektíve jeho nadužívanie so svojimi dôsledkami je skutočný problém.
"...treba premýšľať" - tak premýšľaj, navrhuj :)
Napísať odpoveď