Dekriminalizacia alebo legalizacia marihuany?

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok

Re: Dekriminalizacia alebo legalizacia marihuany?

Príspevok od používateľa starysomar »

ephramko to napísal veľmi kultivovane a ja nechem inak.
Snáď len domnienku že mnoho tých "spravodlivých bojovníkov za dobro" má v skutočnosti vnútorný problém. Ten boj je prenesený boj s niečim iným.
mLuks
Addict
Addict

Príspevok od používateľa mLuks »

aacid napísal: 14 aug 2024, 9:34 ozaj je toto lepsie ze si deti mozu z automatov v obchodnych centrach kupovat neregulovane chemikalie a chemicky upravene rastliny ako keby tu mala byt legalna prirodna marihuana ktoru si kazdy bez vacsich problemov dokaze vypestovat doma na balkone?
pestovať doma na balkone by som aj pri legalizacii daľej nechal trestným. Ani alkohol nie je dovolené páliť doma, ak chceš vlastný zo svojho ovocia máš na to licencované pálenice a rovnako ani tabak si nepestujú ľudia doma, maximálne si šúľajú vlastné cigarety zo sáčku tabaku zakúpeného v obchode.
Blastbit napísal: 14 aug 2024, 17:39 Tí zákazníci chcú vyskúšať aj iné chuťe/stavy, ako to máš pri alkohole, tak aj pri cigaretách a aj drogách, žiaden môj pocit, ale fakt.
A to vieš odkiaľ? Ty vieš čo chcú vyskúšať ľudia? Ak je niekto pivár a pije a skúša rozne pivá, tak to robí pre chuť stavy z piva sú vždy rovnaké, to isté platí pri víne, pri tvrdom alkohole aj pri cigaretách? Zo všetkého tohto máš rôzne varianty chutí, stavy sa ale nemenia. Prečo si myslíš, že pravidelný užívateľ marihuany, ktorý chce cítiť jej chuť a mať ten jeden konkrétny stav, ktorý prináša marihuana by automaticky hneď začal skúšať aj herák, piko, extázu atď a dokonca by sa stal ich pravidelným uživateľom? On chce tú chuť a ten stav, ktorý mu dá tráva.
Blastbit napísal: 14 aug 2024, 17:57 Sieť spotrebiteľov sa rozširuje - to mäso v pekárni si môžem zo zvedavosti kúpiť, ak mi ho niekto odporúči. Preložené do drogovej temy ( ten kokain si môžem zo zvedavosti kúpiť, ak mi ho niekto odporuči ).
Si abstinet, chodil by si pravidelne do nejakej pekárne na domáce pečivo. Zrazu by pekáreň rozšírila sortiment aj na nejaký ten alkohol, ako sú male "juguriky", dvojdecošky (lebo šak robotníci zo stavieb prídu na pečivo a kupia si aj niečo na zapitie pečiva). A ty by si si proste povedal, že skúsiš si kupiť aj ty, nevadí, že si abstinent ale keď už pekáreň pridala sortiment, tak kúpiš zo zvedavsoti jak to chutí.

Vždy vychádzaš z chybnej premisi, že každý chce všetko. Že každý užívateľ marihuany automaticky skočí po každej ďalšej droge, keď bude chcieť viac a viac a skúšať nové veci. Ale ignoruješ pritom fakt, že tak ako aj medzi užívateľmi alkoholu sú vinári, pivári, popíjači whisky/ey, koňaku, destilátov a pijú len to svoje a po inom alkohole nesiahajú, pri tabaku sú to ľudia, ktorí fajčia len cigary, iní len cigarety, ďalší len nahrievacie tabaky, a ďalší zas len vodné fajky, atď, tak isto môžu byť užívatelia drog, ktorí užívajú len tu jednu svoju drogu, ktorú majú radi. V tomto prípade marihuanu a po žiadnej inej droge nesiahajú.
Vždy keď bude prípad marihuany (užívatel ktorý má zároveň pri sebe aj tvrdé drogy ), tak to sem bez váhania postnem, lebo taká je realita.
To tu potom môžme spamovať aj my tému, keď budú články, že u nejakého mladého našli len marihuanu a povedať, že takáto je realita.
javatar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa javatar »

Blastbit napísal: 14 aug 2024, 17:57Američanom veriť nebudem, na koľko majú dosť problémov.
Mas pravdu, v krajine s 300M+ ludmi sa urcite nenajde niekto kto bude zbierat statistiky a snazit sa nejake problemy riesit. A navyse uz maju dobre zbrojene protidrogove jednotky co vlastne musi mat dostatocny odstrasujuci ucinok. Celkovo pojem "vojna proti drogam" a tvrda represia proti drogam pochadza z USA, asi urobili chybu ked zrusili prohibiciu alkoholu...

Taky Singapur hlasi zvyseny vyskyt drog - hlavne pouzivanie amfetaminov (zdroj tu). Myslis,zeby pomohlo keby tresty za drogy viac sprisnili?
Blastbit napísal: 14 aug 2024, 17:57Ja z morálneho ani etického hľadiska nie a nedával by som im jed, aby si ho mohli kúpiť v predajni a aplikovať napr. doma.
Nastastie otazka o volnopredajnosti jedov a etickosti podpory samovolnych samovrazd nepadla...
JCM01
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa JCM01 »

Ephramko má pravdu.
To o čom píše len potvrdzuje tvoje videnie sveta, keďže si dokážeš prekrútiť aj takú klasiku ako don Quijote (dúfam, že len prekrúcaš a snáď poznáš význam a myšlienku tohto diela) a je jedno či ide o film alebo knihu.
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Aj mLuks argumentuje racionálne, logicky.
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Blastbit »

JCM01 - Ked sa naučíš aj čítať a pochopíš význam viet z kontextu, tak sa dozvieš že 1. starysomar ma označil za don Quijote, 2. ako reakciu som reagoval na film/román don Quijote, 3. boj s veternými mlynmi keď prenesiem do drogovej problematiky boj proti marihuane/drogám ( okrem lekárskych účelov, zrušenie drakonických trestov za jointy ), tak som aj dávnejšie vypísal spôsoby (aj tie lacné), 4. na záver, žeby si napísal konkrétne názory na marihuanu alebo drogy u teba nebolo skoro vôbec spomenuté (to čo si napísal bolo len krátke preopakovanie názoru iných). Inak riešiš len to, čo ani nesúvísí s prejednávanou témou. Len držať iných za pipíka (obrazne napísané).
Rieš tému - čo sa ohladom marihuany dialo a aktuálne deje, inak ma s inými príspevkami neotravuj (ale predpokladám že ti to zas nedá).
Pre ostatních - nebudem opakovane reagovať na tupiny mäso v pekárni a iné, alebo na niečo čo som tak nepísal a neprezentoval.
Ohladom Singapuru - pokiaľ bude chcieť mať Singapur drogové organizácie na slobode, keď podla niekoho boj proti drogám je neefektívny a pritom ved aj iní si chcú na tom urobiť biznis a ideálne dekriminalizovaný alebo aj legalizovaný, tak nech si to tak spravia a dopadnú horšie ako Thajsko. Imperiálne otrokárne ako UK, USA čo si robia na svojom územii akú ideológiu a propagandu razia tiež doplatia, doma to majú pestré.
Ked si chce SR vziať príklad od krajín v tomto a dopadnúť znovu ako za Havlovej amnestie so všetkým čo stým súviselo, tak potom nech si aj poškodené obyvateľstvo zoberie zákon do vlastných rúk. Ohľadom alkoholu a cigariet som tiež opakovane reagoval čo ako riešiť. Adios chicos. :minus:
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa aacid »

mLuks napísal: 14 aug 2024, 18:43pestovať doma na balkone by som aj pri legalizacii daľej nechal trestným. Ani alkohol nie je dovolené páliť doma, ak chceš vlastný zo svojho ovocia máš na to licencované pálenice a rovnako ani tabak si nepestujú ľudia doma, maximálne si šúľajú vlastné cigarety zo sáčku tabaku zakúpeného v obchode.
tam je predsalen trochu rozdiel, palenie je doma zakazane pretoze pokial to clovek nevie tak moze ziskat methylalkohol ktory je jedovaty pre cloveka.
uprimne vypestovat si doma rastlinku je velmi oci otvarajuce, pretoze zistis ze to nie je ziadna veda, ziadna chemia. proces pestovania je identicky s pestovanim paradajok alebo akejkolvek inej rastliny. nie je tam co pokazit.
clovek si potom trieska hlavu o stenu ako je mozne ze ja hodim semiacko do kochlika a potom tam kazdy den nelejem vodu a mozem za to ist do vezenia.
JCM01
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa JCM01 »

Jasné, že mi to nedá.

Lebo o tom sú tvoje názory vo všeobecnosti - všetko prekrútiš tak, ako sa to páči tebe, aj napriek argumentom ostatných.
A keď na svoj argument dostaneš paralelu (mäso v pekárni), tak napíšeš, že ty si nič také nepísal - tak teraz neviem, či paralelám nerozumieš alebo nechceš rozumieť.

Môj názor je taký, že som za dekriminalizáciu marihuany v malých dávkach (na osobnú spotrebu) a v žiadnom prípade nesúhlasím s tvrdením, že marihuana je vstupná droga pre tvrdé drogy.
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

Nie nebol som prvý, čo písal o mäse v pekárni. Písal som o odporučení kokainu.
Je vstupná brána pre tvrdé drogy, čo potvrdila aj v nedávnom prípade žena u svojho ex.
javatar
Hardcore addict
Hardcore addict

Blastbit napísal: 15 aug 2024, 8:09Ohladom Singapuru - pokiaľ bude chcieť mať Singapur drogové organizácie na slobode, keď podla niekoho boj proti drogám je neefektívny a pritom ved aj iní si chcú na tom urobiť biznis a ideálne dekriminalizovaný alebo aj legalizovaný, tak nech si to tak spravia a dopadnú horšie ako Thajsko.
V tom reporte je napisane, ze Singapur chce pokracovat v prisnej represii a presadzovat Singapur bez drog (len dalsie potvrdenie, ze totalne necitas zdroje co ti tu postujeme). Preto som ti ho dal ako priklad - silny stat, prisny trest, pohlad velmi podobny s tvojim (potlacat drogy nasilim), maly stat s vela prostriedkami na boj s drogami, a napriek tomu sa im nedari ani len priblizovat k ich cielu. Ale ako obvykle si si vybral a prekrutil veci tak ako sa ti hodia.

S tebou sa neda ani len debatovat, nie to este suhlasit/nesuhlasit. Takze si bud troll alebo bez stipky sebareflexie.
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

javatar napísal: 15 aug 2024, 10:19 V tom reporte je napisane, ze Singapur chce pokracovat v prisnej represii a presadzovat Singapur bez drog (len dalsie potvrdenie, ze totalne necitas zdroje co ti tu postujeme). Preto som ti ho dal ako priklad - silny stat, prisny trest, pohlad velmi podobny s tvojim (potlacat drogy nasilim), maly stat s vela prostriedkami na boj s drogami, a napriek tomu sa im nedari ani len priblizovat k ich cielu. Ale ako obvykle si si vybral a prekrutil veci tak ako sa ti hodia.

S tebou sa neda ani len debatovat, nie to este suhlasit/nesuhlasit. Takze si bud troll alebo bez stipky sebareflexie.
Ale čital, ale ja som ti odpovedal na tvoju otázku - "Myslis,zeby pomohlo keby tresty za drogy viac sprisnili? "
Nie som žiaden troll som tu pomaly 12 rokov. Len mám v niečom rovnaký, neutrálny a úplne odlišný názor ohladom marihuany a ten odlišný názor tu dokladám aj formou linkov ( takisto študie, konkrétne prípady, ved si pozri 114 stranu napr. )
javatar
Hardcore addict
Hardcore addict

Takze ked sa ta spytam, ci maju tresty viac sprisnit a dostanem odpoved "vsak nech si to zlegalizuju ak chcu" (pricom je jasne, ze nechcu) - tak je to podla teba normalna debata?
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

javatar
Ked ti odpoviem, že som za to nech sprísnia niečo ohľadom trestov, tak mi tu potom znovu napíšeš, že to je neekonomický a drahý krok.

V minulosti som sa ale vyjadril, že je rozdiel medzi drogovo závislou ženou, ktorú na silu k tomu donúti drogová organizácia = žena nemá isť do basy za užívanie drog, to by som bral ako poľahčujúcu okolnosť. Pomôcť jej sa dostať z drogovej závislosti na slobode.

A je rozdiel medzi užívateľom drog u členov drogovej organizácie, ktorá ilegálne ako čierny trh vyrába a distribuuje drogy aj skrz pašované zásielky a ponúka rôzne typy drog ich odberateľom = prísne tresty pre členov drogových organizácii, povinné práce vo väzniciach za ktorú dostavajú mzdu z ktorej si pobyt vo väznici sami zaplatia a nebude sa to týkať najmä daňových poplatníkov.
Co ale krajina to inšia kultura aj mentalita, ved Singapur mal tlak ked dal popraviť človeka za marihuanu a to mi príde príliš prehnaný trest.
Ja som tu ale nebol ten čo tvrdil, že marihuana je neškodná, nespôsobí ani smrť a pod. Dodal som linky kde je písaný pravý opak, takže fakty.
javatar
Hardcore addict
Hardcore addict

Je fajn, ze mas aj ludsky pristup a snazis sa rozlisovat situacie.
Prezentujes tu ale tresty ako funcny pristup ktory by mal viest k bezdrogovej spolocnosti.

Ja ti davam Singapur ako realny priklad kedy to jednoducho nefunguje alebo aspon nepostacuje. Ty rozpravas o vsetkom moznom ale nie o tom, ze to proste neprinasa pozadovane vysledky. Tak sa ta priamo spytam, ci mas nejake oddovodnenie, ze rastie pocet uzivatelov drog v krajine kde ak ti najdu aj male mnozstvo tak dostanes trest smrti.
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa aacid »

Blastbit napísal: 15 aug 2024, 10:15Je vstupná brána pre tvrdé drogy, čo potvrdila aj v nedávnom prípade žena u svojho ex.
clovek ti tu da vyskumy, vykonane na tisicoch ludi a ty si proste pojdes dalej svoje "suseda na ulici povedala, tak to tak bude"...

Don Blastbit de la Mancha
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

javatar - vezmi si Mexiko a drogové kartely. Ak sa tam dekriminalizujú alebo legalizujú drogy, tak taký kartel Sinaloa si založí firmu a dekriminalizovane a legálne ich bude vyrábať a predávať. Uzivatelia sa k tomu dostanu dekriminalizovane aj legálne. Co to "prináša" vieme.
No a aké mam mat odovodnenie ohladom Singapuru, skrátka to ženú do extrémov až takto prísne tresty. Ohladom prísnosti trestov som písal v minulom príspevku.
aacid - tiež som dodal výskumy, aj od odborníkov, čítal si linky čo som tu kedy postol ? Na tupé narážky nereagujem.

Ak sa stále nerozumieme aj to o čom píšem a čo sem predkladám, tak ved majte si názory a pohlady na to aké chcete, ja to mám tiež bodka.
Edit - liberálno progresívna propaganda ti to nemôže dovoliť rozumieť ( ved inak by si tiež nedementoval potvrdené fakty historie a reality).
Úroveň odborníkov sa meria podla toho že - musí byt liberál, ateista a ideálne mat skúsenosti s drogami, tak určite.
Ako bonus ako vždy odveci pliesť do toho Boha, ved to je také ateistické (občas až satanistické, mimozemské aj to bolo dokázané).
Už ostávam pri pôvodnej myšlienke postovať aktuálne info keď mal užívateľ marihuany + dalšie drogy pre vlastnú spotrebu a iné :minus: :minus: :minus:
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Nerozumieme lebo nemôžeme.
Na jednej strane racionálne argumenty - na druhej fanatické pretláčanie svojho názoru pseudoargumentami.
Sorry no kto neche rozumieť, si Ty, Blastbit. Máš "svojho Boha" a neakceptuješ realitu.
javatar
Hardcore addict
Hardcore addict

Blastbit - tvoj argument nedava zmysel, je sice pekne, ze si myslis, ze Singapur je prilis prisny ale nijako si nevysvetlil, preco tam ta prisnost nefunguje - ostanme prosim pri tej teme
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Našeil som veľmi starý post niekho (jamess?) - "som za legalizaciu, ale az ked na to BUDU LUDIA PRIPRAVENI".
Obdobne som arhumentoval jednému veľmi múdremu, rozhľadenému pánovi v súvislosti s možnosťou výchovy dieťaťa dvoma mužmi.
Odstrelil ma úplne jednoduchou otázkou: "A kedy budú?"
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

Clánok z 1.3.2024, tráva + tvrdá droga a díleri berú drogy https://www.teraz.sk/regiony/policia-za ... lanok.html
" V rámci procesných úkonov vykonali aj domovú prehliadku rodinného domu v obci Rovinka v okrese Senec. Policajti tam zaistili okrem iného zelenú sušinu s obsahom látky THC, z ktorej je možné vyrobiť minimálne 24 bežných jednotlivých dávok drogy a taktiež biely kryštalický materiál, ktorý predstavoval 43 obvykle jednorazových dávok drogy. "
" Pri zadržaní Mário M. u seba prechovával pervitín o množstve približne 635 obvykle jednorazových dávok drogy. Okrem toho mal aj zelenú sušinu o množstve päť bežných dávok, "...- perník je drahší, inak by mal viac zeleneho pri sebe a možno úrodu nemal dobrú. :wink:
Napísať odpoveď