Boh, náboženstvá, religionistika, filozofia života a viera
Re: Boh, náboženstvá, religionistika, filozofia života a viera
Ale ten názor iných je chybný, proste oni nedehonestovali žiadne náboženstvo. To nebolo ich cieľom. Načo týmto argumentuješ? Je to úplne zbytočné. Nebola to žiadna posledná večera a nebolo to žiadne dehonestovanie nabožnstva a bodka.
A čo že tam boli? To je práve odkaz francúzov na toleranciu a slobodu, Sloboda, rovnosť, bratstvo. Presne sa ukázalo, že kresťanská láska a tolerancia končí hneď za nosom, ako kresťania nevedia tolerovať, že aj takýto ľudia existujú a môžu vystupovať kade tade a rovnako aj ty vidíš len propagandu ale to je práve ten odkaz tolerancie a slobody.
mna nejakí ateistickí stanisti nezaujímajú, ja som ateista a nemám nad sebou žiadnu knihu, ani organizáciu do ktorej by som patril ani nič podobné čo by mi prikazovalo ako sa mám správať. Ale kresťania majú, každý kresťan verí v boho istého boha a má sa riadiť tým istým desatoro bez rozdielu či ja katolík, evanielik, luterán atď
A čo že tam boli? To je práve odkaz francúzov na toleranciu a slobodu, Sloboda, rovnosť, bratstvo. Presne sa ukázalo, že kresťanská láska a tolerancia končí hneď za nosom, ako kresťania nevedia tolerovať, že aj takýto ľudia existujú a môžu vystupovať kade tade a rovnako aj ty vidíš len propagandu ale to je práve ten odkaz tolerancie a slobody.
mna nejakí ateistickí stanisti nezaujímajú, ja som ateista a nemám nad sebou žiadnu knihu, ani organizáciu do ktorej by som patril ani nič podobné čo by mi prikazovalo ako sa mám správať. Ale kresťania majú, každý kresťan verí v boho istého boha a má sa riadiť tým istým desatoro bez rozdielu či ja katolík, evanielik, luterán atď
Toto je tá kresťanská tolerancia?
Tak pôvodne som to písal jackbovi, potom si nato reagoval ty a teraz ti to vysvetlujem, ale asi márne.
Nie každý kresťan je taký čo by hanil LGBT, ako nie každý ateista podporuje LGBT a volia aj iných nielen PS, SaS. Sú ateisti voliaci Republiku.
Zaujimať ťa nemusia, ale mesiace sa tvrdilo ako ateisti nič nespáchali, že nemajú ideologie, nemajú náboženstvo ani hnutia, ani že neveria.
Realita a historia taká že spáchali takisto zločiny a trestné činy, komunistická ideologia, satanistická Biblia a minimálne Realianske hnutie, viera v mimozemštanov.
Hej to by sa mali riadiť, no stále je menšia nevraživosť medzi katolikom a protestantom, než medzi sunnitom a šíítom v Islame, preto vravím že neexistuje jednoliaty názor na náboženstvá alebo ateizmus (tá veta nad touto poslednou)
Mám jednu otázku aj ked neveríš súvisí aj s psychologiou, psychiatria, psychoanalyzou, neurovedou = skrátka vedami od 50%...Aké si znamenie ?
Autoeditácia príspevku po 57 sek:
Nie každý kresťan je taký čo by hanil LGBT, ako nie každý ateista podporuje LGBT a volia aj iných nielen PS, SaS. Sú ateisti voliaci Republiku.
Zaujimať ťa nemusia, ale mesiace sa tvrdilo ako ateisti nič nespáchali, že nemajú ideologie, nemajú náboženstvo ani hnutia, ani že neveria.
Realita a historia taká že spáchali takisto zločiny a trestné činy, komunistická ideologia, satanistická Biblia a minimálne Realianske hnutie, viera v mimozemštanov.
Hej to by sa mali riadiť, no stále je menšia nevraživosť medzi katolikom a protestantom, než medzi sunnitom a šíítom v Islame, preto vravím že neexistuje jednoliaty názor na náboženstvá alebo ateizmus (tá veta nad touto poslednou)
Mám jednu otázku aj ked neveríš súvisí aj s psychologiou, psychiatria, psychoanalyzou, neurovedou = skrátka vedami od 50%...Aké si znamenie ?
Autoeditácia príspevku po 57 sek:
A ako konkrétne som voči transexuálnej modelke a draq queens nevyjadril kresťansku toleranciu ?lukas9206 napísal: 16 aug 2024, 19:08 Toto je tá kresťanská tolerancia?Ty si krásny príklad "pravého kresťana".
tak si to tu vysvetľuj dookola koľko chceš, ja som sa ťa pýtal niečo v poste a ty to ignoruješ a vertilkuješ si svoje reči dookola, to ma nebaví čitať
Vysvetlil som fakty ohladom ateistov. Ohladom olympiady a LGBT takisto. Ty si reagoval na mna, nie ja na teba. Ked ta to nebaví mne je jedno.
K téme - https://dennikn.sk/minuta/tema/13841/papez plus aj iné články nižšie.
" Pápež František prijal rezignáciu bostonského arcibiskupa Seana O’Malleyho. Kardinál naďalej zostáva na čele komisie zameranej proti zneužívaniu maloletých v katolíckej cirkvi. "
K téme - https://dennikn.sk/minuta/tema/13841/papez plus aj iné články nižšie.
" Pápež František prijal rezignáciu bostonského arcibiskupa Seana O’Malleyho. Kardinál naďalej zostáva na čele komisie zameranej proti zneužívaniu maloletých v katolíckej cirkvi. "
Fakty o ateizme ti zhrnie aj wikipedia a ten najpodstatnejší je v citácií. Tí tebou toľko omieľaní ateistickí statnisti sú do istej miery oxymoron, alebo nie su ateisti ale napr. agnostici, pretože ak je satan nadprirodzená bytosť/božská bytosť/boh, tak ako ateista by na neho človek nemal veriť. Všetko je to v tých definíciach pekne popísané. Preto mňa neazujímajú a netrápia.
https://sk.wikipedia.org/wiki/AteizmusHoci niektorí ateisti prijali sekulárne filozofie (napr. sekulárny humanizmus, naturalizmus alebo materializmus),[12] neexistuje žiadna ideológia alebo spôsob správania, ku ktorému by sa všetci prikláňali.[13] Podobne nemajú zástancovia ateistického svetonázoru žiadne inštitucionalizované rituály a správanie, ktoré by sa dalo porovnať s rôznymi náboženskými smermi. Ateizmus je inšpirovaný mnohými rozličnými zdôvodneniami, zahrňujúcimi osobné, vedecké, spoločenské, filozofické či historické názory a úvahy.
-
starysomar
Hardcore addict
Aria:
Odpovede AI môžu byť nepresné alebo zavádzajúce.
Viac informácií
Vitajte späť! S čím vám dnes môžem pomôcť?
Co najlepsie definuje ateistu, ateizmus?
Ateista je osoba, ktorá neverí v existenciu bohov alebo božstiev. Ateizmus je filozofický postoj alebo názor, ktorý popiera existenciu akýchkoľvek nadprirodzených bytostí alebo síl.
Hlavné charakteristiky ateizmu:
Absencia viery v boha: Ateisti odmietajú vieru v akúkoľvek formu božstva.
Racionalita a empirizmus: Ateizmus často vychádza z vedeckého a racionálneho pohľadu na svet.
Etika a morálka bez náboženstva: Mnohí ateisti vyznávajú morálne hodnoty, ktoré nie sú založené na náboženských presvedčeniach.
Otvorenosť k zmene názorov: Ateisti sú často otvorení novým dôkazom a argumentom, ktoré môžu ovplyvniť ich názory.
Ateizmus môže mať rôzne formy, od silného ateizmu, ktorý otvorene popiera existenciu boha, po slabý ateizmus, ktorý len tvrdí, že nie je dostatok dôkazov na podporu existencie boha.
Autoeditácia príspevku po 3 min 2 sek:
Môj dodatok:
Niekto má (niekedy až nutkavú) potrebu presvedčiť seba.
OK.
Niekto presvedčiť iných - aby presvedčil seba.
OK?
Za tých "dávnych čias" som na otázky, či som ateista odpovedával, že nie.
Aby som niečo vyvracal, musel by som to poznať.
Ďakuejm - neprosím.
Odpovede AI môžu byť nepresné alebo zavádzajúce.
Viac informácií
Vitajte späť! S čím vám dnes môžem pomôcť?
Co najlepsie definuje ateistu, ateizmus?
Ateista je osoba, ktorá neverí v existenciu bohov alebo božstiev. Ateizmus je filozofický postoj alebo názor, ktorý popiera existenciu akýchkoľvek nadprirodzených bytostí alebo síl.
Hlavné charakteristiky ateizmu:
Absencia viery v boha: Ateisti odmietajú vieru v akúkoľvek formu božstva.
Racionalita a empirizmus: Ateizmus často vychádza z vedeckého a racionálneho pohľadu na svet.
Etika a morálka bez náboženstva: Mnohí ateisti vyznávajú morálne hodnoty, ktoré nie sú založené na náboženských presvedčeniach.
Otvorenosť k zmene názorov: Ateisti sú často otvorení novým dôkazom a argumentom, ktoré môžu ovplyvniť ich názory.
Ateizmus môže mať rôzne formy, od silného ateizmu, ktorý otvorene popiera existenciu boha, po slabý ateizmus, ktorý len tvrdí, že nie je dostatok dôkazov na podporu existencie boha.
Autoeditácia príspevku po 3 min 2 sek:
Môj dodatok:
Niekto má (niekedy až nutkavú) potrebu presvedčiť seba.
OK.
Niekto presvedčiť iných - aby presvedčil seba.
OK?
Za tých "dávnych čias" som na otázky, či som ateista odpovedával, že nie.
Aby som niečo vyvracal, musel by som to poznať.
Ďakuejm - neprosím.
Filozofie z citacii nie sú viera áno ?
Laveyovi nasledovníci sú všade popísaný ako ateistický, žiaden oxymoron a opytat sa Realianov v koho veria.
starysomar - keď si tu mincu obrátiš, tak kto tiež núti niekoho aby neveril hoci nemá dôkazy a dôkazy sa získavajú storočiami/tisícročiami aj vďaka spolupráci s vedou, tak potom niečo tvrdiť a presviedčať ďalších že "nie je", je až fanatické
Ked to robia určitý kresťania tak tiež.
starysomar - keď si tu mincu obrátiš, tak kto tiež núti niekoho aby neveril hoci nemá dôkazy a dôkazy sa získavajú storočiami/tisícročiami aj vďaka spolupráci s vedou, tak potom niečo tvrdiť a presviedčať ďalších že "nie je", je až fanatické
nominatív pluralu a vieš čítať s porozumením? najmä tie dve vyboldované časti.
Text mi neopravil gramatiku na červeno v prípade nominatívu. Aj prídavné meno tam je. Písal som o prvej vete z tej citácie ale nevadí.
No na konci citacie je písané filozofické a filozofia z prvej vety citacie je moja otázka. Opytat sa komunistov či sa neprikláňali k ideologii - bielo zvýraznený text.
No na konci citacie je písané filozofické a filozofia z prvej vety citacie je moja otázka. Opytat sa komunistov či sa neprikláňali k ideologii - bielo zvýraznený text.
to potrebuješ aby ti prehliadač opravoval učivo základnej školy tvojho materinského jazyka? A to je tvoj problém pri diskusiách. Vždy si vyberieš z reakcii len to, v čom si vieš hovoriť svoju pravdu. Mňa nič nespája s nejakými Laveyovými nasledovníkmi, pretože môj ateizmus je iný ako ich
Tebe chýba v prvej vete to, že začiatok vety sa píše veľkým písmenom. To by si mal vedieť, že vety sa píšu veľkým písmenom.
Pravdu o ateistoch v linkoch, viackrát potvrdené, aj keď je mi jasné, že na to tu nebudete hrdí (množné číslo).
Keby že som na nacistickom fóre a náckovia by mi tvrdili, že holokaust nebol a že nie sú dôkazy a pritom dám info v linkoch že holokaust bol a oni ma budú stále presviedčať že to nie sú dôkazy, tak smola, pokračujem. No vidíš ale taký ateizmus je, teba nezaujíma a ani si o ňom nevedel.
starysomar - Nie kdeže, iba sa na podujatí niektorí z ich členov stretávali s ateistami, potvrdené v téme - aký máte názor na homosexuálov ?
Pravdu o ateistoch v linkoch, viackrát potvrdené, aj keď je mi jasné, že na to tu nebudete hrdí (množné číslo).
Keby že som na nacistickom fóre a náckovia by mi tvrdili, že holokaust nebol a že nie sú dôkazy a pritom dám info v linkoch že holokaust bol a oni ma budú stále presviedčať že to nie sú dôkazy, tak smola, pokračujem. No vidíš ale taký ateizmus je, teba nezaujíma a ani si o ňom nevedel.
starysomar - Nie kdeže, iba sa na podujatí niektorí z ich členov stretávali s ateistami, potvrdené v téme - aký máte názor na homosexuálov ?
-
starysomar
Hardcore addict
Vyznávač Satana nie je ateista.
Blastbit - už si naozaj až trápny ako sa snažíš za každú cenu obhájiť svoje bludy. Prepáč.
Blastbit - už si naozaj až trápny ako sa snažíš za každú cenu obhájiť svoje bludy. Prepáč.
Vidím, že som ti šliapol na oddtlak tvojou gramatikou
. Pravdu o akých ateistoch? Ja som ateista a teda o mne si rozhodne ani jednu pravdu nenapísal. Ani jeden z tých linkov sa nedá aplikovať na mna. A to sa ti celý čas snažím vysvetliť, že ty si nájdeš nejakú časť ľudí, ktorí sa nazývajú ateistami (pritom nimi vôbec nemusia byť, lebo si prečítaj tu wikipédiu celú) a tie zistenia prezentuješ ako všeobecný fakt, že ateisti veria.
A potom to píšeš takto všeobecnými frázami "pravdu o ateistoch" ...o všetkých? či len o nejakej minoritnej skupine, ktorá sa tvári ako ateistická?
A potom to píšeš takto všeobecnými frázami "pravdu o ateistoch" ...o všetkých? či len o nejakej minoritnej skupine, ktorá sa tvári ako ateistická?
" Oddtlak ? "
Minule som si uznal chybu, tiež si ju uznaj nakoľko tiež sú tam medzery. To by sme si vzájomne na otlaky šliapali pekne dlho.
Sak na teba nie, ale na určité skupiny ateistov áno. Máš stále pocit, že ste všetci ateisti rovnaký a že všetci ateisti volia rovnaké strany ?
Písal som o minoritných skupinách ateistov, v prípade ateistických komunistov vo svete by to bolo iné slovíčko aj zaradenie v spoločnosti.
Minule som si uznal chybu, tiež si ju uznaj nakoľko tiež sú tam medzery. To by sme si vzájomne na otlaky šliapali pekne dlho.
Sak na teba nie, ale na určité skupiny ateistov áno. Máš stále pocit, že ste všetci ateisti rovnaký a že všetci ateisti volia rovnaké strany ?
Písal som o minoritných skupinách ateistov, v prípade ateistických komunistov vo svete by to bolo iné slovíčko aj zaradenie v spoločnosti.
Odcituj ma, kde som tento názor na tomto fore prezentoval a donesiem ti osobne do ruky tisíc eur. Prečo mi vkladáš do úst/prstov slová, ktoré som nikdy nepovedal/nenapísal? Aby si si mohol ty vertlikovať svoj názor?Blastbit napísal: 16 aug 2024, 21:13 Máš stále pocit, že ste všetci ateisti rovnaký a že všetci ateisti volia rovnaké strany ?
Ked ti tam teda vadí slovo stále, tak teda inak. Máš pocit, že ste všetci ateisti rovnako zmýšľajúci a na jednej lodi ?
Ked už sme pri tej tisícke, aj tak by som ju od teba neprijal, lebo moja snaha bola úprimne ti otvoriť oči, že ani ateisti nie sú neviniatka.
To že robia svinstvá aj kresťania o tom ma nikto nemusí presviedčať, to viem aj sám, ale vadí mi dehonestovanie náboženstva ako takého.
Ked už sme pri tej tisícke, aj tak by som ju od teba neprijal, lebo moja snaha bola úprimne ti otvoriť oči, že ani ateisti nie sú neviniatka.
To že robia svinstvá aj kresťania o tom ma nikto nemusí presviedčať, to viem aj sám, ale vadí mi dehonestovanie náboženstva ako takého.
ani tento názor som nikdy neprezentoval na fóre, ani to nikdy nebol môj názor a preto som ani nikdy nepotreboval tvoje "agumenty"...všetky tie bludy, ktoré ty tu postuješ ja dávno viem aj bez teba, nepotrebujem na to teba aby si mi niečo ukazoval, ale ty nechápeš rozdielom medzi ateizmom a naboženstvami.
Autoeditácia príspevku po 54 sek:
nepotrebujem aby si mi ty otváral oči, sklmem ťa ja mám oči dávno otvorené, tak celá tvoja snaha aj čas boli zbytočné.
Autoeditácia príspevku po 54 sek:
nepotrebujem aby si mi ty otváral oči, sklmem ťa ja mám oči dávno otvorené, tak celá tvoja snaha aj čas boli zbytočné.
Hej ty to vieš, ako si vedel aj to u LaVeyovcoch, Realianoch a filozofii ako takej.
Nie že si prezentoval, ak si dobre čital, čo si teda nečítal, tak ja som sa ťa pýtal otázky.
Dakujem za diskusiu, ale bude lepšie, keď na seba nebudeme v žiadnych témach reagovať.
Ušetríme si vzájomný čas a ja tiež budem spokojnejší, že sa mi zbytočne nezvyšujú príspevky na fore.
( V tejto téme to z mojej strany platí aj u starehosomara, v iných témach sa uvidí časom ).

Nie že si prezentoval, ak si dobre čital, čo si teda nečítal, tak ja som sa ťa pýtal otázky.
Dakujem za diskusiu, ale bude lepšie, keď na seba nebudeme v žiadnych témach reagovať.
Ušetríme si vzájomný čas a ja tiež budem spokojnejší, že sa mi zbytočne nezvyšujú príspevky na fore.
( V tejto téme to z mojej strany platí aj u starehosomara, v iných témach sa uvidí časom ).
O chvíľu nebudeš mať s kým diskutovať..