Vojna na Ukrajine

Diskusie na politické témy...
ArkanoviTigrovi
Zablokovaný
Zablokovaný
Používateľov profilový obrázok

Re: Vojna na Ukrajine

Príspevok od používateľa ArkanoviTigrovi »

mLuks napísal: 11 aug 2024, 20:37 páči sa. Tento z eNka si možno aj AT prečíta.
cital som a som prekvapeny co ten clovek pise.
trosku srandy:
minuly rok v novembri som pisal o tom co mi hovorili znami (Ukrajinci):
ArkanoviTigrovi napísal: 27 nov 2023, 18:21 Mam od nich aj inu propagandu, dedinske whatsapp skupiny na ktorych sa varuju, ze prisli lapat vojakov, co na to hovoria ti z tvojho okolia? zas ruska propaganda? asi ano, lebo vsetci su nazhaveni na front...
jedna z reakcii, taka vseobecna bola:
ArkanoviTigrovi, pohľadaj si články, publikácie vojnového spravodajcu menom Tomáš Forró, prípadne občas pozri jeho FB. Možno Ti svitne, no skôr nie. Peknými rečami neskryješ svoj tendenčný postoj a nadŕžanie jednej strane.
a Forro si teraz dovoli napisat:
Keď sa niekde v centra Charkiva či Dnipra jednoducho lapajú ľudia a hádžu do Antonov.
este aj to slovo lapaju :D

teraz vazne ak naozaj zacal byt takto objektivny a aspon trosicku nezaujaty, tak si asi kupim tu knihu, rad si precitam kritiku, kludne aj na Rusko, nemal som problem ani napr. so Svetlanou Alexijevic, tak snad ma ani Forro nesklame...
snad bude cim dalej tym viac ludi, ktori nebudu mat problem byt trochu objektivni a nebudu sa bat napisat nieco kriticke na ukrajinu...
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

mLuks
Addict
Addict

Príspevok od používateľa mLuks »

ArkanoviTigrovi napísal: 10 aug 2024, 23:19 OK, budem sa snazit ta obchadzat...
Ale este jednu otazocku, napise dennik N aj take ze na fronte zomrel UA chalan, ktoreho na ulici hodili do dodavky ako prasiveho psa?
Vidíš, že denník N napísal, resp. urobil a uverejnil rozhovor v ktorom sa spomína nakladanie ukrajincov do dodávky a je dosť pravdepodobné, že niektorí z tých ľudí už aj zomreli.

Inak prvú Forroovu knihu Donbas - Svadobý apartmán v hoteli vojna vydalo N press a podľa recenzií je tiež dosť objektívna. Po skompletizovaní slovenskej politickej zbierky kníh sa chcem vrhnuť aj na tieto.

Ono treba byť objektívny a kritický na obe strany, ty niekedy až zbytočne rýpeš. Ako napr. vtedy keď si sa pýtal, či už sú ukrajinci v Moskve, lebo pár strán sa tu spomínali nejaké kladné veci okolo AFU. Podstatou však je, že Rusko ja agresor, ktorý zautočil a UA sa bráni.
gogo956
Redeemer
Redeemer

Ukrajinští vojáci mají pod kontrolou přibližně 1000 kilometrů čtverečních ruské Kurské oblasti, prohlásil dnes hlavní velitel ukrajinských ozbrojených sil Oleksandr Syrskyj.
https://www.novinky.cz/clanek/valka-na- ... .seznam.cz
ArkanoviTigrovi
Zablokovaný
Zablokovaný

mLuks napísal: 12 aug 2024, 16:56 Ono treba byť objektívny a kritický na obe strany, ty niekedy až zbytočne rýpeš. Ako napr. vtedy keď si sa pýtal, či už sú ukrajinci v Moskve, lebo pár strán sa tu spomínali nejaké kladné veci okolo AFU. Podstatou však je, že Rusko ja agresor, ktorý zautočil a UA sa bráni.
Pozri, ak niekto spochybnuje, ze Rusko napadlo Ukrajinu, tak to je pripad skor pre odbornika, tato debata je zbytocna...
mLuks napísal: 12 aug 2024, 16:56 Vidíš, že denník N napísal, resp. urobil a uverejnil rozhovor v ktorom sa spomína nakladanie ukrajincov do dodávky a je dosť pravdepodobné, že niektorí z tých ľudí už aj zomreli.
To, ze dennik N zverejnil nieco taketo, no jedna lastovicka leto nerobi a v neodomknutom nahlade clanku moc kritiky nevidiet,
na tento dennik nazor tak lahko nezmenim... i mozno aj oni zacinaju chapat, ze nie vsetci ludia su uplne naivni... uvidime
Od Forra si precitam celu knihu a potom sa mozem vyjadrovat...
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

Zaujimave veci sa deju. Ked sa v novembri-decembri spomenul Forro s tym, ze on ziadne desiatky tisic zabitych Rusov na Donbasse nevidel, tak sa neho hrnuli urazky, ze co je to za ludsku bytost, ked spolupracuje s Nkom a ma malo followerov. Teraz uz je zaujivace citanie. Clown world.

V Kurskej ludovej republike Ka 52 znicila konvoj. Rusky.

Rusko opat dodava Ukrajine tazku techniku. Dorazne ziadam, aby s tym prestalo, lebo len eskaluje konflikt. Na videu T-80 r.v. 2022 odovzdana do sluzieb ZSU v KLR

Bábušky namiesto toho, aby branili svoju vlast kompotmi, alebo aby rozdavali slnecnicove semienka, precvicuju konverzaciu
ArkanoviTigrovi
Zablokovaný
Zablokovaný

jackb napísal: 12 aug 2024, 18:27 Ked sa v novembri-decembri spomenul Forro s tym, ze on ziadne desiatky tisic zabitych Rusov na Donbasse nevidel, tak sa neho hrnuli urazky
???
jackb napísal: 12 aug 2024, 18:27 Clown world.
to co mas v galotach ma fakt nezaujima
jackb
Redeemer
Redeemer

Ako som napisal, clownsky svet. Vulgarne douraza autora, lebo Nko a malo follower, teraz sa ide roztrhat, aby ho cital a este da otazniky.
ArkanoviTigrovi napísal: 27 nov 2023, 19:07 buď konkrétny a vyvráť niečo čo som napísal...
edit: prepac ale dennik N a 2200 sledujucich na FB, skoda casu... a neboj, ja sledujem obe strany od novinarov az po propagandu ktoru beriem s rezervou...
Tiez je vtipne to "branie propagandy s rezervou" ked sa pokusal obtazovat tu vymyslami o vojnovych zlocinoch ZSU v Kursku. Ak by ten drist bol aspon na TASSe. Ale na tureckych (!) weboch po anglicky a na twitterovych uctoch, ktore siria len lzi. Tie sa ale nevedia dohodnut kolko to tych deti mala, kam utekala, ale vedia, ze ZSU nabehli do bytovky a spustili palbu od pasa ako SpecNaz v Beslane ci v divadle. A veri tomu ako Svatemu Pismu. Pri tomto ucte sa ale nedivim. Len keby si to nedefekovalo do dutiny ustnej...
M142
Addict
Addict

Príspevok od používateľa M142 »

ArkanoviTigrovi napísal: 12 aug 2024, 16:24 ...
ale oni ti forra neodporucali koli tomu jednemu vyroku o hadzani ukrajincov do antonov, ale celkovo koli pokrivenemu pohladu na konflikt. to, ze sa to deje(a aj dialo) nebolo ziadne tajomstvo a pocas mobilizacie to tak byva. myslim, ze tu samotnu info ani nikto nerozporoval.
ArkanoviTigrovi
Zablokovaný
Zablokovaný

jackb napísal: 12 aug 2024, 21:48 Tie sa ale nevedia dohodnut kolko to tych deti mala, kam utekala, ale vedia, ze ZSU nebehli do bytovky a spustili palbu od pasa ako SpeNaz v Beslane ci v divadle. A veri tomu ako Svatemu Pismu. Pri tomto ucte sa ale neverim. Len keby si to nedefekovalo do dutiny ustnej...
tak tu fakt netusim o com tocis...
tie desattisice na donbase som tiez nepochopil a netusim co mas na mysli...
a k tomuto:
prepac ale dennik N a 2200 sledujucich na FB, skoda casu...
no a? napisal som to a zas nechapem o co ti ide? zase sa mam za nieco ospravedlnovat alebo co zas splietas?

Autoeditácia príspevku po 1 min 7 sek:
M142 napísal: 12 aug 2024, 21:51 ale oni ti forra neodporucali koli tomu jednemu vyroku o hadzani ukrajincov do antonov, ale celkovo koli pokrivenemu pohladu na konflikt. to, ze sa to deje(a aj dialo) nebolo ziadne tajomstvo a pocas mobilizacie to tak byva. myslim, ze tu samotnu info ani nikto nerozporoval.
toto si asi prehliadol
ArkanoviTigrovi napísal: 12 aug 2024, 16:24 jedna z reakcii, taka vseobecna bola:
jackb
Redeemer
Redeemer

Zase netusis co si naklamal? Zdielal si rusku propagandu, ze ZSU v KRL popravili tehotnu zenu pred jej manzelom a detmi. Ty si to nebral s rezervou, ty si to zdielal ako skutocnost. Lebo ti to vyhovuje. Takze hned tri lzi.

Toho Forroa sme ti odporucali vtedy, ked si sa vratil a prve co si napisal, bolo ze Ukrajina sposobila vojnu tym, ze Donbasse zabila desatitisece Rusov. Forro tam chodil a nic take nevidel.

Ak sa teda teraz hrnies do citania jeho knihy, mas sa ospravedlnit za to, ze si klamal, ze je strata casu. Jednoduche.

A celkovo ma zaujima, ako mozes mat medzi Ukrajincami "priatelov", ked tu o nich vypisujes, ze su fasisti, klamari a podvodnici. Ci si tie "spravy z dedin" nevymyslal ako vsetko ostatne a obtazujes nas tu tym.
M142
Addict
Addict

Príspevok od používateľa M142 »

tych priatelov si si ale vymyslel :D ma "znamych", tj kolegov z pasu, aj to spominal v minulosti.
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Blastbit »

Ako aj iné. Zničenie civilných budov v RF je vojnový zločin, no vo vojnových zločinoch na UA výrazne vedie RF - kremelský režim.
jackb
Redeemer
Redeemer

Tak ja sa za tych priatelov ospravedlnujem. Mal som citat pozorne napisat "ako mozes mat dobre vztahy s kolegami z Ukrajiny, ked o nich vypisujes...".
ArkanoviTigrovi
Zablokovaný
Zablokovaný

jackb napísal: 13 aug 2024, 8:13 Zase netusis co si naklamal? Zdielal si rusku propagandu, ze ZSU v KRL popravili tehotnu zenu pred jej manzelom a detmi. Ty si to nebral s rezervou, ty si to zdielal ako skutocnost. Lebo ti to vyhovuje. Takze hned tri lzi.
kde mali popravit tehotnu zenu pred manzelom? co som zdielal?
jackb napísal: 13 aug 2024, 8:13 Ukrajina sposobila vojnu tym, ze Donbasse zabila desatitisece Rusov
to som kde napisal?
jackb napísal: 13 aug 2024, 8:13 A celkovo ma zaujima, ako mozes mat medzi Ukrajincami "priatelov", ked tu o nich vypisujes, ze su fasisti, klamari a podvodnici. Ci si tie "spravy z dedin" nevymyslal ako vsetko ostatne a obtazujes nas tu tym.
uplne normalne, mna zas udivuje ako mozes mat nazor, ze Ukrajinci so jedna rovnako zmyslajuca masa...
M142 napísal: 13 aug 2024, 8:29 tych priatelov si si ale vymyslel :D ma "znamych", tj kolegov z pasu, aj to spominal v minulosti.
z pasu? :D toto som zas kde spominal? :lol:

Autoeditácia príspevku po 6 min 21 sek:
jackb napísal: 13 aug 2024, 8:13 Ak sa teda teraz hrnies do citania jeho knihy, mas sa ospravedlnit za to, ze si klamal, ze je strata casu. Jednoduche.
mily jackb, ak na niekoho zmenis svoj nazor, tak to nie je klamstvo (jedine tak v tvojom chorom svete)...
aj sam Forro popisuje ako bola kritika UA tabu o ktorom sa nepisalo, snad aj ty raz dozries, ale pochybujem, ty si sa zasekol v tej jednostrannej propagande a si strateny...
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Blastbit »

ArkanoviTigrovi - nepísal si náhodou o ukrajinských kolegoch z práce ? Snáď príspevok z minulého roka to musel byť, ak si dobre pamätám.

K téme
Pri bombardovaniach nemocníc kremelským režimom, boli zabité aj tehotné ženy. Ale kedy bola popravená tehotná žena, kde to bolo uvedené ?
mLuks
Addict
Addict

Príspevok od používateľa mLuks »

ArkanoviTigrovi napísal: 12 aug 2024, 18:26 To, ze dennik N zverejnil nieco taketo, no jedna lastovicka leto nerobi a v neodomknutom nahlade clanku moc kritiky nevidiet,
na tento dennik nazor tak lahko nezmenim... i mozno aj oni zacinaju chapat, ze nie vsetci ludia su uplne naivni... uvidime
Od Forra si precitam celu knihu a potom sa mozem vyjadrovat...
To nie je jedna lastovička, to je xyz článkov, hodnotnení vo vývoji bojov atď, nebudem teraz všeky hľadať a spamovať tu tému len preto aby som ti ukázal, že sa mýliš a že tvoj názor na eNko je neobjektívny. Môžeš si to pozrieť sám, zaplatiť si eNko na jeden mesiac (nezabije ťa to a v živote si vyhodil peniaze aj za iné veci) a čítať, a hľadať.

To, že dnes sú články za paywallom, resp. podstata toho článku, je úplne bažné v tejto dobe a bolo to bežné aj v minulej dobe. Keď boli k dispozícii len tlačené noviny v PNSkách, tak si takisto nevidel obsah článkov a keď si si ich chcel prečítať musel si si ich kúpiť. Či nebodaj ľudia si od tety v stánku opýtali noviny, polhodinu stáli pri stánku kým si ich prečítali a potom ich vrátili naspäť tete do stánku? V dobe internetu si ľudia myslia, že všetko funguje zadarmo.
Frco
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Frco »

V Nku su dost casto kriticki k UA a bezne pisu aj ked sa im nedari.
A naopak, casto pisu ked sa rusom dari postupovat, co je bohuzial teraz takmer kazdy den. Aj ked za cenu vysokych strat.
gogo956
Redeemer
Redeemer

Nakopejte Putina! Americký senátor podpořil Kyjev a vyzval vysloužilé piloty F-16, aby pomohli Ukrajině - Echo24.cz
https://echo24.cz/a/HY4SM/nakopejte-put ... d=31691889
jackb
Redeemer
Redeemer

Piloti boli historicky ti, ktori sa mali najlepsie. Piloti hordy maju vodu na pridel a musia ju zobrat u civilistov, pise britske MoD

tazko diskutovat, ze ma niekto amnezie za 5 dni alebo nedokaze prescrollovat co za blbosti vypisoval, aj ked ma link na jednu z nich.
ak by si sa prescrolloval tam, kde si si dovolil nazvat Zelenskeho vojnovym zlocincom, lebo P*tin nim je, tak si najdes aj to ako si si vymyslel ruske obete Ukrajincov a preto si bol odkazany na knihu do Forróa, ktory tam nic z toho nezazil, teda nic take sa nestalo a teda klames. Ty si ho nazval stratou casu. Ked tu napisali, ze pise od odvodoch, uz je tvoj hrdina a uz vies presne co pise. A neospravedlnis sa za to, ze si o nom klamal, aj ked to medzi ludmi bezne funguje prave opacne. Ak mame z niekoho na zaciatku zly pocit a to sa ukaze byt neopravnene, tak pridem a ospravedlnime sa. Ale u teba je vsetko per versum - obratene. Co je niekomu protivne, tebe je prijemne. A to ide od nicku, cez avatar az po tu jednostrannu propagandu, ktorou tu obtazujes.
O Ukrajincoch si tu nenapisal nic pozivitvne. Len lzi ruskej propagandy ci nieco co sa ti prisnilo, no dost to uraza ludi, ktori si brania svoju krajinu a buducnost, preto si nas tu tym musel obtazovat. Ak si teda od konca novembra dokazal len klamat o Ukrajincoch a robil si vsetko preto, aby si ich mohol urazit a spochybnit ich uspechy, tak jediny kto je zaseknuty v jednostrannej propagande si len ty. A uz z toho nedozries. Lebo, ako si napisal, ked si bol v puberte, pacilo sa ti ako niekto z automatov strielal dochodcom do hlav a fotil sa s nimi ako na polovacke, az si to musel dat ako nick v hre. A toho sa odmietas vzdat aj ked si dospely. Pritom sa ludom stava, ze zo svojich chorych nazorov vyrastu a vyzreju. Pre teba cim vacsi zlocinci, cim vacsi odpad spolocnosti, tym vacsie idoly ktore budes branit. A hrdinovia, ktori maju guraz branit sa presile su ti protvini a budes na nich hladat kazdu loz, ktora okolo teba pojde, alebo si niektore sam vymyslis.
Napísať odpoveď